Ψείρες

Ορισμός

Οι ψείρες είναι μικροσκοπικά, χωρίς φτερά, παρασιτικά έντομα που τρέφονται με το αίμα σας. Οι ψείρες είναι εύκολα να εξαπλωθούν - κυρίως από τους μαθητές - μέσω της στενής προσωπικής επαφής και από τα υπάρχοντά ανταλλαγή.

Διάφοροι τύποι των ψειρών υπάρχουν:

 • Οι ψείρες του κεφαλιού. Αυτές οι ψείρες αναπτύσσουν στο τριχωτό της κεφαλής σας. Είναι πιο εύκολο να δούμε στον αυχένα του λαιμού σας και πάνω από τα αυτιά σας.
 • Ψείρες του σώματος. Οι ψείρες ζουν σε ρούχα και κλινοσκεπάσματα και να προχωρήσουμε στο δέρμα σας για να τραφούν. Ψείρες του σώματος συνήθως επηρεάζουν τους ανθρώπους - όπως άστεγοι ή παροδική ιδιώτες - οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν μπάνιο ή να πλύνετε την ενδυμασία τακτικά.
 • Ψείρες του εφηβαίου. Κοινώς ονομάζεται καβούρια, οι ψείρες εμφανίζονται στο δέρμα και τα μαλλιά της ηβικής περιοχής σας και, λιγότερο συχνά, στις τρίχες του σώματος, όπως οι τρίχες στο στήθος, τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες.

Εσείς ή το παιδί σας μπορεί να έχει καλές προσωπικές συνήθειες υγιεινής και ακόμα να πάρετε τις ψείρες. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα των ψειρών περιλαμβάνουν:

 • Έντονη φαγούρα.
 • Γαργάλημα αίσθηση από την κίνηση των μαλλιών.
 • Οι ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής, το σώμα σας, τα είδη ένδυσης, ή της ηβικής ή άλλες τρίχες στο σώμα. Ψείρες ενήλικα μπορεί να είναι περίπου το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού ή ελαφρώς μεγαλύτερο.
 • Τα αβγά των ψειρών (nits) στο άξονες τρίχας. Οι κόνιδες μοιάζουν με μικροσκοπικά μπουμπούκια ιτιά μουνί. Κόνιδες μπορούν να εκληφθούν για την πιτυρίδα, αλλά σε αντίθεση με την πιτυρίδα, δεν μπορούν εύκολα να βουρτσιστεί από τα μαλλιά.
 • Μικρές, κόκκινες προσκρούσεις στο τριχωτό της κεφαλής, το λαιμό και τους ώμους.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συνήθως, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες με τη λήψη self-care μέτρα που περιλαμβάνουν τη χρήση σαμπουάν χωρίς συνταγή που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να σκοτώσει τις ψείρες.

Ωστόσο, δείτε το γιατρό σας εάν:

 • Σαμπουάν Nonprescription δεν σκοτώνει τις ψείρες - ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια ισχυρότερη, συνταγή σαμπουάν
 • Είστε έγκυος - δεν χρησιμοποιούν αντι-ψείρες σαμπουάν μέχρι να μιλήσετε με τον γιατρό σας
 • Έχετε τα μολυσμένα κνίδωση ή εκδορές του δέρματος από το ξύσιμο

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Μπορείτε να πάρετε τις ψείρες με έρχεται σε επαφή είτε με ψείρες και τα αυγά τους. Τα αυγά εκκολάπτονται σε περίπου μία εβδομάδα. Οι ψείρες δεν μπορούν να πετάξουν ή να περπατήσετε στο έδαφος. Θα εξαπλωθεί μέσω:

 • Head-to-κεφάλι ή το σώμα-με-σώμα επαφής. Αυτό μπορεί να συμβεί, όπως τα παιδιά ή τα μέλη της οικογένειας παίζουν ή να αλληλεπιδρούν στενά.
 • Εγγύτητα των αποθηκευμένων αντικειμένων. Αποθήκευση μολυσμένο ρούχα στις ντουλάπες, στα ντουλάπια ή side-by-side άγκιστρα στο σχολείο, ή την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων, όπως μαξιλάρια, κουβέρτες, χτένες και παραγεμισμένα παιχνίδια σε εγγύτητα στο σπίτι μπορεί να επιτρέψει ψείρες για να εξαπλωθεί.
 • Αντικείμενα που μοιράστηκαν ανάμεσα σε φίλους ή μέλη της οικογένειας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ρούχα, ακουστικά, βούρτσες, χτένες, στολίδια για τα μαλλιά, πετσέτες, κουβέρτες, μαξιλάρια και παραγεμισμένα παιχνίδια.
 • Επικοινωνία με μολυσμένο έπιπλα. Βρίσκεται σε ένα κρεβάτι ή κάθεται σε άνετους, ύφασμα-καλύπτονται έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα από κάποιον με ψείρες να τους εξαπλωθεί. Οι ψείρες μπορούν να ζήσουν για μία έως δύο ημέρες από το σώμα.
 • Η σεξουαλική επαφή. Ψείρες των γεννητικών οργάνων μεταδίδεται συνήθως μέσω της σεξουαλικής επαφής και πιο συχνά επηρεάζει τους ενήλικες. Ψείρες του εφηβαίου που βρέθηκαν στα παιδιά μπορεί να είναι ένα σημάδι της σεξουαλικής έκθεσης ή κακοποίησης.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Συχνά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες με over-the-counter θεραπείες και από κατάλληλα μολυσμένα αντικείμενα πλύσιμο των νοικοκυριών, όπως πετσέτες σεντόνια και ρούχα. Εάν τα μέτρα αυτά δεν δουλέψει, δείτε πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη πάροχο σας.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως και όταν μπορεί να έχουν εκτεθεί στις ψείρες, τους οποίους μπορεί να έχετε εκτεθεί, και ποια είδη οικιακής χρήσης μπορεί να έχουν μολυνθεί.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω.

Μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Πώς μπορώ να αντιμετωπίζει τις ψείρες;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Πώς μπορώ να απαλλαγούμε από είδη οικιακής χρήσης μου ψείρες;
 • Με ποιον πρέπει να ενημερώσουν για την κατάστασή μου;
 • Ποια άλλα μέτρα χρειάζεται να ληφθούν για να αποφευχθεί η εκ νέου προσβάλλουν τον εαυτό μου και τους άλλους;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;
 • Θα πρέπει να σχέδιο για μια επίσκεψη παρακολούθησης;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, όταν δεν καταλαβαίνουν κάτι.

Ψείρες. Head-to-κεφάλι ή το σώμα-με-σώμα επαφής.
Ψείρες. Head-to-κεφάλι ή το σώμα-με-σώμα επαφής.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Πως θα εκτεθεί σε ψείρες;
 • Υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχουν εκτεθεί σε ψείρες εκεί;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Αν νομίζετε ότι ξέρετε ή έχετε ψείρες, Αποφύγετε την κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες ή τα ρούχα. Λούστε και ακολουθήστε self-care μέτρα, όπως το πλύσιμο μολυσμένων αντικειμένων σε ζεστό νερό.

Αν νομίζετε ή ξέρετε ότι έχετε μια ηβική προσβολή ψείρες, αποφύγετε επίσης τη σεξουαλική δραστηριότητα έως ότου έχετε υποβληθεί σε θεραπεία.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για ψείρες χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό και ελέγξτε για nits χρησιμοποιώντας ένα ειδικό φως, που ονομάζεται το φως του ξύλου, η οποία κάνει τα nits βλέμμα χλωμό μπλε.

Οι ψείρες του κεφαλιού
Η διάγνωση των ψειρών της κεφαλής μπορεί να γίνει μετά από ένα ζωντανό μικρά ή ενήλικας ψείρα στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής βρίσκεται, είτε μετά από μία ή περισσότερες κόνιδες παρατηρείται επί ατράκτων μαλλιά που βρίσκονται μέσα σε 1/4 της ίντσας (6,4 χιλιοστά) του τριχωτού της κεφαλής.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εγγύτητα των αποθηκευμένων αντικειμένων.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εγγύτητα των αποθηκευμένων αντικειμένων.

Εάν δεν βλέπετε καμία ζωντανές ψείρες ή βλέπετε nits που είναι περισσότερο από το 1/4 της ίντσας μακριά από το τριχωτό της κεφαλής, η μόλυνση δεν είναι πλέον ενεργή και δεν χρειάζεται θεραπεία.

Ψείρες του σώματος
Η διάγνωση των ψείρες του σώματος μπορεί να γίνει εάν τα αυγά ή ψείρες σέρνεται βρέθηκαν στις ραφές των ενδυμάτων ή σε κρεβάτι. Είναι δυνατό να δείτε μια ψείρα του σώματος στο δέρμα, αν σέρνεται εκεί για να τραφούν.

Ψείρες του εφηβαίου
Οι ψείρες του εφηβαίου διαγιγνώσκεται όταν κινούνται ψείρες και κόνιδες δει τρίχες στην ηβική περιοχή ή σε άλλους τομείς από χονδροειδείς τρίχες, όπως οι τρίχες στο στήθος, τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Χρησιμοποιήστε φάρμακα που αντιμετωπίζουν οι ψείρες μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Εφαρμόζοντας πάρα πολύ μπορεί να προκαλέσει κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα.

Οι ψείρες του κεφαλιού
Η θεραπεία για τις ψείρες του κεφαλιού μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Over-the-counter προϊόντα. Σαμπουάν που περιέχουν pyrethrin (απαλλαγείτε, κ.α.) ή permethrin (Nix) είναι συνήθως η πρώτη επιλογή που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των μολύνσεων από ψείρες. Αυτά λειτουργούν καλύτερα αν ακολουθήσετε τις οδηγίες πολύ στενά. Σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, οι ψείρες έχουν αναπτυχθεί ανθεκτικά στα συστατικά σε over-the-counter θεραπείες ψείρες. Αν over-the-counter προετοιμασίες δεν λειτουργούν, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει σαμπουάν ή λοσιόν που περιέχουν διαφορετικά συστατικά.
 • Συνταγογραφούμενα φάρμακα. Malathion (Ovide) είναι ένα φάρμακο συνταγών που ισχύουν για τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τρίψτε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Μαλαθείο είναι εύφλεκτο, κρατήστε το έτσι μακριά από πηγές θερμότητας, όπως πιστολάκι για τα μαλλιά, ηλεκτρική σίδερα και τα τσιγάρα. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, ενημερώστε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν.

  Βενζυλική αλκοόλη λοσιόν (Ulesfia) είναι μια νεότερη συνταγή θεραπεία για τις ψείρες του κεφαλιού. Μπορείτε να εφαρμόσετε την λοσιόν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Επτά ημέρες αργότερα να επαναλάβετε τη θεραπεία. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ερεθισμό του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και τα μάτια, καθώς και μούδιασμα στην περιοχή εφαρμογής. Αυτό το φάρμακο δεν συνιστάται για παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών.

  Τέλος, lindane είναι μια συνταγή σαμπουάν που είναι μερικές φορές που προβλέπονται όταν αποτύχουν άλλα μέτρα. Ωστόσο, λόγω της αυξανόμενης αντίστασης των ψειρών σε αυτό το φάρμακο και σε σοβαρές νευρολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες, lindane δεν είναι πλέον συνιστάται ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τις ψείρες του κεφαλιού.

Ψείρες του σώματος
Αν έχετε ψείρες του σώματος, δεν χρειάζεται θεραπεία. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνουν τα ίδια self-care μέτρα, όπως η θεραπεία της ένδυσης και άλλα είδη, όπως θα κάνατε για τις ψείρες του κεφαλιού. Αν self-care μέτρα αποτυγχάνουν να απαλλαγούμε από τις ψείρες, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να δοκιμάσετε ένα από τις θεραπείες nonprescription ή συνταγή για τις ψείρες του κεφαλιού.

Ψείρες του εφηβαίου
Ψείρες του εφηβαίου μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ίδια nonprescription και θεραπείες συνταγών που χρησιμοποιούνται για τις ψείρες του κεφαλιού.

Self-care σημαντικό
Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε over-the-counter ή συνταγογραφούμενα σαμπουάν για να σκοτώσει τις ψείρες, το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας περιλαμβάνει self-care μέτρα που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι. Αυτές περιλαμβάνουν τη διασφάλιση των αβγών απομακρύνονται και ότι όλα τα ρούχα, κλινοσκεπάσματα, προσωπικά αντικείμενα και τα έπιπλα απολυμανθούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σκοτώνοντας ψείρες στο σώμα σας δεν είναι δύσκολο. Η πρόκληση είναι να απαλλαγούμε από όλα τα nits και αποφεύγοντας την επαφή με άλλες ψείρες στο σπίτι ή στο σχολείο.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες με έναν ασθενή, σε βάθος προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό τον εαυτό σας ή το παιδί σας και τα προσωπικά τους αντικείμενα, που μπορεί να έχουν μολυνθεί.

Αυτά τα βήματα μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλειφθούν ψείρες:

 • Χρησιμοποιήστε λοσιόν και σαμπουάν. Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορες over-the-counter λοσιόν και σαμπουάν (Nix, απαλλαγούμε, κ.ά.) έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώσει τις ψείρες. Εφαρμόστε το προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη θεραπεία με τη λοσιόν ή σαμπουάν σε επτά έως 10 ημέρες. Αυτά τα λοσιόν και σαμπουάν συνήθως δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 2 ετών.
 • Μετά τη θεραπεία σαμπουάν, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το ξίδι. Πιάστε μια τούφα από τα μαλλιά με ένα πανί μουσκεμένο με ξύδι και να αφαιρέσει το κλείδωμα προς τα κάτω για να αφαιρέσετε nits. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε αντιμετωπίζονται όλα τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο. Ή απολαύστε τα μαλλιά με ξύδι και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν το χτένισμα. Στη συνέχεια, πετσέτα στεγνώστε τα μαλλιά. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να συμβάλει στην άρση κόνιδες από την τρίχα. Κοπή τα μαλλιά πολύ μικρή και μπορεί να βοηθήσει.
 • Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε μια λεπτή οδοντωτή ή NIT χτένα για να αφαιρέσετε σωματικά τις ψείρες από βρεγμένα μαλλιά. Επαναλάβετε κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και συνιστάται συνήθως ως θεραπεία πρώτης γραμμής για παιδιά ηλικίας κάτω των 2.
 • . Πλύνετε τα μολυσμένα αντικείμενα κρεβάτι Wash, ταριχευμένα ζώα, ρούχα και καπέλα με ζεστό νερό και σαπούνι - τουλάχιστον 130 F (54 C) - και στεγνώστε τα σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά τουλάχιστον.
 • Σφραγίστε unwashable στοιχεία. Τοποθετήστε τα σε μία αεροστεγή σακούλα για δύο εβδομάδες.
 • Κενού. Δώστε το πάτωμα και τα έπιπλα ένα καλό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.
 • Έπιπλα Cover. Χρησιμοποιήστε dropcloth ένα πλαστικό ζωγράφου να καλύψει τα έπιπλα για δύο εβδομάδες για να αποτρέψει την απόκτηση μια άλλη περίπτωση των ψειρών. Μην το κάνετε αυτό, αν έχετε ένα μικρό παιδί που μπορεί να γίνει μπλεγμένος σε ένα πλαστικό φύλλο και να ασφυκτιούν.
 • . Wash χτένες και βούρτσες χρησιμοποιούν πολύ ζεστό σαπουνόνερο - τουλάχιστον 130 F (54 C) - ή απολαύστε χτένες και τις βούρτσες σε οινόπνευμα για μία ώρα.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Είναι δύσκολο να εμποδίσει την εξάπλωση των ψειρών μεταξύ των παιδιών στη φροντίδα των παιδιών και του σχολείου. Υπάρχει τόσο πολύ στενή επαφή μεταξύ των παιδιών και τα υπάρχοντά τους, ότι οι ψείρες μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα. Δεν είναι προβληματισμός σχετικά με τις συνήθειες υγιεινής σας ή τα παιδιά σας, και δεν είναι μια αποτυχία από την πλευρά σας ως γονέα, αν το παιδί σας παίρνει τις ψείρες του κεφαλιού.

Μερικά over-the-counter προϊόντα που ισχυρίζονται για να αποκρούσει τις ψείρες, αλλά η επιστημονική έρευνα είναι απαραίτητη για να αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Μια σειρά από μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι τα συστατικά σε ορισμένα από τα προϊόντα αυτά - κυρίως φυτικά έλαια όπως το δενδρολίβανο, citronella, ευκαλύπτου, tea tree και λεμόνι χόρτο - μπορεί να λειτουργήσει για να αποκρούσει τις ψείρες. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά ταξινομούνται ως "φυσική" έτσι δεν ρυθμίζονται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους δεν έχουν δοκιμαστεί σε πρότυπα FDA.

Μέχρι περισσότερη έρευνα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων πρόληψης επικεφαλής ψείρες, η καλύτερη προσέγγιση είναι απλά να λάβει λεπτομερή μέτρα για να απαλλαγούμε από τις ψείρες - και τα αυγά τους - έτσι ώστε να μην χρειάζεται περισσότερες ψείρες να αντιμετωπίσουν.

 • Ζητήστε από το παιδί σας για να αποφύγετε head-to-head επαφή με τους συμμαθητές τη διάρκεια του παιχνιδιού και άλλων δραστηριοτήτων.
 • Εξηγήστε στο παιδί σας να μην μοιράζονται προσωπικά αντικείμενα όπως καπέλα, κασκόλ, παλτά, χτένες, βούρτσες, αξεσουάρ για τα μαλλιά και ακουστικά.
 • Εξηγήστε στο παιδί σας για να αποφύγετε κοινόχρηστων χώρων όπου τα καπέλα και ρούχα από περισσότερους από έναν φοιτητή κρεμαστεί σε ένα κοινό γάντζο ή φυλάσσονται σε ένα ντουλάπι.

Ωστόσο, δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς ότι εσείς και το παιδί σας μπορεί να εξαλείψει όλους τους τύπους επικοινωνίας που μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση των ψειρών.

Το παιδί σας μπορεί να έχει κόνιδες στα του ή της μαλλιά, αλλά όχι κατ 'ανάγκη να αναπτύξουν μια υπόθεση των ψειρών. Μερικά κόνιδες είναι άδειο αυγά. Ωστόσο, nits που βρίσκονται μέσα σε 1/4 της ίντσας (6,4 mm) του τριχωτού της κεφαλής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται - ακόμα και αν βρείτε μόνο μία - για να αποτρέψει το ενδεχόμενο της εκκόλαψης. Κόνιδες που είναι πιο μακριά από το δέρμα της κεφαλής είναι κατά πάσα πιθανότητα από ένα παλιό προσβολή και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζονται.

Βλέπε επίσης