Legg - γεννώ-Perthes

Ορισμός

Legg-Calve-Perthes (LEG-Kahl-VAY-PER-Tuz) νόσος είναι μια κατάσταση παιδική ηλικία που επηρεάζει το ισχίο. Του μηριαίου οστού και της λεκάνης ανταποκρίνονται σε μια κοινή μπάλα και ρευματολήπτη. Legg-Calve-Perthes συμβαίνει όταν η παροχή αίματος διακοπεί προσωρινά στο τμήμα μπάλα του κοινού. Εκείνο το μέρος του οστού στη συνέχεια σπάει πιο εύκολα και θεραπεύει κακώς. Η αιτία της κατάστασης δεν είναι γνωστή παρά τη σημαντική έρευνα.

Αν Legg-Calve-Perthes μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά σχεδόν κάθε ηλικίας, είναι πιο συχνή μεταξύ των αγοριών ηλικίας 4 έως 8.

Η θεραπεία επικεντρώνεται στη διατήρηση του μέρους μπάλα του κοινού ως γύρο όσο το δυνατόν, ενώ θεραπεύει, η οποία μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια ή και περισσότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φυσικοθεραπεία, ασκήσεις ή εκμαγεία που χρησιμοποιούνται για να κρατήσει την μπάλα σταθερά στην υποδοχή του. Η χειρουργική επέμβαση είναι επίσης μια επιλογή, αλλά τα περισσότερα παιδιά με Legg-Calve-Perthes ανακάμψει και χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Συμπτώματα

Legg-γεννώ-Perthes. Μαγνητική τομογραφία.
Legg-γεννώ-Perthes. Μαγνητική τομογραφία.

Τα σημεία και συμπτώματα της Legg-Calve-Perthes περιλαμβάνουν:

 • Χωλότητα
 • Ο πόνος ή δυσκαμψία στο ισχίο, στη βουβωνική χώρα, στους μηρούς ή γόνατο
 • Περιορισμένο εύρος κίνησης της άρθρωσης του ισχίου

Legg-Calve-Perthes συνήθως περιλαμβάνει μόνο ένα ισχίο, αλλά και τα δύο ισχία επηρεάζονται σε ορισμένα παιδιά.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν το παιδί σας αρχίζει χωλότητα ή παραπονιέται για πόνο του ισχίου, στη βουβωνική χώρα ή γόνατος.

Αιτίες

Legg-Calve-Perthes νόσος εμφανίζεται όταν πάρα πολύ λίγο αίμα τροφοδοτείται στο σφαιρικό τμήμα της άρθρωσης του ισχίου (μηριαία κεφαλή). Χωρίς επαρκή παροχή αίματος, αυτό των οστών γίνεται ασταθής, και μπορεί να σπάσει εύκολα και να θεραπεύσει άσχημα. Η υποκείμενη αιτία της προσωρινής μείωσης της ροής του αίματος προς την μηριαία κεφαλή είναι ακόμη άγνωστη.

Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες κινδύνου για Legg-Calve-Perthes περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Παρά το γεγονός ότι Legg-Calve-Perthes μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά από σχεδόν οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 4 και 8.
 • Φύλο του παιδιού σας. Legg-Calve-Perthes είναι έως και πέντε φορές πιο συχνή στα αγόρια παρά στα κορίτσια.
 • Race. White παιδιά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο από ό, τι είναι μαύρα παιδιά.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Σε ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων, Legg-Calve-Perthes φαίνεται να τρέξει στις οικογένειες.

Επιπλοκές

Τα παιδιά που είχαν Legg-Calve-Perthes είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα αρχές στην πληγείσα ισχίου.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Θα πρέπει πιθανώς να φέρει πρώτα τις ανησυχίες σας την προσοχή του γιατρού του παιδιού σας. Μετά από μια αρχική αξιολόγηση, το παιδί σας μπορεί να αναφέρεται σε ένα γιατρό που ειδικεύεται σε προβλήματα των οστών σε παιδιά (παιδιατρική ορθοπεδικός).

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το ραντεβού σας, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα με απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Όταν άρχισε αυτά τα συμπτώματα;
 • Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θέση πόδι ή δραστηριότητα κάνει τον πόνο χειρότερο;
 • Έχετε κάποιο από τους συγγενείς σας είχε παρόμοια συμπτώματα όταν ήταν παιδιά;
 • Μήπως το παιδί σας έχει κάποια άλλα προβλήματα υγείας;
 • Ποια φάρμακα ή συμπληρώματα κάνει το παιδί σας να λαμβάνει τακτικά;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει κάποια από τις παρακάτω ερωτήσεις:

 • Ποια είναι τα συμπτώματα του παιδιού σας;
 • Έχουν πάρει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου;
 • Μήπως τα συμπτώματα φαίνονται να έρχονται και να φεύγουν;
 • Είναι το παιδί σας ενεργό;
 • Έχει το παιδί σας να βιώσει ένα ατύχημα ή τραυματισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στο ισχίο;
 • Εάν τα συμπτώματα του παιδιού σας περιλαμβάνουν πόνο, όπου ο πόνος βρίσκεται;
 • Μήπως δραστηριότητα κάνει τα συμπτώματα του παιδιού σας χειρότερα;
 • Μήπως αναπαύεται ανακουφίσουν το παιδί σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να κουνήσει τα πόδια του παιδιού σας σε διάφορες θέσεις για να ελέγξετε το εύρος της κίνησης και να δούμε αν κάποια από τις θέσεις που προκαλούν πόνο.

Οι εξετάσεις απεικόνισης
Αυτοί οι τύποι των δοκιμών είναι ζωτικής σημασίας για τη διάγνωση της Legg-Calve-Perthes και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ακτίνες-Χ. Αρχικές ακτίνες Χ μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, γιατί μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων για τη ζημιά που σχετίζεται με την Legg-Calve-Perthes να γίνει εμφανής στις ακτινογραφίες. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει διάφορες ακτίνες Χ την πάροδο του χρόνου, για να παρακολουθείτε την εξέλιξη της οστικής βλάβης.
 • Σπινθηρογράφημα οστών. Στη δοκιμή αυτή, μία μικρή ποσότητα ραδιενεργού υλικού ενίεται μέσα σε φλέβα. Το υλικό είναι έλκονται από περιοχές όπου η οστική γρήγορα χωρίς να χαλάσει και την ανοικοδόμηση ίδιο, έτσι ώστε οι περιοχές αυτές εμφανίζονται στις εικόνες που προκύπτουν σάρωσης.
 • Μαγνητική τομογραφία. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί ραδιοκύματα και ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να παράγει πολύ λεπτομερείς εικόνες των οστών και μαλακών ιστών στο εσωτερικό του σώματος. Μαγνητικές τομογραφίες συχνά μπορεί να απεικονίσει οστική βλάβη που προκαλείται από Legg-Calve-Perthes πριν από ακτίνες X μπορούν.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Όπως Legg-Calve-Perthes νόσος εξελίσσεται, το τμήμα μπροστινό μέρος του κοινού (μηριαία κεφαλή) αποδυναμώνει και τα κατάγματα - χάνοντας ωραίο στρογγυλό σχήμα της. Ο στόχος της θεραπείας είναι να κρατήσει την μηριαία κεφαλή, όπως γύρο όσο το δυνατόν, έτσι ώστε το ισχίο θα λειτουργήσει σωστά στο μέλλον. Οι γιατροί χρησιμοποιούν μια ποικιλία από θεραπείες για να κρατήσει την μηριαία άνετη επικεφαλής στο τμήμα υποδοχής του κοινού. Η υποδοχή λειτουργεί ως ένα καλούπι για το κάταγμα μηριαίας κεφαλής καθώς θεραπεύει.

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επούλωση θα ποικίλει, ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης του οστού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία θα διαρκέσει για δύο χρόνια ή και περισσότερο.

Θεραπεία
Εάν το παιδί σας είναι 7 ή νεότερη και η μηριαία κεφαλή εξακολουθεί να είναι αρκετά στρογγυλό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική θεραπεία, όπως:

 • Ασκήσεις. Όπως σκληραίνει ισχίου, οι μύες και οι σύνδεσμοι γύρω από αυτό μπορεί να ελαττώσει. Διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουν το ισχίο πιο ευέλικτη.
 • Δεκανίκια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να αποφύγετε φέρουν το βάρος για την πληγείσα ισχίου. Χρησιμοποιώντας δεκανίκια μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κοινού.
 • Έλξης. Εάν το παιδί σας είναι σε έντονο πόνο, μια περίοδος ξεκούραση στο κρεβάτι και έλξης μπορεί να βοηθήσει. Traction περιλαμβάνει μια σταθερή και απαλή δύναμη τραβήγματος στο πόδι του παιδιού σας.
 • Εκμαγείων. Για να διατηρήσετε το μηριαίας κεφαλής βαθιά μέσα στην υποδοχή του, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει έναν ειδικό τύπο χυτό πόδι που κρατά τα δύο πόδια διαδοθεί ευρέως, εκτός για τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Χειρουργική
Χειρουργική θεραπεία δεν λειτουργεί τόσο καλά σε παιδιά ηλικίας άνω των 7, ίσως επειδή τα οστά τους δεν είναι τόσο μορφοποίησης με εκείνες των νεότερων παιδιών. Χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να είναι μια καλύτερη επιλογή για παιδιά με πιο σοβαρές-οστικές παραμορφώσεις. Χειρουργικές επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της Legg-Calve-Perthes περιλαμβάνουν:

 • Σύσπαση απελευθέρωση. Legg-Calve-Perthes και η ακινησία που επιβάλλονται από ορισμένες από τις θεραπείες του μπορεί να μειώσει κοντινούς μυς και τους τένοντες, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το ισχίο να τραβήξει προς τα μέσα (σύσπαση). Χειρουργική επέμβαση για να επιμηκύνει τους ιστούς αυτούς μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του ισχίου.
 • Χαλαρά απομάκρυνση του σώματος. Σε μερικά παιδιά, η βλάβη στην μηριαία κεφαλή μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρά κομμάτια του οστού ή σχισμένο πτερύγια του χόνδρου. Χειρουργική αφαίρεση αυτή άστοχες ιστού μπορεί να βοηθήσει την άρθρωση του ισχίου κίνηση πιο ομαλά.
 • Εμφυτεύματα υλικού. Εάν εκμαγεία πόδι δεν μπορεί να τοποθετήσει την μπάλα και υποδοχή σε μια υγιή κατάσταση, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει την αλλαγή της θέσης της μπάλας και υποδοχή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση του υλικού μετάλλου όπως σύρματα βίδες ή πλάκες.
 • Κοινή επανευθυγράμμιση. Εάν η μηριαία κεφαλή δεν ταιριάζουν καλά με την υποδοχή της, οι χειρουργοί μπορούν να μεταβάλλουν τη γωνία του μηριαίου οστού ή της πυέλου για να φέρει τις δύο οστά σε καλύτερη ευθυγράμμιση.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Κατ 'οίκον φροντίδα μέτρα για τη μείωση του πόνου και την πρόληψη των ζημιών περιλαμβάνουν:

 • Δραστηριότητα τροποποίησης. Παιδί σας θα πρέπει να αποφύγουν τις υψηλές αντίκτυπο των δραστηριοτήτων, όπως το τρέξιμο ή το άλμα, επειδή μπορεί να αυξήσει το μέγεθος της βλάβης στο εξασθενημένο οστό.
 • Ο πόνος φαρμακευτική αγωγή. Over-the-counter φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.) μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο και να μειώσει φλεγμονή των αρθρώσεων. Μην δίνετε ασπιρίνη στο παιδί σας, καθώς έχει συνδεθεί με μια σπάνια, αλλά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται σύνδρομο Reye.
 • Ζέστη ή κρύο. Hot συσκευασίες ή πάγος μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο του ισχίου συνδέονται με Legg-Calve-Perthes. Χρησιμοποιώντας θερμότητας πριν διατάσεις μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τους μυς σφιχτό.