Ιός του Δυτικού Νείλου

Ορισμός

Δυτικού Νείλου λοίμωξη προκαλείται από έναν ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα, ή μπορεί να εμφανίσουν μόνο ήσσονος σημασίας, όπως πυρετό και ήπιο πονοκέφαλο. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι που μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου αναπτύξει μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που περιλαμβάνει φλεγμονή του εγκεφάλου.

Ήπια σημεία και συμπτώματα της μόλυνσης ιό του Δυτικού Νείλου γενικά υποχωρούν από μόνα τους. Αλλά σοβαρά σημεία και συμπτώματα - όπως μια σοβαρή αδυναμία πονοκέφαλο, πυρετό, αποπροσανατολισμό ή αιφνίδια - απαιτούν την άμεση προσοχή.

Κουνούπια, όπου ιός του Δυτικού Νείλου υπάρχει αυξάνει τον κίνδυνο να πάθετε μόλυνση από ιό του Δυτικού Νείλου. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τα κουνούπια, χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικό και να φορούν ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας για να μειώσετε τον κίνδυνο σας.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα.

Ήπια σημάδια και συμπτώματα λοίμωξης
Περίπου το 20 τοις εκατό των ανθρώπων που αναπτύσσουν μια ήπια λοίμωξη που ονομάζεται πυρετός του Δυτικού Νείλου. Κοινά σημεία και συμπτώματα του πυρετού του Δυτικού Νείλου περιλαμβάνουν:

 • Πυρετός
 • Πονοκέφαλος
 • Πόνους στο σώμα
 • Κούραση
 • Ο πόνος στην πλάτη
 • Δερματικό εξάνθημα (περιστασιακά)
 • Πρησμένους λεμφαδένες (κατά καιρούς)
 • Πόνος του οφθαλμού (περιστασιακά)

Σοβαρές ενδείξεις λοίμωξης και τα συμπτώματα
Σε λιγότερο από 1 τοις εκατό των μολυσμένων ατόμων, ο ιός προκαλεί σοβαρή νευρολογική λοίμωξη. Τέτοια μόλυνση μπορεί να περιλαμβάνουν φλεγμονή του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα) ή τόσο του εγκεφάλου και των γύρω μεμβράνες (μηνιγγοεγκεφαλίτιδα). Σοβαρή λοίμωξη μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μόλυνση και φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό (μηνιγγίτιδα), φλεγμονής του νωτιαίου μυελού (Δυτικού Νείλου πολιομυελίτιδας) και οξεία χαλαρή παράλυση - μια ξαφνική αδυναμία στα χέρια, τα πόδια ή τους μυς της αναπνοής. Τα σημεία και συμπτώματα των ασθενειών αυτών περιλαμβάνουν:

 • Υψηλός πυρετός
 • Σοβαρή κεφαλαλγία
 • Στραβολαίμιασμα
 • Αποπροσανατολισμός ή σύγχυση
 • Λήθαργο ή κώμα
 • Τρόμος ή των μυών σπασμωδικές
 • Έλλειψη συντονισμού
 • Σπασμοί
 • Πόνος
 • Μερική παράλυση ή ξαφνική αδυναμία των μυών

Τα σημεία και συμπτώματα του πυρετού του Δυτικού Νείλου συνήθως διαρκέσει μερικές ημέρες, αλλά τα σημάδια και τα συμπτώματα εγκεφαλίτιδας ή μηνιγγίτιδας μπορεί να καθυστερήσει για εβδομάδες, και ορισμένα νευρολογικά αποτελέσματα, όπως η μυϊκή αδυναμία, μπορεί να είναι μόνιμη.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Ήπια συμπτώματα του πυρετού του Δυτικού Νείλου συνήθως υποχωρούν από μόνα τους. Εάν παρατηρήσετε σημάδια ή συμπτώματα σοβαρής λοίμωξης, όπως έντονους πονοκεφάλους, δυσκαμψία του αυχένα, αποπροσανατολισμό ή σύγχυση, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Μια σοβαρή λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου γενικά απαιτεί νοσηλεία.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η μόλυνση μεταδίδεται από τα κουνούπια
Τυπικά, ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο και τα ζώα μέσω μολυσμένων κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται όταν τρέφονται από μολυσμένα πτηνά. Δεν μπορείτε να πάρετε μολυνθεί από άγγιγμα και το φιλί ενός ατόμου με τον ιό.

Ιός του Δυτικού Νείλου. Οι περισσότεροι δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα.
Ιός του Δυτικού Νείλου. Οι περισσότεροι δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα.

Οι περισσότερες λοιμώξεις από τον ιό West Nile συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ζεστό καιρό, όταν πληθυσμοί κουνουπιών είναι ενεργό. Η περίοδος επώασης - το χρονικό διάστημα μεταξύ όταν είστε τσίμπημα από ένα μολυσμένο κουνούπι και την εμφάνιση των σημείων και συμπτωμάτων της ασθένειας - κυμαίνεται από τρεις έως 14 ημέρες.

Ιός του Δυτικού Νείλου είναι παρούσα σε περιοχές όπως η Αφρική, σε τμήματα της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1999 και από τότε έχει βρεθεί σε όλα τα 48 όμορες πολιτείες.

Άλλες πιθανές οδούς μετάδοσης
Σε μερικές περιπτώσεις, ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να έχει εξαπλωθεί μέσω άλλων οδών, συμπεριλαμβανομένης της μεταμόσχευσης οργάνων και τη μετάγγιση αίματος. Ωστόσο, οι δότες αίματος διαλέγονται για τον ιό, ουσιαστικά μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από μεταγγίσεις αίματος.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για πιθανή μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, αλλά αυτές είναι σπάνιες και δεν είναι επί του παρόντος επιβεβαιώσει.

Παράγοντες κινδύνου

Συνολικού κινδύνου σας να πάρει ιός του Δυτικού Νείλου εξαρτάται από αυτούς τους παράγοντες:

 • Εποχή του έτους. Η πλειονότητα των περιπτώσεων στην Ευρώπη έχουν συμβεί μεταξύ τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο.
 • Γεωγραφική περιοχή. Ιός του Δυτικού Νείλου έχει αναφερθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αλλά και Midwestern και νότιες πολιτείες είχαν πρόσφατα τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων.
 • Ο χρόνος που δαπανάται έξω. Εάν εργάζεστε ή να περάσετε κάποιο χρόνο έξω, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες από το τσίμπημα από ένα μολυσμένο κουνούπι.

Κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης
Ακόμα και αν έχετε μολυνθεί, τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας σοβαρής ιό του Δυτικού Νείλου που σχετίζονται ασθένεια είναι εξαιρετικά μικρή - λιγότερο από το 1 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί γίνουν σοβαρά άρρωστοι. Και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αρρωστήσει ανακάμψει πλήρως. Είσαι πιο πιθανό να αναπτύξουν μια σοβαρή ή θανατηφόρα μόλυνση με βάση:

 • Ηλικία. Ενήλικες άνω των 50 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.
 • Υγεία. Εκείνοι που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως μετά την παραλαβή μεταμόσχευση οργάνου με φάρμακα κατά της απόρριψης, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν παρατηρήσετε σημάδια και τα συμπτώματα μιας σοβαρής λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου - όπως υψηλό πυρετό, μια σοβαρή κεφαλαλγία, δυσκαμψία του αυχένα, αποπροσανατολισμό ή ξαφνική αδυναμία των μυών - δείτε το γιατρό σας αμέσως ή να πάτε σε μια επείγουσα κέντρο φροντίδας. Εάν είστε σοβαρά άρρωστος, ίσως χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ήπια σημάδια λοίμωξης και τα συμπτώματα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ήπια σημάδια λοίμωξης και τα συμπτώματα.

Τι μπορείτε να κάνετε
Κάντε μια λίστα για να πάρετε μαζί σας, η οποία περιλαμβάνει:

 • Λεπτομερείς περιγραφές των συμπτωμάτων σας
 • Ένα αρχείο των πρόσφατων δραστηριοτήτων ή του ταξιδιού σας σε μια περιοχή όπου ιός του Δυτικού Νείλου είναι διαδεδομένη
 • Πληροφορίες για το παρελθόν ιατρικά προβλήματα σας
 • Πληροφορίες σχετικά με τα ιατρικά προβλήματα των γονιών ή τα αδέλφια σας
 • Οι ερωτήσεις που θέλετε να ζητήσει από τον γιατρό

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Εκτός από την ακρόαση για την περιγραφή των συμπτωμάτων, ο γιατρός σας θα εκτελέσει μια φυσική εξέταση. Ο γιατρός σας θα λάβει επίσης υπόψη το κατά πόσον σεζόν κουνουπιών του και αν αυτός ή αυτή έχει δει και άλλες περιπτώσεις λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου πρόσφατα.

Ο γιατρός σας μπορεί να πάρει δείγματα αίματος που θα αναλυθεί για West αντισώματα ιό του Δυτικού Νείλου. Εάν είναι απαραίτητο, ο γιατρός σας μπορεί να σας στείλει σε ένα νοσοκομείο για υποστηρικτική θεραπεία.

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας μπορεί να επιβεβαιώσει την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου ή του Δυτικού Νείλου που σχετίζονται με ασθένειες, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, εκτελώντας μία από τις ακόλουθες δοκιμές:

 • Εργαστηριακές δοκιμές. Εάν έχετε μολυνθεί, μια εξέταση αίματος μπορεί να δείξει μια άνοδο της στάθμης των αντισωμάτων έναντι του ιού του Δυτικού Νείλου. Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος που επιτίθενται ξένες ουσίες, όπως οι ιοί. Μια θετική ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA) τεστ για τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι επίσης μια ένδειξη ότι έχετε τον ιό.
 • Οσφυονωτιαία παρακέντηση (οσφυονωτιαία παρακέντηση). Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τη διάγνωση της μηνιγγίτιδας είναι να αναλύσει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Μια βελόνα παρεμβάλλεται μεταξύ του κάτω σπονδύλους της σπονδυλικής σας στήλης χρησιμοποιείται για να εξαγάγετε ένα δείγμα του υγρού για εργαστηριακή ανάλυση. Το υγρό δείγμα μπορεί να δείξει μια υπερυψωμένη λευκών αιμοσφαιρίων - ένα σήμα ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει την καταπολέμηση της λοίμωξης - και αντισώματα για τον ιό του Δυτικού Νείλου.
 • Εξετάσεις του εγκεφάλου Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) -. Μια διαδικασία που ελέγχει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας - ή μια μαγνητική τομογραφία μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό φλεγμονή του εγκεφάλου.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η υποστηρικτική θεραπεία
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου χωρίς θεραπεία. Over-the-counter αναλγητικά μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει ήπια πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους.

Να είστε προσεκτικοί όταν δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά ή εφήβους. Αν και η ασπιρίνη έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών, τα παιδιά και οι έφηβοι που αναρρώνουν από ανεμοβλογιά ή γριπώδη συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνουν ασπιρίνη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ασπιρίνη έχει συνδεθεί με το σύνδρομο του Reye, μια σπάνια αλλά δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, σε αυτά τα παιδιά.

Δεν υπάρχει άμεση θεραπεία για την εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, αλλά μπορεί να χρειαστεί υποστηρικτική θεραπεία σε νοσοκομείο με ενδοφλέβια χορήγηση υγρών και φαρμάκων για την πρόληψη άλλους τύπους λοιμώξεων.

Θεραπεία με ιντερφερόνη
Οι επιστήμονες ερευνούν θεραπεία με ιντερφερόνη - ένα είδος ανοσολογικής κυτταρικής θεραπείας - ως θεραπεία της εγκεφαλίτιδας που προκαλείται από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Κάποια έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν ιντερφερόνη μπορεί να ανακτήσει καλύτερα από εκείνους που δεν λαμβάνουν το φάρμακο, αλλά απαιτείται περισσότερη μελέτη.

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του ιού του Δυτικού Νείλου και άλλα κουνούπια ασθένειες είναι η αποφυγή της έκθεσης σε κουνούπια και την εξάλειψη τόπους αναπαραγωγής των κουνουπιών. Για να βοηθήσει στον έλεγχο του ιού του Δυτικού Νείλου:

 • Κατάργηση στάσιμο νερό στην αυλή σας. Τα κουνούπια αναπαράγονται σε ομάδες των λιμνάζοντα νερά.
 • Βγάλει από το αδιέξοδο υδρορροές.
 • Αδειάστε αχρησιμοποίητα πισίνες.
 • Αλλαγή νερού σε birdbaths τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
 • Αφαιρέστε παλαιά ελαστικά ή τα αχρησιμοποίητα δοχεία, τα οποία μπορεί να κρατήσει το νερό και να χρησιμεύσει ως τόπος αναπαραγωγής για τα κουνούπια.

Για να μειώσει τις δικές της έκθεσης σας για τα κουνούπια:

 • Αποφύγετε τις περιττές υπαίθρια δραστηριότητα, όταν τα κουνούπια είναι πιο διαδεδομένη, όπως την αυγή, το σούρουπο και νωρίς το βράδυ.
 • Φορέστε πουκάμισα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια όταν πηγαίνετε σε κουνούπια-μολυσμένες περιοχές.
 • Εφαρμόστε εντομοαπωθητικά που περιέχουν Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος εγγεγραμμένος εντομοαπωθητικό για το δέρμα και τα ρούχα σας. Επιλέξτε τη συγκέντρωση με βάση τις ώρες της προστασίας που χρειάζεστε - όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό (συγκέντρωση) του δραστικού συστατικού, όσο μεγαλύτερη είναι η απωθητική θα λειτουργήσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προτάσεις για χρήση σε παιδιά.
 • Όταν έξω, καλύπτει καρότσι ή το πάρκο του μωρού σας με κουνουπιών συμψηφισμού.

Ένα εμβόλιο είναι διαθέσιμο για την προστασία των αλόγων από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τον άνθρωπο, αλλά οι εργασίες για την ανάπτυξη ενός ανθρώπινου εμβολίου είναι σε εξέλιξη.