Βιοψία μυελού των οστών και η εισρόφηση

Ορισμός

Βιοψία μυελού των οστών και του μυελού των οστών φιλοδοξία είναι οι διαδικασίες για τη συλλογή και την εξέταση του μυελού των οστών - η σπογγώδης ιστός στο εσωτερικό μερικά από τα μεγαλύτερα οστά σας. Βιοψία μυελού των οστών και των οστών αναρρόφηση μυελού μπορεί να δείξει εάν το μυελό των οστών σας είναι υγιής και να κάνει φυσιολογικές ποσότητες των κυττάρων του αίματος. Οι γιατροί χρησιμοποιούν βιοψία μυελού των οστών και φιλοδοξία για τη διάγνωση και την παρακολούθηση του αίματος και του μυελού των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Μυελό των οστών έχει ένα ρευστό τμήμα και μια πιο σταθερή μερίδα. Σε αναρρόφηση μυελού των οστών, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί μια βελόνα να αποσύρει ένα δείγμα του υγρού τμήματος. Σε μια βιοψία του μυελού των οστών, μια μεγαλύτερη βελόνα χρησιμοποιείται για να λάβει ένα δείγμα του στερεού μέρους.

Βιοψία μυελού των οστών και των οστών αναρρόφησης μυελού συχνά γίνονται ταυτόχρονα. Μαζί, βιοψία μυελού των οστών και φιλοδοξία μπορεί να ονομάζεται ένα κόκαλο εξετάσεις μυελού των οστών.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Βιοψία μυελού των οστών και των οστών αναρρόφησης μυελού παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του μυελού των οστών και τα κύτταρα του αίματος. Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει ένα κόκαλο εξετάσεις μυελού αν οι εξετάσεις αίματος, όπως αριθμός κυττάρων, είναι ανώμαλη ή δεν παρέχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με υπόνοια προβλήματος. Η εξέταση του μυελού των οστών δίνει μια λεπτομερή εικόνα των τύπων, το ποσό και την κατάσταση του σχηματισμού των κυττάρων του αίματος.

Ο γιατρός σας μπορεί να εκτελέσει μια εξέταση του μυελού των οστών σε:

 • Διάγνωση μιας νόσου ή κατάστασης που αφορούν το μυελό των οστών ή τα κύτταρα του αίματος
 • Τον προσδιορισμό του σταδίου ή την πρόοδο μιας νόσου
 • Ελέγξτε τα επίπεδα του σιδήρου και του μεταβολισμού
 • Παρακολουθεί θεραπεία μιας ασθένειας

Βιοψία μυελού των οστών και αναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές συνθήκες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Αναιμία
 • Διαταραχές του μυελού των οστών, όπως το μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο και η μυελοσκλήρυνση
 • Συνθήκες των κυττάρων του αίματος στην οποία πολύ λίγα ή πάρα πολλά ορισμένων τύπων κυττάρων του αίματος παράγονται, όπως λευκοπενία, λευκοκυττάρωση, θρομβοπενία, θρομβοκυττάρωση, πανκυτταροπενίας και πολυκυτταραιμία
 • Καρκίνους του αίματος ή του μυελού των οστών, συμπεριλαμβανομένων των λευχαιμιών, λεμφωμάτων και πολλαπλό μυέλωμα
 • Καρκίνους που έχουν εξαπλωθεί από άλλη περιοχή, όπως του μαστού, στο μυελό των οστών
 • Αιμοχρωμάτωση
 • Λοιμώξεις

Μια βιοψία μυελού των οστών και αναρρόφηση μυελού των οστών προσφέρουν διαφορετικές, αλλά συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα κύτταρα του μυελού των οστών σας. Οι δύο διαδικασίες πιο συχνά εκτελείται μαζί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί μόνο μια φιλοδοξία.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Βιοψία μυελού των οστών και φιλοδοξία. Ενημερώστε το γιατρό σας για τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε.
Βιοψία μυελού των οστών και φιλοδοξία. Ενημερώστε το γιατρό σας για τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε.

Εξετάσεις μυελού των οστών είναι ασφαλείς διαδικασίες. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Η υπερβολική αιμορραγία, ιδιαίτερα σε άτομα με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων
 • Λοίμωξη, ειδικά σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Μακράς διάρκειας δυσφορία στο σημείο της βιοψίας
 • Διείσδυση της το στέρνο (στέρνο) κατά τη διάρκεια του στέρνου φιλοδοξίες, που μπορεί να προκαλέσει καρδιακά ή πνευμονικά προβλήματα
 • Οι επιπλοκές που σχετίζονται με καταστολή, όπως αλλεργική αντίδραση, ναυτία ή αρρυθμίες

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Οι εξετάσεις του μυελού των οστών συχνά εκτελείται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, και ειδική προετοιμασία συνήθως δεν είναι απαραίτητη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη βιοψία μυελού των οστών και η φιλοδοξία σας, μπορεί να θέλετε να:

 • Ενημερώστε το γιατρό σας για τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε. Ορισμένα φάρμακα και συμπληρώματα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας μετά από μια βιοψία μυελού των οστών και φιλοδοξία. Κάντε μια λίστα με τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε και να συζητήσουν την λίστα με το γιατρό σας.
 • Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε νευρικοί για τη διαδικασία σας. Απλά γνωρίζοντας ότι θα πάμε να έχουν ένα κόκαλο εξετάσεις μυελού μπορεί να προκαλέσει κάποια ανησυχία και το άγχος. Λάβετε υπόψη ότι οι εξετάσεις του μυελού των οστών δεν είναι πάντα οδυνηρή, και είναι πάνω γρήγορα. Εάν αισθάνεστε άγχος ή ανησυχία, μιλήστε με ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα ηρεμιστικό φάρμακο πριν από την προσδοκία σας και βιοψία, εκτός από μια αναισθητική παράγοντα (τοπική αναισθησία) στη θέση όπου η βελόνα έχει εισαχθεί.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Μια βιοψία μυελού των οστών και φιλοδοξία μπορεί να γίνει σε ένα νοσοκομείο, μια κλινική ή στο γραφείο ενός γιατρού. Οι διαδικασίες που συνήθως γίνεται από έναν γιατρό ο οποίος είναι ειδικός στις διαταραχές του αίματος (αιματολόγος) ή ένας ειδικός του καρκίνου (ογκολόγος), από μια νοσοκόμα, ή από ειδικά εκπαιδευμένο τεχνολόγος.

Η εξέταση του μυελού των οστών συνήθως διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Εάν λάβετε ενδοφλέβια (IV) καταστολή, ο επιπλέον χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και μετά τη διαδικασία φροντίδας.

Πριν από τη διαδικασία
Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα ελέγξει την αρτηριακή σας πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Επειδή η φιλοδοξία μυελών των οστών και βιοψία μπορεί να είναι επώδυνη, θα λάβετε κάποια μορφή αναισθησίας για να σας κρατήσει άνετα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η τοπική αναισθησία είναι το μόνο που χρειάζεται. Θα είναι πλήρως ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά η περιοχή αναρρόφηση και βιοψία μουδιασμένη να μειώσει τον πόνο.

Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι για τον πόνο, μπορεί να σας δοθεί ένα ηρεμιστικό φάρμακο μέσω μιας φλέβας (ενδοφλέβια νάρκωση), ώστε να είστε πλήρως ή μερικώς ναρκωμένος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του μυελού των οστών.

Η περιοχή όπου ο γιατρός θα εισάγετε τη βελόνα βιοψίας σημειώνεται και να καθαρίζονται. Το υγρό του μυελού των οστών (αναρρόφηση) και το δείγμα ιστού (βιοψία) συνήθως συλλέγονται από την κορυφή της ράχης πίσω μέρος ενός hipbone (οπίσθια λαγόνιο ακρολοφία). Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναρρόφηση μπορεί να γίνει από το στέρνο ή στο μπροστινό μέρος του ισχίου κοντά στην βουβωνική χώρα. Σε βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, το δείγμα μπορεί να λαμβάνεται από το κάτω οστό ποδιού, ακριβώς κάτω από το γόνατο.

Θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε στην κοιλιά ή στο πλάι σας, και το σώμα σας θα είναι ντυμένο με ύφασμα έτσι ώστε μόνο το site εξετάσεις θα πρέπει να δείχνει.

Φιλοδοξία μυελών των οστών
Η αναρρόφηση του μυελού των οστών γίνεται συνήθως πρώτα. Ο γιατρός κάνει μια μικρή τομή για να καταστεί ευκολότερη για να εισάγετε τη βελόνα. Μια κοίλη βελόνα εισάγεται μέσω του οστού και στο μυελό των οστών.

Χρησιμοποιώντας μία σύριγγα συνδεδεμένη με τη βελόνα, ο γιατρός τραβά πίσω το έμβολο για να αντλήσει ένα δείγμα από το υγρό τμήμα του μυελού των οστών στη βελόνα. Μπορεί να αισθανθείτε μια σύντομη απότομη πόνο ή τσούξιμο. Η φιλοδοξία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Πολλά δείγματα μπορούν να ληφθούν.

Η ομάδα της υγειονομικής περίθαλψης ελέγχει το δείγμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα «στεγνό βρύση" μπορεί να συμβεί - υγρό έννοια δεν μπορεί να ανακληθεί. Η βελόνα μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν για μια άλλη προσπάθεια.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε νευρικοί για τη διαδικασία σας. Φιλοδοξία μυελών των οστών.
Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε νευρικοί για τη διαδικασία σας. Φιλοδοξία μυελών των οστών.

Βιοψία μυελού των οστών
Σε μια βιοψία του μυελού των οστών, ένα δείγμα του στερεού ιστού του μυελού των οστών έχει ληφθεί. (Μια βιοψία μυελού των οστών δεν είναι το ίδιο με ένα βιοψίας οστού - ένα κόκαλο βιοψία παίρνει ένα δείγμα των πραγματικών οστών.) Για μια βιοψία μυελού των οστών, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό είδος της βελόνας από ό, τι χρησιμοποιείται για την αναρρόφηση. Η μεγαλύτερη βελόνα βιοψίας είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συλλογή ενός πυρήνα (κυλινδρικό δείγμα) μυελού των οστών.

Μετά τη διαδικασία
Μετά από τις εξετάσεις του μυελού των οστών σας, εφαρμόζεται πίεση στην περιοχή όπου η βελόνα εισήχθη για να σταματήσει η αιμορραγία. Στη συνέχεια, ένα μικρότερο επίδεσμος θα τοποθετηθούν στην ιστοσελίδα.

Αν είχατε τοπική αναισθησία, θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε ανάσκελα για 10 έως 15 λεπτά και ασκήστε πίεση στο σημείο της βιοψίας. Στη συνέχεια μπορείτε να φύγουν και να πάνε για την ημέρα σας, επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα, το συντομότερο αισθάνεστε επάνω σε αυτό.

Αν είχατε IV καταστολή, θα πρέπει να ληφθούν σε μια περιοχή ανάκτησης. Επειδή το ηρεμιστικό μπορεί να προκαλέσει μειωμένη κρίση, διαλείψεις μνήμης ή επιβραδύνθηκε χρόνους απόκρισης, σχέδιο για να έχουν κάποιον να σας οδηγήσει σπίτι. Σχέδιο για να το πάρετε εύκολο για 24 ώρες.

Μπορεί να αισθανθείτε κάποια ευαισθησία για μια εβδομάδα ή περισσότερο μετά τις εξετάσεις του μυελού των οστών σας. Ρωτήστε το γιατρό σας για τη λήψη ένα παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι).

Φροντίδα ιστοσελίδας
Κρατήστε τον επίδεσμο και να στεγνώσει για 24 ώρες. Μην πάρετε ένα ντους ή μπάνιο, και μην κολυμπήσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό μπάνιο. Μετά από 24 ώρες, είναι εντάξει για να πάρει τη φιλοδοξία και τη βιοψία περιοχή υγρή.

Εάν η αιμορραγία απορροφούν μέσω της επίδεσμο ή δεν σταματά με την άμεση πίεση, επικοινωνήστε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας. Επίσης, επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν εμφανίσετε:

 • Ένα επίμονο πυρετό
 • Επιδείνωση πόνο ή δυσφορία
 • Οίδημα στο σημείο διαδικασία
 • Αύξηση ερυθρότητα ή παροχέτευση στο σημείο διαδικασία

Παρόλο που μπορεί συχνά να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες μετά από ένα κόκαλο εξετάσεις μυελού των οστών, αποφυγή αυστηρή δραστηριότητα ή άσκηση για μια ημέρα ή δύο. Αυτό θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση αιμορραγία και δυσφορία.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Τα δείγματα μυελού των οστών αποστέλλονται σε εργαστήριο για ανάλυση. Ο γιατρός σας γενικά σας δίνει τα αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Ρωτήστε το γιατρό σας, όταν μπορείτε να περιμένετε να λάβετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μυελού των οστών σας.

Στο εργαστήριο, ένας παθολόγος ή αιματολόγος θα αξιολογήσει τα δείγματα μυελού για να ελέγξετε την υγεία του μυελού των οστών, για να δείτε αν κάνει αρκετά υγιή κύτταρα του αίματος και να εξετάζουν για τυχόν ανώμαλα κύτταρα. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η πληροφορία μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει τη διάγνωση ή να μάθετε πόσο προηγμένη είναι μια ασθένεια ή αν η θεραπεία λειτουργεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί παρακολούθηση των δοκιμών.

Βλέπε επίσης