Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας

Ορισμός

Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας - ή ανεπάρκεια της μιτροειδούς - συμβαίνει όταν μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς σας δεν κλείνει ερμητικά, το οποίο επιτρέπει στο αίμα να ρέει προς τα πίσω στην καρδιά σας. Όταν η μιτροειδής βαλβίδα δεν λειτουργεί σωστά, το αίμα δεν μπορεί να κινηθεί μέσα από την καρδιά σας ή με το υπόλοιπο σώμα σας τόσο αποτελεσματικά, κάνοντάς σας να αισθανθείτε κούραση ή από την αναπνοή. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας είναι επίσης ονομάζεται ανεπάρκεια της μιτροειδούς ή της μιτροειδούς ανικανότητα.

Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Αιτίες της ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Αιτίες της ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.

Θεραπεία της μιτροειδούς βαλβίδας εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή σας είναι, αν είναι να πάρει χειρότερα, και τα σημεία και τα συμπτώματα. Για τις ήπιες περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να μην είναι απαραίτητο. Μπορεί να χρειαστεί εγχείρηση καρδιάς για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τη βαλβίδα για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια ή σοβαρά προβλήματα του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας εξαρτάται από την σοβαρότητα της και το πόσο γρήγορα η κατάσταση εξελίσσεται. Μιτροειδούς βαλβίδας παλινδρόμηση σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αίμα ρέει turbulently μέσα από την καρδιά σας (καρδιακό φύσημα)
 • Δύσπνοια, ειδικά με την άσκηση ή όταν ξαπλώνετε
 • Κόπωση, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας
 • Ζαλάδα
 • Βήχας, ιδιαίτερα τη νύχτα ή όταν ξαπλώνετε
 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς - αισθήσεις μιας ταχείας, κυματίζουν κτύπο της καρδιάς
 • Πρησμένα πόδια ή στους αστραγάλους
 • Η υπερβολική ούρηση

Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας είναι συχνά ήπια και εξελίσσεται αργά. Ίσως δεν έχουν συμπτώματα για δεκαετίες και να αγνοεί ότι έχετε αυτή την κατάσταση.

Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας είναι συχνά οι πρώτοι ύποπτοι, όταν ο γιατρός σας ακούει ένα καρδιακό φύσημα. Μερικές φορές, ωστόσο, το πρόβλημα αναπτύσσεται γρήγορα, και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μια ξαφνική εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων και τα συμπτώματα.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν αναπτύξετε σημεία και συμπτώματα που υποδηλώνουν ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας ή άλλο πρόβλημα με την καρδιά σας, δείτε το γιατρό σας αμέσως. Μερικές φορές τα πρώτα σημάδια ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας είναι όντως εκείνες των επιπλοκών της, περιλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας. Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα στο υπόλοιπο σώμα σας, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή, συσσώρευση υγρού και την κούραση. Υπάρχουν διάφορες αιτίες του αυτό, και ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας είναι μόνο ένα από αυτά.

Ωστόσο, η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας είναι συνήθως ανακαλύφθηκε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας, όταν ο γιατρός σας ακούει την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικός καρδιακός ήχος (φύσημα).

Όταν ήπια, ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να προχωρήσει και δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την υγεία σας. Αλλά όταν είναι σοβαρές, ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να προκαλέσει καρδιακές επιπλοκές και μπορεί να απαιτούν χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η καρδιά σας, το οποίο είναι η αντλία του κυκλοφορικού συστήματος σας, έχει τέσσερις θαλάμους. Οι δύο άνω θαλάμων, οι κόλποι, μετάγγιση αίματος. Οι δύο κάτω θαλάμους, οι κοιλίες, το αίμα της αντλίας.

Αίμα ρέει μέσα από θαλάμους της καρδιάς σας, με τη βοήθεια από τέσσερις καρδιακές βαλβίδες. Αυτές οι βαλβίδες ανοίγουν και κλείνουν, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει μέσα από την καρδιά σας σε μία μόνο κατεύθυνση. Η μιτροειδής βαλβίδα - η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις δύο αριστερές κοιλότητες της καρδιάς σας - έχει δύο τριγωνικά πτερύγια του ιστού που ονομάζεται φυλλάδια.

Καρδιακές βαλβίδες ανοίγουν σαν μια καταπακτή. Τα φυλλάδια της μιτροειδούς βαλβίδας ανοίγει όταν η αριστερά συμβάσεις αίθριο, αναγκάζοντας το αίμα μέσω των φυλλαδίων και στην αριστερή κοιλία. Όταν το αριστερό κόλπο χαλαρώνει μεταξύ των συστολών της καρδιάς, τα πτερύγια κλειστά για να αποτρέψει το αίμα που έχει μόλις περάσει στην αριστερή κοιλία να ρέει προς τα πίσω, προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όταν λειτουργεί σωστά, καρδιακές βαλβίδες ανοίγουν και κλείνουν πλήρως. Σε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, η μιτροειδής βαλβίδα δεν κλείνει ερμητικά. Έτσι, με κάθε κτύπο της καρδιάς, κάποια αίματος από την αριστερή κοιλία ρέει πίσω στον αριστερό κόλπο, αντί προς τα εμπρός μέσα στην αορτή. Παλινδρόμηση αναφέρεται σε αυτή την ανάδρομη ροή του αίματος μέσω της βαλβίδας καρδιάς.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Αιτίες της μιτροειδούς βαλβίδας
Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, όπως οι εξής:

 • Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα φυλλάδια και τενόντων-όπως καλώδια υποστήριξη της μιτροειδούς βαλβίδας αποδυναμώσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι με κάθε συστολή της αριστερής κοιλίας, η βαλβίδα διόγκωση φυλλάδια (πρόπτωση) επάνω στον αριστερό κόλπο. Αυτή η κοινή ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να εμποδίσει την μιτροειδή βαλβίδα από το να κλείσει σφιχτά και να οδηγήσει σε παλινδρόμηση. Ωστόσο, η πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας είναι συχνή και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ποτέ δεν αναπτύσσουν σοβαρή παλινδρόμηση.
 • Κατεστραμμένα καλώδια ιστού. Μιτροειδούς βαλβίδας παλινδρόμηση μπορεί να προκληθεί από βλάβη στα καλώδια ιστού που άγκυρα τα πτερύγια της μιτροειδούς βαλβίδας με το τοίχωμα της καρδιάς. Την πάροδο του χρόνου, αυτά τα καλώδια μπορεί να τεντώσει ή ξαφνικά δάκρυ, ειδικά σε άτομα με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Ένα δάκρυ από αυτά τα καλώδια μπορούν να προκαλέσουν σημαντική διαρροή μέσω της μιτροειδούς βαλβίδας και να απαιτείται επισκευή από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.
 • Ρευματικός πυρετός Ρευματικές πυρετός -. Μια επιπλοκή του μη επεξεργασμένου strep το λαιμό και μία φορά την κοινή παιδική ασθένεια στην Ευρώπη - μπορεί να βλάψει το μιτροειδούς βαλβίδας, που οδηγεί σε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας αργότερα στη ζωή. Ρευματικές πυρετός μπορεί να προκαλέσει βλάβη της μιτροειδούς βαλβίδας με δύο βασικούς τρόπους. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει τα φυλλάδια της βαλβίδας για να πυκνώσει, περιορίζοντας την ικανότητα της βαλβίδας να ανοίξει. Αυτό προκαλεί στένωση της βαλβίδας, μια κατάσταση γνωστή ως μιτροειδούς βαλβίδας. Η μόλυνση μπορεί επίσης να προκαλέσει ουλές των γλωχίνων της μιτροειδούς, με αποτέλεσμα την παλινδρόμηση. Οι άνθρωποι με ρευματικό πυρετό, η οποία εξακολουθεί να είναι κοινή σε χώρες όπου η χρήση αντιβιοτικών δεν είναι κοινή, μπορεί να έχει τόσο της μιτροειδούς βαλβίδας και ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Ενδοκαρδίτιδα. Της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να καταστραφεί από ενδοκαρδίτιδα, μια λοίμωξη των μηνίγγων (ενδοκάρδιο) της καρδιάς που μπορεί να περιλαμβάνουν καρδιακές βαλβίδες.
 • Η φθορά στη βαλβίδα. Η μιτροειδής βαλβίδα ανοίγει και κλείνει δεκάδες χιλιάδες φορές κάθε μέρα της ζωής σας. Μερικές φορές σχετίζονται με την ηλικία φθορά στη βαλβίδα προκαλεί ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Πριν από καρδιακή προσβολή. Μια καρδιακή προσβολή μπορεί να βλάψει την περιοχή του καρδιακού μυός που υποστηρίζει το μιτροειδούς βαλβίδας, που επηρεάζουν τη λειτουργία της βαλβίδας. Στην πραγματικότητα, αν η βλάβη είναι αρκετά εκτεταμένη ώστε, καρδιακή προσβολή μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική και σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Αυτή η ξαφνική εμφάνιση της παλινδρόμησης είναι μερικές φορές αναφέρεται ως οξεία ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Τα ανεπεξέργαστα υψηλή αρτηριακή πίεση. Την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει την καρδιά σας να εργαστούμε σκληρότερα, και σταδιακά αριστερή κοιλία της καρδιάς σας μπορεί να διευρυνθεί. Αυτό μπορεί να τεντώσει μετά τον ιστό γύρω από μιτροειδούς βαλβίδας σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή.
 • Οι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς. Μερικά μωρά γεννιούνται με ανωμαλίες στις καρδιές τους, συμπεριλαμβανομένων των κατεστραμμένων καρδιακών βαλβίδων.

Σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας - ανεξάρτητα από την αιτία της - μπορεί να αποδυναμώσει την καρδιά σας. Όταν η αριστερή κοιλία συσπάται σε μια καρδιά με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, κάποια αίμα ρέει προς τα πίσω στον αριστερό κόλπο, αντί να ρέει προς τα εμπρός στην αορτή. Ως αποτέλεσμα, η ροή του αίματος στο υπόλοιπο σώμα σας μειώνεται. Σε απάντηση, η αριστερή κοιλία μπορεί να διευρύνει (διαστέλλονται), έτσι ώστε να μπορεί να αντλεί περισσότερο αίμα με κάθε καρδιακό παλμό. Κατά την πρώτη αυτή η προσαρμογή βοηθά καρδιακό παλμό σας με περισσότερη δύναμη. Αλλά τελικά, η αλλαγή αποδυναμώνει την καρδιά σας και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια και ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού, όπως η κολπική μαρμαρυγή.

Παράγοντες κινδύνου

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, όπως οι εξής:

 • Μια ιστορία από πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας ή της μιτροειδούς βαλβίδας. Ωστόσο, έχουν είτε προϋπόθεση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αναπτύξουν ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας ποτέ δεν αναπτύσσουν σοβαρή παλινδρόμηση.
 • Ένα παρελθόν καρδιακή προσβολή. Μια καρδιακή προσβολή μπορεί να βλάψει την καρδιά σας, που επηρεάζουν τη λειτουργία της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Χρήση ορισμένων φαρμάκων. Οι άνθρωποι που παίρνουν εργοταμίνη και παρόμοια φάρμακα για τις ημικρανίες και όσους έλαβαν περγολίδη (σήμερα έχει αφαιρεθεί από την αγορά) έχουν αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας. Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν με την κατασταλτικά της όρεξης fenfluramine και dexfenfluramine, τα οποία δεν πωλούνται πλέον.
 • Λοιμώξεις όπως η ενδοκαρδίτιδα ή ρευματικός πυρετός. Λοιμώξεις μπορεί να βλάψει την μιτροειδή βαλβίδα.
 • Τα συγγενή καρδιοπάθεια. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με μια ανώμαλη μιτροειδούς βαλβίδας επιρρεπείς σε παλινδρόμηση. Συχνά τα μωρά που γεννιούνται με ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να έχει περισσότερα από ένα πρόβλημα, όπως μια τρύπα στο άνω θαλάμων της καρδιάς (μεσοκολπική επικοινωνία) και μια ανώμαλη μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Ηλικία. Με μέση ηλικία, πολλοί άνθρωποι έχουν κάποια ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας που προκαλούνται από φυσική φθορά της βαλβίδας. Ωστόσο, η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας προκαλεί συμπτώματα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των ηλικιωμένων.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Όταν είναι ήπια, ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί ποτέ να προκαλέσει προβλήματα. Αλλά όταν είναι σοβαρή, ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις επιπλοκές:

 • Καρδιακή ανεπάρκεια. Στην καρδιακή ανεπάρκεια, η καρδιά σας δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψουν τις ανάγκες του σώματός σας. Σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς τοποθετεί ένα επιπλέον πίεση για την καρδιά, λόγω της ανάγκης να αντλεί περισσότερο αίμα. Η αριστερή κοιλία μεγαλώνει και, αν δεν αντιμετωπιστεί, αποδυναμώνει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια. Υγρών και αύξηση της πίεσης στους πνεύμονές σας, ως αποτέλεσμα της μιτροειδούς βαλβίδας και μπορεί να βάλει τελικά ένα στέλεχος στη δεξιά πλευρά της καρδιάς σας, που οδηγεί σε πρήξιμο των αστραγάλων (οίδημα). Τα άτομα με δυσκολία στην εμπειρία καρδιακή ανεπάρκεια της αναπνοής και κόπωση και μπορεί να ξυπνήσει τη νύχτα αίσθημα δυσκολία στην αναπνοή.
 • Η κολπική μαρμαρυγή. Αυτό είναι ένα ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό με τον οποίο άνω θαλάμων της καρδιάς σας (κόλποι) νίκησε χαοτικά και γρήγορα. Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος. Οι θρόμβοι αίματος μπορεί να ξεσπάσει από την καρδιά και το ταξίδι σας μέσω του αίματος σας, συχνά στον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο. Άλλες αρρυθμίες (αρρυθμίες) μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άτομα με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Ενδοκαρδίτιδα. Ενδοκαρδίτιδα είναι μια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς σας. Τυπικά η λοίμωξη περιλαμβάνει μία από τις βαλβίδες της καρδιάς, ειδικά αν είναι ήδη κατεστραμμένο. Εάν η μιτροειδής βαλβίδα έχει υποστεί ζημιά, είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις από ό, τι είναι μια υγιής βαλβίδα. Μπορείτε να αναπτύξετε ενδοκαρδίτιδα όταν βακτηρίδια από ένα άλλο μέρος του σώματός σας εξαπλωθεί μέσω του αίματος και να καταθέσουν στην καρδιά σας. Οι γιατροί που χρησιμοποιούνται για να συστήσει ότι ορισμένα άτομα με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας λάβει αντιβιοτικά πριν από οδοντιατρικές ή ορισμένες ιατρικές διαδικασίες για την πρόληψη ενδοκαρδίτιδα, αλλά τα αντιβιοτικά δεν θεωρείται πλέον αναγκαία στις περισσότερες περιπτώσεις για κάποιον με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας ή πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Πνευμονική υπέρταση. Εάν έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς για πολλά χρόνια και αυτό είναι χωρίς θεραπεία, ή να αντιμετωπίζονται σωστά, μπορείτε να αναπτύσσουν πνευμονική υπέρταση. Η πνευμονική υπέρταση είναι ένας τύπος της υψηλής αρτηριακής πίεσης που επηρεάζει τις αρτηρίες στους πνεύμονες. Στην ανεπάρκεια της μιτροειδούς, βαλβίδα διαρροής σας μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πίεσης στον αριστερό κόλπο, τα οποία μπορούν τελικά να προκαλέσουν πνευμονική υπέρταση. Πνευμονική υπέρταση τη σειρά του προκαλεί αυξημένη πίεση στα δεξιά κοιλία και το αίθριο σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν νομίζετε ότι έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, να κλείσετε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας. Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είμαστε προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως το οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, καρδιακές ανωμαλίες, γενετικές ανωμαλίες, εγκεφαλικά επεισόδια, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, και να τονίσετε κάποιες τυχόν πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα, που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης. Εάν δεν ακολουθούν ήδη μια ρουτίνα δίαιτα ή άσκηση, είναι έτοιμοι να μιλήσετε με το γιατρό σας για οποιεσδήποτε προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό, σε περίπτωση που τελειώσει ο χρόνος. Για ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, περιλαμβάνει ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Ποιες είναι οι άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Τι είδους εξετάσεις θα χρειαστώ;
 • Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, η οποία χειρουργός να σας προτείνουμε για μιτροειδούς βαλβίδας επισκευή;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση για μένα;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Αν έχετε σημεία και συμπτώματα της ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, μπορεί να χρειαστεί αρκετές διαγνωστικές εξετάσεις. Αλλά πρώτα ο γιατρός σας θα σας ρωτήσω για τη γενική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων σας, πριν από τις δοκιμές και ιστορικό καρδιακής νόσου στην οικογένειά σας.

Στη συνέχεια, ο γιατρός σας εκτελεί μια φυσική εξέταση. Αυτός ή αυτή ακούει την καρδιά σας ακούγεται με ένα στηθοσκόπιο. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας συνήθως παράγει ένα καρδιακό φύσημα. Το φύσημα είναι ο ήχος του αίματος που διαρρέει προς τα πίσω μέσω της μιτροειδούς βαλβίδας.

Με αυτές τις πληροφορίες, ο γιατρός σας αποφασίσει ποια δοκιμάζει να ζητήσει, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να κάνει τη διάγνωση και να αναπτύξει ένα σχέδιο θεραπείας. Μπορεί να αναφέρεται σε καρδιολόγο - ένας γιατρός που ειδικεύεται στη μελέτη της καρδιάς και τη λειτουργία του. Κοινή δοκιμές που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση προβλημάτων καρδιακής βαλβίδας περιλαμβάνουν:

 • Ηχοκαρδιογράφημα. Αυτό το τεστ χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει μια εικόνα της καρδιάς σας. Σε ένα υπερηχοκαρδιογράφημα, τα ηχητικά κύματα που κατευθύνονται στην καρδιά σας από ένα ραβδί-όπως συσκευή (αισθητήριο) που πραγματοποιήθηκε στο στήθος σας. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα βοηθά το γιατρό σας για να πάρετε μια προσεκτικότερη ματιά στο μιτροειδούς βαλβίδας και το πόσο καλά είναι - ή δεν είναι - εργασίας.
 • Ακτινογραφία θώρακος. Με μια ακτινογραφία του στήθους σας, ο γιατρός σας μπορεί να δει το μέγεθος και το σχήμα της καρδιάς σας για να καθορίσει εάν η αριστερή κοιλία έχει διευρυνθεί. Μια ακτινογραφία θώρακος επιτρέπει επίσης το γιατρό σας να αξιολογήσει τους πνεύμονές σας. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να οδηγήσει σε αίμα δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στους πνεύμονες, που προκαλεί συμφόρηση που είναι ορατό σε ακτινογραφία.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Σε αυτή τη δοκιμή, τα αυτοκόλλητα επιθέματα με σύρματα (ηλεκτρόδια) που συνδέεται με το δέρμα σας να μετρήσει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που εκπέμπεται από την καρδιά σας. Ερεθίσματα καταγράφονται ως κύματα που εμφανίζονται σε μια οθόνη ή εκτυπώνονται σε χαρτί. Ένα ΗΚΓ δίνει πληροφορίες σχετικά με το ρυθμό της καρδιάς και, εμμέσως, το μέγεθος της καρδιάς. Με την ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, η αριστερή κοιλία μπορεί να μεγεθυνθεί και να μπορεί να έχει ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).
 • Holter ρυθμού. Το Holter είναι μια φορητή συσκευή που φοράτε να καταγράφει μια συνεχή ΗΚΓ, συνήθως για 24 έως 72 ώρες. Holter παρακολούθηση χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διαλείπουσα ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού που μπορεί να σχετίζεται με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα. Αυτό το είδος της ηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει μια ακόμη πιο προσεκτική ματιά στο μιτροειδούς βαλβίδας. Ο οισοφάγος, ο σωλήνας που τρέχει από το λαιμό στο στομάχι σας, βρίσκεται κοντά στην καρδιά σας. Σε ένα διοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημα, ένα μικρό μορφοτροπέα που συνδέονται με το άκρο ενός σωλήνα εισάγεται κάτω από τον οισοφάγο. Επειδή ο οισοφάγος βρίσκεται κοντά στο μιτροειδούς βαλβίδας σας, έχει το αισθητήριο παρέχει υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα της δομής της βαλβίδας και τη ροή του αίματος μέσα από αυτό.
 • Δοκιμές άσκηση. Διάφορες δοκιμές άσκηση μπορεί να βοηθήσει μετρήσει την ανοχή σας για τη δραστηριότητα και να ελέγξετε απόκριση της καρδιάς σας σε άσκηση (άσκηση).
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Σε αυτή τη διαδικασία, ένα νήματα γιατρό ένα λεπτό σωλήνα (καθετήρα) μέσω των αιμοφόρων αγγείων στο χέρι ή στη βουβωνική χώρα σας, στην καρδιά σας. Ο καθετήρας χρησιμοποιείται για να παραδώσει βαφής εντός των θαλάμων της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς σας. Η χρωστική ουσία, που εμφανίζεται στο X-ray εικόνες καθώς κινείται μέσα από την καρδιά σας, δίνοντας τους γιατρούς σας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την καρδιά σας και βαλβίδες της καρδιάς. Μερικοί καθετήρες χρησιμοποιούνται σε καρδιακό καθετηριασμό έχουν μικροσκοπικές συσκευές (αισθητήρες) στις άκρες που μπορεί να μετρήσει την πίεση μέσα στους θαλάμους της καρδιάς, όπως η αριστερή κοιλία.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Μιτροειδούς βαλβίδας θεραπεία παλινδρόμησης εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή σας είναι, και αν είναι να πάρει χειρότερα. Ο στόχος της θεραπείας είναι η βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς σας, ελαχιστοποιώντας τα σημάδια και τα συμπτώματα σας και την αποφυγή μελλοντικών επιπλοκών.

Παρατήρηση
Μερικοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι με ήπια παλινδρόμηση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχετε σημεία και συμπτώματα με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, η κατάσταση μπορεί να απαιτούν παρακολούθηση από το γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστεί τακτικές αξιολογήσεις, με τη συχνότητα ανάλογα με το ποσό της παλινδρόμησης.

Παρατήρησης δεν είναι το ίδιο όπως αγνοώντας την κατάσταση. Εργασία με το γιατρό σας, θα πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς για τα συμπτώματα σας σε περίπτωση που θα καταλήξουν χρειάζεται θεραπεία.

Φάρμακα
Η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να διορθώσει την παραμόρφωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Αλλά φάρμακα, όπως διουρητικά είναι διαθέσιμα για την ανακούφιση συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες ή τα πόδια σας, η οποία μπορεί να συνοδεύει ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση κάνει ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, ακόμη χειρότερα, οπότε αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να σας βοηθήσει να μειώσετε αυτό. Μετά από μια δίαιτα χαμηλή σε αλάτι βοηθά στην αποφυγή συσσώρευση υγρού και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Χειρουργική
Μιτροειδούς βαλβίδας σας μπορεί να χρειαστεί να χειρουργικά επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί. Εάν αισθάνεστε καλά, θα μπορεί να αμφισβητήσει την ανάγκη για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Αλλά μπορείτε να έχετε κακή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας και ακόμα νιώθω καλά. Αυτό συμβαίνει επειδή η καρδιά είναι καλή στο να εξουδετερώσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από μια διαρροή μιτροειδή βαλβίδα.

Ωστόσο, αν περιμένετε πάρα πολύ καιρό για να έχουν τη χειρουργική επέμβαση, η καρδιά σας μπορεί να καταστραφεί πέρα ​​από την επισκευή ή να γίνει τόσο αποδυναμώνεται ότι η χειρουργική επέμβαση δεν θα βοηθήσει. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας και να πάρει τη χειρουργική επέμβαση, εάν κρίνει ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα.

Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης με το γιατρό σας. Επιλογές σας χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν:

 • Επισκευή της βαλβίδας. Μιτροειδούς βαλβίδας επισκευή είναι μια χειρουργική επέμβαση που διατηρεί τη δική του βαλβίδα σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους με πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, αυτή είναι η προτιμώμενη χειρουργική θεραπεία για να διορθώσει την κατάστασή σας.

  Μιτροειδούς βαλβίδας σας αποτελείται από δύο τριγωνικά πτερύγια σχήματος του ιστού που ονομάζεται φυλλαδίων. Τα φυλλάδια της μιτροειδούς βαλβίδας συνδεθεί στον καρδιακό μυ μέσω ενός δακτυλίου που ονομάζεται ο δακτύλιος. Ο χειρουργός μπορεί να τροποποιήσει την αρχική της βαλβίδας (valvuloplasty) για να εξαλειφθούν τα πίσω ροή του αίματος. Οι χειρουργοί επίσης να επισκευάσετε τη βαλβίδα από την επανασύνδεση φυλλάδια βαλβίδα ή την απομάκρυνση της περίσσειας ιστού της βαλβίδας έτσι ώστε τα φυλλάδια μπορεί να κλείσει ερμητικά. Μερικές φορές επισκευή της βαλβίδας περιλαμβάνει σύσφιξη ή την αντικατάσταση του δακτυλίου γύρω από τη βαλβίδα (δακτυλίου). Αυτό ονομάζεται δακτυλιοπλαστικής. Είναι σημαντικό να έχουμε έναν έμπειρο χειρουργό να εκτελέσει την επισκευή της μιτροειδούς βαλβίδας.

 • Βαλβίδα αντικατάστασης. Βαλβίδας αντικατάστασης γίνεται όταν επισκευή της βαλβίδας δεν είναι δυνατή. Σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδας, το κατεστραμμένο μιτροειδής βαλβίδα αντικαθίσταται από ένα τεχνητό (προσθετική) βαλβίδας. Οι δύο τύποι των τεχνητών βαλβίδων είναι μηχανικά και ιστών.

  Μηχανικές βαλβίδες, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αν έχετε μια μηχανική βαλβίδα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντιπηκτικά φάρμακα, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), για το υπόλοιπο της ζωής σας για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων αίματος στη βαλβίδα. Εάν ένας θρόμβος αίματος στη βαλβίδα και τα διαλείμματα δωρεάν, θα μπορούσε να ταξιδέψει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

  Οι βαλβίδες ιστού κατασκευάζονται από ζωικό ιστό όπως καρδιακή βαλβίδα χοίρου. Αυτά τα είδη των βαλβίδων που ονομάζεται βιοπροσθέσεων. Μπορούν να φθείρονται με τον καιρό και την αντικατάσταση ανάγκη. Ωστόσο, το πλεονέκτημα της βαλβίδας ιστού είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μακροχρόνια αντιπηκτική φαρμακευτική αγωγή.

Μιτροειδούς βαλβίδας επισκευή ή αντικατάσταση απαιτεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς υπό γενική αναισθησία. Με την παραδοσιακή εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, ένα κόψιμο που είναι το μήκος του στέρνου (στέρνο) γίνεται και η καρδιά σας είναι εκτεθειμένη και να συνδεθεί με μια μηχανή καρδιάς-πνευμόνων, πράγμα που προϋποθέτει την αναπνοή σας και τις λειτουργίες της κυκλοφορίας του αίματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο χειρουργός σας αντικαθιστά στη συνέχεια ή επισκευή της βαλβίδας. Μετά την επέμβαση, θα περάσετε μία ή περισσότερες ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου λειτουργία της καρδιάς σας και τη γενική ανάκαμψη θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.

Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να εξαλειφθεί με τη χειρουργική επέμβαση, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να έχουν κάποια διαρροή. Πόσο καλά θα κάνετε εξαρτάται από το αν η βαλβίδα επισκευή ή την αντικατάσταση, πόσο παλινδρόμηση έχει απομείνει, και η λειτουργία άντλησης της καρδιάς σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για το τι είδος της παρακολούθησης θα πρέπει να έχετε μετά την επέμβαση, και να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε νέα ή επιδείνωση των σημείων και συμπτωμάτων μετά τη θεραπεία.

Λιγότερο επεμβατικές τεχνικές
Οι γιατροί την ανάπτυξη λιγότερο επεμβατικές τεχνικές για τη θεραπεία διαταραχών της βαλβίδας, όπως η επισκευή ή αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδων με καθετηριασμό της καρδιάς ή ρομποτική τεχνικές.

Ορισμένοι χειρουργοί επισκευή τώρα το μιτροειδούς βαλβίδας μέσω μικρότερα κομμάτια στο στήθος σας (ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική επέμβαση). Οι άνθρωποι που έχουν ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική επέμβαση συνήθως έχουν μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και να αφήσει το νοσοκομείο νωρίτερα. Αυτές οι τεχνικές δεν είναι για όλους, έτσι ώστε να μιλήσετε με τον χειρουργό σας για να δείτε αν αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να είναι σωστό για εσάς.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής σας, αν έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να:

 • Ελέγξτε την πίεση του αίματός σας τακτικά. Έλεγχος της υψηλής πίεσης του αίματος είναι σημαντικό, εάν έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Φάτε μια καρδιά-υγιεινή διατροφή. Τροφή δεν επηρεάζει άμεσα ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Εντούτοις, η ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου - αποφράξεις των αρτηριών που τροφοδοτούν μυ της καρδιάς σας - μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές με περαιτέρω αποδυνάμωση των μυών της καρδιάς. Για να ακολουθήσει μια καρδιά-υγιεινή διατροφή, τρώνε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα και να ελέγξει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας τακτικά. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να περιορίσει την πρόσληψη αλατιού. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη διατροφή σας, ζητήστε να μιλήσετε με έναν διαιτολόγο.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να σας κάνει δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί να περιπλέξουν τη χειρουργική επέμβαση καρδιάς, αν χρειαστεί ποτέ. Διατηρήστε το βάρος σας σε ακτίνα συνέστησε ο γιατρός σας.
 • Κόψτε την καφεΐνη. Αρρυθμίες (αρρυθμίες) μπορεί να συμβεί σε άτομα με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Αρρυθμίες μπορεί να επιδεινωθούν εάν έχετε πάρα πολύ καφεΐνη. Ρωτήστε το γιατρό σας για την κατανάλωση ποτών με καφεΐνη, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά.
 • Περικοπές σε αλκοόλ. Βαριά χρήση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες και μπορεί να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει μυοκαρδιοπάθεια, μια κατάσταση αδύναμο καρδιακό μυ που συχνά οδηγεί σε ανεπάρκεια της μιτροειδούς. Αν έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης οινοπνεύματος.
 • Άσκηση. Σωματική δραστηριότητα βοηθά να κρατιέμαι σε καλή κατάσταση το σώμα σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακτήσει γρηγορότερα εάν έχετε ανάγκη από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Ο γιατρός σας δίνει συνήθως σας τις κατευθυντήριες γραμμές για το πρόγραμμα άσκησής σας. Μην σταματήσετε την άσκηση αν έχετε λάβει μια διάγνωση ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Αν διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να κάνει τα πράγματα, λόγω της ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, μιλήστε με το γιατρό σας.
 • Δείτε το γιατρό σας τακτικά. Καθιέρωσε ένα τακτικό πρόγραμμα αξιολόγησης με τον καρδιολόγο σας ή το φορέα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Αν είστε μια γυναίκα με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, να συζητήσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό με το γιατρό σας πριν μείνετε έγκυος, γιατί η καρδιά σας δουλεύει πιο σκληρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πώς μια καρδιά με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας ανέχεται αυτή η πρόσθετη εργασία εξαρτάται από το βαθμό της παλινδρόμησης και πόσο καλά αντλίες καρδιά σας. Σε περίπτωση που είστε έγκυος, καρδιολόγο και μαιευτήρα σας πρέπει να έχετε αξιολογήσει όλη την εγκυμοσύνη σας, την εργασία και την παράδοση, και μετά την παράδοση.

Πρόληψη

Επειδή ρευματικός πυρετός είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, αν έχετε μια σοβαρή πονόλαιμο θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Ανεπεξέργαστα strep το λαιμό μπορεί να οδηγήσει σε ρευματικό πυρετό. Ευτυχώς, strep το λαιμό μπορεί εύκολα να θεραπευτεί με αντιβιοτικά.

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ελέγχονται για την πρόληψη ανεπάρκεια της μιτροειδούς.

Εάν έχετε μια ανώμαλη βαλβίδα, όπως η πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, είναι σημαντικό να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα εάν αναπτύξετε πυρετό ή ενδείξεις ή συμπτώματα μιας μόλυνσης του ιστού της καρδιάς σας (ενδοκαρδίτιδα).

Αν έχετε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη συχνότητα της παρακολούθησης των εξετάσεων, και να έχουν το γιατρό σας ελέγχει τακτικά το ποσό της αναγωγής μέσω τακτικών ιατρικών εξετάσεων και παρακολούθησης ηχωκαρδιογραφημάτων όταν χρειάζεται.