Ακμή

Ακμή θεραπείες: ιατρικές διαδικασίες μπορεί να βοηθήσει σαφές δέρμα

Ιατρικές διαδικασίες, όπως το φως θεραπεία ή χημικές φλούδες, μπορεί να βοηθήσει σαφές πεισματάρης ακμή. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις θεραπείες ακμής.

Ακμή θεραπείες δεν είναι ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους εμπόρευμα. Αν κρέμες συνταγή και τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν για σας - ή αν δεν μπορείτε να ανέχονται τις παρενέργειες αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσει - θα μπορούσε να εξετάσει την ακμή θεραπείες που μπορούν να παρέχονται στο γραφείο του γιατρού σας.

Που κυμαίνονται από το μπλε φως θεραπεία για χημικές φλούδες, διάφορους τύπους με βάση το γραφείο ιατρικές διαδικασίες έχουν βρεθεί να είναι αποτελεσματικές θεραπείες ακμής για πολλούς ανθρώπους.

Ανεξάρτητα από το ποια θεραπείες ακμής που χρησιμοποιείτε, προσπαθήστε να κρατήσετε τις προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές. Η ακμή δεν μπορεί να θεραπευτεί, μόνο ελεγχόμενη. Δεν θα αρχίσουμε να βλέπουμε βελτιώσεις από τις περισσότερες θεραπείες για τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες, και η ακμή σας μπορεί να φαίνεται χειρότερα προτού να πάρει καλύτερα.

Χρωματοθεραπεία

Η ερυθρότητα και οίδημα που μπορεί να συμβεί με την ακμή προκαλείται από ένα είδος βακτηριδίου που μπορεί να θανατώνονται με εκθέτουν το δέρμα σας σε διαφορετικούς τύπους του φωτός. Μπλε φως είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μήκος κύματος, αν και ένας συνδυασμός μπλε φως και το κόκκινο φως φαίνεται επίσης να είναι αποτελεσματική.

Πριν από τη διαδικασία, ο γιατρός σας μπορεί να εφαρμόσει ένα φάρμακο για το δέρμα σας για να γίνει πιο ευαίσθητο στο φως. Πολλαπλές συνεδρίες θεραπείας είναι συνήθως απαραίτητη με το φως θεραπεία. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν προσωρινή ερυθρότητα, μετά την αποξήρανση και απολέπιση στις υπό θεραπεία περιοχές.

Τα βακτήρια της ακμής μπορούν επίσης να θανατωθούν με παλμικό φως και θερμική ενέργεια. Αυτές οι θεραπείες συρρικνωθεί και το πετρέλαιο (sebaceous) αδένες, το οποίο μειώνει την παραγωγή πετρελαίου. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν την προσωρινή ερυθρότητα στα υπό θεραπεία περιοχές.

Βλέπε επίσης

Ακμή θεραπείες: ιατρικές διαδικασίες μπορεί να βοηθήσει σαφές δέρμα

Ενέσεις στεροειδών

Οι ενέσεις στεροειδών πιο συχνά χρησιμοποιούνται για οζίδια και κύστεις - δύο τύποι της ακμής που προκαλούν μεγάλες, επώδυνες σβώλους κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτοί οι τύποι της ακμής μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να επιλύσουν μόνοι τους. Μετά από ένα στεροειδές ένεση, η ακμή βλάβη ισοπεδώνει, και τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σε δύο έως τέσσερις ημέρες. Αν και αποτελεσματική, επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Λέπτυνση του δέρματος
  • Εμφάνιση των μικρών αιμοφόρων αγγείων στην επιφάνεια του δέρματος
  • Τόνο του δέρματος που γίνεται ελαφρύτερο από το κανονικό

Οι ενέσεις στεροειδών που χρησιμοποιούνται συνήθως ως προσωρινή ή περιστασιακή επιδιόρθωση για τις επίμονες βλάβες της ακμής. Δεν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής διαδεδομένη λόγω των πιθανών επιπλοκών και την ανάγκη για συχνές επισκέψεις γιατρού.

Καλλυντικά διαδικασίες

Η ακμή. Ακμή θεραπείες: ιατρικές διαδικασίες μπορεί να βοηθήσει σαφές δέρμα.
Η ακμή. Ακμή θεραπείες: ιατρικές διαδικασίες μπορεί να βοηθήσει σαφές δέρμα.

Χημικές φλούδες και microdermabrasion μπορεί να είναι χρήσιμη στον έλεγχο της ακμής. Αυτά τα καλλυντικά διαδικασίες - οι οποίες έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, βλάβη από τον ήλιο και μικρές ουλές του προσώπου - είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ακμής.

  • Χημικές φλούδες. Ήπια οξέα που εφαρμόζεται στο δέρμα σας βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, το άνοιγμα των πόρων και να αφαιρέσετε whiteheads και σπυράκια. Χημικές φλούδες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν νέα αύξηση του δέρματος. Οι παρενέργειες μπορεί να κυμαίνεται από την προσωρινή ερυθρότητα, φουσκάλες, μετά την αποξήρανση και απολέπιση και σε ουλές, μόλυνση και ανώμαλη χρωματισμό του δέρματος.
  • Microdermabrasion. Αυτό το είδος της θεραπείας περιλαμβάνει μια συσκευή χειρός που φυσάει κρυστάλλους πάνω στο δέρμα. Αυτοί οι κρύσταλλοι απαλά τρίψτε ή «βερνίκι» την επιφάνεια του δέρματος. Στη συνέχεια, μια συσκευή κενού αφαιρεί τα κρύσταλλα και τα κύτταρα του δέρματος.

Αν το δέρμα σας έχει την τάση να σχηματίσουν υπερβολική ουλώδη ιστό - όπως χηλοειδή - χημικές φλούδες και microdermabrasion θα μπορούσε να κάνει την επιδερμίδα σας χειρότερα.

Βλέπε επίσης