Παλινδρόμηση χολής

Ορισμός

Παλινδρόμηση χολής συμβαίνει όταν χολή - το πεπτικό υγρό που παράγεται στο συκώτι σας - αντίγραφα ασφαλείας (refluxes) στο στομάχι και τον οισοφάγο σας (το σωλήνα που συνδέει το στόμα και το στομάχι σας). Παλινδρόμηση χολής μπορεί να συνοδεύει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ο ιατρικός όρος για την παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου στον οισοφάγο σας.

Είτε χολή είναι σημαντική παλινδρόμηση είναι αμφιλεγόμενη. Η χολή είναι συχνά ενοχοποιηθεί ως αιτία της παλινδρόμησης, όταν οι άνθρωποι ανταποκρίνονται πλημμελώς ή καθόλου με ισχυρό οξύ καταπιεστικά φάρμακα. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα στοιχεία εντοπίζοντας τις επιπτώσεις της παλινδρόμηση χολής στο ανθρώπινο δυναμικό. Μελέτες σε πειραματόζωα δείχνουν ότι την πάροδο του χρόνου, παλινδρόμηση χολής μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου.

Σε αντίθεση με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, παλινδρόμηση χολής συνήθως δεν μπορεί να ελέγχεται πλήρως από τις αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής. Αντ 'αυτού, παλινδρόμηση χολής είναι πιο συχνά αντιμετωπίζονται με φάρμακα ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, με τη χειρουργική επέμβαση.

Συμπτώματα

Παλινδρόμηση χολής μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα σημάδια και τα συμπτώματα είναι παρόμοια, και οι δύο όροι μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα. Δεν είναι σαφές τι χολή ρόλο που διαδραματίζει στην παλινδρόμηση συνθήκες.

Παλινδρόμηση χολής σημάδια και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Άνω κοιλιακό πόνο που μπορεί να είναι σοβαρή
 • Η συχνή καούρα - μια αίσθηση καψίματος στο στήθος σας, που μερικές φορές εξαπλώνεται στο λαιμό σας, μαζί με μια πικρή γεύση στο στόμα σας
 • Ναυτία
 • Εμετό μια πρασινωπή-κίτρινο υγρό (χολή)
 • Περιστασιακά, ο βήχας ή βραχνάδα
 • Ακούσια απώλεια βάρους

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας αν αντιμετωπίζετε συχνά συμπτώματα της παλινδρόμησης, ή αν χάνετε βάρος χωρίς προσπάθεια.

Εάν έχετε διαγνωσθεί με γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσος (ΓΟΠΝ), αλλά δεν παίρνουν επαρκή ανακούφιση από τα φάρμακά σας, καλέστε τον γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία για την παλινδρόμηση χολής.

Αιτίες

Η χολή είναι ένα πρασινωπό-κίτρινο υγρό που είναι απαραίτητο για την πέψη λιπών και για την εξάλειψη των φθαρμένων ερυθρών κυττάρων του αίματος και ορισμένες τοξίνες από το σώμα. Η χολή παράγεται στο ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη σας.

Τρώγοντας ένα γεύμα που περιέχει ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους σήματα χοληδόχο κύστη σας να απελευθερώσει χολή, το οποίο ρέει μέσα από δύο μικρούς σωλήνες (κυστικού πόρου και χοληδόχο πόρο) στο άνω τμήμα του λεπτού εντέρου σας (δωδεκαδάκτυλο).

Παλινδρόμηση χολής στο στομάχι
Την ίδια στιγμή που ρέει χολή στο δωδεκαδάκτυλο, τροφή εισέρχεται λεπτό έντερο μέσα από την πυλωρική βαλβίδα, ένα βαρύ δακτύλιος του μυός που βρίσκεται στην έξοδο του στομαχιού σας. Η πυλωρική βαλβίδα ανοίγει συνήθως μόνο ελαφρώς - αρκετά για να απελευθερώνει περίπου ένα όγδοο μιας ουγγιάς (περίπου 3.5 χιλιοστόλιτρα) του υγροποιημένου τροφίμων σε ένα χρόνο, αλλά δεν αρκεί για να επιτρέψει πεπτικά υγρά υπό αναρροή στο στομάχι. Σε πολλές περιπτώσεις, από παλινδρόμηση χολής, η βαλβίδα δεν κλείνει σωστά, και η χολή πλένει πίσω στο στομάχι.

Παλινδρόμηση χολής στον οισοφάγο
Χολή και το στομάχι οξύ μπορεί παλινδρόμηση στον οισοφάγο, όταν ένας άλλος μυϊκή βαλβίδα, ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας, δυσλειτουργίες. Ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας χωρίζει τον οισοφάγο και το στομάχι. Η βαλβίδα ανοίγει κανονικά ακριβώς αρκετό καιρό για να αφήνετε το φαγητό να περάσει στο στομάχι. Αλλά αν η βαλβίδα αποδυναμώνει ή χαλαρώνει ασυνήθιστα, χολή μπορεί να πλύνει πίσω στον οισοφάγο.

Αυτό οδηγεί σε παλινδρόμηση χολής;
Παλινδρόμηση χολής μπορεί να προκληθεί από:

 • Επιπλοκές χειρουργική επέμβαση. Οι περισσότερες βλάβες στην πυλωρική βαλβίδα εμφανίζεται ως επιπλοκή της γαστρική χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων ολική αφαίρεση του στομάχου (γαστρεκτομή) και η γαστρική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης για την απώλεια βάρους.
 • Πεπτικά έλκη. Μια πεπτικό έλκος μπορεί να εμποδίσει την πυλωρική βαλβίδα, έτσι ώστε να μην ανοίγει αρκετά για να επιτρέψει το στομάχι για να αδειάσει τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. Στάσιμη τροφής στο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη γαστρική πίεσης που refluxes χολής και οξέων του στομάχου στον οισοφάγο.
 • Χειρουργική επέμβαση χοληδόχου κύστης (χολοκυστεκτομή). Ανθρώπους που είχαν χοληδόχος κύστη τους αφαιρεθεί έχουν σημαντικά περισσότερες παλινδρόμηση χολής από ό, τι κάνουν οι άνθρωποι που δεν είχαν αυτή τη χειρουργική επέμβαση.

Επιπλοκές

Παλινδρόμηση χολής. Παλινδρόμηση χολής στο στομάχι.
Παλινδρόμηση χολής. Παλινδρόμηση χολής στο στομάχι.

Sticky βλεννογόνους παλτά και προστατεύει το βλεννογόνο του στομάχου σας από τις διαβρωτικές επιπτώσεις του οξέος του στομάχου. Ο οισοφάγος δεν έχει αυτή την προστασία, τόσο οξύ και χολή παλινδρόμηση μπορεί να βλάψει σοβαρά οισοφαγικό ιστό. Ο συνδυασμός της χολής και παλινδρόμηση οξέος αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως οι εξής:

 • ΓΟΠΝ. Περιστασιακή καούρα είναι συνήθως δεν είναι μια ανησυχία. Αλλά συχνή ή συνεχή καούρα είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ένα δυνητικά σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί ερεθισμό και φλεγμονή του οισοφάγου ιστού (οισοφαγίτιδα). GERD είναι πιο συχνά οφείλεται σε περίσσεια του οξέος. Αν και χολή έχει εμπλακεί, η σημασία της στην παλινδρόμηση είναι αμφιλεγόμενη.
 • Οισοφάγο Barrett. Αυτή η σοβαρή κατάσταση μπορεί να συμβεί όταν η μακροχρόνια έκθεση σε οξύ του στομάχου, ή σε οξύ και χολή, ιστών ζημιές στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου. Τα κατεστραμμένα κύτταρα του οισοφάγου (μεταπλασία) έχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν καρκινικά. Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν συνδέσει επίσης παλινδρόμηση χολής με την εμφάνιση του οισοφάγου Barrett.
 • Καρκίνο του οισοφάγου. Αυτή η σοβαρή μορφή καρκίνου δεν μπορεί να διαγιγνώσκεται μέχρι να είναι αρκετά προχωρημένη. Η πιθανή σχέση μεταξύ της χολής και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και καρκίνο του οισοφάγου παραμένει αμφιλεγόμενη, αλλά πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι υφίσταται άμεση σχέση. Σε μελέτες σε ζώα, παλινδρόμηση χολής μόνο έχει δειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν έχετε συμπτώματα ή συμπτώματα κοινά σε παλινδρόμηση χολής. Μετά την αρχική εκτίμηση του γιατρού σας, μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικό στις διαταραχές του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, και για πόσο καιρό.
 • Κάντε μια λίστα με βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν άλλους όρους για την οποία είστε σε θεραπεία και τα ονόματα των βιταμινών φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Βρείτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που μπορεί να έρθει μαζί σας στο ραντεβού, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να βοηθήσει να θυμηθείτε τι λέει ο γιατρός.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Δημιουργώντας τη λίστα των ερωτήσεων εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας.

Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας. Μερικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Έχω παλινδρόμηση χολής;
 • Ποια προσέγγιση θεραπείας εσείς προτείνουμε να δοκιμάσετε;
 • Υπάρχουν οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αυτές τις θεραπείες υπάρχουν;
 • Υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής που μπορώ να κάνω για να βοηθήσει να μειώσει ή να διαχειριστούν τα συμπτώματά μου;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να σας δώσει χρόνο για να πάει πέρα ​​από τα σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Μπορεί να σας ζητηθεί:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Πόσο καιρό έχετε αυτά τα συμπτώματα;
 • Τα συμπτώματά σας έρχονται και παρέρχονται, ή να παραμείνει περίπου η ίδια;
 • Αν τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν πόνο, όπου ο πόνος σας;
 • Οι ενδείξεις και τα συμπτώματα σας συμπεριλαμβάνεται εμετό;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να προκαλούν τα συμπτώματά σας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τροφίμων ή ποτών;
 • Έχετε χάσει βάρος χωρίς προσπάθεια;
 • Έχετε δει ένα γιατρό για αυτά τα συμπτώματα πριν;
 • Τι θεραπείες έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα; Βοήθησε τίποτα;
 • Έχετε διαγνωστεί με οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;
 • Έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι σας ή είχαν αφαιρεθεί χοληδόχο κύστη σας;
 • Τι φάρμακα παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγή και over-the-counter φάρμακα, βιταμίνες, βότανα και συμπληρώματα;
 • Ποια είναι η τυπική καθημερινή διατροφή σας;
 • Μην πίνετε αλκοόλ; Πόσο;
 • Καπνίζετε;

Εξετάσεις και διάγνωση

Μια περιγραφή των συμπτωμάτων σας είναι συχνά αρκετό για το γιατρό σας να διαγνώσει μια παλινδρόμηση πρόβλημα. Αλλά με διάκριση μεταξύ γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και παλινδρόμηση χολής είναι δύσκολη και απαιτεί περαιτέρω δοκιμές. Είσαι επίσης πιθανό να υποβληθούν σε εξετάσεις για ζημιές στον οισοφάγο και το στομάχι σας, καθώς και για προκαρκινικές αλλοιώσεις.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Παλινδρόμηση χολής στον οισοφάγο.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Παλινδρόμηση χολής στον οισοφάγο.

Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ενδοσκόπηση. Ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα με μια κάμερα (ενδοσκόπιο) έχει περάσει κάτω από το λαιμό σας. Το ενδοσκόπιο μπορεί να δείξει πεπτικά έλκη ή φλεγμονή στο στομάχι και τον οισοφάγο σας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να λαμβάνουν δείγματα ιστών για τη δοκιμή για οισοφάγο Barrett και καρκίνο του οισοφάγου.
 • Περιπατητική δοκιμές οξέος. Οι δοκιμές αυτές χρησιμοποιούν ένα οξύ ανιχνευτής μετρήσεως να προσδιορίσει πότε και για πόσο χρονικό διάστημα, οξύ παλινδρομούν στον οισοφάγο σας. Σε μια δοκιμή, ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα (καθετήρα) με καθετήρα στο τέλος περνιέται από τη μύτη σας στον οισοφάγο σας. Σε μία άλλη (η δοκιμή Bravo), ο ανιχνευτής συνδέεται με το κατώτερο τμήμα του οισοφάγου σας κατά τη διάρκεια της ενδοσκόπησης. Περιπατητική δοκιμές οξύ μπορεί να βοηθήσει τον κανόνα γιατρό σας από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αλλά όχι παλινδρόμηση χολής.
 • Οισοφάγου σύνθετη αντίσταση. Αυτή η δοκιμή μετρά πόσον αντιρροή αερίων ή υγρών στον οισοφάγο. Είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που αναμασούν ουσίες που δεν είναι όξινο (όπως χολής) και δεν μπορεί να ανιχνευθεί από έναν ανιχνευτή οξέος. Όπως και σε ένα πρότυπο τεστ ανιχνευτή, του οισοφάγου αντίσταση χρησιμοποιεί έναν ανιχνευτή που είναι τοποθετηθεί στον οισοφάγο με έναν καθετήρα.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Αν και θεραπείες για την παλινδρόμηση οξέος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές, φάρμακα για την παλινδρόμηση χολής μπορεί να μην είναι χρήσιμη για πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν λίγα στοιχεία αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών παλινδρόμηση χολής, εν μέρει λόγω της δυσκολίας της καθιέρωσης παλινδρόμηση χολής ως η αιτία των συμπτωμάτων.

Φάρμακα

 • Απομονωτικά χολικού οξέως. Αυτά τα φάρμακα, τα οποία διαταράσσουν την κυκλοφορία της χολής, μπορεί να είναι χρήσιμη για ορισμένα άτομα με παλινδρόμηση χολής. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως φούσκωμα, μπορεί να είναι σοβαρή.
 • Ursodeoxycholic οξύ. Αυτό το φάρμακο βοηθά στην προώθηση της ροής της χολής. Αυτό μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας.
 • Προκινητικοί παράγοντες. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν το στομάχι σας αδειάζει πιο γρήγορα και να βοηθήσει σφίξτε το κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα. Αυτά τα φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες, όπως κόπωση, κατάθλιψη, άγχος και άλλα νευρολογικά προβλήματα.
 • Οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων. Αυτά τα φάρμακα συνήθως συνταγογραφείται για την μπλοκάρουν την παραγωγή οξέος, αλλά δεν έχουν σαφή ρόλο στη θεραπεία παλινδρόμηση χολής.

Χειρουργικές θεραπείες
Οι γιατροί μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση, εάν τα φάρμακα αποτυγχάνουν να μειώσουν σοβαρά συμπτώματα, ή υπάρχουν προκαρκινικές αλλοιώσεις στον οισοφάγο σας. Ορισμένοι τύποι χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι πιο επιτυχής από ό, τι άλλες, ώστε να είναι σίγουρος για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα προσεκτικά με το γιατρό σας.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Παρεκτροπή (Roux-en-Y). Αυτή η διαδικασία μπορεί να συνιστάται για τα άτομα που είχαν ήδη γαστρική χειρουργική επέμβαση με αφαίρεση του πυλωρού (Billroth Billroth I ή II). Σε Roux-en-Y, οι χειρουργοί κάνουν μια νέα σύνδεση για την παροχέτευση χολής μακρύτερα κάτω στο λεπτό έντερο, η εκτροπή της χολής μακριά από το στομάχι.
 • Αντι-παλινδρόμηση χειρουργική (θολοπλαστική). Το τμήμα του στομάχου που βρίσκεται πλησιέστερα προς τον οισοφάγο (βυθό) είναι τυλιγμένο και στη συνέχεια ράβεται γύρω από το κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα. Η διαδικασία αυτή ενισχύει τη βαλβίδα και μπορεί να μειώσει την παλινδρόμηση οξέος. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της χειρουργικής επέμβασης για την παλινδρόμηση χολής.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Σε αντίθεση με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, παλινδρόμηση χολής φαίνεται λιγότερο που σχετίζονται με παράγοντες του τρόπου ζωής. Αλλά πολλοί άνθρωποι βιώνουν τόσο γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και παλινδρόμηση χολής, έτσι ώστε τα συμπτώματά σας μπορεί να ξεπεραστεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής:

 • Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα αυξάνει την παραγωγή οξέων στο στομάχι και στεγνώνει το σάλιο, το οποίο βοηθά στην προστασία του οισοφάγου.
 • Τρώτε μικρότερα γεύματα. Τρώτε μικρότερα και πιο συχνά γεύματα μειώνει την πίεση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της βαλβίδας από το άνοιγμα σε λάθος χρόνο.
 • Μείνετε σε όρθια θέση μετά το φαγητό. Μετά από ένα γεύμα, περιμένουν δύο με τρεις ώρες πριν ξαπλώσετε επιτρέπει το χρόνο για το στομάχι σας να αδειάσει.
 • Περιορίστε τα λιπαρά τρόφιμα. Υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γεύματα χαλαρώστε την κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα και να επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο τα τρόφιμα αφήνει το στομάχι σας.
 • Αποφύγετε τα τρόφιμα πρόβλημα και ποτά. Τρόφιμα που αυξάνουν την παραγωγή οξέων στο στομάχι και μπορεί να χαλαρώσει ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας περιλαμβάνουν καφεΐνη και τα ανθρακούχα ποτά, σοκολάτα, εσπεριδοειδή τρόφιμα και τους χυμούς, με βάση το ξίδι σάλτσες, τα κρεμμύδια, ντομάτα με βάση τα δημητριακά, τα πικάντικα τρόφιμα και δυόσμο.
 • Περιορίστε ή αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση αλκοόλ χαλαρώνει ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας και ερεθίζει τον οισοφάγο.
 • Χάστε το περιττό βάρος. Καούρα και παλινδρόμηση οξέος είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν το υπερβολικό βάρος βάζει επιπλέον πίεση στο στομάχι σας.
 • Αυξήστε το κρεβάτι σας. Ύπνος με το ανώτερο σώμα σας προέβαλε τέσσερις και έξι ίντσες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη συμπτωμάτων παλινδρόμησης. Αυξάνοντας το κρεβάτι σας με μπλοκ ή να κοιμάται σε μια σφήνα αφρού είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι χρησιμοποιεί επιπλέον μαξιλάρια.
 • Χαλαρώστε. Όταν είστε κάτω από την πίεση, η πέψη επιβραδύνεται, ενδεχομένως επιδείνωση συμπτωμάτων παλινδρόμησης. Οι τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή, το διαλογισμό ή γιόγκα, μπορεί να βοηθήσει.

Εναλλακτική ιατρική

Πολλοί άνθρωποι με συχνή καούρα χρησιμοποιούν over-the-counter ή εναλλακτικές θεραπείες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Να θυμάστε ότι ακόμη και φυσικές θεραπείες μπορούν να έχουν κινδύνους και τις παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων δυνητικά σοβαρές αλληλεπιδράσεις με συνταγογραφούμενα φάρμακα. Πάντα να κάνετε προσεκτική έρευνα και να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε μια εναλλακτική θεραπεία.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες έχουν βρεθεί ειδικά για την ανακούφιση παλινδρόμηση χολής, μερικοί μπορεί να βοηθήσει στην προστασία και την ανακούφιση της φλεγμονής του οισοφάγου. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάποια από αυτές τις θεραπείες, τα συζητήσετε με το γιατρό σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Χαμομήλι, το οποίο έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Χαμομήλι τσάι είναι εύκολα διαθέσιμα και έχουν χαμηλό κίνδυνο παρενεργειών.
 • Γλυκόριζα, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να απαλύνει τη φλεγμονή που σχετίζεται με ΓΟΠΝ, γαστρίτιδα, έλκη και άλλα πεπτικά προβλήματα. Ωστόσο, η γλυκόριζα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται γλυκυριζίνη (gly-Cyr-RIH-ζήν) που είναι συνδεδεμένες με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως η υψηλή πίεση του αίματος και οίδημα των ιστών, αν χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία. Συνταγή προετοιμασίες είναι διαθέσιμα που δεν περιέχουν γλυκυριζίνη.
 • Slippery Elm, ένα προϊόν μιας δέντρο φλοιός και η ρίζα, μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα. Ολισθηρή λεύκα μπορεί να αναμιχθεί με νερό και να λαμβάνονται μετά τα γεύματα και πριν από το κρεβάτι. Αλλά ολισθηρό Φτελιά μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των φαρμάκων συνταγών.
 • Ζέφυρος (Althea officinalis) είναι ένα βότανο - δεν είναι η πρησμένα λευκού καραμέλα - που έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από τα συμπτώματα ΓΟΠΝ. Όπως ολισθηρή λεύκα, marshmallow μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την απορρόφηση των φαρμάκων.