Ανεπάρκεια σύγκλισης

Ορισμός

Ανεπάρκεια σύγκλισης συμβαίνει όταν τα μάτια σας δεν στρέφονται προς τα μέσα σωστά, ενώ είστε εστιάζοντας σε ένα κοντινό αντικείμενο. Όταν διαβάζετε ή να δούμε ένα κοντινό αντικείμενο, τα μάτια σας θα πρέπει να συγκλίνουν - γίνονται εσωστρεφείς μαζί για να επικεντρωθεί - ώστε να παρέχουν διόφθαλμη όραση και θα δείτε μια ενιαία εικόνα. Αλλά εάν έχετε ανεπάρκεια σύγκλισης, δεν θα είναι σε θέση να μετακινήσετε τα μάτια σας προς τα μέσα για να επικεντρωθεί κανονικά.

Ανεπάρκεια σύγκλισης είναι συνήθως διαγιγνώσκεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους. Ανεπάρκεια σύγκλισης μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην ανάγνωση, η οποία μπορεί να κάνει τους γονείς ή τους δασκάλους υποψιάζονται ότι το παιδί έχει μια μαθησιακή δυσκολία, αντί μιας διαταραχή του ματιού. Οι θεραπείες είναι συνήθως αποτελεσματική για την ανεπάρκεια σύγκλισης.

Συμπτώματα

Όχι ο καθένας με τη σύγκλιση συμπτώματα ανεπάρκειας εμπειρίες. Τα σημεία και συμπτώματα, ενώ διαβάζετε ή να κάνει άλλη εργασία σε κοντινή απόσταση και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Κουρασμένος, πληγή ή άβολα μάτια (καταπόνηση των ματιών)
 • Πονοκέφαλοι
 • Θολή όραση
 • Δυσκολία στην ανάγνωση - οι λέξεις μοιάζουν να επιπλέουν στη σελίδα, θα χάσετε τη θέση σας ή να διαβάσει αργά
 • Διπλή όραση
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση
 • Μια "τράβηγμα" αίσθηση γύρω από τα μάτια σας
 • Υπνηλία
 • Μάζεμα, τριβή ή κλείνοντας το ένα μάτι

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν εσείς ή το παιδί σας παρουσιάσει συμπτώματα της ανεπάρκεια σύγκλισης ή έχει προβλήματα στην ανάγνωση, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία προσοχής ματιών, όπως οφθαλμίατρο ή οπτομέτρη. Ένας τεχνικός ονομάζεται ορθοπτικός μπορεί να βοηθήσει το μάτι επαγγελματία στην αξιολόγηση και θεραπεία της ανεπάρκειας σύγκλισης.

Αιτίες

Σύγκλιση αποτελέσματα ανεπάρκεια από την κακή ευθυγράμμιση των ματιών κατά την εστίαση σε κοντινά αντικείμενα. Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή, αλλά η μετατόπιση περιλαμβάνει τους μυς που κινούν το μάτι. Συνήθως, το ένα μάτι παρασύρει προς τα έξω, όταν είστε εστιάζοντας σε μια λέξη ή ένα αντικείμενο σε κοντινή απόσταση.

Επιπλοκές

Ανεπάρκεια σύγκλισης. Πάρτε ένα ιατρικό ιστορικό.
Ανεπάρκεια σύγκλισης. Πάρτε ένα ιατρικό ιστορικό.

Δυσκολίες με την ανάγνωση και τη συγκέντρωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μάθηση του παιδιού. Ανεπάρκεια σύγκλισης συνήθως δεν ανιχνευθεί σε εξετάσεις ρουτίνας μάτι ή με βάση το σχολείο προβολές όραμα. Ένα παιδί με την κατάσταση μπορεί να αξιολογηθεί για μαθησιακές δυσκολίες, λόγω του ή προβλήματα ανάγνωσης της.

Εξετάσεις και διάγνωση

Τα άτομα με ανεπάρκεια σύγκλισης μπορεί να έχουν κανονική ή "20-20" το όραμα, και η κατάσταση δεν μπορεί να ανιχνευθεί κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμολογικής εξέτασης ρουτίνας. Για τη διάγνωση της ανεπάρκειας σύγκλισης, ο γιατρός ματιών σας μπορεί να κάνει το εξής, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μάτι εστίαση δοκιμές:

 • Πάρτε ένα ιατρικό ιστορικό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που έχετε με την εστίαση, θολή ή διπλή όραση, πονοκεφάλους, και άλλα σημάδια και τα συμπτώματα.
 • Μετρήστε το εγγύς σημείο σύγκλισης (NPC). Αυτή η εξέταση μετρά την απόσταση από τα μάτια σας στο σημείο όπου τα δύο μάτια μπορεί να επικεντρωθεί χωρίς διπλωπία. Γι 'αυτό το απλό τεστ, ο εξεταστής κρατά ένα μικρό στόχο, όπως μια γυάλινη σφαίρα, τυπωμένο κάρτα ή penlight, μπροστά σας και σιγά-σιγά κινείται πιο κοντά σε σας έως ότου είτε δοκιμάζετε διπλωπία ή ο εξεταστής αναγνωρίζει ότι τα μάτια σας δεν μπορούν πλέον να επικεντρωθούμε από κοινού.
 • Αξιολόγηση των θετικών fusional σύγκλισης (PFV). Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, θα σας ζητηθεί να διαβάσετε γράμματα σε ένα γράφημα μάτι, ενώ ψάχνει μέσα από τους φακούς πρίσματος. Ο εξεταστής θα σημειωθεί όταν αρχίζουν να έχουν διπλή όραση.
 • Εκτελέστε μια οφθαλμολογικής εξέτασης ρουτίνας. Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλα προβλήματα όρασης, όπως η μυωπία, οφθαλμίατρο ή οπτομέτρη σας μπορεί να διενεργεί δοκιμές για να εκτιμηθεί ο βαθμός του προβλήματος.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Εάν η ανεπάρκεια σύγκλισης δεν προκαλεί συμπτώματα, που συνήθως δεν χρειάζονται θεραπεία. Αλλά για τα άτομα με τα συμπτώματα, η θεραπεία με το μάτι-εστίαση ασκήσεις μπορεί να αυξήσει την ικανότητά της σύγκλισης των ματιών ». Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο γραφείο του έναν εκπαιδευμένο θεραπευτή ή στο σπίτι σας. Θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Pushups μολύβι. Σε αυτή την απλή άσκηση, θα επικεντρωθεί σε ένα μικρό γράμμα από την πλευρά της ένα μολύβι καθώς κινείστε πιο κοντά στη γέφυρα της μύτης σας, σταματώντας την κίνηση, αν έχετε διπλή όραση. Η άσκηση γίνεται συχνά για 15 λεπτά την ημέρα, πέντε ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.
 • Computer θεραπεία όρασης. Οι Eye-εστίαση ασκήσεις που γίνονται σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της σύγκλισης. Μπορείτε να εκτυπώσετε τα αποτελέσματα να μοιραστεί με τον οφθαλμίατρό σας.
 • Ανάγνωση γυαλιά. Γυαλιά με ενσωματωμένη πρίσματα αναγκάσει τα μάτια σας να εργαστούμε σκληρότερα για την ευθυγράμμιση και είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια με το όραμα της ανάγνωσης τους. Αλλά μπορεί να είναι κουραστική για τα μάτια σας και γενικά δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.

Μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Eye of the National Institutes of Health σύγκριση οίκον θεραπεία με το γιατρό γραφείου με βάση τη θεραπεία για την ανεπάρκεια σύγκλισης σε παιδιά ηλικίας 9 έως 17. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η πιο αποτελεσματική θεραπεία ήταν μια εβδομαδιαία hourlong συνεδρία της θεραπείας οράματος σε γραφείο με at-home ασκήσεις ενίσχυσης. Άλλες μελέτες έχουν επίσης διαπίστωσε ότι το γραφείο που βασίζεται θεραπεία είναι αποτελεσματική περίπου το 75 τοις εκατό του χρόνου.

Σπίτι-βασισμένη θεραπεία με pushups μολύβι ή προγράμματα υπολογιστών δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό - σε ορισμένες μελέτες, λειτουργεί μόνο περίπου το ένα τρίτο του χρόνου. Αλλά η θεραπεία στο σπίτι κοστίζει λιγότερο και είναι πιο βολικό. Μόνο ένα μικρό ποσοστό των παρόχων φροντίδας των ματιών προσφέρουν στο ιατρείο θεραπεία για ανεπάρκεια σύγκλισης. Πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να βρουν ή να μην μπορούν να αντέξουν σε γραφείο επιλέξουν τη θεραπεία κατ 'οίκον θεραπεία.

Εάν επιλέξετε τη θεραπεία στο σπίτι, πολλοί ειδικοί συνιστούν τη χρήση των προγραμμάτων λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών μαζί με pushups μολύβι. Η συνδυασμένη προσέγγιση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, και η θεραπεία του υπολογιστή είναι πιο ελκυστικό για τα παιδιά.

Η θεραπεία για την ανεπάρκεια σύγκλισης μπορεί να διαρκέσει τρεις μήνες ή περισσότερο, αν και μάλλον θα αρχίσετε να βλέπετε βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από τέσσερις εβδομάδες. Μετά την ικανότητά σύγκλισης σας έχει βελτιωθεί, μπορείτε να βοηθήσει να διατηρήσει τη βελτίωση της όρασης σας, συνεχίζοντας να διαβάσετε και να κάνει άλλες εργασίες κοντά. Η θεραπεία μπορεί να θεραπεύσει μόνιμα ανεπάρκεια σύγκλισης, αλλά τα συμπτώματα μπορεί να επανέλθει μετά από μια ασθένεια, η έλλειψη ύπνου ή όταν κάνετε πολλή ανάγνωση ή άλλη εργασία σε κοντινή απόσταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα μάτια εστίαση ασκήσεις δεν λειτουργούν και ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση.