Πρόωρη εκσπερμάτωση

Ορισμός

Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένας άντρας εκσπερματώνει νωρίτερα κατά τη σεξουαλική επαφή από ό, τι αυτοί ή η σύντροφός τους θα ήθελαν. Όσο συμβαίνει σπάνια, δεν είναι λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, αν τακτικά εκσπερματώνουν νωρίτερα από ό, τι εσείς και ο σύντροφός σας επιθυμεί - όπως πριν από την επαφή αρχίζει ή λίγο αργότερα μπορεί να θεωρηθεί πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια κοινή σεξουαλική καταγγελία. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά όσο το 1 στα 3 άτομα μπορεί να επηρεαστεί από αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή.

Τόσο ψυχολογικών και βιολογικών παραγόντων που μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην πρόωρη εκσπερμάτωση. Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνδρες αισθάνονται ντρέπονται να μιλήσουν γι 'αυτό, η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια κοινή και θεραπεύσιμη πάθηση.

Φάρμακα, ψυχολογική υποστήριξη και σεξουαλικών τεχνικών ότι η εκσπερμάτωση καθυστέρησης μπορεί να βελτιώσει σεξ για εσάς και το σύντροφό σας. Για πολλούς άνδρες, ένας συνδυασμός θεραπειών λειτουργεί καλύτερα.

Συμπτώματα

Η κύρια ένδειξη της πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η εκσπερμάτιση που συμβαίνει πριν από δύο εταίροι επιθυμούν, προκαλώντας ανησυχία ή άγχος. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις σεξουαλικές καταστάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.

Οι γιατροί ταξινομούν γενικά πρόωρη εκσπερμάτωση είτε ως δια βίου (πρωτογενή) που αποκτήθηκαν ή (δευτεροβάθμια).

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής, δια βίου πρόωρη εκσπερμάτωση χαρακτηρίζεται από:

 • Εκσπερμάτιση που πάντα ή σχεδόν πάντα συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό από την κολπική διείσδυση
 • Η αδυναμία να καθυστερήσει την εκσπερμάτωση σε όλες ή σχεδόν όλες τις κολπικές διεισδύσεις
 • Αρνητική προσωπικές συνέπειες, όπως το άγχος, απογοήτευση ή την αποφυγή της σεξουαλικής οικειότητας

Δευτεροβάθμια πρόωρη εκσπερμάτιση είναι γενικά κατανοητό να μοιράζονται τα ίδια συμπτώματα με τη δια βίου πρόωρη εκσπερμάτωση, αλλά με μια βασική διαφορά:

 • Δευτεροβάθμια εκσπερμάτιση αναπτύσσεται μετά είχατε προηγούμενα, ικανοποιητικές σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προβλήματα εκσπερμάτισης

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συζητήστε με το γιατρό σας εάν εκσπερματώνει νωρίτερα από ό, τι εσείς και ο σύντροφός σας επιθυμία κατά το μεγαλύτερο μέρος της σεξουαλικής συνεύρεσης. Αν και μπορείτε να αισθάνεστε ότι πρέπει να είναι σε θέση να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας, μπορεί να χρειαστεί θεραπεία για να σας βοηθήσει να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Για ορισμένους άνδρες, όμως, μια συνομιλία με το γιατρό σας μπορεί να σας διαβεβαιώσω ότι στην πραγματικότητα περιστασιακή πρόωρη εκσπερμάτιση σας είναι φυσιολογική - ή, ενδεχομένως, ούτε καν πρόωρη. Ο μέσος χρόνος από την έναρξη της συνουσίας με εκσπερμάτιση είναι γενικά περίπου πέντε λεπτά.

Αιτίες

Η ακριβής αιτία της πρόωρης εκσπερμάτωσης δεν είναι γνωστή. Ενώ κάποτε ήταν πιστεύεται ότι είναι μόνο ψυχολογική, οι γιατροί γνωρίζουν τώρα η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πιο πολύπλοκη και περιλαμβάνει μια σύνθετη αλληλεπίδραση των δύο ψυχολογικών και βιολογικών παραγόντων.

Ψυχολογικές αιτίες
Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο που μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξει αργότερα στη ζωή τους, όπως:

 • Καταστάσεις στις οποίες μπορεί να έχετε έσπευσε να φτάσει στο αποκορύφωμά, προκειμένου να αποφύγει να ανακαλυφθεί
 • Ένοχος συναισθήματα που αυξάνουν την τάση σας να βιαστούμε μέσα από σεξουαλικές επαφές

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο στην προκαλεί την πρόωρη εκσπερμάτωση περιλαμβάνουν:

 • Η στυτική δυσλειτουργία. Οι άνδρες που είναι ανήσυχοι σχετικά με την απόκτηση ή τη διατήρηση της στύσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο του σπεύδουν να εκσπερματώσει, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξει.
 • . Άγχος Πολλοί άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτωση έχουν επίσης προβλήματα με το άγχος - είτε ειδικά για τη σεξουαλική απόδοση ή που σχετίζονται με άλλα ζητήματα.
 • Τα προβλήματα σχέσεων. Εάν είχατε ικανοποιούν τις σεξουαλικές σχέσεις με άλλους εταίρους στις οποίες η πρόωρη εκσπερμάτωση συνέβη σπάνια ή καθόλου, είναι πιθανό ότι η διαπροσωπική θέματα ανάμεσα σε εσάς και την τρέχουσα σύντροφό σας συμβάλλουν στο πρόβλημα.

Βιολογικά αίτια
Μια σειρά από βιολογικούς παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην πρόωρη εκσπερμάτωση, όπως οι εξής:

 • Μη φυσιολογικά επίπεδα ορμονών
 • Ανώμαλα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές
 • Ανώμαλη αντανακλαστική δραστηριότητα της εκσπερμάτισης συστήματος
 • Ορισμένα προβλήματα του θυρεοειδούς
 • Φλεγμονή και μόλυνση του προστάτη ή την ουρήθρα
 • Κληρονομικά χαρακτηριστικά

Σπάνια, η πρόωρη εκσπερμάτωση προκαλείται από:

 • Βλάβες του νευρικού συστήματος που προκαλείται από τη χειρουργική επέμβαση ή τραύμα
 • Απόσυρση από ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας

Παράγοντες κινδύνου

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της πρόωρης εκσπερμάτωσης, όπως οι εξής:

 • Η στυτική δυσλειτουργία. Θα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης εκσπερμάτωσης αν περιστασιακά ή συστηματικά έχουν πρόβλημα να πάρει ή τη διατήρηση της στύσης. Ο φόβος της απώλειας στύση σας μπορεί να σας προκαλέσει να συνειδητά ή ασυνείδητα βιάζεται μέσω της σεξουαλικής συνεύρεσης.
 • Τα προβλήματα υγείας. Μια ιατρική ανησυχία που σας κάνει να αισθάνεστε ανήσυχοι κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως ένα πρόβλημα με την καρδιά, μπορεί να σας προκαλέσει να αγνοία σπεύσει να εκσπερματώνει.
 • Στρες. Συναισθηματική ή πνευματική ένταση σε κάθε τομέα της ζωής σας μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην πρόωρη εκσπερμάτωση, που συχνά περιορίζει την ικανότητά σας να χαλαρώσει και να επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης.
 • Ορισμένα φάρμακα. Σπάνια, τα φάρμακα που επηρεάζουν τη δράση των χημικών αγγελιοφόρων στον εγκέφαλο (ψυχοτρόπα) μπορεί να συμβάλει στην πρόωρη εκσπερμάτωση.

Επιπλοκές

Αν και η πρόωρη εκσπερμάτωση δεν αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην προσωπική σας ζωή, όπως οι εξής:

 • Στελέχη σχέση. Μια συχνή επιπλοκή της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι το στρες της σχέσης. Αν η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι τέντωμα της σχέσης σας, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη συμπερίληψη ζευγάρια θεραπεία στο πρόγραμμα της θεραπείας σας.
 • Τα προβλήματα γονιμότητας. Πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί περιστασιακά να κάνει τη γονιμοποίηση δύσκολο ή αδύνατο για τα ζευγάρια που προσπαθούν να μείνουν έγκυες. Αν η πρόωρη εκσπερμάτωση δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει τη θεραπεία της υπογονιμότητας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να μιλήσουμε πρώτα με τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό για την πρόωρη εκσπερμάτωση, ή μπορεί γρήγορα να αναφέρεται σ 'έναν ουρολόγο. Μην διστάσετε να θέσει επί τάπητος το θέμα με το γιατρό σας κατά τη διάρκεια μιας γενικής τσεκ-απ ή μια επίσκεψη για άλλα προβλήματα υγείας. Ο γιατρός σας γνωρίζει ότι μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντική για την ευημερία σας, και αυτός ή αυτή μπορεί να σας ρωτήσω σχετικά με την ικανοποίηση σας με τη σεξουαλική ζωή σας, πριν να έχουν καν την ευκαιρία να το φέρει επάνω.

Είναι φυσιολογικό να αισθάνονται αμηχανία όταν μιλάμε για σεξουαλικά προβλήματα, αλλά μπορείτε να εμπιστευθείτε ότι ο γιατρός σας έχει παρόμοιες συζητήσεις με πολλούς άλλους άνδρες. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα πολύ κοινό - και θεραπεύσιμη - condition.

Όντας έτοιμοι να μιλήσουμε για την πρόωρη εκσπερμάτωση, θα σας βοηθήσει να πάρετε τη θεραπεία που χρειάζεστε για να πάρουν σεξ πλάτη σας ζωή σε καλό δρόμο. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ραντεβού σας.

Πληροφορίες για να γράψει εκ των προτέρων

 • Pre-ραντεβού περιορισμούς. Τη στιγμή που κάνετε το ραντεβού σας, ρωτήστε αν υπάρχουν τυχόν περιορισμοί που πρέπει να ακολουθήσει, στο χρονικό διάστημα μέχρι την επίσκεψή σας.
 • Συμπτώματα. Πόσο συχνά εκσπερματώνουν πριν εσείς ή ο σύντροφός σας, θα ήθελα; Πόσο καιρό μετά θα αρχίσουν τη σεξουαλική επαφή κάνετε συνήθως εκσπερμάτωση;
 • Η σεξουαλική ιστορία. Σκεφτείτε πίσω στις σχέσεις σας και σεξουαλικές επαφές από τότε που γίνατε σεξουαλικά ενεργοί. Είχατε προβλήματα με την πρόωρη εκσπερμάτιση πριν; Με ποιον και κάτω από ποιες συνθήκες;
 • Ιατρικό ιστορικό. Καταγράψτε οποιαδήποτε άλλα ιατρικά προβλήματα με τα οποία έχετε διαγνωστεί, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας. Επίσης, σημειώστε τα ονόματα και τις δυνάμεις όλων των φαρμάκων που είστε σήμερα παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένων συνταγή και over-the-counter φάρμακα.
 • Ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Δημιουργώντας έναν κατάλογο ερωτήσεων εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας.

Βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας
Ο κατάλογος υποδεικνύει παρακάτω ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με την πρόωρη εκσπερμάτωση. Μην διστάσετε να ζητήσετε περισσότερες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

 • Τι μπορεί να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτιση μου;
 • Τι εξετάσεις μου προτείνετε;
 • Ποια προσέγγιση θεραπεία μου προτείνετε;
 • Πόσο σύντομα μετά αρχίζω τη θεραπεία μπορώ να περιμένω βελτίωση;
 • Πόση βελτίωση μπορώ λογικά να περιμένω;
 • Είμαι σε κίνδυνο αυτό το πρόβλημα επαναλαμβανόμενα;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει μια σειρά από πολύ προσωπικές ερωτήσεις και να θέλετε να συμπεριλάβετε το σύντροφό σας στη συνέντευξη. Για να βοηθήσει το γιατρό σας να προσδιορίσει την αιτία του προβλήματός σας και την καλύτερη πορεία της θεραπείας, να είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:

 • Πόσο συχνά έχετε πρόωρη εκσπερμάτωση;
 • Έχει αυτό το πρόβλημα αναπτύχθηκε σταδιακά ή ξαφνικά;
 • Μήπως έχετε πρόωρη εκσπερμάτωση μόνο με έναν συγκεκριμένο συνεργάτη ή συνεργάτες;
 • Νιώθετε την πρόωρη εκσπερμάτωση όταν αυνανίζονται;
 • Μήπως έχετε πρόωρη εκσπερμάτωση κάθε φορά που κάνεις σεξ;
 • Πόσο συχνά κάνετε σεξ;
 • Πόσο είστε ενοχλούνται από πρόωρη εκσπερμάτιση;
 • Πόσο είναι ο συνεργάτης σας ενοχλείται από πρόωρη εκσπερμάτιση;
 • Πόσο ικανοποιημένοι είστε με την τρέχουσα σχέση σας;
 • Ποιες ήταν οι πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες σου;
 • Είσαι έχοντας επίσης το πρόβλημα να πάρει και τη διατήρηση της στύσης (στυτική δυσλειτουργία);
 • Ποια φάρμακα θα έχουν πρόσφατα ξεκινήσει ή να σταματήσει τη λήψη;
 • Χρησιμοποιείτε ψυχαγωγικά ναρκωτικά;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Ενώ περιμένετε για το ραντεβού σας, σκεφτείτε εστιάζοντας σε άλλους τρόπους για να απολαύσετε και τη σύνδεση με το σύντροφό σας. Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να προκαλέσει σημαντική πίεση και το άγχος σε μια σχέση, αλλά είναι μια θεραπεύσιμη πάθηση. Η απόφαση να μιλήσετε με το γιατρό σας είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να πάρετε. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να απολαύσετε τα πολλά άλλα τρόπους με τους οποίους εσείς και ο σύντροφός σας να σας φέρει ο ένας τον άλλον ευχαρίστηση.

Εξετάσεις και διάγνωση

Εκτός από μια λεπτομερή συνέντευξη για τη σεξουαλική ζωή σας, ο γιατρός σας θα θέλετε να ξέρετε για το ιστορικό της υγείας σας και μπορεί να εκτελέσει μια γενική φυσική εξέταση. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ουρολόγο που ειδικεύεται στη σεξουαλική δυσλειτουργία ή σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας για να βοηθήσει να γίνει η διάγνωση.

Αν έχετε τόσο πρόωρη εκσπερμάτωση και το πρόβλημα απόκτησης ή διατήρησης στύσης, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις αίματος για να ελέγξει ανδρικής ορμόνης (τεστοστερόνης) επίπεδα ή άλλες εξετάσεις.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι θεραπευτικές επιλογές για την πρόωρη εκσπερμάτωση περιλαμβάνουν σεξουαλική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία. Για πολλούς άνδρες, ένας συνδυασμός αυτών των θεραπειών λειτουργεί καλύτερα.

Η σεξουαλική θεραπεία
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει απλά βήματα, όπως η αυνανισμό μία ή δύο ώρες πριν από τη σεξουαλική επαφή, ώστε να είστε σε θέση να καθυστερήσει την εκσπερμάτωση κατά τη διάρκεια του σεξ. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει την αποφυγή επαφή για ένα χρονικό διάστημα και εστιάζοντας σε άλλες μορφές σεξουαλικής παιχνίδι έτσι ώστε η πίεση αφαιρείται από τη σεξουαλική συναντήσεις σας.

Η τεχνική συμπίεση
Ο γιατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει εσάς και το σύντροφό σας με τη χρήση μιας μεθόδου που ονομάζεται την τεχνική συμπίεση. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ως εξής:

 • Βήμα 1. Ξεκινήστε τη σεξουαλική δραστηριότητα, ως συνήθως, όπως η διέγερση του πέους, μέχρι να αισθανθείτε σχεδόν έτοιμος να εκσπερματώσει.
 • Βήμα 2. Έχετε σύντροφό σας αποσπάσουν το τέλος του πέους σας, στο σημείο όπου το κεφάλι (βάλανο) ενώνει τον άξονα, και να διατηρήσει τη συμπίεση για αρκετά δευτερόλεπτα, μέχρι η παρόρμηση να εκσπερματώνουν περνά.
 • Βήμα 3. Μετά την συμπίεση απελευθερώνεται, περιμένετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, επιστρέψτε στο ερωτικά παιχνίδια. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι συμπιέζει το πέος προκαλεί να γίνει λιγότερο όρθια, αλλά όταν σεξουαλική διέγερση συνεχίζεται, ανακτά σύντομα πλήρη στύση.
 • Βήμα 4. Αν πάλι αισθάνεστε ότι είστε έτοιμος να εκσπερματώσει, έχουν το σύντροφό σας επαναλάβετε τη διαδικασία squeeze.

Με την επανάληψη αυτή όσες φορές είναι απαραίτητο, μπορείτε να φτάσετε στο σημείο εισόδου σύντροφό σας χωρίς να εκσπερματώνει. Μετά από μερικές προπονήσεις, η αίσθηση του να γνωρίζει πώς να καθυστερήσει την εκσπερμάτωση μπορεί να γίνει μια συνήθεια που δεν απαιτεί πλέον την τεχνική συμπίεση.

Φάρμακα
Ορισμένα αντικαταθλιπτικά και τοπικό αναισθητικό κρέμες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Αν και κανένα από αυτά τα φάρμακα είναι ειδικά εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης, μερικά χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορα φάρμακα ή δόσεις πριν από εσάς και το γιατρό σας να βρει μια θεραπεία που λειτουργεί για σας.

Αντικαταθλιπτικά
Μια παρενέργεια ορισμένων αντικαταθλιπτικών καθυστερεί τον οργασμό. Ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να παίρνετε το αντικαταθλιπτικό για να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη παρενέργεια. Άλλες παρενέργειες αυτών των αντικαταθλιπτικών μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, ξηροστομία, υπνηλία και μειωμένη λίμπιντο.

 • Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα από τα πολλά εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs), όπως η σερτραλίνη (Zoloft), η παροξετίνη (Paxil), ή φλουοξετίνη (Prozac), για να βοηθήσει την εκσπερμάτωση καθυστέρησης. Μπορεί να χρειαστούν έως και 10 ημέρες για τα φάρμακα αυτά να έχουν αποτέλεσμα.
 • Εάν η χρονική στιγμή της εκσπερμάτωσης σας δεν βελτιωθεί, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει το τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά κλομιπραμίνη (Anafranil), η οποία επίσης έχει αποδειχθεί για να ωφελήσει άτομα με αυτή τη διαταραχή.
 • Μπορεί να μη χρειαστεί να λάβουν αυτά τα φάρμακα κάθε μέρα για να αποτρέψει την πρόωρη εκσπερμάτωση. Ρίχνοντας μια χαμηλή δόση αρκετές ώρες πριν σκοπεύετε να έχουν σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι αρκετή για να βελτιώσει τα συμπτώματά σας.

Τα αντικαταθλιπτικά δεν έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Λειτουργούν με εκμεταλλευόμενοι παρενέργεια κοινού σε αυτά τα φάρμακα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν ο κίνδυνος και τα οφέλη είναι αξίζει τον κόπο για την περίπτωσή σας.

Τοπικό αναισθητικό κρέμες
Τοπικό αναισθητικό κρέμες που περιέχουν λιδοκαΐνη ή πριλοκαϊνη θαμπό η αίσθηση στο πέος για να βοηθήσει την εκσπερμάτωση καθυστέρησης. Εφαρμοσμένη ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν από την επαφή, αυτές οι κρέμες σκουπίζονται όταν το πέος σας έχει χάσει αρκετή αίσθηση για να σας βοηθήσει να καθυστερήσει την εκσπερμάτωση. Μια λιδοκαΐνη-πριλοκαϊνης ψεκασμού μελετάται.

Μερικοί άνδρες με τοπικές κρέμες αναισθητικού αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση, λόγω της μειωμένης ευαισθησίας. Παρά το γεγονός ότι η κρέμα σκουπίζεται πριν τη σεξουαλική επαφή, σε ορισμένες μελέτες συντρόφους ανέφερε ότι μείωσε επίσης την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων τους και τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, λιδοκαΐνη ή πριλοκαίνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία
Η προσέγγιση αυτή, επίσης γνωστή ως συμβουλών ή λογοθεραπείας, περιλαμβάνει μιλάει με μια ψυχική πάροχο υγείας για τις σχέσεις και τις εμπειρίες σας. Οι συνεδρίες talk μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος των επιδόσεων ή να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους και την επίλυση προβλημάτων. Συμβουλευτική είναι πιο πιθανό να βοηθήσει όταν είναι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με θεραπεία φαρμάκου.

Εναλλακτική ιατρική

Μερικοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει τη γιόγκα ως μια πιθανή εναλλακτική θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αξιολογήσει πόσο καλά, ή άλλες εναλλακτικές θεραπείες, θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Πολλοί άνδρες που βιώνουν την πρόωρη εκσπερμάτωση αισθάνονται απογοητευμένοι και ακόμη και ντροπή. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξέρετε ότι αυτό το πρόβλημα είναι κοινό και συχνά πολύ θεραπεύσιμη. Συζητήστε με το γιατρό σας αν αυτό είναι που προκαλεί προβλήματα σχέσεων για εσάς ή την σύντροφό σας.

Ενώ μπορείτε να εξερευνήσετε τις επιλογές θεραπείας, να εξετάσει την άρση της πίεσης από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης σας. Μερικοί γιατροί συστήνουν την αποφυγή επαφή αποκλειστικά για σύντομο χρονικό διάστημα και την ανταλλαγή άλλων μορφών σωματική ευχαρίστηση και την αγάπη αντ 'αυτού. Σύνδεση με τον τρόπο αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκατασταθεί μια ικανοποιητική φυσικό δεσμό με το σύντροφό σας.

Λαμβάνοντας την έμφαση από τη σεξουαλική επαφή μπορεί να αφαιρέσει την ανησυχία για εκσπερματώνει πολύ σύντομα - και αυτό μπορεί να βοηθήσει να θέσει τα θεμέλια για μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

Πρόληψη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να προκληθεί από την κακή επικοινωνία μεταξύ των εταίρων ή την έλλειψη κατανόησης των διαφορών μεταξύ αρσενικών και θηλυκών σεξουαλική λειτουργία. Οι γυναίκες απαιτούν συνήθως περισσότερο-παρατεταμένη διέγερση από τους άνδρες να φτάσουν σε οργασμό, και αυτή η διαφορά μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσαρέσκεια μεταξύ των εταίρων και να προσθέσει πίεση για σεξουαλικές συνευρέσεις. Για πολλούς άνδρες, αίσθημα πίεσης κατά τη σεξουαλική επαφή αυξάνει τον κίνδυνο της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων, καθώς και μια προθυμία να δοκιμάσουν μια ποικιλία προσεγγίσεων για να βοηθηθούν οι σύντροφοι αισθάνονται ικανοποιημένοι, μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι συγκρούσεις και το άγχος των επιδόσεων. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική σχέση σας, να μιλήσετε με το σύντροφό σας για τις ανησυχίες σας. Προσπαθήστε να προσεγγίσει το θέμα με στοργικό τρόπο και να αποφευχθεί να κατηγορούμε το σύντροφό σας για τη δυσαρέσκειά σας.

Εάν δεν είστε σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα της σεξουαλικής μόνοι σας, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει να δει έναν θεραπευτή.

Βλέπε επίσης