Sacroiliitis

Ορισμός

Sacroiliitis (πω-kroe-il-EI-TIS) είναι μια φλεγμονή του ενός ή και των δύο ιερολαγόνιας αρθρώσεις σας - τα μέρη όπου κατώτερη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη σας σύνδεση. Sacroiliitis μπορεί να προκαλέσει πόνο στην γλουτούς σας ή το κάτω μέρος της πλάτης, και μπορεί ακόμη και να εκτείνονται προς τα κάτω ένα ή και τα δύο πόδια. Ο πόνος που σχετίζεται με sacroiliitis συχνά επιδεινώνεται από την παρατεταμένη ορθοστασία ή αναρρίχηση σκαλοπατιών.

Sacroiliitis μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, διότι μπορεί να εκληφθούν για άλλες αιτίες της οσφυαλγίας. Είναι έχει συνδεθεί με μια ομάδα ασθενειών που προκαλούν φλεγμονώδη αρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης. Θεραπεία της sacroiliitis μπορεί να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό της ανάπαυσης, τη φυσική θεραπεία και τα φάρμακα.

Συμπτώματα

Ο πόνος που σχετίζεται με sacroiliitis πιο συχνά εμφανίζεται στους γλουτούς και το κάτω μέρος της πλάτης. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, ακόμα και τα πόδια. Πόνο sacroiliitis μπορεί να επιδεινωθεί από:

 • Παρατεταμένη ορθοστασία
 • Φέρουν περισσότερο βάρος στο ένα πόδι από το άλλο
 • Σκαλοπατιών αναρρίχησης
 • Τρέξιμο
 • Λαμβάνοντας μεγάλα άλματα

Αιτίες

Sacroiliitis. Ραδιοσυχνοτήτων απονεύρωση.
Sacroiliitis. Ραδιοσυχνοτήτων απονεύρωση.

Ένα ευρύ φάσμα παραγόντων ή γεγονότα μπορούν να προκαλέσουν sacroiliac κοινού δυσλειτουργία, όπως οι εξής:

 • Τραυματική βλάβη. Μια ξαφνική επιπτώσεις, όπως ένα τροχαίο ατύχημα ή πτώση, μπορεί να βλάψει ιερολαγόνιας αρθρώσεις σας.
 • . Αρθρίτιδα ένδυση-και-δάκρυ αρθρίτιδα (οστεοαρθρίτιδα) μπορεί να συμβεί σε ιερολαγόνιων αρθρώσεων, όπως και αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα - ένα είδος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη.
 • Εγκυμοσύνη. Οι αρθρώσεις ιερολαγόνιων πρέπει να χαλαρώσει και να τεντώνονται για να φιλοξενήσουν τον τοκετό. Το πρόσθετο βάρος και να μεταβληθεί βάδισμα διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει επιπλέον άγχος σε αυτές τις αρθρώσεις και μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογική φθορά.
 • Λοίμωξη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ιερολαγόνιο μπορεί να μολυνθεί.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Sacroiliitis μπορεί να είναι μέρος μιας φλεγμονώδους αρθρίτιδας κατάσταση γνωστή ως αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Οι επιπλοκές αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, συμπεριλαμβανομένου δυσκολία στην αναπνοή, παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, λοιμώξεις των πνευμόνων και καρδιακά προβλήματα.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας. Ωστόσο, αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ρευματολόγο ή ορθοπεδικός χειρουργός.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το ραντεβού σας, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα με απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Έχει κανείς το στενό οικογενειακό περιβάλλον σας είχε παρόμοια συμπτώματα;
 • Έχετε πέσει ή σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα πρόσφατα;
 • Ποια φάρμακα και τα συμπληρώματα παίρνετε τακτικά;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει κάποια από τις παρακάτω ερωτήσεις:

 • Όταν άρχισαν τα συμπτώματά σας;
 • Πού ακριβώς ο πόνος συμβεί;
 • Μήπως κάθε είδους δραστηριότητας επιδεινωθούν ή να ελαττώσει τον πόνο;

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να προσπαθήσει να εντοπίσει την αιτία του πόνου σας, πατώντας απευθείας σε διάφορα σημεία στους γοφούς και τους γλουτούς σας. Αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να μετακινήσετε τα πόδια σας σε μια ποικιλία των θέσεων που θα τονίσει απαλά ιερολαγόνιας αρθρώσεις σας.

Οι εξετάσεις απεικόνισης
Μια ακτινογραφία της λεκάνης σας μπορεί να αποκαλύψει σημάδια φθοράς στο κοινό sacroiliac. Εάν η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι ύποπτο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μαγνητική τομογραφία (MRI) - μια δοκιμή που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα και ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να παράγουν πολύ λεπτομερή συγχρονική εικόνες των δύο οστών και των μαλακών ιστών.

Αναισθητικό ενέσεις
Επειδή η οσφυαλγία μπορεί να προκληθεί από τόσα πολλά διαφορετικά είδη των προβλημάτων, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση των ενέσεων των αναισθητικών για να εντοπίσει τη διάγνωση. Για παράδειγμα, εάν μια αναισθητική ένεση φαρμάκου σε ιερολαγόνιο σας σταματήσει τον πόνο σας, είναι πιθανό ότι το πρόβλημα είναι στο ιερολαγόνιο σας. Ωστόσο, το μούδιασμα φάρμακο μπορεί να διαρρεύσει σε κοντινές δομές, και ότι μπορεί να μειώσει την αξιοπιστία της δοκιμής.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Το είδος της θεραπείας ο γιατρός σας θα σας συστήσει εξαρτάται από τα σημεία και τα συμπτώματα που έχετε, καθώς και η υποκείμενη αιτία της sacroiliitis σας.

Φάρμακα
Ανάλογα με την αιτία του πόνου σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει:

 • Τα παυσίπονα. Εάν over-the-counter φάρμακα για τον πόνο δεν παρέχουν αρκετή ανακούφιση, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ισχυρότερη εκδόσεις αυτών των φαρμάκων. Μερικές φορές, μια σύντομη πορεία των ναρκωτικών μπορεί να συνταγογραφηθεί. Ναρκωτικά είναι συνήθεια και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους.
 • Μυοχαλαρωτικά. Φάρμακα όπως cyclobenzaprine (Flexeril, Amrix) μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τους σπασμούς των μυών που συνδέεται συχνά με sacroiliitis.
 • Αναστολείς του TNF Παράγοντας νέκρωσης των όγκων (TNF) -. Όπως η ετανερσέπτη (Enbrel), adalimumab (Humira) και του infliximab (Remicade) - συχνά να βοηθήσει να ανακουφίσει τον τύπο της sacroiliitis που είναι συνδεδεμένες με αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Θεραπεία
Ο γιατρός σας ή ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε σειρά-of-κίνηση και ασκήσεις stretching για να διατηρήσουν την ελαστικότητα των αρθρώσεων, καθώς και ασκήσεις ενδυνάμωσης για να δώσετε στους μυς σας πρόσθετη σταθερότητα.

Χειρουργικές και άλλες διαδικασίες
Εάν άλλες μέθοδοι δεν έχουν απαλλαγεί πόνο σας, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει:

 • Κοινή ενέσεις. Κορτικοστεροειδή μπορεί να χορηγείται με ένεση απευθείας στο κοινό για να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο. Αλλά μπορείτε να λάβετε μόνο μερικά κοινή ενέσεις ετησίως, επειδή τα στεροειδή μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και τους τένοντες κοινού σας.
 • Ραδιοσυχνοτήτων απονεύρωση. Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες μπορεί να βλάψει ή να καταστρέψει το νευρικό ιστό που προκαλεί τον πόνο σας.
 • Ηλεκτρική διέγερση. Εμφύτευση ηλεκτρικού διεγέρτη στον ιερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου που προκαλείται από sacroiliitis.
 • Κοινή σύντηξης. Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία sacroiliitis, συνδυάζοντας τα δύο οστά, μαζί με μεταλλικές μπορεί να ανακουφίσει μερικές φορές πόνο sacroiliitis.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Αρχική θεραπείες για τον πόνο sacroiliitis περιλαμβάνουν:

 • Over-the-counter αναλγητικά. Τα ναρκωτικά, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB, κ.ά.) και η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο που σχετίζεται με sacroiliitis. Μερικά από αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, ή νεφρικά ή ηπατικά προβλήματα.
 • Rest. Τροποποίηση ή την αποφυγή τους τύπους των δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν τον πόνο σας μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις ιερολαγόνιων σας. Η σωστή στάση του σώματος είναι σημαντική.
 • Πάγος και φωτιά. Εναλλασσόμενο πάγου και θερμότητας μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο ιερολαγονίου.