Κυτταρίτιδα

Ορισμός

Κυτταρίτιδα αναφέρεται στην εμφάνιση του λακκάκι του δέρματος στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά περισσότερες γυναίκες και μερικοί άνδρες, πάρα πολύ. Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή σε περιοχές του λίπους και είναι το αποτέλεσμα της ανομοιομορφίας αυτού του λιπαρού ιστού κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Δεν είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, αλλά η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι αντιαισθητική, και μπορεί να σας κάνει να αυτο-συνείδηση, όταν φορώντας σορτς ή ένα μαγιό.

Πολλές θεραπείες κυτταρίτιδας, όπως μασάζ ή κρέμες κυτταρίτιδας, διαφημίζουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Αλλά, δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις θεραπείες δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους. Οι ερευνητές μελετούν τις πιθανές ιατρικές θεραπείες. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να πάρετε κάποια μέτρα για να βελτιώσει ελαφρώς την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Συμπτώματα

Κυτταρίτιδα μοιάζει με λακκάκι ή ανώμαλο δέρμα. Είναι μερικές φορές περιγράφεται ως το δέρμα με υφή τυρί cottage. Κυμαίνεται κυτταρίτιδα σε σοβαρότητα. Ήπιες περιπτώσεις μπορεί να δει κανείς μόνο όταν το δέρμα είναι τσιμπημένο - η παραμόρφωση εμφανίζεται στην πτυχή του δέρματος. Πιο σοβαρές περιπτώσεις κάνουν το δέρμα φαίνεται ανακατεμένη και ανώμαλο με τα εμβαδά των κορυφών και των κοιλάδων. Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή γύρω από τους μηρούς και τους γλουτούς, αλλά μπορεί να βρεθεί στο στήθος, κάτω κοιλιακή χώρα και τους βραχίονες, καθώς και.

Κυτταρίτιδα. Λέιζερ και συστήματα ραδιοσυχνοτήτων.
Κυτταρίτιδα. Λέιζερ και συστήματα ραδιοσυχνοτήτων.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση και η θεραπεία δεν είναι απαραίτητη. Στην πραγματικότητα, πολλοί γιατροί θεωρούν την κυτταρίτιδα ένα κανονικό περιστατικό. Ωστόσο, αν είστε ανησυχούν για την εμφάνιση του δέρματός σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας, δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.

Αιτίες

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από ινώδη συνδετικό κορδόνια που πρόσδεσης το δέρμα με την υποκείμενη μυών, με το λίπος που βρίσκεται μεταξύ. Όπως συσσωρεύονται τα κύτταρα του λίπους, ωθούν επάνω ενάντια στο δέρμα, ενώ τα μακρά, σκληρή καλώδια είναι το τράβηγμα προς τα κάτω. Αυτό δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια ή παραμόρφωση.

Παράγοντες κινδύνου

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των γυναικών - τουλάχιστον 8 από τα 10 - έχουν κάποιο βαθμό κυτταρίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος είναι συνήθως διανέμονται στις γυναίκες στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς - κοινόχρηστους χώρους για την κυτταρίτιδα. Επιπλέον, κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή με τη γήρανση, όταν το δέρμα χάνει κάποια από την ελαστικότητά του.

Η αύξηση του βάρους μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο αισθητή, αλλά η κυτταρίτιδα μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν σε αδύνατα άτομα. Τείνει να τρέξει στις οικογένειες, έτσι ώστε η γενετική μπορεί να παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στο αν θα αναπτύξουν κυτταρίτιδα.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να έχουν κυτταρίτιδα περιλαμβάνουν:

 • Στρες
 • Ένα ανενεργό τρόπο ζωής
 • Η χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Επειδή το ραντεβού ο γιατρός μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολλά θέματα για να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το ραντεβού σας. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για την κυτταρίτιδα, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας μου, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε μία;
 • Ποιο θα είναι το κόστος θεραπείες; Μήπως ιατρική ασφαλιστική κάλυψη αυτών των δαπανών;
 • Τι αποτελέσματα μπορώ να περιμένω;
 • Τι είδους παρακολούθηση, αν υπάρχουν, θα πρέπει να περιμένω;

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους - με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση - είναι ίσως η πιο ευεργετική θεραπεία της κυτταρίτιδας. Χάνοντας κιλά και την ενίσχυση των μυών στα πόδια, τους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του λακκάκι του δέρματος. Τα οφέλη της απώλειας βάρους και μόνο περιορισμένη, ωστόσο. Αν και η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι λιγότερο αισθητή μετά την απώλεια βάρους, δεν θα πάει μακριά εντελώς.

Λέιζερ και συστήματα ραδιοσυχνοτήτων
Ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη ιατρική θεραπεία είναι λέιζερ και συστήματα ραδιοσυχνότητας. Ένα σύστημα χρησιμοποιεί συνδυασμό αρνητική μασάζ ιστού, ραδιοσυχνότητα και το υπέρυθρο φως για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Ένα άλλο σύστημα προσφέρει μασάζ ιστού σε συνδυασμό με την ενέργεια διοδικό laser. Ένα τρίτο σύστημα χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες σε βαθύ και επιφανειακό επίπεδα ταυτόχρονα για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Και τα τρία συστήματα προσφέρουν βελτιώσεις στην κυτταρίτιδα μετά από μια σειρά θεραπειών. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι μήνες.

Λιποαναρρόφηση
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε λιποαναρρόφηση ως θεραπεία για την κυτταρίτιδα. Κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης, ο χειρουργός εισάγει ένα στενό σωλήνα κάτω από το δέρμα σας μέσω μικροσκοπικών τομών και στη συνέχεια αναρροφά το λίπος κύτταρα. Αν και η λιποαναρρόφηση μπορεί να διαμορφώσει το σώμα, δεν θα εξάλειψη της κυτταρίτιδας, και μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα φαίνονται χειρότερα. Λέιζερ-επικουρείται λιποαναρρόφηση είναι μια νεότερη, λιγότερο επεμβατική μορφή της θεραπείας που καταστρέφει τα κύτταρα του λίπους, ενώ σύσφιξη του δέρματος, και μπορεί να είναι μια πιο αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα.

Τοπική θεραπεία
Μια δύο φορές ημερησίως εφαρμογή της ρετινόλης 0,3 τοις εκατό κρέμα έχει αποδειχθεί για να βελτιώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας μετά από έξι μήνες.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Πολλές συσκευές, τα προϊόντα και τις κρέμες ισχυρίζονται για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Αλλά υπάρχει μικρή ή καθόλου επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Εάν το κάνετε βρείτε μια θεραπεία της κυτταρίτιδας που βελτιώνει το δέρμα σας, τα αποτελέσματα δεν είναι πιθανό να διαρκέσει μακροπρόθεσμα.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πολλά διαφημίζονται θεραπείες κυτταρίτιδας. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν αυτές οι θεραπείες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για την αφαίρεση της κυτταρίτιδας.

 • Έντονες μασάζ. Μερικές θεραπείες κυτταρίτιδας βασίζεται στην ιδέα ότι ο έντονος μασάζ θα αυξήσει τη ροή του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες και να μειωθεί η περίσσεια υγρού στην κυτταρίτιδα επιρρεπείς περιοχές. Μία μέθοδος ειδικότερα, Endermologie (που αναφέρεται επίσης ως Lipomassage), χρησιμοποιεί ένα χειρός μηχανή να ζυμώνουμε το δέρμα μεταξύ των κυλίνδρων. Μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή βελτίωση στο δέρμα σας μετά από αυτή τη θεραπεία, αλλά τα αποτελέσματα είναι συνήθως μικρής διάρκειας.
 • Μεσοθεραπεία Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση ενός διαλύματος -. Οποίο μπορεί να περιέχει ένα συνδυασμό αμινοφυλλίνη, ορμόνες, ένζυμα, φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνες και μέταλλα - κάτω από το δέρμα. Αυτή η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης, εξανθήματα, και ανώμαλος ή ανώμαλο περίγραμμα του δέρματος.
 • Κρέμες κυτταρίτιδας. Οι κρέμες που περιέχουν μια ποικιλία συστατικών, όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, τα φυτικά εκχυλίσματα και τα αντιοξειδωτικά, συχνά στο εμπόριο ως θεραπεία για την κυτταρίτιδα. Αλλά υπάρχουν μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι κρέμες προσφέρουν καμία βελτίωση. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συστατικά σε αυτά τα προϊόντα να προκαλέσουν αντιδράσεις δέρματος ή εξανθήματα.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποφευχθεί να πάρει κυτταρίτιδας. Κρατώντας μακριά τα περιττά κιλά και την ενίσχυση των μυών σας μέσω τακτικής άσκησης, όμως, μπορεί να προχωρήσει αρκετά προς τη διατήρηση του τόνου του δέρματος και την υφή σας.