Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας

Ορισμός

Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας (MVP) συμβαίνει όταν η βαλβίδα μεταξύ του αριστερού άνω θάλαμος της καρδιάς σας (αριστερό κόλπο) και στο αριστερό κάτω θάλαμο (αριστερή κοιλία) δεν έχει κλείσει σωστά. Κατά την πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ότι εξογκώματα βαλβίδας (prolapses) προς τα πάνω, ή πίσω στο αίθριο. Μιτροειδούς (ΜΙΕ-truhl) πρόπτωση βαλβίδας μερικές φορές οδηγεί σε διαρροή αίματος προς τα πίσω στον αριστερό κόλπο, μια κατάσταση που ονομάζεται ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.

Στους περισσότερους ανθρώπους, πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας δεν είναι απειλητική για τη ζωή και δεν απαιτεί θεραπεία ή αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μερικοί άνθρωποι με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ωστόσο, να απαιτούν θεραπεία.

Συμπτώματα

Αν και πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας είναι μια δια βίου διαταραχή, πολλοί άνθρωποι με αυτόν τον όρο δεν έχουν συμπτώματα. Όταν διαγνωστεί, οι άνθρωποι μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι έχουν κάποια καρδιακή πάθηση.

Όταν τα σημεία και τα συμπτώματα εμφανίζονται, είναι συνήθως επειδή το αίμα διαρρέει προς τα πίσω μέσω της βαλβίδας (αναγωγή). Μιτροειδούς συμπτώματα πρόπτωση βαλβίδας μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από το ένα άτομο στο άλλο. Τείνουν να είναι ήπια, να αναπτυχθεί σταδιακά και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Μια καρδιακούς παλμούς ή ακανόνιστες (αρρυθμία)
 • Ζάλη ή ζαλάδα
 • Δυσκολία στην αναπνοή ή δυσκολία στην αναπνοή, συχνά όταν βρίσκεται κατ 'αποκοπή ή κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας
 • Κούραση
 • Ο πόνος στο στήθος που δεν προκαλείται από μια καρδιακή προσβολή ή στεφανιαία νόσο

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν νομίζετε ότι έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Πολλές άλλες συνθήκες προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, έτσι ώστε μόνο μια επίσκεψη στο γιατρό σας να προσδιορίσει την αιτία των συμπτωμάτων σας. Αν έχετε πόνο στο στήθος και δεν είστε σίγουροι αν θα μπορούσε να είναι μια καρδιακή προσβολή, ζητήστε αμέσως επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, δείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν.

Αιτίες

Όταν η καρδιά σας λειτουργεί σωστά, η μιτροειδής βαλβίδα κλείνει εντελώς κατά τη συστολή της αριστερής κοιλίας και εμποδίζει το αίμα να ρέει πίσω στο επάνω αριστερό τμήμα της καρδιάς σας (αριστερό κόλπο). Ωστόσο, σε ορισμένα άτομα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, πτερύγια της μιτροειδούς βαλβίδας (φυλλάδια) έχουν επιπλέον ιστού, διογκώνοντας (πρόπτωση) σαν αλεξίπτωτο στο αριστερό κόλπο τους, κάθε φορά που η καρδιά συστέλλεται.

Η διόγκωση μπορεί να κρατήσει τη βαλβίδα από το να κλείσει ερμητικά. Όταν οι διαρροές του αίματος προς τα πίσω μέσα από τη βαλβίδα, αυτό λέγεται ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν μόνο ένα μικρό ποσό των διαρροών αίματος πίσω στο αίθριο. Πιο σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως δύσπνοια, κόπωση, ζαλάδα ή βήχα.

Ένα άλλο όνομα για την πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας είναι click-φύσημα σύνδρομο. Όταν ένας γιατρός ακούει την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο, αυτός ή αυτή μπορεί να ακούσετε ένα κλικ, όπως φυλλάδια κύμα της βαλβίδας έξω, που ακολουθείται από ένα φύσημα που προκύπτει από τη ροή του αίματος πίσω στο αίθριο. Άλλα ονόματα για να περιγράψει πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν:

 • Σύνδρομο του Barlow
 • Floppy σύνδρομο βαλβίδας
 • Πτήση με αερόστατο μιτροειδούς βαλβίδας σύνδρομο

Παράγοντες κινδύνου

Αν και πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε ηλικία, βρήκε πιο συχνά στους άνδρες ηλικίας άνω των 50.

Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας τρέχει συχνά στις οικογένειες και μπορεί να συνδεθεί με άλλες προϋποθέσεις, όπως:

 • Σύνδρομο Marfan
 • Σύνδρομο Ehlers-Danlos
 • Ενηλίκων πολυκυστική νόσος των νεφρών
 • Ανωμαλία Ebstein του
 • Σκολίωση

Επιπλοκές

Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας έχουν προβλήματα, μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές. Οι επιπλοκές τείνουν να εμφανίζονται σε μεσήλικες και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας Η πιο συχνή επιπλοκή είναι η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας (ανεπάρκεια μιτροειδούς) -. Μια κατάσταση στην οποία η βαλβίδα πίσω το αίμα διαρροές στον αριστερό κόλπο. Έχοντας υψηλή αρτηριακή πίεση ή το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Εάν η παλινδρόμηση είναι σοβαρή, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει ή ακόμη και να αντικαταστήσει τη βαλβίδα προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη των επιπλοκών, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.
 • Προβλήματα του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες). Ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό μπορεί να συμβεί σε άτομα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Αυτά τα πιο συχνά συμβαίνουν στους άνω θαλάμους της καρδιάς, και ενώ μπορεί να είναι ενοχλητική, δεν είναι συνήθως απειλητική για τη ζωή. Τα άτομα με σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, ή σοβαρή παραμόρφωση της μιτροειδούς βαλβίδας τους, είναι πιο ευαίσθητα σε σοβαρά προβλήματα ρυθμού, οι οποίες επηρεάζουν τη ροή του αίματος μέσω της καρδιάς.
 • Λοίμωξη της καρδιακής βαλβίδας (ενδοκαρδίτιδα). Το εσωτερικό της καρδιάς σας περιέχει τέσσερις θαλάμους και τέσσερις βαλβίδες επένδυση από μια λεπτή μεμβράνη που ονομάζεται ενδοκάρδιο. Ενδοκαρδίτιδα είναι μια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος. Μια ανώμαλη μιτροειδούς βαλβίδας αυξάνει τις πιθανότητες να πάθετε ενδοκαρδίτιδας από βακτήρια, τα οποία μπορεί να βλάψει περαιτέρω την μιτροειδή βαλβίδα.

  Οι γιατροί που χρησιμοποιούνται για να συστήσει ότι ορισμένα άτομα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας λάβει αντιβιοτικά πριν από οδοντιατρικές ή ορισμένες ιατρικές διαδικασίες για την πρόληψη ενδοκαρδίτιδα, αλλά όχι πια. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά ότι τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις για κάποιον με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας ή πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν νομίζετε ότι έχετε πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, να κλείσετε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας. Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είμαστε προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως το οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, καρδιακές ανωμαλίες, γενετικές ανωμαλίες, εγκεφαλικά επεισόδια, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, και να τονίσετε κάποιες τυχόν πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης. Εάν δεν ακολουθούν ήδη μια ρουτίνα δίαιτα ή άσκηση, είναι έτοιμοι να μιλήσετε με το γιατρό σας για οποιεσδήποτε προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, περιλαμβάνει ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Ποιες είναι οι άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Τι είδους εξετάσεις θα χρειαστώ;
 • Χρειάζομαι θεραπεία; Τι είδους;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, η οποία χειρουργός να σας προτείνουμε για μιτροειδούς βαλβίδας επισκευή;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση για μένα;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;
 • Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο γιατρός σας είναι πιο πιθανό να ανιχνεύσει πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ακούγοντας την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο. Αν έχετε πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ο γιατρός σας μπορεί να ακούσει ήχους κλικ, τα οποία είναι κοινά σε πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ακούσουν και ένα καρδιακό φύσημα, αν έχετε διαρροή αίματος προς τα πίσω μέσω της μιτροειδούς βαλβίδας σας (ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας).

Άλλες εξετάσεις για τη διάγνωση πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν:

 • Ηχοκαρδιογράφημα. Το υπερηχοκαρδιογράφημα γίνεται συνήθως για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα είναι μια μη επεμβατική, αξιολόγηση υπερηχογράφημα της καρδιάς σας. Η δοκιμή αυτή χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για να δημιουργήσετε τις εικόνες της καρδιάς σας και τις δομές της, συμπεριλαμβανομένης και της μιτροειδούς βαλβίδας η ίδια, και η ροή του αίματος μέσα από αυτό. Η ποσότητα της διαρροής (παλινδρόμηση) μπορεί να μετρηθεί.
 • Ακτινογραφία θώρακος. Μια εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την κατεύθυνση ακτίνες Χ στο στήθος σας και την τοποθέτηση ένα μεγάλο κομμάτι του φωτογραφικού φιλμ ή σε ψηφιακή πλάκα εγγραφής κατά την πλάτη σας. Το X-ray μηχάνημα παράγει μια μικρή έκρηξη της ακτινοβολίας που περνά μέσα από το σώμα σας και να παράγει μια εικόνα στο φιλμ ή ψηφιακή πλάκα. Μια ακτινογραφία θώρακος δείχνει μια εικόνα της καρδιάς, των πνευμόνων σας και τα αιμοφόρα αγγεία, και μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να κάνει μια διάγνωση.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Σε αυτήν την μη επεμβατική εξέταση, ένας τεχνικός θα τοποθετήσει ανιχνευτές στο στήθος σας που καταγράφουν τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που κάνουν καρδιακό παλμό σας. Ένα ΗΚΓ καταγράφει αυτά τα ηλεκτρικά σήματα και μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να εντοπίζουν παρατυπίες στο ρυθμό και τη δομή της καρδιάς σας, όπως πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Τεστ κόπωσης. Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει ένα τεστ κοπώσεως, συνήθως μια δοκιμασία κοπώσεως, για να δούμε αν ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας περιορίζει την ικανότητά σας να ασκήσετε. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα τεστ κοπώσεως, αν έχετε πόνο στο στήθος και ο γιατρός σας προσπαθεί να δούμε αν αυτό οφείλεται σε πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας ή στεφανιαία νόσο.
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι έχετε μια πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας είναι τόσο σοβαρή που μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει καρδιακό καθετηριασμό και στεφανιαία αγγειογραφήματα πριν από την επέμβαση. Κατά τη διάρκεια μιας καρδιακό καθετηριασμό, ένα μακρύ, λεπτό, εύκαμπτο πλαστικό σωλήνα (καθετήρα) εισάγεται στο σώμα σας. Χρωστική ουσία εγχύεται στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς σας. Η βαφή είναι ορατή από μηχάνημα ακτίνων Χ. Το μηχάνημα παίρνει γρήγορα μια σειρά από ακτινογραφίες (αγγειογραφίες), προσφέροντας μια λεπτομερή ματιά στο αρτηρίες της καρδιάς σας για να διαπιστώσετε αν χρειάζεστε αορτοστεφανιαίας παράκαμψης ταυτόχρονα η χειρουργική επέμβαση βαλβίδας σας. Πιέσεις στους θαλάμους της καρδιάς μπορεί να μετρηθεί, ιδιαίτερα εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία για την υψηλή πίεση του αίματος στις αρτηρίες των πνευμόνων (πνευμονική υπέρταση), η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση να προχωρήσει με τη χειρουργική επέμβαση.

Αν έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, αλλά δεν έχουν συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει επιστροφή κάθε τρία έως πέντε έτη για τις εξετάσεις για να παρακολουθεί την κατάστασή σας, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή σας είναι.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ιδιαίτερα τα άτομα χωρίς συμπτώματα, δεν απαιτείται θεραπεία. Ωστόσο, αν έχετε συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας.

Φάρμακα
Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει κάποια φάρμακα για τη θεραπεία πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας που σχετίζονται με πόνο στο στήθος, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού ή άλλες επιπλοκές. Ορισμένα φάρμακα που θα μπορούσε να συνταγογραφείται περιλαμβάνουν:

 • Οι β-αναστολείς. Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στην πρόληψη αρρυθμίες, κάνοντας την καρδιά σας να χτυπά πιο αργά και με λιγότερη δύναμη, η οποία μειώνει την αρτηριακή σας πίεση. Οι β-αναστολείς επίσης να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να ανοίξει για τη βελτίωση της ροής του αίματος.
 • Ασπιρίνη. Εάν έχετε πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας και ένα προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό εγκεφαλικών επεισοδίων, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ασπιρίνης για τη μείωση του κινδύνου θρόμβωσης του αίματος.
 • Συνταγή αντιπηκτικά (αντιπηκτικά) Αυτά τα φάρμακα -. Βαρφαρίνη (Coumadin) χρησιμοποιείται συνήθως - να αποτρέψουν την πήξη του αίματος. Εάν έχετε κολπική μαρμαρυγή, μια ιστορία καρδιακή ανεπάρκεια ή ιστορικό εγκεφαλικών επεισοδίων, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει αυτά τα φάρμακα. Μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες, ωστόσο, και πρέπει να λαμβάνεται ακριβώς όπως ορίζεται.

Χειρουργική
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική θεραπεία εάν έχετε σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας με ή χωρίς συμπτώματα. Σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί τελικά να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια, εμποδίζοντας την καρδιά σας από την αποτελεσματική άντληση του αίματος. Αν παλινδρόμηση συμβαίνει πάρα πολύ καιρό, η καρδιά σας μπορεί να είναι πολύ αδύναμη για τη χειρουργική επέμβαση.

Εάν ο γιατρός σας προτείνει χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν δύο βασικές επιλογές - επισκευή ή αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας. Τόσο βαλβίδας επισκευή και αντικατάσταση απαιτούν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Και οι δύο διαδικασίες απαιτούν σημαντικό χρόνο αποκατάστασης.

 • Επισκευή της βαλβίδας. Μιτροειδούς βαλβίδας επισκευή είναι μια χειρουργική επέμβαση που διατηρεί τη δική του βαλβίδα σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, αυτή είναι η προτιμώμενη χειρουργική θεραπεία για να διορθώσει την κατάστασή σας.

  Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Προβλήματα του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).
  Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Προβλήματα του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).

  Μιτροειδούς βαλβίδας σας αποτελείται από δύο τριγωνικά πτερύγια σχήματος του ιστού που ονομάζεται φυλλαδίων. Τα φυλλάδια της μιτροειδούς βαλβίδας συνδεθεί στον καρδιακό μυ μέσω ενός δακτυλίου που ονομάζεται ο δακτύλιος. Ο χειρουργός μπορεί να τροποποιήσει την αρχική της βαλβίδας (valvuloplasty) για να εξαλειφθούν τα πίσω ροή του αίματος. Χειρουργοί μπορεί επίσης να επισκευάσει τη βαλβίδα από την επανασύνδεση φυλλάδια βαλβίδα ή την απομάκρυνση της περίσσειας ιστού της βαλβίδας έτσι ώστε τα φυλλάδια μπορεί να κλείσει ερμητικά. Μερικές φορές επισκευή της βαλβίδας περιλαμβάνει σύσφιξη ή την αντικατάσταση του δακτυλίου γύρω από τη βαλβίδα (δακτυλίου). Αυτό ονομάζεται δακτυλιοπλαστικής. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο χειρουργός σας έχει εμπειρία στην εκτέλεση της μιτροειδούς βαλβίδας επισκευή.

 • Βαλβίδα αντικατάστασης. Βαλβίδας αντικατάστασης γίνεται όταν επισκευή της βαλβίδας δεν είναι δυνατή. Σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδας, το κατεστραμμένο μιτροειδής βαλβίδα αντικαθίσταται από ένα τεχνητό (προσθετική) βαλβίδας. Οι δύο τύποι των τεχνητών βαλβίδων είναι μηχανικά και ιστών.

  Μηχανικές βαλβίδες μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αν έχετε μια μηχανική βαλβίδα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντιπηκτικά φάρμακα, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), για το υπόλοιπο της ζωής σας για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων αίματος στη βαλβίδα. Εάν ένας θρόμβος αίματος στη βαλβίδα και τα διαλείμματα δωρεάν, θα μπορούσε να ταξιδέψει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

  Οι βαλβίδες ιστού κατασκευάζονται από ζωικό ιστό όπως καρδιακή βαλβίδα χοίρου. Αυτά τα είδη των βαλβίδων που ονομάζεται βιοπροσθέσεων. Μπορούν να φθείρονται με τον καιρό και την αντικατάσταση ανάγκη. Ωστόσο, το πλεονέκτημα της βαλβίδας ιστού είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μακροχρόνια αντιπηκτική φαρμακευτική αγωγή.

Αντιβιοτικά σπάνια συνιστάται
Οι γιατροί που χρησιμοποιούνται για να συστήσει ότι ορισμένα άτομα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας λάβει αντιβιοτικά πριν από οδοντιατρικές ή ορισμένες ιατρικές διαδικασίες για την πρόληψη ενδοκαρδίτιδα, αλλά όχι πια. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, τα αντιβιοτικά δεν είναι πλέον απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις για κάποιον με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας ή πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Ακόμα, αν σας έχουν πει να λάβει αντιβιοτικά πριν από τις διαδικασίες στο παρελθόν, ελέγξτε με το γιατρό σας αν αυτό είναι ακόμη αναγκαία.

Προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Αν είστε έγκυος και έχετε πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, οι πιθανότητές σας μιας επιτυχούς, εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές είναι καλές. Ακόμα κι έτσι, οι γιατροί συνιστούν μερικές φορές αντιβιοτικών κατά τη διάρκεια του τοκετού, αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη μιτροειδή βαλβίδα.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας ζήσουν μια φυσιολογική, παραγωγική και σύμπτωμα-free ζωές. Οι γιατροί γενικά δεν θα συνιστά την επιβολή περιορισμών στον τρόπο ζωής σας ή τυχόν περιορισμούς όσον αφορά τα προσωπικά σας άσκηση ή πρόγραμμα διατροφής.

Πρόληψη

Μπορείτε δεν μπορεί να αποτρέψει πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης των επιπλοκών που σχετίζονται με αυτό, κάνοντας ότι παίρνετε τα φάρμακά σας, αν υπάρχει, σύμφωνα με τις οδηγίες.