Όρχεων εξετάσεις

Ορισμός

Μια όρχεων εξετάσεις είναι μια επιθεώρηση του εμφάνιση και την αίσθηση των όρχεων σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ένα όρχεων εξετάσεις, συνήθως στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη.

Ρουτίνας εξετάσεις των όρχεων μπορεί να σας δώσει μια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της κατάστασης των όρχεων σας και να σας βοηθήσει να εντοπίσετε όταν υπάρχουν αλλαγές. Όρχεων εξετάσεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανές όρχεων προβλήματα.

Αν έχετε εντοπίσει εξογκώματα ή άλλες αλλαγές κατά τη διάρκεια των όρχεων εξετάσεις, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Όρχεων αυτοεξέταση σας βοηθήσει να μάθετε την κανονική αίσθηση και την εμφάνιση των όρχεων σας. Αυτό μπορεί να είναι πιο πιθανό ότι θα παρατηρήσετε ανεπαίσθητες αλλαγές, θα πρέπει να συμβαίνουν. Αλλαγές στους όρχεις σας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας κοινής καλοήθης κατάσταση, όπως μια μόλυνση ή μια κύστη, ή μια λιγότερο συχνή πάθηση, όπως είναι ο καρκίνος των όρχεων.

Ποιος θα πρέπει να εξετάζει τις τακτικές των όρχεων εξετάσεις;
Δεν είναι σαφές ποιες οι άνδρες θα πρέπει να εξετάζει τις τακτικές των όρχεων εξετάσεις. Αν και συχνά προωθείται ως ένα τρόπο για την ανίχνευση του καρκίνου των όρχεων, των όρχεων δεν είναι εξετάσεις αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο να πεθάνουν από τη νόσο. Ο καρκίνος των όρχεων είναι μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου. Είναι επίσης ιδιαίτερα θεραπεύσιμη σε όλα τα στάδια, έτσι η εύρεση του καρκίνου των όρχεων νωρίς δεν κάνει μια θεραπεία πιο πιθανό.

Οι γιατροί και οι ιατρικές οργανώσεις διαφέρουν στις συστάσεις τους για όρχεων εξετάσεις. Η Προληπτική ΗΠΑ Services Task Force δεν συνιστά όρχεων εξετάσεις επειδή ένα όφελος δεν έχει αποδειχθεί ποτέ. Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου συνιστά να συζητήσετε του καρκίνου που σχετίζονται με θέματα υγείας, όπως των όρχεων αυτο-εξετάσεις, με το γιατρό σας κατά τη διάρκεια εξετάσεις ρουτίνας. Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο του καρκίνου των όρχεων, να συζητήσει το θέμα με το γιατρό σας. Μαζί μπορείτε να αποφασίσετε κατά πόσον η τακτική των όρχεων αυτοεξέταση είναι το κατάλληλο για εσάς.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Όρχεων εξετάσεις. Εξετάστε κάθε όρχι.
Όρχεων εξετάσεις. Εξετάστε κάθε όρχι.

Η εκτέλεση μιας όρχεων εξετάσεις δεν θέτει άμεσους κινδύνους. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο ότι οι ανησυχίες σας, η συνέχεια εξετάσεις μπορεί να οδηγήσει σε περιττή ανησυχία και ιατρικές εξετάσεις.

Για παράδειγμα, αν ανακαλύψετε έναν ύποπτο όγκο, μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία της. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, εξετάσεις υπερηχογράφημα ή μια διαδικασία για να αφαιρέσετε ιστό των όρχεων για εξέταση (βιοψία). Εάν η κατ 'αποκοπή αποδεικνύεται ότι είναι μη καρκινικές (καλοήθεις), μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε υποστεί μια επεμβατική διαδικασία χωρίς λόγο.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία είναι απαραίτητο να κάνουμε μια όρχεων εξετάσεις. Μπορείτε να βρείτε μια όρχεων εξετάσεις είναι ευκολότερη κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή ντους. Θερμότητας χαλαρώνει το όσχεο, καθιστώντας ευκολότερο για σας να ελέγξετε για οτιδήποτε ασυνήθιστο.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Για να κάνετε μια όρχεων εξετάσεις, unclothed σταθεί μπροστά από έναν καθρέφτη. Στη συνέχεια:

  • Ψάξτε για το πρήξιμο. Κρατήστε το πέος σας έξω από το δρόμο και να εξετάσει το δέρμα του οσχέου.
  • Εξετάστε κάθε όρχι. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, τοποθετήστε το δείκτη σας και τα δάχτυλα μέση κάτω από τον όρχι και τους αντίχειρες σας στην κορυφή.
  • Ανακινήστε απαλά την όρχι μεταξύ τους αντίχειρες και τα δάχτυλα σας. Εμφάνιση και αίσθηση για τυχόν αλλαγές στο όρχι σας. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν σκληρά εξογκώματα, λείες, στρογγυλεμένες προσκρούσεις ή νέες αλλαγές στο μέγεθος, το σχήμα ή τη συνοχή του όρχεως.

Αν κάνεις το όρχεων εξετάσεις, μπορείτε να παρατηρήσετε μερικά πράγματα για τους όρχεις σου που φαίνεται ασυνήθιστο - αλλά δεν είναι σημάδια του καρκίνου. Για παράδειγμα, εξογκώματα στο δέρμα του οσχέου μπορεί να προκληθεί από εισδύουσες τρίχες, εξάνθημα ή άλλα δερματικά προβλήματα. Μπορεί να αισθανθείτε επίσης ένα μαλακό, ropy καλώδιο, το οποίο είναι ένα φυσιολογικό μέρος του οσχέου που ονομάζεται επιδιδυμίδα. Οδηγεί προς τα άνω από την κορυφή του οπίσθιου τμήματος του κάθε όρχι.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν μπορείτε να βρείτε ένα κατ 'αποκοπή ή άλλη μεταβολή κατά τη διάρκεια των όρχεων αυτοεξέταση. Ανάλογα με τις περιστάσεις, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια όρχεων εξετάσεις που ακολουθείται από μια εξέταση αίματος, υπερηχογράφημα ή βιοψία.

Οι περισσότερες αλλαγές στους όρχεις σας δεν προκαλούνται από τον καρκίνο των όρχεων. Ένας αριθμός των μη καρκινικών συνθήκες μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στους όρχεις σας, όπως μια κύστη, τραυματισμός, μόλυνση, κήλη και συλλογή υγρού γύρω από τους όρχεις (hydrocele).

Βλέπε επίσης