Διάμεση κυστίτιδα

Ορισμός

Διάμεση κυστίτιδα (in-tur-Stish-ul sis-TI-TIS) είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό δυσάρεστη πίεση της ουροδόχου κύστης, άλγος στην κύστη και μερικές φορές ο πόνος στη λεκάνη σας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από ήπια κάψιμο ή δυσφορία σε έντονο πόνο.

Ενώ η διάμεση κυστίτιδα - που ονομάζεται επίσης επώδυνο σύνδρομο της ουροδόχου κύστης - μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά και τους άνδρες, οι περισσότεροι από εκείνους που επηρεάζονται είναι γυναίκες. Διάμεση κυστίτιδα μπορεί να έχει μια μακρόχρονη αρνητική επίδραση στην ποιότητα της ζωής σας.

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων που προκαλούνται από διάμεση κυστίτιδα συχνά μεταβάλλεται, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν περιόδους ύφεσης. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία που εξαλείφει αξιόπιστα διάμεση κυστίτιδα, μια ποικιλία από φάρμακα και άλλες θεραπείες προσφέρουν ανακούφιση.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημάδια και τα συμπτώματα της διάμεσης κυστίτιδας ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Αν έχετε διάμεση κυστίτιδα, τα συμπτώματά σας μπορεί επίσης να μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου, περιοδικά καύση σε απάντηση σε κοινές ωθήσεις, όπως η εμμηνόρροια, κάθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δραστηριότητα στρες, η άσκηση και η σεξουαλική.

Διάμεση κυστίτιδα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Πόνος στη λεκάνη σας (υπερηβική) ή μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού στις γυναίκες ή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού στους άνδρες (περινέου).
 • Χρόνιο πυελικό άλγος.
 • Μια επίμονη, επείγουσα ανάγκη για ούρηση.
 • Η συχνή ούρηση, συχνά μικρές ποσότητες, καθ 'όλη την ημέρα και τη νύχτα. Άτομα με σοβαρή διάμεση κυστίτιδα μπορεί να ουρήσει τόσο συχνά όσο 60 φορές την ημέρα.
 • Ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Μερικοί άνθρωποι επηρεάζονται από διάμεση κυστίτιδα εμπειρία μόνο πόνο, και κάποια πίεση ή δυσφορία μαζί με συχνή, επείγουσα ούρηση. Οι περισσότεροι πληγέντες, ωστόσο, η εμπειρία τόσο πόνο και τη συχνή, επείγουσα ούρηση.

Διάμεση κυστίτιδα. Άλλες χρόνιες παθήσεις.
Διάμεση κυστίτιδα. Άλλες χρόνιες παθήσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα σημάδια και τα συμπτώματα της διάμεσης κυστίτιδας μπορεί να μοιάζουν με εκείνες της χρόνιας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, οι καλλιέργειες ούρων είναι συνήθως απαλλαγμένα από βακτηρίδια. Ωστόσο, η επιδείνωση των συμπτωμάτων μπορεί να συμβεί αν ένα άτομο με διάμεση κυστίτιδα παίρνει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Εάν αντιμετωπίζετε χρόνιο πόνο της ουροδόχου κύστης ή έπειξη για ούρηση και τη συχνότητα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η κύστη σας είναι ένα κοίλο, μυώδες, μπαλόνι σε σχήμα όργανο που αποθηκεύει τα ούρα έως ότου είστε έτοιμοι να το αδειάσει. Στους ενήλικες, η ουροδόχος κύστη διαστέλλεται μέχρι να γεμίσει και μετά σήματα στον εγκέφαλο ότι ήρθε η ώρα για να ουρήσει, από την επικοινωνία μέσω των πυελικών νεύρων. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη να ουρήσει σε περισσότερους ανθρώπους. Με διάμεση κυστίτιδα, τα σήματα αυτά με κάποιο τρόπο μπερδεύονται, και αισθάνεστε την ανάγκη να ουρείτε συχνά και με μικρότερο όγκο των ούρων από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι.

Είναι πιθανό ότι πολλοί άνθρωποι με διάμεση κυστίτιδα έχουν επίσης ένα ελάττωμα στην προστατευτική επένδυση (επιθήλιο) της ουροδόχου κύστης τους. Μια διαρροή στο επιθήλιο, για παράδειγμα, μπορεί να επιτρέψει τοξικών ουσιών στα ούρα να ερεθίσουν τοίχωμα της ουροδόχου κύστης σας.

Προτεινόμενη αλλά αναπόδεικτες παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην διάμεση κυστίτιδα περιλαμβάνουν μια αυτοάνοση αντίδραση, η κληρονομικότητα, λοίμωξη ή αλλεργία.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Αυτοί οι παράγοντες που σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο της διάμεσης κυστίτιδας:

 • Sex. Οι γυναίκες έχουν διαγνωστεί με διάμεση κυστίτιδα πολύ πιο συχνά από ό, τι οι άνδρες. Οι άνδρες μπορούν να έχουν σχεδόν πανομοιότυπα συμπτώματα με αυτά της διάμεσης κυστίτιδας, αλλά είναι πιο συχνά συνδέεται με μια φλεγμονή του αδένα του προστάτη (προστατίτιδα).
 • Είναι η ηλικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διάμεση κυστίτιδα διαγνωστεί κατά τη διάρκεια της δεκαετία του '40 τους.
 • Άλλες χρόνιες παθήσεις. Διάμεση κυστίτιδα μπορεί να σχετίζεται με άλλες χρόνιες σύνδρομα πόνου, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ινομυαλγία. Κάθε κοινή αιτιώδης σχέση μεταξύ αυτών των συνδρόμων είναι άγνωστη.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Διάμεση κυστίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από επιπλοκές, όπως οι εξής:

 • Μειωμένη χωρητικότητα της κύστης. Διάμεση κυστίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε σκλήρυνση του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης σας και μειωμένη χωρητικότητα της κύστης, που σημαίνει κύστη σας κατέχει λιγότερο ούρα.
 • Χαμηλότερη ποιότητα ζωής. Συχνή ούρηση και πόνος μπορεί να παρεμβαίνει με τις κοινωνικές δραστηριότητες, την εργασία και άλλες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.
 • Προβλήματα σχέσεων. Συχνή ούρηση και πόνο μπορεί να καταπονήσει τις προσωπικές σας σχέσεις, και η σεξουαλική οικειότητα είναι συχνά επηρεάζονται.
 • Συναισθηματικά προβλήματα. Του χρόνιου πόνου και διακοπτόμενη ύπνου σχετίζεται με διάμεση κυστίτιδα μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικό στρες και μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Ομοίως, έχοντας κατάθλιψη ή άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της διάμεσης κυστίτιδας.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ερωτηματολόγιο για να προβεί σε προκαταρκτική εκτίμηση των συμπτωμάτων σας. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να κρατήσετε ένα ημερολόγιο ούρησης για λίγες μέρες, στο οποίο θα καταγράφουν πληροφορίες, όπως το πόσο συχνά ουρείτε και πόσο και τι είδους υγρά που καταναλώνετε.

Για περαιτέρω δοκιμές, μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικό σε ουροφόρων οδών (ουρολόγο) ή του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες (ουρολόγο ή urogynecologist).

Τι μπορείτε να κάνετε
Για να πάρει τα μέγιστα από την επίσκεψή σας στο γιατρό, να προετοιμάσει εκ των προτέρων:

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε. Συμπεριλάβετε όλα τα συμπτώματά σας, ακόμη και αν δεν πιστεύουν ότι είναι σχετικές.
 • Κάντε μια λίστα με άλλα φάρμακα ή τα συμπληρώματα βιταμινών που παίρνετε, ανεξάρτητα από το πόσο κοινό νομίζεις ότι είναι. Πολλοί over-the-counter συμπληρώματα μπορεί να ερεθίσει το ουροποιητικό σύστημα. Επίσης, γράψτε δόσεις και πόσο συχνά παίρνετε το φάρμακο.
 • Έχετε κάποιο μέλος της οικογένειας ή στενό φίλο σας συνοδεύουν. Μπορεί να σας δοθεί πολλές πληροφορίες κατά την επίσκεψη σας, και μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε τα πάντα.
 • Πάρτε ένα σημειωματάριο ή σημειωματάριο με σας. Χρησιμοποιήστε το για να γράψετε σημαντικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.
 • Ετοιμάστε μια λίστα με ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Λίστα με τα πιο σημαντικές ερωτήσεις σας πρώτα, σε περίπτωση που τελειώσει ο χρόνος.

Για διάμεση κυστίτιδα, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Θα τα συμπτώματά μου τελικά να πάει μακριά;
 • Τι είδους εξετάσεις μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν;
 • Θα αλλάζει βοήθεια διατροφή μου με τα συμπτώματα μου;
 • Θα μπορούσαν τα φάρμακα που παίρνω να επιδεινώνει την κατάστασή μου;
 • Υπάρχουν φάρμακα που θα βοηθήσουν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα μου;
 • Θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση;
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Μειωμένη χωρητικότητα της κύστης.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Μειωμένη χωρητικότητα της κύστης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τι ο γιατρός σας σας λέει. Μην διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για να επαναλάβει πληροφορίες ή να ζητήσει την παρακολούθηση ερωτήσεις για διευκρινίσεις.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Να είστε έτοιμοι να απαντήσει σε ερωτήσεις από το γιατρό σας. Πιθανές ερωτήσεις ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να περιλαμβάνει:

 • Πόσο συχνά νιώθετε την ανάγκη να ουρήσει με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση;
 • Αισθάνεστε ακόμα την ανάγκη να ουρήσει αμέσως αφού έχετε ουρήσει;
 • Να ουρείτε ποτέ λιγότερο από δύο ώρες αφού τελειώσει την ούρηση;
 • Μην ξυπνάτε τη νύχτα για να ουρήσει;
 • Έχετε πόνο ή κάψιμο στην ουροδόχο κύστη σας;
 • Αισθάνεστε πόνο στην κοιλιά ή την πύελο σας;
 • Είστε σεξουαλικά ενεργές;
 • Πόσο κάνουν τα συμπτώματά σας σας ενοχλεί;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Τα ακόλουθα μπορεί να είναι χρήσιμη στη διάγνωση διάμεσης κυστίτιδας:

 • Ιατρικό ιστορικό και το ημερολόγιο της ουροδόχου κύστης. Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να περιγράψει τα συμπτώματά σας και μπορεί επίσης να σας ζητήσει να κρατήσουν ένα ημερολόγιο της ουροδόχου κύστης, καταγράφοντας την ένταση που πίνουν και ο όγκος των ούρων σας περάσει.
 • Συμπληρώστε γυναικολογική εξέταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, ο γιατρός σας εξετάζει εξωτερικά γεννητικά όργανα, τον κόλπο και τον τράχηλο και αισθάνεται (palpates) στην κοιλιά σας για να ελεγχθεί η εσωτερική πυελικών οργάνων σας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να εξετάσει τον πρωκτό και το ορθό έντερο σας.
 • Εξέταση ούρων. Ένα δείγμα των ούρων σας θα πρέπει να αναλυθούν για την απόδειξη της λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού.
 • . Κάλιο τεστ ευαισθησίας Σε αυτή τη δοκιμή, ο γιατρός σας δίνει δύο λύσεις - το νερό και χλωριούχο κάλιο - μέσα στην κύστη σας, ένα κάθε φορά. Θα σας ζητηθεί να αξιολογήσουν σε μια κλίμακα από 0 έως 5 τον πόνο και τον επείγοντα χαρακτήρα που αισθάνεστε μετά από κάθε διάλυμα ενστάλαξε. Εάν αισθάνεστε περισσότερο πόνο ή τον επείγοντα χαρακτήρα με τον καλίου λύση σε σχέση με το νερό, ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει διάμεση κυστίτιδα. Τα άτομα με φυσιολογική κύστη δεν μπορεί να πει τη διαφορά μεταξύ των δύο λύσεων.
 • Κυστεοσκόπηση. Οι γιατροί χρησιμοποιούν συχνά αυτό το τεστ για να αποκλειστούν άλλες αιτίες του πόνου της ουροδόχου κύστης. Κυστεοσκόπηση περιλαμβάνει εξέταση της κύστης σας μέσω ενός λεπτού σωλήνα με μια μικροσκοπική κάμερα (κυστεοσκοπίου) που εισάγεται μέσω της ουρήθρας. Κυστεοσκόπηση επιτρέπει στο γιατρό σας για να δείτε την επένδυση της κύστης σας. Σε συνδυασμό με cystocopy, ο γιατρός σας μπορεί να ενσταλάξει ένα υγρό μέσα στην κύστη σας για να μετρηθεί η ικανότητα της κύστης σας. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται hydrodistention, εκτελείται γενικά με αναισθητικά για να μειώσουν τη δυσφορία.
 • Βιοψία. Κατά τη διάρκεια της κυστεοσκόπηση υπό αναισθησία, ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσετε ένα δείγμα ιστού (βιοψία) από την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα για εξέταση κάτω από ένα μικροσκόπιο. Αυτό γίνεται για να ελέγξει για καρκίνο της ουροδόχου κύστης και άλλων σπάνιων αιτίες του πόνου της κύστης.

Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν τεστ που θα βοηθήσει για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση της διάμεσης κυστίτιδας χωρίς επεμβατική διαδικασία.

Δείγμα ημερολόγιο της ουροδόχου κύστης (αρχείο PDF απαιτείται το Adobe Reader )

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δεν υφίσταται απλή θεραπεία για την εξάλειψη των σημείων και συμπτωμάτων της διάμεσης κυστίτιδας, και όχι μία θεραπεία λειτουργεί για τον καθένα. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορες θεραπείες ή συνδυασμούς των θεραπειών, πριν να βρεθεί μια προσέγγιση που ανακουφίζει από τα συμπτώματα σας.

Από του στόματος φάρμακα
Από του στόματος φάρμακα που μπορεί να βελτιώσει τα σημάδια και τα συμπτώματα της διάμεσης κυστίτιδας περιλαμβάνουν:

 • Ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve, Anaprox), και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, για την ανακούφιση από τον πόνο.
 • Τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, όπως η αμιτριπτυλίνη και ιμιπραμίνη (Tofranil), να βοηθήσει να χαλαρώσετε την κύστη σας και τον πόνο μπλοκ.
 • Αντιισταμινικά, όπως η διφαινυδραμίνη (Benadryl, άλλοι) και η λοραταδίνη (Claritin, άλλοι), η οποία μπορεί να μειώσει έπειξη για ούρηση και τη συχνότητα και την ανακούφιση άλλα συμπτώματα.
 • Πεντοσάνη (το ELMIRON), είναι η μόνη από του στόματος φάρμακο που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ειδικά για την διάμεση κυστίτιδα. Πώς λειτουργεί είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να αποκαταστήσει την εσωτερική επιφάνεια της ουροδόχου κύστης, η οποία προστατεύει το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης από ουσίες στα ούρα που θα μπορούσε να ερεθίσει. Μπορεί να πάρει δύο έως τέσσερις μήνες προτού να αρχίσετε να αισθάνεστε ανακούφιση από τον πόνο και έως έξι μήνες για να παρατηρήσετε μια μείωση στη συχνότητα ούρησης. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν δευτερεύουσες γαστρεντερικές διαταραχές και πιθανή απώλεια μαλλιών, η οποία αντιστρέφει όταν σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος πριν από τη λήψη pentosan, γιατί αυτό το φάρμακο δεν έχει μελετηθεί σε έγκυες γυναίκες. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να έχουν την ηπατική σας λειτουργία δοκιμαστεί, ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Διέγερση νεύρων
Διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση (TENS) χρησιμοποιεί ήπια ηλεκτρικούς παλμούς για να ανακουφίσει πόνο στην πύελο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να μειώσει συχνουρία. Τα ηλεκτρικά καλώδια τοποθετούνται στο κάτω μέρος της πλάτης σας ή ακριβώς πάνω από την ηβική περιοχή σας, και τα όσπρια χορηγούνται για λεπτά ή ώρες, δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα, ανάλογα με το μήκος και τη συχνότητα της θεραπείας που λειτουργεί καλύτερα για σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια συσκευή TENS μπορεί να εισαχθεί στον κόλπο μιας γυναίκας ή του ορθού ενός άνδρα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δεκάδες μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και συχνουρία που σχετίζονται με διάμεση κυστίτιδα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς την ουροδόχο κύστη, την ενίσχυση των μυών που βοηθούν στον έλεγχο της κύστης ή προκαλώντας την απελευθέρωση των ουσιών ότι ο πόνος μπλοκ.

Μια άλλη πιθανή θεραπεία νευρική διέγερση είναι ιερό νευρική διέγερση. Διαμόρφωση του ιερού νεύρα σας - μια κύρια σύνδεση μεταξύ του νωτιαίου μυελού και των νεύρων στην ουροδόχο κύστη σας - μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα του ουροποιητικού επείγοντος που συνοδεύουν διάμεση κυστίτιδα. Με ιερού διέγερση των νεύρων, ένα λεπτό σύρμα τοποθετείται κοντά στα ιερά νεύρα παραδίδει ηλεκτρικά ερεθίσματα στην ουροδόχο κύστη σας, παρόμοιο με αυτό που κάνει ένα βηματοδότη για την καρδιά. Εάν η διαδικασία μειώνει επιτυχώς τα συμπτώματά σας, μια μόνιμη συσκευή μπορεί να εμφυτευτεί χειρουργικά.

Διάταση της ουροδόχου κύστης
Μερικοί άνθρωποι παρατηρήσετε μια προσωρινή βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από υποβάλλονται σε κυστεοσκόπηση με διάταση της ουροδόχου κύστης. Διάταση της ουροδόχου κύστης είναι το τέντωμα της κύστης με νερό ή αέριο. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ως θεραπεία εάν η απάντηση είναι μακράς διαρκείας.

Φάρμακα ενσταλάζεται στην ουροδόχο κύστη
Σε ενστάλαξη κύστης, η συνταγή φάρμακο διμεθυλοσουλφοξείδιο, ή DMSO, (Rimso-50) τοποθετείται μέσα στην κύστη σας μέσα από ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα (καθετήρα) που εισάγεται μέσω της ουρήθρας. Το διάλυμα μερικές φορές αναμιγνύεται με άλλα φάρμακα, όπως ένα τοπικό αναισθητικό. Αφού παρέμεινε στην κύστη σας για 15 λεπτά, το διάλυμα εξωθείται μέσω της ούρησης. Παροχή DMSO απευθείας στην ουροδόχο κύστη σας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και ενδεχομένως την πρόληψη μυϊκές συσπάσεις που προκαλούν συχνότητα, επείγον και τον πόνο.

Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει αρχικά DMSO εβδομαδιαία θεραπεία για έξι έως οκτώ εβδομάδες, και στη συνέχεια να εκτελέσει θεραπείες συντήρησης, όπως απαιτείται - συχνά, κάθε δύο εβδομάδες - για διάστημα μέχρι ένα έτος.

Ένα σκόρδο-όπως γεύση και οσμή μπορεί να διαρκέσει έως και 7 ώρες μετά τη θεραπεία. DMSO μπορεί να επηρεάσει το συκώτι σας, έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να παρακολουθεί την ηπατική λειτουργία σας με εξετάσεις αίματος. Για μερικούς ανθρώπους, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι επώδυνη ή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με άλλες επιλογές θεραπείας, αν αυτό συμβεί σε σας.

Μια νεώτερη προσέγγιση για την ενστάλαξη κύστης περιλαμβάνει τη χρήση ενός διαλύματος που περιέχει ένα τρίο των φαρμάκων: λιδοκαΐνη, όξινο ανθρακικό νάτριο και είτε πεντοζάνης ή ηπαρίνη για την ανακούφιση από τον πόνο του ουροποιητικού και επείγον. Οι ερευνητές δοκιμάζουν επίσης μια σειρά από άλλες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της διάμεσης κυστίτιδας, όπως υαλουρονικό, θειική χονδροϊτίνη και οξυβουτινίνη.

Χειρουργική
Γιατροί χρησιμοποιούν σπάνια χειρουργική επέμβαση ως διάμεση κυστίτιδα θεραπεία επειδή απομάκρυνση μέρους ή του συνόλου της κύστης δεν ανακουφίσει τον πόνο και μπορεί να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές. Τα άτομα με έντονο πόνο και τα άτομα των οποίων οι κύστεις μπορεί να κρατήσει μόνο πολύ μικρές ποσότητες ούρων είναι δυνατόν υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση, αλλά ακόμα και τότε η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως θεωρείται μόνο μετά από άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει. Χειρουργικές επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Αύξηση της ουροδόχου κύστης. Στη διαδικασία αυτή, οι χειρουργοί αφαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της κύστης και να την αντικαταστήσει με ένα κομμάτι του παχέος εντέρου, αλλά ο πόνος εξακολουθεί να παραμένει και μερικοί άνθρωποι πρέπει να αδειάσει κύστεις τους με έναν καθετήρα πολλές φορές την ημέρα.
 • Fulguration. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος περιλαμβάνει την εισαγωγή των μέσων μέσω της ουρήθρας να κάψει έλκη που μπορεί να είναι παρόν με διάμεση κυστίτιδα.
 • Εκτομή. Αυτό είναι άλλο ένα ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που περιλαμβάνει την εισαγωγή των μέσων μέσω της ουρήθρας να κόψει γύρω από τυχόν έλκη.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μερικοί άνθρωποι με διάμεση κυστίτιδα βρίσκουν ανακούφιση με self-care μεθόδους, όπως:

 • Οι διαιτητικές αλλαγές. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα σημεία με τη διατροφή ως αιτία της διάμεσης κυστίτιδας, πολλοί άνθρωποι με την προϋπόθεση οτι η εξάλειψη ή η μείωση της πρόσληψης τους πιθανούς ερεθισμούς της ουροδόχου κύστης μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει την ταλαιπωρία τους.

  Μερικά από τα πιο ερεθιστικό τροφές μπορούν να συνοψιστούν ως "τέσσερα Cs". Οι τέσσερις Cs περιλαμβάνουν ανθρακούχα ποτά, η καφεΐνη σε όλες τις μορφές (συμπεριλαμβανομένης της σοκολάτας), εσπεριδοειδών προϊόντων και τροφίμων που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης C.

  Αν διαπιστώσετε ότι η κύστη σας είναι ενοχλημένος από αυτά τα πράγματα, μπορείτε επίσης να θέλετε να αποφύγετε σχετίζονται με τρόφιμα, όπως ντομάτες, τουρσί τρόφιμα, το αλκοόλ και τα μπαχαρικά. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους, καθώς και. Αν νομίζετε ότι ορισμένα τρόφιμα να σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα, δοκιμάστε την εξάλειψή τους από τη διατροφή σας. Επαναφέρει τους, ένα κάθε φορά για να καθοριστεί ποια, ενδεχομένως, να επηρεάσει τα σημάδια και τα συμπτώματα σας.

 • Η εκπαίδευση της κύστης. Οι τεχνικές αυτές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση συχνουρία. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει χρονικά ούρηση - να πηγαίνουν στην τουαλέτα, σύμφωνα με το ρολόι, αντί να περιμένει για την ανάγκη να πάει. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την ούρηση σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, όπως κάθε μισή ώρα - αν θα πρέπει να πάτε ή όχι. Στη συνέχεια, μπορείτε σταδιακά να περιμένουν περισσότερο μεταξύ των επισκέψεων μπάνιο. Η εκπαίδευση της κύστης μπορεί να περιλαμβάνει μαθαίνοντας να ελέγχουν την ανάγκη να ουρήσει, χρησιμοποιώντας τεχνικές χαλάρωσης, όπως η αναπνοή αργά και βαθιά ή διασπούν τον εαυτό σας με κάποια άλλη δραστηριότητα.

Αυτά τα άλλα self-care προσεγγίσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν, καθώς:

 • Να φοράτε φαρδιά ρούχα. Αποφύγετε τις ζώνες ή τα ρούχα που ασκούν πίεση στην κοιλιά σας.
 • Μειώστε το στρες. Δοκιμάστε μεθόδους, όπως η οπτικοποίηση και η βιοανάδραση, και χαμηλής έντασης άσκηση.
 • Δοκιμάστε ασκήσεις πυελικού εδάφους. Ήπια το τέντωμα και την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους, ενδεχομένως με τη βοήθεια από έναν φυσιοθεραπευτή, μπορεί να μειώσει μυϊκούς σπασμούς. Μερικές φορές η τεχνική αυτή συνδυάζεται με βιοανάδραση.
 • Εάν καπνίζετε, σταματήστε. Κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει οποιοδήποτε οδυνηρή κατάσταση, και το κάπνισμα συμβάλλει στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.
 • Άσκηση. Εύκολη ασκήσεις stretching μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τα συμπτώματα διάμεση κυστίτιδα σας.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Δύο συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες που έχουν δείξει κάποια υπόσχεση για τη θεραπεία της διάμεσης κυστίτιδας περιλαμβάνουν:

 • Καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση. Αυτό το είδος της θεραπείας απασχολεί οπτικοποίηση και άμεσες προτάσεις χρησιμοποιώντας εικόνες για να σας βοηθήσει να φανταστείτε θεραπεία, με την ελπίδα ότι το σώμα θα ακολουθήσει τις προτάσεις του νου.
 • Ο βελονισμός. Σε μια συνεδρία βελονισμού, ένας επαγγελματίας τοποθετεί πολλές λεπτές βελόνες στο δέρμα σας σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα σας. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ακριβώς τοποθετούνται βελόνες ανακούφιση από τον πόνο και άλλα συμπτώματα από την εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας της ζωής. Δυτική ιατρική επαγγελματίες τείνουν να πιστεύουν ότι ο βελονισμός αυξάνει τη δραστηριότητα των φυσικών παυσίπονων του σώματος σας.

Αυτές οι θεραπείες δεν έχουν καλά μελετηθεί για τη διάμεση κυστίτιδα, ώστε να είναι σίγουρος για να συζητήσουν τη χρήση αυτών των θεραπειών με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Διάμεση κυστίτιδα μπορεί να έχει βαθιά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής σας. Υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους είναι σημαντική, αλλά επειδή η κατάσταση είναι ένα πρόβλημα με τα ούρα, μπορείτε να βρείτε το θέμα είναι δύσκολο να συζητήσουμε.

Ξεκινήστε με τα πιο απλά self-care στρατηγικές, όπως να φοράτε φαρδιά ρούχα και τον περιορισμό ή την εξάλειψη σόδα, καφεΐνη και τα εσπεριδοειδή. Περιμένετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δούμε αν τα μέτρα αυτά βοηθούν, και συνεχίζουμε να προσπαθούμε νέων, εφόσον δεν διαταράσσουν τη ζωή σας ακόμα περισσότερο από διάμεση κυστίτιδα έχει ήδη. Ίσως το πιο σημαντικό, να βρουν ένα υποστηρικτικό γιατρό ο οποίος ανησυχεί για την ποιότητα της ζωής σας, καθώς και την κατάστασή σας και θα συνεργαστεί μαζί σας για να βοηθήσει να ανακουφίσει ουρική συχνότητα, επείγον και τον πόνο της ουροδόχου κύστης.

Επίσης, θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης. Μια τέτοια ομάδα μπορεί να προσφέρει τόσο συμπαθητική ακρόαση και χρήσιμες πληροφορίες. Για μια λίστα με διάμεση κυστίτιδα ομάδες υποστήριξης σε ολόκληρη την Ευρώπη, ή για πληροφορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε μια ομάδα στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με το Διάμεση κυστίτιδα σύνδεσης στο Web ή καλέστε 800-HELP-ICA (800-435-7422).

Βλέπε επίσης