Διάστρεμμα αστραγάλου

Ορισμός

Ένα διάστρεμμα αστραγάλου είναι μια ζημία που προκύπτει όταν κυλάτε, συστροφή ή να μετατρέψει τον αστράγαλό σας σε ένα αδέξιο τρόπο. Αυτό μπορεί να τεντωθεί ή να σχίσει τις δύσκολες ζώνες του ιστού (συνδέσμους) που βοηθούν συγκρατούν τα οστά του αστραγάλου σας μαζί.

Οι σύνδεσμοι βοηθήσει στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων, αποτρέποντας την υπερβολική κίνηση. Ένα διάστρεμμα αστραγάλου συμβαίνει όταν οι σύνδεσμοι αναγκάζονται πέρα ​​φυσιολογικό εύρος της κίνησης τους. Πιο διάστρεμμα αστραγάλων συνεπάγονται τραυματισμούς στους συνδέσμους στην εξωτερική πλευρά του αστραγάλου.

Η θεραπεία για ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Αν και self-care μέτρα και over-the-counter φάρμακα πόνου μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζεται, μια ιατρική αξιολόγηση μπορεί να χρειαστεί να αποκαλύψει πόσο άσχημα έχετε διάστρεμμα στον αστράγαλο σας και να σας βάλει στο σωστό δρόμο προς την ανάκαμψη.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο περιλαμβάνουν:

 • Πόνος, ειδικά όταν φέρουν το βάρος για την πληγείσα πόδι
 • Οίδημα και, μερικές φορές, μώλωπες
 • Περιορισμένο εύρος της κίνησης

Μερικοί άνθρωποι ακούσετε ή να αισθανθείτε ένα "pop" κατά τη στιγμή του τραυματισμού.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Καλέστε το γιατρό σας αν έχετε πόνο και πρήξιμο στον αστράγαλό σας και υποψιάζεστε ότι υπάρχει κάποιο διάστρεμμα. Self-care μέτρα μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζεται, αλλά και μιλήστε με το γιατρό σας για να συζητήσετε το αν θα πρέπει να έχετε τον αστράγαλό σας αξιολογούνται. Εάν εμφανιστούν σημεία και συμπτώματα είναι σοβαρά, είναι δυνατό εσείς μπορεί να σπάσει ένα κόκαλο στον αστράγαλό σας ή κνήμη.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Ένα διάστρεμμα συμβαίνει όταν αστράγαλό σας είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από την κανονική του θέση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ένα ή περισσότερα των συνδέσμων του αστραγάλου για να τεντώσει ή δάκρυ.

Παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσει σε ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο περιλαμβάνουν:

 • Μια πτώση που προκαλεί τον αστράγαλό σας να στρίψει
 • Προσγείωση αμήχανα με τα πόδια σας μετά το άλμα ή πόλο
 • Το περπάτημα ή άσκηση σε μια ανώμαλη επιφάνεια

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο περιλαμβάνουν:

 • Αθλητισμός συμμετοχής. Αστράγαλο διαστρέμματα είναι μια κοινή τραυματισμό σπορ. Αθλήματα που απαιτούν τροχαίο ή συστροφή πόδι σας, όπως μπάσκετ, τένις, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο και trail running, μπορεί να σας κάνει ευάλωτο σε στραγγούλισμα αστράγαλό σας, ειδικά αν είστε υπέρβαροι. Η άθληση σε μια ανώμαλη επιφάνεια μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο.
 • Πριν από τραυματισμό στον αστράγαλο. Μόλις διάστρεμμα στον αστράγαλο σας, ή να είχε ένα άλλο είδος τραυματισμού στον αστράγαλο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να το διάστρεμμα και πάλι.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Διάστρεμμα αστραγάλου. Αθλητισμός συμμετοχής.
Διάστρεμμα αστραγάλου. Αθλητισμός συμμετοχής.

Εάν ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο έχει αφεθεί χωρίς θεραπεία, αν συμμετέχουν σε δραστηριότητες πολύ σύντομα μετά στραγγούλισμα αστράγαλό σας ή αν διάστρεμμα στον αστράγαλο σας, κατ 'επανάληψη, ίσως αντιμετωπίσετε τις ακόλουθες επιπλοκές:

 • Ο χρόνιος πόνος
 • Χρόνια αστράγαλο αστάθεια της άρθρωσης
 • Πρόωρη έναρξη της αρθρίτιδας σε αυτή την κοινή

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική φροντίδα για την ήπια διάστρεμμα στον αστράγαλο. Αν διάστρεμμα σας είναι σοβαρή, όμως, τον οικογενειακό γιατρό σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στην αθλητική ιατρική επέμβαση ή ορθοπεδικός.

Τι μπορείτε να κάνετε
Μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα που περιλαμβάνει:

 • Λεπτομερείς περιγραφές των συμπτωμάτων σας
 • Πληροφορίες σχετικά με ιατρικά προβλήματα που είχατε, ιδιαίτερα παρελθόν τραυματισμούς στον αστράγαλο
 • Πληροφορίες σχετικά με τα ιατρικά προβλήματα των γονιών ή τα αδέλφια σας
 • Όλα τα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που παίρνετε
 • Οι ερωτήσεις που θέλετε να ζητήσει από τον γιατρό

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει κάποια από τις παρακάτω ερωτήσεις:

 • Πώς ακριβώς έκανε η ζημία συμβεί;
 • Ποια κατεύθυνση έκανε το πόδι σας γυρίσει, όταν θα είναι τραυματίες;
 • Μπορεί να σου φέρει το βάρος σε αυτό το πόδι;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα ελέγξει για σημεία της τρυφερότητας. Αυτός ή αυτή θα κινηθεί το κοινό σε μια ποικιλία τρόπων για να ελέγξετε το εύρος της κίνησης και να δούμε αν κάποια συγκεκριμένη θέση ή κίνηση προκαλεί πόνο.

Αν η βλάβη είναι σοβαρή, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες τομογραφία για να αποκλειστεί ένα σπασμένο οστό ή ακριβέστερα αξιολογήσει την βλάβη μαλακών ιστών:

 • X-ray. Κατά τη διάρκεια μιας X-ray, μια μικρή ποσότητα της ακτινοβολίας που περνά μέσα από το σώμα σας να παράγει εικόνες των εσωτερικών δομών σας. Αυτή η δοκιμή είναι καλό για την αξιολόγηση οστά, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην οπτικοποίηση μαλακών ιστών. Μικροσκοπικές ρωγμές ή κατάγματα κόπωσης στα οστά μπορεί να μην εμφανιστούν, ειδικά στην αρχή, στην τακτική ακτινογραφίες.
 • Σπινθηρογράφημα οστών. Για ένα σπινθηρογράφημα των οστών, ένας τεχνικός θα δώσει μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού υλικού σε μια ενδοφλέβια γραμμή. Το ραδιενεργό υλικό είναι να προσελκύσει τα οστά σας, ειδικά τα μέρη των οστών σας που έχουν υποστεί βλάβη. Κατεστραμμένες περιοχές εμφανίζονται ως φωτεινά σημεία σε μια εικόνα που λαμβάνονται από έναν σαρωτή. Σπινθηρογραφήματα οστών είναι καλό στην ανίχνευση κατάγματα κόπωσης.
 • Αξονική τομογραφία (CT). Αξονική τομογραφία είναι χρήσιμες, επειδή μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα οστά της άρθρωσης. Αξονική τομογραφία λάβει ακτίνες Χ από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες και να τα συνδυάσουν για να κάνουν συγχρονική εικόνες των εσωτερικών δομών του σώματος σας.
 • Μαγνητική τομογραφία (MRI). Μαγνητικές τομογραφίες χρησιμοποιούν ραδιοκύματα και ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να παράγει λεπτομερείς εικόνες των εσωτερικών δομών. Η τεχνολογία αυτή είναι εξαιρετικά καλή σε οπτικοποίηση τραυματισμούς μαλακών ιστών.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αξονική τομογραφία (CT).
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αξονική τομογραφία (CT).

Η θεραπεία για ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού σας. Πολλοί άνθρωποι απλά θεραπεία τραυματισμών τους στο σπίτι.

Φάρμακα
Στις περισσότερες περιπτώσεις, over-the-counter αναλγητικά - όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve, κ.α.) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) - είναι αρκετό για να χειριστεί τον πόνο που προκαλείται από ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο.

Θεραπεία
Λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό σας, αφού το πρήξιμο έχει υποχωρήσει, μπορεί να θέλετε να δείτε έναν φυσιοθεραπευτή και να αρχίσει την εκτέλεση των ασκήσεων για την αποκατάσταση της σειράς αστράγαλό σας της κίνησης, τη δύναμη, την ευελιξία και την ισορροπία.

Η ισορροπία και η σταθερότητα της κατάρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επανεκπαιδεύσει τους μυς αστράγαλο για να εργαστούν από κοινού για την υποστήριξη του κοινού. Οι ασκήσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους βαθμούς πρόκληση ισορροπίας, όπως στέκεται στο ένα πόδι.

Αν διάστρεμμα στον αστράγαλο σας κατά την άσκηση ή συμμετέχουν σε ένα άθλημα, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πότε μπορείτε να αρχίσετε τη δραστηριότητά σας και πάλι. Μπορεί να χρειαστεί να φορέσει ένα νάρθηκα στον αστράγαλο ή τυλίξτε τον αστράγαλό σας για να το προστατεύσει από περαιτέρω βλάβη.

Χειρουργικές και άλλες διαδικασίες
Εάν η άρθρωση του αστραγάλου σας είναι ασταθής, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε ένα κοινό ειδικό για την αξιολόγηση. Μπορεί να χρειαστείτε ένα cast ή το περπάτημα εκκίνησης για να ακινητοποιήσει κοινό σας, έτσι ώστε να μπορεί να θεραπεύσει σωστά. Σε σπάνιες περιπτώσεις σοβαρής δάκρυα συνδέσμων, ή αν είστε μια ελίτ αθλητής, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για άμεση self-care από ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο, δοκιμάστε την προσέγγιση ΡΥΖΙ:

 • Rest. Αποφύγετε δραστηριότητες που προκαλούν πόνο, πρήξιμο ή δυσφορία. Αλλά μην αποφευχθεί κάθε σωματική δραστηριότητα. Αντ 'αυτού, δώστε στον εαυτό σας σε σχετική ανάπαυση. Με ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο, συνήθως μπορείτε να συνεχίσουν να ασκούν άλλοι μύες για την πρόληψη-προσδιορισμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο άσκησης, που εργάζονται και τα δύο χέρια σας και το απλήγωτος πόδι, ενώ ακουμπά το τραυματισμένο αστράγαλο σε ένα υποπόδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα ασκήσει ακόμα τρία σκέλη και να κρατήσει μέχρι καρδιαγγειακή κλιματισμού σας.
 • Ice. Ακόμη και αν είστε αναζητούν ιατρική βοήθεια, πάγος, η περιοχή αμέσως. Χρησιμοποιήστε μια παγοκύστη ή λάσπη μπάνιο για 15 με 20 λεπτά και επαναλάβετε κάθε δύο με τρεις ώρες, ενώ είστε ξύπνιοι, για τις πρώτες 48 έως 72 ώρες. Cold μειώνει τον πόνο, οίδημα και φλεγμονή σε τραυματισμένους μυς, τις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς. Επίσης, μπορεί να επιβραδύνει την αιμορραγία εάν ένα δάκρυ έχει συμβεί. Εάν η περιοχή γίνεται άσπρο, διακόψτε τη θεραπεία αμέσως. Αυτό θα μπορούσε να δείξει ένα κρύο τραυματισμό. Εάν έχετε αγγειακή νόσο, διαβήτη ή μειωμένη αίσθηση, μιλήστε με το γιατρό σας πριν από την εφαρμογή πάγου.
 • Συμπίεση. Να βοηθήσει να σταματήσει διόγκωση, συμπίεση του αστραγάλου με ελαστικό επίδεσμο μέχρι το πρήξιμο στάσεις. Μην τυλίγετε πολύ σφιχτά ή μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία. Ξεκινήστε περιτύλιγμα στο τέλος το πλέον απομακρυσμένο από την καρδιά σας. Χαλαρώστε το περιτύλιγμα, αν ο πόνος αυξάνεται, εάν η περιοχή μουδιάζει ή εάν το οίδημα εμφανίζεται κάτω από το τυλιγμένο περιοχή.
 • Elevation. Να μειωθεί το πρήξιμο, ανεβάζουν τον αστράγαλό σας πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας, ιδιαίτερα τη νύχτα. Η βαρύτητα βοηθά στη μείωση του πρηξίματος από την αποστράγγιση της περίσσειας του υγρού.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βοηθήσει να αποτρέψει ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο:

 • Προθέρμανση πριν την άσκηση ή να αθλούνται.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν το περπάτημα, το τρέξιμο ή εργάζονται σε μια ανώμαλη επιφάνεια.
 • Να φοράτε παπούτσια που ταιριάζουν καλά και γίνονται για τη δραστηριότητά σας.
 • Μην φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια.
 • Μην παίζετε σπορ ή να συμμετέχουν σε δραστηριότητες για τις οποίες δεν είναι συσκευασμένα.
 • Διατηρήστε την καλή μυϊκή δύναμη και την ευελιξία.
 • Πρακτική εκπαίδευση της σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων ισορροπίας.

Βλέπε επίσης