Πρόπτωση του ορθού χειρουργική επέμβαση

Ορισμός

Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωση είναι μια διαδικασία για την επισκευή πρόπτωση του ορθού. Πρόπτωση του ορθού εμφανίζεται όταν τα τελευταία αρκετά εκατοστά του παχέος εντέρου (το ορθό) γίνεται ασυνήθιστα τεντωμένο και προεξέχει από τον πρωκτό. Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης μετακινεί το πίσω ορθού στη θέση του.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνει χειρουργική επέμβαση πρόπτωση του ορθού. Ο χειρουργός σας θα σας προτείνει την κατάλληλη για σας με βάση την κατάστασή σας και τη γενική υγεία σας. Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης απαιτεί αναισθησία και παραμονή στο νοσοκομείο για μία ή περισσότερες ημέρες.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Πρόπτωση του ορθού χειρουργική επέμβαση γίνεται σε άτομα που ενοχλούνται από χρόνια συμπτώματα, όπως δυσκολία να πιέζει το ορθό πίσω στη θέση του, η διαρροή των κοπράνων ή την αδυναμία ελέγχου των κινήσεων του εντέρου (ακράτεια κοπράνων), ή να παρεμποδίζονται κινήσεις του εντέρου. Το πρόβλημα είναι πιο συχνή σε ηλικιωμένες γυναίκες.

Για περιστασιακή πρόπτωση του ορθού, self-care μέτρα μπορεί να βοηθήσει
Για μερικούς ανθρώπους, μικρές πρόπτωση ορθού εμφανίζεται περιστασιακά, όταν στέλεχος να έχει μια μετακίνηση εντέρων. Σε αυτούς τους ανθρώπους, πρόπτωση ορθού μπορεί να πάει μακριά από μόνη της. Πρόπτωση του ορθού μπορεί να προληφθεί με την κατανάλωση μιας πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή, να πίνετε άφθονα υγρά, και λαμβάνοντας καθαρτικά, μαλακτικά κοπράνων και σκαμπό-διογκωτικά μέσα.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης ενέχει τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών. Κάθε τεχνική για την επισκευή πρόπτωση του ορθού έχει τους δικούς της κινδύνους. Αλλά σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνει ορθού Χειρουργική Κίνδυνοι πρόπτωση:

 • Αιμορραγία
 • Απόφραξη του εντέρου
 • Βλάβη σε παρακείμενες δομές, όπως είναι τα νεύρα και τα όργανα
 • Λοίμωξη
 • Συρίγγιο - μια ανώμαλη σύνδεση μεταξύ δύο τμημάτων του σώματος
 • Υποτροπή πρόπτωση ορθού
 • Επιδείνωση δυσκοιλιότητα

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Για την προετοιμασία για πρωκτική πρόπτωση χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσω να:

 • Καθαρίστε με ειδικό σαπούνι. Πριν την επέμβαση σας, θα σας ζητηθεί να πλημμυρίσει τη χρήση ειδικών αντιβακτηριακό σαπούνι για να βοηθήσει στην πρόληψη των μικροβίων στο δέρμα σας από την πρόκληση μόλυνσης μετά την επέμβαση.
 • Σταματήστε να παίρνετε ορισμένα φάρμακα. Ανάλογα με τη διαδικασία σας, μπορεί να σας ζητηθεί να σταματήσετε τη λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Θα περάσετε μία ή περισσότερες ημέρες στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση πρόπτωση του ορθού. Σχέδιο μπροστά, έτσι ώστε θα είναι όσο πιο άνετη γίνεται κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρει:

 • Είδη προσωπικής φροντίδας, όπως η οδοντόβουρτσά σας ή το ξύρισμα προμήθειές σας
 • Άνετα ρούχα, όπως ένα μπουρνούζι και παντόφλες
 • Entertainment, όπως βιβλία και παιχνίδια

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης
Πρόπτωση του ορθού χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει μέσω της κοιλιάς - είτε με μια μεγάλη τομή (ανοικτή χειρουργική επέμβαση) ή λαπαροσκοπική μεθόδους - είτε μέσα από την περιοχή γύρω από τον πρωκτό (περίνεο).

Ποια προσέγγιση ο χειρουργός σας χρησιμοποιεί εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, όπως είναι η εικαζόμενη αιτία της πρόπτωση του ορθού, άλλα προβλήματα υγείας σας, και την εμπειρία και τις προτιμήσεις του χειρουργού σας. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλεονέκτημα για οποιαδήποτε προσέγγιση. Συζητήστε τις επιλογές σας με τον χειρουργό σας.

Τύποι του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης περιλαμβάνουν:

Πρόπτωση του ορθού επισκευή από την κοιλιά
Σε μια διαδικασία μερικές φορές ονομάζεται ορθοπηξίες, ο χειρουργός τραβάει το ορθό πίσω στο εσωτερικό του σώματος και, για να το κρατήσει στη θέση του, αποδίδει το ορθό στον ιστό γύρω από το ιερό οστό - η οστέινη δομή πάνω κόκκυγα σας και κάτω από τη σπονδυλική στήλη σας. Ο χειρουργός μπορεί να εξασφαλίσει το ορθό με ράμματα ή με μια σφεντόνα πλέγματος που υποστηρίζει το ορθό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χειρουργός μπορεί επίσης να απομακρύνει ένα μέρος του παχέος εντέρου σε μια διαδικασία που ονομάζεται ορθοπηξίες εκτομή.

Ορθού χειρουργική πρόπτωση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας αρκετά μικρότερες τομές στην κοιλιακή χώρα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται μερικές φορές λαπαροσκοπική χειρουργική πρόπτωση του ορθού. Ο χειρουργός εισάγει ειδικών χειρουργικών εργαλείων και μια μικροσκοπική κάμερα διαμέσου των κοιλιακών τομών για την επισκευή του πρόπτωση του ορθού.

Η προσέγγιση της κοιλιακής χώρας σε πρόπτωση του ορθού χειρουργική επέμβαση απαιτεί γενική αναισθησία για να σας βάλει σε μια κατάσταση υπνηλίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πρόπτωση του ορθού επισκευή μέσω του περινέου
Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωση μέσα από την περιοχή γύρω από τον πρωκτό (περίνεο) είναι μερικές φορές ονομάζεται περινέου rectosigmoidectomy. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο χειρουργός αφαιρεί ένα τμήμα του ορθού και σιγμοειδές και αποδίδει το υπόλοιπο του ορθού στο παχύ έντερο (κόλον). Αυτή η διαδικασία καλείται επίσης η χειρουργική επέμβαση Altemeier.

Μία άλλη μέθοδος για την επισκευή ενός πρόπτωση του ορθού, μέσω του περινέου ονομάζεται Delorme διαδικασίας. Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως γίνεται μόνο για σύντομες prolapses. Η επένδυση του ορθού απομακρύνεται και το μυϊκό στρώμα διπλώνεται για να συντομεύσει το ορθό.

Μερικοί άνθρωποι που έχουν πρόπτωση του ορθού έχουν και άλλα προβλήματα υγείας, όπως η κολπική πρόπτωση ή πρόπτωση πυελικών οργάνων. Αν αυτή είναι η περίπτωση, η χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει ένα πρόπτωση του ορθού μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία προβλημάτων, όπως μια κυστεοκήλη, πρόπτωση μήτρας ή ορθοκήλη.

Περινεϊκός rectosigmoidectomy μπορεί να πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν ξύπνιοι. Είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται με τους ανθρώπους frailer μεγάλα που δεν μπορούν να ανεχθούν την κοιλιακή χειρουργική επέμβαση.

Μετά από του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης
Θα περάσετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ανάκτηση και να ανακτήσει τη λειτουργία του εντέρου σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από πίνοντας σαφής υγρά και τελικά τη μετάβαση σε στερεές τροφές. Πόσο χρόνο που περνάτε στο νοσοκομείο θα εξαρτηθεί από ποια διαδικασία χρησιμοποιήθηκε για πρωκτική χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης σας. Για τους περισσότερους περινέου διαδικασίες, θα μπορούσε να είναι απλά μια διανυκτέρευση.

Ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα πολλά κατανάλωση υγρών, η χρήση των ηπακτικά και μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες κατά τις εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, για να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα και η υπερβολική προσπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή της πρόπτωση του ορθού. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται βοήθεια από έναν φυσιοθεραπευτή στο relearning πώς να χρησιμοποιούν σωστά τους μύες του πυελικού εδάφους.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Σε μελέτες των διαφόρων τρόπων εκτέλεσης του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωσης, καμία διαδικασία δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι η βέλτιστη για όλους τους ανθρώπους. Καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αλλά όλα έχουν παρόμοια αποτελέσματα όσον αφορά την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την επανάληψη τιμές.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, χειρουργική επέμβαση του ορθού πρόπτωση ανακουφίζει τα συμπτώματα της πρόπτωση του ορθού και βελτιώνει την ακράτεια κοπράνων. Μπορεί να πάρει ένα χρόνο για να αξιολογήσει τον τρόπο με χειρουργική επέμβαση έχει επηρεάσει τη λειτουργία του εντέρου.

Οι περισσότερες δημοσιευμένες μελέτες των αποτελεσμάτων του ορθού χειρουργική επέμβαση βελτίωσης της έκθεσης πρόπτωση δυσκοιλιότητα για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά, επίσης, δείχνουν ότι η δυσκοιλιότητα μπορεί να επιδεινωθεί και να γίνει ένα πρόβλημα όταν δεν ήταν ένα πριν. Αν έχετε προβλήματα δυσκοιλιότητας, είναι σημαντικό για την αντιμετώπισή τους πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωση. Για περιστασιακή πρόπτωση του ορθού, self-care μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν.
Του ορθού χειρουργική επέμβαση πρόπτωση. Για περιστασιακή πρόπτωση του ορθού, self-care μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν.

Υποτροπή πρόπτωση του ορθού μετά από χειρουργική επέμβαση εμφανίζεται σε περίπου 2 έως 5 τοις εκατό των ανθρώπων. Φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο συχνή σε άτομα που έχουν την περινέου διαδικασία σε σύγκριση με κοιλιακό μία. Συζητήστε με το γιατρό σας για τον κίνδυνο της υποτροπής και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο σας.

Βλέπε επίσης