Ψείρες του σώματος

Ορισμός

Ψείρες του σώματος είναι μικροσκοπικά έντομα, περίπου το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού. Ψείρες του σώματος ζουν σε ρούχα και κλινοσκεπάσματα σας και να ταξιδέψει στην επιδερμίδα σας αρκετές φορές την ημέρα για να τρέφονται με αίμα. Οι πιο κοινές περιοχές για τα δαγκώματα είναι γύρω από τη μέση, στη βουβωνική χώρα και τις μασχάλες - μέρη όπου ραφές ρούχα είναι πιο πιθανό να αγγίξει το δέρμα.

Ψείρες του σώματος είναι πιο συχνές σε πολυσύχναστες και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης, όπως προσφυγικούς καταυλισμούς και καταφύγια για τους άστεγους. Δαγκώματα ψείρες του σώματος μπορεί να εξαπλωθεί ορισμένους τύπους ασθενειών και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και επιδημίες.

Είδη ένδυσης και κλινοσκεπάσματα που έχουν προσβληθεί από ψείρες του σώματος πρέπει να πλένονται σε ζεστό σαπουνόνερο και μηχανή ξηραίνεται χρησιμοποιώντας το ζεστό κύκλο.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τσιμπήματα ψείρες του σώματος μπορεί να προκαλέσει έντονη φαγούρα.

Δείτε το γιατρό σας εάν βελτιωμένες συνθήκες υγιεινής δεν εξαλείφει τη μόλυνση, ή αν έχετε αναπτύξει μια λοίμωξη του δέρματος από το ξύσιμο τα τσιμπήματα.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Ψείρες του σώματος. Δευτερογενείς λοιμώξεις.
Ψείρες του σώματος. Δευτερογενείς λοιμώξεις.

Ψείρες του σώματος είναι παρόμοια με ψείρες, αλλά έχουν διαφορετικές συνήθειες. Ενώ οι ψείρες ζουν στα μαλλιά και τις ζωοτροφές σας στο τριχωτό της κεφαλής σας, ψείρες του σώματος συνήθως ζουν σε ρούχα και κλινοσκεπάσματα σας. Ταξιδεύουν στο δέρμα σας αρκετές φορές την ημέρα για να τρέφονται με αίμα.

Οι ραφές των ρούχων σας είναι οι πιο κοινές θέσεις για ψείρες του σώματος για να γεννήσουν τα αυγά τους (κόνιδες). Μπορείτε να γίνει μολυσμένο με ψείρες του σώματος, αν έρθει σε στενή επαφή με ένα άτομο που έχει ψείρες του σώματος ή με τα ρούχα ή τα κλινοσκεπάσματα που είναι μολυσμένο με ψείρες του σώματος.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ψείρες του σώματος έχουν την τάση να ζουν σε πολυσύχναστες, ακάθαρτες συνθήκες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Πρόσφυγες πολέμου
 • Άστεγοι
 • Τα θύματα των φυσικών καταστροφών

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Ψείρες του σώματος προκαλούν συνήθως ελάχιστα προβλήματα. Ωστόσο, μια προσβολή ψείρες του σώματος μερικές φορές οδηγεί σε επιπλοκές όπως:

 • Δευτερογενείς λοιμώξεις. Όταν ψείρες του σώματος το μηδέν και να σκάβουν για να τρέφονται με το αίμα σας, μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Αν το μηδέν για να ανακουφίσει φαγούρα, αυτό μπορεί επίσης να ερεθίσουν το δέρμα σας. Αν το δέρμα σας γίνεται πρώτες από αυτές τις ενοχλήσεις, άλλες λοιμώξεις μπορεί να αναπτυχθεί.
 • Δερματικές αλλοιώσεις Αν είστε μολυνθεί με ψείρες του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές του δέρματος όπως η διόγκωση και αποχρωματισμό -. Ιδιαίτερα γύρω από τη μέση, στη βουβωνική χώρα σας ή πάνω μέρος των μηρών.
 • Η εξάπλωση της νόσου. Παρά το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σπάνια, ψείρες του σώματος μπορεί να μεταφέρει και να εξαπλωθεί κάποια βακτηριακές ασθένειες, όπως τύφος, υποτροπιάζουσα πυρετό και πανώλη των τάφρων.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες του σώματος για τη δική σας, μπορεί να χρειαστεί να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το διορισμό του, μπορεί να θέλετε να γράψετε τις απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Πόσο καιρό νομίζετε ότι είχατε ψείρες του σώματος;
 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Πώς θα ήταν μολυσμένο με ψείρες του σώματος;
 • Έχετε εξαπλωθεί η μόλυνση σε άλλους;
 • Ποιες θεραπείες έχετε δοκιμάσει;
 • Έχετε κάποια χρόνια προβλήματα υγείας;
 • Ποια φάρμακα και τα συμπληρώματα παίρνετε;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα εξετάσει το δέρμα σας και τις ραφές των ρούχων σας.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Εσείς ή ο γιατρός σας μπορεί να επιβεβαιώσει συνήθως μια προσβολή ψείρες του σώματος μέσα από μια οπτική εξέταση του σώματός σας και των ειδών ένδυσης. Η παρουσία των αυγών και κινείται ψειρών επιβεβαιώνει προσβολή.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι ψείρες του σώματος κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζονται από πλένοντας προσεκτικά τον εαυτό σας και όλα τα μολυσμένα αντικείμενα με σαπούνι και ζεστό νερό.

Εάν τα μέτρα αυτά δεν λειτουργούν, μπορείτε να δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα over-the-counter λοσιόν ή σαμπουάν - όπως Nix ή απαλλαγούμε. Αν αυτό εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ο γιατρός σας μπορεί να παρέχει μια συνταγή λοσιόν. Ψείρες-θανάτωση προϊόντα μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο, οπότε ακολουθούν τις οδηγίες προσεκτικά.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Συνήθως, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες του σώματος από τον καθαρισμό τον εαυτό σας και τα προσωπικά τους αντικείμενα, που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Πλύνετε τα μολυσμένα κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης και πετσέτες με ζεστό νερό και σαπούνι - τουλάχιστον 130 F (54 C) - και η μηχανή στεγνώστε τα σε δυνατή φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Στοιχεία που δεν μπορούν να πλυθούν μπορεί να σφραγίζεται σε μια πλαστική σακούλα για δύο εβδομάδες.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Για να αποτρέψει το σώμα προσβολή ψείρες, μην έχοντας στενή φυσική επαφή ή ανταλλαγή κρεβάτι ή ρούχα με κάποιον που έχει μια προσβολή.

Βλέπε επίσης