Η ανάπλαση του μαστού με χειρουργική επέμβαση πτερύγιο

Ορισμός

Η ανάπλαση του μαστού είναι μια χειρουργική διαδικασία που επαναφέρει το σχήμα στο στήθος σας μετά από μαστεκτομή - χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί το στήθος σας για τη θεραπεία ή την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η ανάπλαση του μαστού με χειρουργική επέμβαση πτερύγιο είναι ένα είδος της ανασυγκρότησης του μαστού που περιλαμβάνει τη λήψη ενός τμήματος ιστού από μια περιοχή του σώματός σας και την μετεγκατάσταση στο στήθος σας για να δημιουργήσετε ένα νέο ανάχωμα του μαστού.

Ανακατασκευή του μαστού με χειρουργική επέμβαση πτερύγιο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που εκτελείται από έναν πλαστικό χειρούργο. Μεγάλο μέρος της ανασυγκρότησης του μαστού χρησιμοποιώντας δικούς του ιστούς του σώματός σας μπορεί να επιτευχθεί κατά το χρόνο της μαστεκτομής σας. Ωστόσο, θα χρειαστεί μια δεύτερη επιχείρηση να επιτευχθεί μια σωστά, φυσικής εμφάνισης του μαστού ή για την εκτέλεση θηλή ανασυγκρότησης.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Η ανάπλαση του μαστού με χειρουργική επέμβαση πτερύγιο είναι μια σημαντική διαδικασία και να φέρει μαζί της τη δυνατότητα σημαντικών επιπλοκών, όπως οι εξής:

 • Αλλαγές στην αίσθηση του μαστού
 • Παρατεταμένο χρόνο στο χειρουργείο και κάτω από αναισθησία
 • Εκτεταμένη ανάκτηση και ο χρόνος επούλωσης
 • Κακή επούλωση των πληγών
 • Συλλογής υγρού (seroma)
 • Λοίμωξη
 • Αιμορραγία
 • Θάνατο των ιστών (νέκρωση) οφείλεται σε ανεπαρκή παροχή αίματος
 • Η απώλεια της αίσθησης στο χώρο δότης ιστών
 • Κοιλιακού τοιχώματος κήλη ή αδυναμία

Η συμπληρωματική θεραπεία ακτινοβολίας μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές κατά τη διάρκεια της θεραπείας, εάν είναι δεδομένη μετά την χειρουργική αποκατάσταση του μαστού. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να περιμένει μέχρι να τελειώσετε με ακτινοθεραπεία πριν προχωρήσετε με την ανασυγκρότηση του μαστού.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Πριν από μια μαστεκτομή, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να συναντηθεί με έναν πλαστικό χειρουργό. Συμβουλευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό ο οποίος είναι πίνακας που πιστοποιείται και με εμπειρία στην αποκατάσταση του μαστού Μετά από μαστεκτομή. Στην ιδανική περίπτωση, ο χειρουργός μαστού σας και ο πλαστικός χειρουργός θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν την καλύτερη χειρουργική θεραπεία και του μαστού στρατηγική ανασυγκρότησης στην κατάστασή σας.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα περιγράψει χειρουργικές επιλογές σας και μπορεί να σας δείξει φωτογραφίες από τις γυναίκες που είχαν διαφορετικούς τύπους της ανασυγκρότησης του μαστού. Τον τύπο του σώματός σας, την κατάσταση της υγείας και της θεραπείας του καρκίνου παράγοντας στον οποίο τύπο της ανασυγκρότησης θα παρέχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την αναισθησία, όπου η λειτουργία θα πρέπει να εκτελεστούν και το είδος των διαδικασιών παρακολούθησης μπορεί να είναι απαραίτητη.

Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση στην αντίθετη στήθος σας, ακόμα κι αν είναι υγιείς, έτσι ώστε να είναι πιο στενά ταιριάζει με το σχήμα και το μέγεθος του στήθους σας ανακατασκευάστηκε.

Πριν από την επέμβαση, ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με την προετοιμασία της διαδικασίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το φαγητό και το ποτό, την προσαρμογή τρέχοντα φάρμακα και διακοπή του καπνίσματος.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Οι πιθανότητες είναι νέο στήθος σας δεν θα δούμε ακριβώς όπως τα φυσικά αυτά που σας συνηθίσει. Ωστόσο, το περίγραμμα των νέων στήθη σας μπορεί συνήθως να αποκατασταθεί έτσι ώστε σιλουέτα σας θα μοιάζει με τη σιλουέτα σας πριν από την επέμβαση.

Η ανάπλαση του μαστού με τη χειρουργική επέμβαση πτερύγιο. Μίσχου χειρουργική επέμβαση πτερύγιο.
Η ανάπλαση του μαστού με τη χειρουργική επέμβαση πτερύγιο. Μίσχου χειρουργική επέμβαση πτερύγιο.

Η ανάπλαση του μαστού με χειρουργική επέμβαση πτερύγιο - με δικούς του ιστούς του σώματός σας για να ανακατασκευάσει το στήθος σας (αυτόλογη αναδόμηση των ιστών) - είναι η πιο πολύπλοκη επανορθωτική επιλογή. Ο χειρουργός σας μεταφέρει ένα τμήμα του δέρματος, των μυών, το λίπος και τα αιμοφόρα αγγεία από το ένα μέρος του σώματός σας προς το στήθος σας για να δημιουργήσετε ένα νέο ανάχωμα του μαστού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα και τον ιστό θα πρέπει να αυξηθεί με ένα εμφύτευμα στήθους να επιτευχθεί το επιθυμητό μέγεθος του στήθους.

Χειρουργικές μεθόδους
Αυτόλογη αποκατάσταση του μαστού ιστού χρησιμοποιεί μία από τις δύο χειρουργικές μεθόδους:

 • Μίσχου χειρουργική πτερύγιο. Ο χειρουργός κόβει μερικά από τα αιμοφόρα αγγεία θρεπτική ο ιστός που πρόκειται να μεταφερθεί, αλλά κρατά άλλα αιμοφόρα αγγεία ανέπαφη. Διοχέτευση του ιστού κάτω από το δέρμα σας για να περιοχή του στήθους σας, ο χειρουργός δημιουργεί στη συνέχεια το νέο ανάχωμα του μαστού ή στην τσέπη για το εμφύτευμα.
 • Δωρεάν χειρουργική επέμβαση πτερύγιο. Ο χειρουργός αποσυνδέει τον ιστό εντελώς από την παροχή αίματος του και χρησιμοποιεί μικροχειρουργικές τεχνικές για να ξαναβάλουν το πτερύγιο ιστό σε νέα αιμοφόρα αγγεία κοντά στο στήθος σας. Λόγω του πολύπλοκου χαρακτήρα των επανατοποθέτηση των αιμοφόρων αγγείων, χωρίς χειρουργική επέμβαση πτερύγιο συνήθως διαρκεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει ό, τι κάνει μίσχου χειρουργική επέμβαση πτερύγιο. Η περίοδος αποκατάστασης για αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης είναι πλέον, πάρα πολύ.

Τύποι χειρουργική επέμβαση πτερύγιο
Ο ιστός για την ανακατασκευή του στήθους σας μπορεί να έρθει από την κοιλιά, την πλάτη σας ή - λιγότερο συχνά - τους γλουτούς σας. Ο χειρουργός σας καθορίζει ποια μέθοδος είναι καλύτερη για σας με βάση τον τύπο του σώματός σας και στο ιατρικό και χειρουργικό ιστορικό σας.

 • . Κοιλιά (πτερύγιο ΤΡΑΜ) χειρουργός αφαιρεί ιστό - συμπεριλαμβανομένων των μυών - από την κοιλιά σας σε μια διαδικασία που είναι γνωστή ως ένα εγκάρσιο ορθό κοιλιακό μυ (ΤΡΑΜ) πτερύγιο. Το πτερύγιο ΤΡΑΜ μπορεί να μεταφερθεί ως ένα ελεύθερο χτύπημα ή το στέλεχος πτερυγίου.

  Μια μίσχου πτερύγιο ΤΡΑΜ είναι η μόνη διαδικασία που χρησιμοποιεί ολόκληρο το ορθό μυ σας - μία από τις τέσσερις μεγάλες μυς στην κοιλιά σας. Εάν ο χειρουργός σας εκτελεί ένα ελεύθερο πτερύγιο ΤΡΑΜ, μόνο ένα τμήμα του ορθού κοιλιακού μυός σας έχει ληφθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τμήμα του μυός μπορεί να είναι πολύ μικρή. Αυτό είναι γνωστό ως ένα μυ-φειδωλός ελεύθερη διαδικασία ΤΡΑΜ. Χρησιμοποιώντας λιγότερο από τους μυς σας για την ανασυγκρότηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσουν αντοχή στην κοιλιά μετά την επέμβαση.

 • Κοιλιά (DIEP πτερύγιο). Ένας άλλος τύπος της κοιλιακής διαδικασίας είναι η βαθιά κατώτερο επιγάστριο διάτρησης (DIEP) πτερύγιο. Αυτή η νεώτερη διαδικασία είναι σχεδόν το ίδιο με ένα μυ-φειδωλοί ελεύθερο χτύπημα ΤΡΑΜ, αλλά το δέρμα και το λίπος είναι τα μόνα ιστοί. Minimal κοιλιακό ιστό μυών λαμβάνονται για να αποτελέσουν το νέο ανάχωμα του μαστού. Ένα πτερύγιο DIEP χρησιμοποιεί μια ελεύθερη προσέγγιση πτερύγιο. Ένα πλεονέκτημα σε αυτό το είδος της ανασυγκρότησης του μαστού είναι ότι θα διατηρήσει περισσότερη δύναμη στην κοιλιά σας. Εάν ο χειρουργός σας δεν μπορεί να εκτελέσει μια DIEP διαδικασία πτερύγιο για την ανατομική λόγους, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να επιλέξει για το μυ-φειδωλοί ελεύθερο χτύπημα ΤΡΑΜ αντ 'αυτού.

  Μια παραλλαγή της DIEP πτερυγίου, η επιφανειακή κατώτερα επιγαστρική αρτηρίας (SIEA) πτερύγιο, χρησιμοποιεί το ίδιο κοιλιακό ιστό αλλά στηρίζεται σε αιμοφόρα αγγεία που δεν βρίσκονται τόσο βαθιά στο εσωτερικό της κοιλιάς. Αυτό παρέχει μια λιγότερο επεμβατική επιλογή για ελεύθερη χειρουργική επέμβαση πτερυγίου. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι γυναίκες έχουν επαρκή αιμοφόρα αγγεία SIEA να καταστούν καλοί υποψήφιοι για αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης πτερυγίου.

 • Επιστροφή (πλατύς ραχιαίος πτερύγιο) Μια άλλη χειρουργική τεχνική διαρκεί ιστού -. Συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, του λίπους και των μυών - από το πάνω μέρος της πλάτης σας. Αυτό ονομάζεται ένα πλατύ ραχιαίο πτερύγιο. Ο ιστός σήραγγα κάτω από το δέρμα σας προς το στήθος σας. Επειδή η ποσότητα του ιστού του δέρματος και άλλων είναι γενικά μικρότερη από ό, τι σε μια χειρουργική επέμβαση πτερύγιο ΤΡΑΜ, αυτή η προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακατασκευή των μικρών και μεσαίων μαστών ή για τη δημιουργία ενός θύλακα για ένα εμφύτευμα στήθους. Αν και δεν είναι πολύ συχνές, μερικές γυναίκες αδυναμία εμπειρία των μυών στην πλάτη, τον ώμο ή το χέρι μετά από αυτήν την χειρουργική επέμβαση.
 • Γλουτοί (γλουτιαίων πτερύγιο) Ένα γλουτιαίο πτερύγιο είναι μια ελεύθερη διαδικασία πτερύγιο που παίρνει ιστών -. Ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένων των μυών - από τους γλουτούς σας και τις μεταμοσχεύσεις να περιοχή του στήθους σας. Ένα γλουτών πτερύγιο μπορεί να είναι μια επιλογή για τις γυναίκες που προτιμούν αναδόμηση των ιστών, αλλά οι οποίοι δεν έχουν αρκετά επιπλέον ιστού σε πλάτες ή κοιλιά τους για αυτά που θα χρησιμεύσει ως θέσεις του δότη ιστού.

Επειδή επαρκή παροχή αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των μεταμοσχευμένων ιστών σε χειρουργική πτερύγιο, ο χειρουργός σας μπορεί να προτιμούν να μην εκτελέσει μια μίσχου διαδικασία πτερύγιο, αν είστε καπνιστής ή αν έχετε διαβήτη, αγγειακή νόσο ή διαταραχή του συνδετικού ιστού. Επίσης, η παχυσαρκία μπορεί να σας εμποδίζει από το να έχουν ένα μίσχου πτερύγιο ΤΡΑΜ.

Σε γενικές γραμμές, αυτόλογη αποκατάσταση του μαστού είναι πιο εκτεταμένη από ό, τι είναι μια μαστεκτομή ή ανακατασκευή του εμφυτεύματος. Διαδικασίες Flap αποτέλεσμα σε μεγαλύτερες τομές που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν και μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Τύποι της χειρουργικής επέμβασης πτερυγίου. Επιστροφή (πλατύς ραχιαίος πτερύγιο).
Τύποι της χειρουργικής επέμβασης πτερυγίου. Επιστροφή (πλατύς ραχιαίος πτερύγιο).

Επανορθωτική θηλής
Η ανάπλαση του μαστού μπορεί να περιλαμβάνει και την ανασυγκρότηση της θηλής σας, αν επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των τατουάζ για να καθορίσει τη σκοτεινή περιοχή του δέρματος γύρω από τη θηλή σας (άλω).

Ανάκτηση
Μπορεί να είστε κουρασμένοι και πόνο για λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον έλεγχο του πόνου σας. Μπορεί να έχουν σωλήνες αποχέτευσης σε ισχύ για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση για να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρών που συλλέγουν στο σημείο της χειρουργικής επέμβασης. Οι σωλήνες αποχέτευσης παραμένουν στη θέση τους μέχρις ότου η ποσότητα του υγρού αποστράγγιση ουσιαστικά μειώνεται.

Θα έχετε, επίσης, ράμματα (ράμματα) στη θέση του μετά την επέμβαση. Θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να είναι απορροφήσιμα ράμματα, όμως, έτσι δεν θα πρέπει να τα έχουν αφαιρεθεί. Ουλές είναι μόνιμη, αλλά τα σημάδια που συνήθως εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου.

Να πάρει πίσω σε κανονικό δραστηριότητες μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες ή και περισσότερο. Να 'σαι καλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει για τυχόν περιορισμούς για τις δραστηριότητές σας, όπως η αποφυγή γενικά άρση ή έντονη φυσική δραστηριότητα. Μην εκπλαγείτε αν φαίνεται να πάρει πολύ χρόνο για να αναπηδήσει πίσω από τη χειρουργική επέμβαση - μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι παίρνει όσο ένα ή δύο χρόνια πριν αίσθημα επουλωθεί πλήρως και να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Σε γενικές γραμμές, θα δοθεί συνέχεια με τον πλαστικό χειρουργό σας σε ετήσια βάση για την παρακολούθηση ανακατασκευάστηκε το στήθος σας. Κλείστε ένα ραντεβού νωρίτερα από αυτό, όμως, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την ανοικοδόμηση σας.

Μέλλον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού
Αν είχατε μόνο στον ένα μαστό ανακατασκευάστηκε, θα πρέπει να έχετε μαστογραφίας γίνεται τακτικά σε άλλο μαστό σας. Η μαστογραφία δεν είναι συνήθως απαραίτητη στο στήθος που έχουν ανακατασκευαστεί, όπως η μαστεκτομή αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος των ιστών του μαστού σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εκτελέσει μαστού αυτο-εξετάσεις για το φυσικό στήθος σας και το δέρμα και την ευρύτερη περιοχή του ανακατασκευάστηκε το στήθος σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τις αλλαγές στο στήθος σας μετά την επέμβαση, ώστε να μπορείτε να είναι σε επιφυλακή για τυχόν νέες αλλαγές και να αναφέρουν τα με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Κρατήστε τις προσδοκίες σας ρεαλιστικές κατά την πρόβλεψη της έκβασης της χειρουργικής επέμβασης. Αποκατάσταση του μαστού χειρουργική προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά δεν θα σας κάνει να φαίνονται ή αισθάνονται ακριβώς όπως κάνατε πριν από μαστεκτομή σας.

Τι αποκατάσταση του μαστού μπορεί να κάνει:

 • Να σας δώσει ένα περίγραμμα του μαστού
 • Παρέχει βελτιωμένη συμμετρία στο στήθος σας, έτσι ώστε να μοιάζουν κάτω από τα ρούχα ή μαγιό
 • Να σας βοηθήσει να αποφευχθεί η ανάγκη για μια εξωτερική πρόσθεση

Τι αποκατάσταση του μαστού μπορεί να κάνει:

 • Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας και την εικόνα του σώματος
 • Μερικώς διαγράψετε τις φυσικές υπενθυμίσεις της νόσου σας
 • Απαιτούν επιπλέον χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει τα προβλήματα επανορθωτική

Τι αποκατάσταση του μαστού δεν θα κάνει:

 • Σας κάνει να δούμε ακριβώς το ίδιο όπως και πριν
 • Δώστε ανακατασκευάστηκε το στήθος σας την ίδια αίσθηση ως κανονικό στήθος σας

Βλέπε επίσης