Αλκοολούχα ηπατίτιδα

Ορισμός

Αλκοολούχα ηπατίτιδα περιγράφει τη φλεγμονή του ήπατος που προκαλείται από την κατανάλωση αλκοόλ.

Αν και αλκοολική ηπατίτιδα είναι πιο πιθανό να συμβεί σε άτομα που πίνουν πολύ εδώ και πολλά χρόνια, η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης και αλκοολική ηπατίτιδα είναι πολύπλοκη. Δεν είναι όλα τα βαριά πότες αναπτύσσουν αλκοολική ηπατίτιδα, και η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε ανθρώπους που πίνουν μόνο μέτρια.

Αν είστε διαγνωστεί με αλκοολική ηπατίτιδα, θα πρέπει να σταματήσουν την κατανάλωση αλκοόλ. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να πίνουν αλκοόλ αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής βλάβης του ήπατος και του θανάτου.

Συμπτώματα

Κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών (ίκτερος) και την αύξηση περίμετρο (που οφείλεται σε συσσώρευση υγρού) είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της αλκοολική ηπατίτιδα που οδηγούν τους ανθρώπους να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να παραπονεθούν για:

 • Απώλεια της όρεξης
 • Ναυτία και έμετος
 • Κοιλιακό άλγος και ευαισθησία
 • Η απώλεια βάρους

Ακριβώς περίπου ο καθένας που έχει αλκοολική ηπατίτιδα είναι υποσιτισμένα. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ καταστέλλει την όρεξη και γερούς πότες πάρει τα περισσότερα των θερμίδων τους με τη μορφή του αλκοόλ.

Τα σημεία και συμπτώματα της σοβαρής αλκοολική ηπατίτιδα περιλαμβάνουν:

 • Διατηρώντας μεγάλες ποσότητες υγρού στην κοιλιακή σας κοιλότητα (ασκίτης)
 • Σύγχυση και τη συμπεριφορά αλλαγές που οφείλονται σε βλάβη του εγκεφάλου από τη συσσώρευση των τοξινών (εγκεφαλοπάθεια)
 • Νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αλκοολική ηπατίτιδα είναι μια σοβαρή ασθένεια. Όπως πολλοί ως 35 τοις εκατό των βαρέων πότες αναπτύσσουν αλκοολική ηπατίτιδα. Και περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτούς πεθαίνουν εντός έξι μηνών από τα σημεία και τα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε σημεία ή συμπτώματα της αλκοολική ηπατίτιδα ή άλλα σημεία και συμπτώματα που σας ανησυχούν. Αν έχετε ποτέ αισθανθεί σαν δεν μπορείτε να ελέγξετε το πόσιμο σας ή αισθάνεστε ότι θέλετε βοήθεια στην περικοπή πόσιμο σας, δείτε το γιατρό σας.

Αιτίες

Αλκοολούχα ηπατίτιδα εμφανίζεται όταν το ήπαρ έχει υποστεί βλάβη από την αλκοόλ που πίνετε. Πόσο αλκοόλ βλάπτει το ήπαρ - και γιατί το κάνει αυτό μόνο σε μια μειοψηφία των πότες - δεν είναι σαφές. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η διαδικασία διασπά αιθανόλης - το αλκοόλ στην μπύρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά - παράγει εξαιρετικά τοξικές χημικές ουσίες, όπως η ακεταλδεΰδη. Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν φλεγμονή που καταστρέφει τα κύτταρα του ήπατος. Την πάροδο του χρόνου, web-όπως ουλές και μικρούς ρόζους του ιστού αντικαταστήσει υγιή ιστό του ήπατος, παρεμβαίνει με την ικανότητα του ήπατος να λειτουργήσει. Η μη αναστρέψιμη ουλών, που ονομάζεται κίρρωση, είναι το τελικό στάδιο της αλκοολικής ηπατικής νόσου.

Κίνδυνος αυξάνεται με το χρόνο που καταναλώνεται, το ποσό
Βαριά χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική νόσο, καθώς και ο κίνδυνος αυξάνεται με τη διάρκεια του χρόνου και την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε. Αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι που πίνουν πολύ ή ευκαιριακά και άμετρα οινόπνευμα δεν αναπτύσσουν ποτέ αλκοολική ηπατίτιδα ή κίρρωση, είναι πιθανό ότι οι άλλοι παράγοντες εκτός από το αλκοόλ παίζουν ρόλο. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • . Άλλοι τύποι της ηπατίτιδας μακροχρόνια κατάχρηση αλκοόλ επιδεινώνει τη βλάβη του ήπατος που προκαλείται από άλλους τύπους ηπατίτιδας, ιδιαίτερα της ηπατίτιδας C. Εάν έχετε ηπατίτιδα C, αλλά και το ποτό - ακόμη και μετρίως - έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση ό, τι αν don ' t πιει.
 • Ο υποσιτισμός. Πολλοί άνθρωποι που πίνουν πολύ υποσιτίζονται, είτε επειδή τρώνε σωστά ή επειδή το αλκοόλ και τα τοξικά υποπροϊόντα της εμποδίζει το σώμα από τη σωστή απορρόφηση και διασπά τα θρεπτικά συστατικά, ιδίως σε πρωτεΐνες, ορισμένες βιταμίνες και τα λίπη. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών συμβάλλει στη βλάβη των κυττάρων του ήπατος.
 • Η παχυσαρκία.
 • Γενετικοί παράγοντες. Έχοντας μεταλλάξεις σε συγκεκριμένα γονίδια που επηρεάζουν τον μεταβολισμό αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της αλκοολικής ηπατικής νόσου, καθώς και του αλκοόλ που σχετίζονται με καρκίνους και άλλες επιπλοκές της βαριάς κατανάλωσης. Οι ακριβείς γενετικές συσχετίσεις δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Η αλκοολική ηπατίτιδα. Άλλοι τύποι ηπατίτιδας.
Η αλκοολική ηπατίτιδα. Άλλοι τύποι ηπατίτιδας.

Σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την αλκοολική ηπατίτιδα περιλαμβάνουν:

 • Η χρήση του αλκοόλ. Η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την αλκοολική ηπατοπάθεια. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος της κίρρωσης του ήπατος αυξήθηκε με την καθημερινή κατάποση υπερβαίνει το 2 έως 2,8 ουγκιές (60 έως 80 γραμμάρια) αλκοόλης πάνω από 10 χρόνια για τους άντρες και 0,7 ουγγιές (20 γραμμάρια) για τις γυναίκες. Ωστόσο, ακόμα, μόνο περίπου 35 τοις εκατό των βαρέων μακροπρόθεσμα πότες αναπτύσσουν αλκοολική ηπατίτιδα.
 • Σεξ. Γυναίκες σας έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αλκοολική ηπατίτιδα από ό, τι οι άνδρες. Αυτή η διαφορά μπορεί να προκύψει από διαφορές στον τρόπο αλκοόλης σε επεξεργασία από τις γυναίκες.
 • Γενετικοί παράγοντες. Ένας αριθμός γενετικές μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί ότι επηρεάζουν τον τρόπο που το αλκοόλ διασπάται στον οργανισμό. Έχει μία ή περισσότερες από αυτές τις μεταλλάξεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της αλκοολικής ηπατίτιδας.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν:

 • Τύπος ποτών (μπύρα ή τα οινοπνευματώδη ποτά είναι πιο επικίνδυνες από ό, τι το κρασί)
 • Η ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση
 • Παχυσαρκία - οινοπνεύματος και η παχυσαρκία μπορεί να έχει συνεργική επίδραση στο ήπαρ? Δηλαδή, συνδυασμένη δράση τους είναι χειρότερη από την επίδραση της είτε από αυτούς και μόνο
 • Αφρικής-ευρωπαϊκές ή ισπανόφωνοι

Επιπλοκές

Επιπλοκές της αλκοολικής ηπατίτιδας περιλαμβάνουν:

 • Αυξημένη πίεση του αίματος στην πυλαία φλέβα. Αίμα από έντερο, σπλήνα και το πάγκρεας μπαίνει το συκώτι σας μέσα από ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο που ονομάζεται πυλαία φλέβα. Εάν ο ουλώδης ιστός επιβραδύνει κανονική κυκλοφορία μέσω του ήπατος, αυτό το αίμα αντίγραφα ασφαλείας, που οδηγεί σε αυξημένη πίεση εντός της φλέβας (πυλαία υπέρταση).
 • Διευρυμένη φλέβες (κιρσούς). Όταν η κυκλοφορία μέσω της πυλαίας φλέβας είναι αποκλεισμένη, το αίμα μπορεί να αντίγραφα επάνω σε άλλα αιμοφόρα αγγεία στο στομάχι και στον οισοφάγο. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία έχουν λεπτό τοίχωμα, και επειδή είναι γεμάτη με περισσότερο αίμα από όπου και αν σχεδιαστεί ώστε να μεταφέρει, είναι πιθανό να αιμορραγήσουν. Μαζική αιμορραγία στο άνω στομάχου ή του οισοφάγου από αυτά τα αιμοφόρα αγγεία είναι μια απειλητική για τη ζωή έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.
 • Η κατακράτηση υγρών. Αλκοολική ηπατίτιδα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ποσότητες υγρών για να συσσωρεύονται στην κοιλιακή σας κοιλότητα (ασκίτης). Το ρευστό μπορεί να μολυνθούν και να απαιτούν θεραπεία με αντιβιοτικά. Αν και δεν είναι απειλητική για τη ζωή από μόνη της, ασκίτης είναι συνήθως ένα σημάδι της προηγμένης αλκοολική ηπατίτιδα ή κίρρωση.
 • Ίκτερος Αυτό συμβαίνει όταν το συκώτι σας δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει χολερυθρίνη -. Το κατάλοιπο των παλαιών ερυθρά αιμοσφαίρια - από το αίμα σας. Χολερυθρίνη συσσωρεύεται και εναποτίθεται στο δέρμα σας και του λευκού των ματιών σας, προκαλώντας ένα κίτρινο χρώμα.
 • . Ηπατική εγκεφαλοπάθεια του ήπατος καταστραφεί από αλκοολική ηπατίτιδα έχει πρόβλημα να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σας - συνήθως ένα από τα βασικά καθήκοντα του ήπατος. Η συσσώρευση των τοξινών μπορεί να προκαλέσει βλάβη του εγκεφάλου σας, που οδηγούν σε αλλαγές στην ψυχική κατάσταση, τη συμπεριφορά και την προσωπικότητά σας (ηπατική εγκεφαλοπάθεια). Τα σημεία και συμπτώματα της ηπατικής εγκεφαλοπάθειας περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης, σύγχυση και αλλαγές στη διάθεση, καθώς και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, κώμα.
 • Σημαδεμένος ήπατος (κίρρωση). Την πάροδο του χρόνου, η φλεγμονή του ήπατος που εμφανίζεται σε αλκοολική ηπατίτιδα μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ουλών στο ήπαρ (κίρρωση). Κίρρωση οδηγεί συχνά σε ανεπάρκεια του ήπατος, η οποία συμβαίνει όταν το κατεστραμμένο ήπαρ δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει ικανοποιητικά.
 • Νεφρική ανεπάρκεια.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Έναρξη με να δει τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι έχετε ένα πρόβλημα με το ήπαρ, όπως η αλκοολική ηπατίτιδα, τότε μάλλον θα πρέπει να παραπεμφθεί σε ειδικό νόσου του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Ρωτήστε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής. Ενημερώστε το γιατρό σας πόσο αλκοόλ που καταναλώνουν τακτικά. Είναι μια καλή ιδέα να παρακολουθείτε την κατανάλωση αλκοόλ για λίγες μέρες γράφοντας τα κάτω, επειδή οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν το ποσό που έχουν καταναλωθεί.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα, που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί για να σας βοηθήσει να θυμάστε όλα όσα ειπώθηκαν.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ερωτήσεις για το γιατρό σας
Για αλκοολική ηπατίτιδα, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω; Πώς πρέπει να προετοιμαστώ για αυτούς;
 • Είναι η κατάστασή μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Θεραπείες Τι είναι διαθέσιμες; Ποιο από τα δύο μου προτείνετε;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Πόροι Τι είναι διαθέσιμα για να βοηθήσει να σταματήσει να πίνει; Ποια θα ασφαλιστική μου πληρώσει για;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσει εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό; Ποια θα είναι το κόστος, και θα ασφαλιστική μου κάλυψη;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις οποιαδήποτε στιγμή δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Να είστε έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις που ο γιατρός σας είναι πιθανό να ρωτήσω:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Πόσο συχνά πίνετε αλκοόλ, και πόσα ποτά που συνήθως καταναλώνουμε;
 • Είχατε ποτέ ηπατίτιδα ή κιτρίνισμα του δέρματος πριν;
 • Μην χρησιμοποιείτε άλλα ψυχαγωγικά ναρκωτικά;
 • Είναι μέλη της οικογένειάς σας ή τους φίλους την ανησυχία του για το πόσιμο σας;
 • Έχετε θυμώσει ή άγχους όταν το θέμα του πόσιμου σας συζητείται;
 • Αισθάνεστε ένοχοι για την κατανάλωση;
 • Μην πίνετε το πρωί - θα πρέπει να έχετε ένα μάτι-ανοιχτήρι;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Σταματήστε την κατανάλωση αλκοόλ, αν νομίζετε ότι μπορεί να προκαλεί προβλήματα υγείας σας. Αν πιστεύετε ότι είστε εξαρτημένοι από το αλκοόλ, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τις επιλογές θεραπείας. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε βοήθεια για να σταματήσουν να πίνουν, ενώ είστε σε αναμονή για να δείτε το γιατρό σας, Ανώνυμοι Αλκοολικοί ή παροχή συμβουλών μπορεί να είναι χρήσιμο.

Εξετάσεις και διάγνωση

Προσδιορισμός αλκοολική ηπατική νόσο εξαρτάται από δύο βασικά πράγματα:

 • Αποδεικτικά στοιχεία της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ
 • Αποδεικτικά στοιχεία της νόσου του ήπατος

Η κατανάλωση αλκοόλ
Ο γιατρός σας θα θέλετε να μάθετε για την ιστορία σας από την κατανάλωση αλκοόλ. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς στην περιγραφή συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος σας. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να πάρει συνέντευξη από τα μέλη της οικογένειας για το ποτό σας. Πολλοί άνθρωποι θα έχουν σημάδια χρόνιο αλκοολισμό, όπως οι βλάβες του δέρματος είναι γνωστή ως αράχνη σπίλοι.

Ηπατική νόσος
Ο γιατρός σας θα ζητήσει πιθανότατα τις ακόλουθες δοκιμές για να δούμε για ηπατική νόσο:

 • Δοκιμασίες της ηπατικής λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένων διεθνής ομαλοποιημένη σχέση, ολική χολερυθρίνη και αλβουμίνη)
 • Πλήρης αιμοσφαιρίων
 • Ένα υπερηχογράφημα, αξονική ή μαγνητική τομογραφία του ήπατος
 • Οι εξετάσεις αίματος για να αποκλειστούν άλλες αιτίες της νόσου του ήπατος

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Σταματήστε την κατανάλωση αλκοόλ
Εάν έχετε διαγνωσθεί με αλκοολική ηπατίτιδα, θα πρέπει να σταματήσουν την κατανάλωση αλκοόλ. Είναι ο μόνος τρόπος ενδεχομένως αντιστροφή βλάβη του ήπατος ή, σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, πρόληψη της ασθένειας από το κακό στο χειρότερο. Πολλοί άνθρωποι που έχουν σταματήσει να πίνει δραματική βελτίωση των συμπτωμάτων σε λίγους μήνες.

Αν συνεχίσετε να πίνετε αλκοόλ, είναι πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές.

Αν είστε εξαρτημένοι από το αλκοόλ και θέλουν να σταματήσουν να πίνουν, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια θεραπεία που είναι προσαρμοσμένα για τις ανάγκες σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτική, Ανώνυμοι Αλκοολικοί, ένα πρόγραμμα θεραπείας εξωτερικής παραμονής ή κατοικίας νοσηλεία.

Η θεραπεία για υποσιτισμό
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια ειδική δίαιτα για την αναστροφή διατροφικές ελλείψεις που συχνά συμβαίνουν σε άτομα με αλκοολική ηπατίτιδα. Μπορεί να αναφέρεται σε έναν διαιτολόγο ο οποίος θα σας βοηθήσει να αξιολογήσει την τρέχουσα διατροφή σας και να προτείνει αλλαγές για την αύξηση τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν.

Αν έχετε πρόβλημα να τρώει αρκετά για να πάρει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει σωλήνα σίτισης. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται διέλευση ενός σωλήνα κάτω από το λαιμό σας και στο στομάχι σας. Μια ειδική πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υγρό δίαιτα στη συνέχεια διέρχεται μέσω του σωλήνα.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αυξημένη πίεση του αίματος στην πυλαία φλέβα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αυξημένη πίεση του αίματος στην πυλαία φλέβα.

Φάρμακα για τη μείωση της φλεγμονής του ήπατος
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει κορτικοστεροειδή φάρμακα εάν έχετε σοβαρή αλκοολική ηπατίτιδα. Αυτά τα φάρμακα έχουν δείξει κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη στην αύξηση της επιβίωσης. Τα στεροειδή έχουν σημαντικές παρενέργειες και δεν συνιστώνται εάν έχετε προβλήματα στους νεφρούς, γαστρεντερική αιμορραγία ή μόλυνση. Περίπου το 40 τοις εκατό των ανθρώπων που δεν ανταποκρίνονται στα κορτικοστεροειδή. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει πεντοξιφυλλίνης, ειδικά αν τα κορτικοστεροειδή δεν λειτουργούν για σας. Ορισμένες μελέτες πεντοξιφυλλίνης έχουν δείξει κάποιο όφελος, άλλοι δεν έχουν. Μπορεί επίσης να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις κλινικές δοκιμές σε άλλες θεραπείες.

Μεταμόσχευση ήπατος
Για πολλούς ανθρώπους με σοβαρή αλκοολική ηπατίτιδα, μεταμόσχευση ήπατος είναι η μόνη ελπίδα για να αποφύγει το θάνατο. Τα ποσοστά επιβίωσης για μεταμόσχευση ήπατος για την αλκοολική ηπατίτιδα είναι παρόμοιες με αυτές για τις άλλες μορφές ηπατίτιδας, μεγαλύτερο από 70 τοις εκατό πενταετή επιβίωση.

Ωστόσο, τα περισσότερα ιατρικά κέντρα είναι απρόθυμοι να εκτελέσει μεταμοσχεύσεις ήπατος σε άτομα με αλκοολική ηπατοπάθεια λόγω του φόβου ότι θα επαναλάβει το πόσιμο μετά την επέμβαση. Για τους περισσότερους ανθρώπους με αλκοολική ηπατίτιδα, η ασθένεια θεωρείται αντένδειξη για μεταμόσχευση ήπατος στα περισσότερα κέντρα μεταμόσχευσης στις ΗΠΑ

Για την μεταμόσχευση να είναι μια επιλογή, θα πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα που θα σας εξετάσει. Θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων αποχή από το αλκοόλ για έξι μήνες πριν από τη μεταμόσχευση και συμφωνώντας να μην επαναλάβουν το πόσιμο αργότερα.

Εναλλακτική ιατρική

Δεν έχουν εναλλακτικές θεραπείες ιατρικής έχουν βρεθεί για να θεραπεύσει αλκοολική ηπατίτιδα. Ορισμένα βότανα και τα συμπληρώματα touted ως θεραπείες για ασθένειες του ήπατος. Τα βότανα και τα συμπληρώματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν περιποιήσεις του γιατρού σας ή την αποχή από το αλκοόλ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα συμπληρώματα, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη πρώτα.

Γαϊδουράγκαθο γάλα
Τα φύλλα και οι σπόροι του φυτού γαϊδουράγκαθο γάλα πιστεύεται ότι έλεγχο της φλεγμονής στο ήπαρ. Συμπληρώματα γαϊδουράγκαθο γάλα είναι μια δημοφιλής εναλλακτική θεραπεία μεταξύ των ατόμων με νόσο του ήπατος. Αλλά οι μελέτες δεν έχουν βρει κάποιο όφελος για τα άτομα με αλκοολική ηπατική νόσο που λαμβάνουν συμπληρώματα γαϊδουράγκαθο γάλα.

Γαϊδουράγκαθο γάλα είναι γενικά ασφαλής, αλλά μπορεί να προκαλέσει διάρροια και ναυτία. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με γαϊδουράγκαθο γάλα, αν σκέφτεστε να πάρετε αυτό το συμπλήρωμα. Επειδή το γάλα γαϊδουράγκαθο μπορεί να παρεμβαίνουν με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, ρωτήστε το γιατρό σας εάν είναι ασφαλές για σας

Ίδιο
SAMe είναι ένα συμπλήρωμα που πιστεύεται ότι μειώνουν τη φλεγμονή του ήπατος και να βοηθήσει το ήπαρ επισκευή η ίδια. Το σώμα σας κάνει φυσικά ίδιο. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν άτομα με ηπατική νόσο έχουν ανεπάρκεια ίδιο. Στη θεωρία, η λήψη ενός συμπληρώματος SAMe μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα της ουσίας στο ήπαρ. Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να συνιστούν τη χρήση του ίδιο και για το αλκοόλ που σχετίζονται με ηπατική νόσο.

SAMe είναι γενικά ασφαλής όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αέριο, ναυτία, εμετό και διάρροια. Επειδή SAMe μπορεί να παρέμβει με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με το αν SAMe είναι ασφαλές για σας να πάρετε.

Πρόληψη

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο της αλκοολικής ηπατίτιδας, αν:

 • Πίνετε αλκοόλ με μέτρο, αν όχι καθόλου. Εάν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, το κάνουν με μέτρο. Για υγιείς ενήλικες, αυτό σημαίνει ότι έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες όλων των ηλικιών και των ανδρών ηλικίας άνω των 65, και έως δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών και νεότεροι. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για την πρόληψη της αλκοολική ηπατίτιδα είναι να αποφευχθεί κάθε αλκοόλη. Αν έχετε ποτέ διαγνωσθεί με αλκοολική ηπατίτιδα, μην πίνετε αλκοόλ.
 • Ελέγξτε την ετικέτα πριν από την ανάμιξη φαρμάκων με αλκοόλ. Ελέγξτε την ετικέτα του over-the-counter φάρμακα για τις προειδοποιήσεις σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Ρωτήστε το γιατρό σας αν είναι ασφαλές να πίνετε αλκοόλ όταν παίρνετε φάρμακα συνταγών σας. Μην πίνετε αλκοόλ όταν παίρνετε φάρμακα που προειδοποιούν για επιπλοκές όταν συνδυάζεται με αλκοόλ. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για over-the-counter αναλγητικά όπως ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι).
 • Προστατέψτε τον εαυτό σας από ηπατίτιδα C. Η ηπατίτιδα C είναι μια ιδιαίτερα μολυσματική ασθένεια του ήπατος που προκαλείται από έναν ιό. Χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση. Αν έχετε ηπατίτιδα C και πίνουν αλκοόλ, είστε πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν κίρρωση από ό, τι είναι κάποιος που δεν πίνει. Επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη της ηπατίτιδας C, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ιό.

  Μολυσμένα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών είναι υπεύθυνη για την πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ηπατίτιδας C. Μην μοιράζεστε βελόνες ή άλλα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών. Η ηπατίτιδα C μπορεί μερικές φορές να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενες. Εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την κατάσταση της υγείας των σεξουαλικά στο σύντροφο σας, χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που κάνεις σεξ. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε ή είχατε ηπατίτιδα C ή νομίζετε ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό.