Στροφικού πετάλου τραυματισμό

Ορισμός

Στροφικού πετάλου σας αποτελείται από τους μυς και τους τένοντες στον ώμο σας. Αυτές οι μύες και οι τένοντες συνδέουν ανώτερο κόκκαλο σας με ωμοπλάτη σας. Μπορούν επίσης να βοηθήσει να κρατήσει την μπάλα του άνω κόκκαλο βραχιόνων σας σταθερά στην υποδοχή ώμο σας. Τα αποτελέσματα συνδυασμός στο μεγαλύτερο εύρος της κίνησης σε οποιαδήποτε άρθρωση στο σώμα σας.

Μια στροφικού πετάλου τραυματισμό περιλαμβάνει κάθε είδους ερεθισμό ή βλάβη στροφικού πετάλου μυς ή τους τένοντες σας. Αιτίες του στροφικού πετάλου τραυματισμό μπορεί να περιλαμβάνουν πτώση, την ανύψωση και επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες βραχίονα - ιδίως εκείνων που γίνεται γενικά, όπως η ρίψη ενός μπέιζμπολ ή τοποθέτηση αντικειμένων σε εναέρια ράφια.

Περίπου το ήμισυ του χρόνου, ένα στροφικού πετάλου τραυματισμό μπορεί να θεραπεύσει με self-care μέτρα ή άσκηση αγωγής.

Συμπτώματα

Στροφικού πετάλου τραυματισμό σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ο πόνος και η ευαισθησία στον ώμο σας, ειδικά όταν φθάνει γενικά, φτάνοντας πίσω από την πλάτη σας, ανύψωσης, έλξης ή τον ύπνο στην προσβεβλημένη πλευρά
 • Αδυναμία ώμου
 • Η απώλεια του εύρους των ώμων της κίνησης
 • Κλίση για να κρατήσει τον ώμο σας ανενεργό
Στροφικού πετάλου τραυματισμό. Φυσιολογική φθορά.
Στροφικού πετάλου τραυματισμό. Φυσιολογική φθορά.

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι ο πόνος. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε όταν φτάσετε μέχρι να χτενίζουν τα μαλλιά σας, λυγίστε το χέρι σας πίσω για να τεθεί σε ένα σακάκι ή να μεταφέρουν κάτι βαρύ. Ξαπλωμένος στο πληγείσες ώμο, επίσης, μπορεί να είναι οδυνηρή. Εάν έχετε ένα σοβαρό τραυματισμό, όπως ένα μεγάλο δάκρυ, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τη συνεχή πόνο και μυϊκή αδυναμία.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας εάν:

 • Είσαι βιώνει έντονο πόνο στον ώμο
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας ή αισθάνεστε αδύναμος στο χέρι
 • Έχετε πόνος στον ώμο που διήρκεσε περισσότερο από μία εβδομάδα

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Τέσσερις μεγάλες μύες (subscapularis, υπερακανθίου, infraspinatus και teres ήσσονος σημασίας) και τους τένοντες συνδέουν ανώτερο κόκκαλο βραχιόνων σας (βραχιόνιο) με ωμοπλάτη σας (ωμοπλάτη). Μια rotator τον τραυματισμό μανσετών, το οποίο είναι αρκετά κοινό, περιλαμβάνει κάθε είδους ερεθισμό ή βλάβη στροφικού πετάλου μυς ή τους τένοντες σας, όπως οι εξής:

 • Τενοντίτιδα. Τένοντες στροφικού πετάλου σας μπορεί να γίνει φλεγμονή οφείλεται σε υπερβολική χρήση ή υπερφόρτωση, ειδικά αν είστε ένας αθλητής ο οποίος εκτελεί ένα πολύ γενικά δραστηριότητες, όπως το τένις ή σκουός.
 • Θυλακίτιδα. Το υγρό γεμάτο σάκο (θύλακος) μεταξύ ώμου και στροφικού πετάλου τένοντες σας μπορεί να γίνει ερεθισμένο και φλεγμονή.
 • Στέλεχος ή δάκρυ. Αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να αποδυναμώσει τενοντίτιδα τένοντα και να οδηγήσει σε χρόνιο εκφυλισμό τένοντα ή σε τένοντα δάκρυ. Το στρες από την υπερβολική χρήση μπορεί επίσης να προκαλέσει τένοντα ώμο ή των μυών για να δάκρυ.

Κοινές αιτίες της στροφικού πετάλου τραυματισμούς περιλαμβάνουν:

 • Φυσιολογική φθορά. Όλο και περισσότερο μετά την ηλικία των 40, φυσιολογική φθορά στο στροφικού πετάλου σας μπορεί να προκαλέσει βλάβη των ινώδης πρωτεΐνη (κολλαγόνο) σε τένοντες και τους μυς του πετάλου του. Αυτό τους καθιστά πιο επιρρεπείς σε εκφυλισμό και της ζημίας. Με την ηλικία, μπορεί να αναπτύξει, επίσης, εναποθέσεις ασβεστίου στο εσωτερικό του δακτυλίου ή αρθριτικά σπιρούνια των οστών που μπορεί να πιαστούν ή να ερεθίσει στροφικού πετάλου σας.
 • Κακή στάση του σώματος. Όταν αδέξιος λαιμό και τους ώμους σας προς τα εμπρός, ο χώρος όπου οι μύες του στροφικού πετάλου κατοικούν μπορεί να γίνει μικρότερο. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε ένα μυ ή τένοντα για να γίνει τσιμπημένο κάτω οστά του ώμου σας (συμπεριλαμβανομένου κλείδα σας), ειδικά κατά τη διάρκεια γενικών δραστηριοτήτων, όπως η ρίψη.
 • Πτώση. Χρησιμοποιήσετε το χέρι σας για να σπάσει μια πτώση ή να πέσουν στο χέρι σας να μώλωπα ή δάκρυ μια στροφικού πετάλου τένοντα ή μύες.
 • Το σήκωμα ή τράβηγμα Άρση ένα αντικείμενο που είναι πάρα πολύ βαρύ ή να κάνει τόσο σωστά -. Ιδιαίτερα γενικά - μπορεί να τεντώσουν ή να σχίσει τους τένοντες και τους μυς σας. Ομοίως, το τράβηγμα κάτι, όπως μια υψηλής poundage τόξο τοξοβολία, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.
 • Επαναληπτική στρες. Επαναλαμβανόμενη κίνηση γενικά των όπλων σας μπορεί να τονίσει στροφικού πετάλου μυς και τους τένοντες σας, προκαλώντας φλεγμονή και τελικά δακρύρροια. Αυτό συμβαίνει συχνά σε αθλητές, ειδικά στάμνες μπέιζμπολ, κολυμβητές και οι παίκτες του τένις. Είναι, επίσης, κοινή μεταξύ των ανθρώπων στα εμπόρια οικοδόμησης, όπως ελαιοχρωματιστές και τους ξυλουργούς.

Παράγοντες κινδύνου

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να έχουν ένα στροφικού πετάλου τραυματισμό:

 • Ηλικία. Δεδομένου ότι γερνάτε, ο κίνδυνος ενός στροφικού πετάλου τραυματισμό αυξάνεται. Στροφικού πετάλου είναι πιο συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 40.
 • Όντας ένας αθλητής. Οι αθλητές που χρησιμοποιούν τακτικά επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως στάμνες μπέιζμπολ, τοξότες και τους παίκτες του τένις, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν ένα στροφικού πετάλου τραυματισμό.
 • Εργασία στα επαγγέλματα των κατασκευών. Ξυλουργοί και ζωγράφων, οι οποίοι χρησιμοποιούν, επίσης, επαναλαμβανόμενες κινήσεις, έχουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.
 • Έχοντας κακή στάση του σώματος. Μία προς τα εμπρός-ώμο στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει ένα μυ ή τένοντα για να γίνει ερεθισμένο και φλεγμονή όταν ρίξει ή να εκτελέσει τις δραστηριότητες γενικά.
 • Έχοντας αδυναμία των μυών των ώμων. Αυτός ο παράγοντας κινδύνου μπορεί να μειωθεί ή να εξαλειφθεί με τον ώμο-ασκήσεις ενίσχυση, ειδικά για τα λιγότερο συχνά ενισχύεται μύες στο πίσω μέρος του ώμου και γύρω από τις ωμοπλάτες.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εργασία στα επαγγέλματα των κατασκευών.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εργασία στα επαγγέλματα των κατασκευών.

Θα ξεκινήσετε από το να δει τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Εάν ο τραυματισμός σας είναι σοβαρή και απαιτεί χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, τότε μάλλον θα πρέπει να αναφέρονται σε έναν ορθοπεδικό χειρουργό.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πού είναι ο πόνος που εντοπίζεται;
 • Η εργασία ή το χόμπι σας να επιδεινώσει τον πόνο στον ώμο σας;
 • Πότε έκανε για πρώτη φορά να αντιμετωπίζετε πόνος στον ώμο;
 • Έχετε βιώσει συμπτώματα εκτός από τον πόνο στον ώμο;
 • Πόσο σοβαρή είναι ο πόνος σας;
 • Κινήσεις και δραστηριότητες Τι επιδεινώσει και να ανακουφίσει τον πόνο στον ώμο σας;
 • Έχετε κάποια αδυναμία ή μούδιασμα στο χέρι σας;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Στις ημέρες πριν από το ραντεβού σας, μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας πιο άνετη από:

 • Ανάπαυση ώμο σας. Αποφύγετε κινήσεις που επιδεινώνουν τον ώμο σας και να σας δώσει περισσότερο πόνο.
 • Εφαρμόζοντας κρύα επιθέματα να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή.
 • Λαμβάνοντας παυσίπονα, εάν είναι απαραίτητο. Over-the-counter μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφένη (Advil, Motrin, άλλους) και ναπροξένη (Aleve), μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου. Η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο.

Εξετάσεις και διάγνωση

Εάν ο τραυματισμός σας φαίνεται να είναι σοβαρή ή ο γιατρός σας δεν μπορεί να προσδιορίσει την αιτία του πόνου σας μέσα από τη φυσική εξέταση, αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις για την καλύτερη παρουσίαση της άρθρωσης του ώμου, οι μύες σας και τους τένοντες. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ακτίνες Χ
 • Μια μαγνητική τομογραφία (MRI)
 • Ένα υπερηχογράφημα

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η θεραπεία για στροφικού πετάλου τραυματισμούς περιλαμβάνει τη θεραπεία της άσκησης. Ο γιατρός σας ή ο φυσιοθεραπευτής σας θα σας μιλήσουν για συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσει να θεραπεύσει τον τραυματισμό σας, τη βελτίωση της ευελιξίας της στροφικού πετάλου σας και τους μυς των ώμων, και να παρέχουν ισορροπημένη δύναμη των μυών του ώμου. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού σας, φυσική θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες για να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Άλλες θεραπείες στροφικού πετάλου τραυματισμό μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ενέσεις στεροειδών. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του πόνου σας, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κορτικοστεροειδές ένεση για την ανακούφιση της φλεγμονής και του πόνου.
 • Χειρουργική. Εάν έχετε ένα μεγάλο δάκρυ στο στροφικού πετάλου σας, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει το δάκρυ. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια αυτού του είδους των γιατρών χειρουργική επέμβαση μπορεί να αφαιρέσει ένα κίνητρο των οστών ή καταθέσεις ασβεστίου. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί ως ένα ανοικτό επισκευής μέσω ενός 1/2- 2 έως 4 ίντσας (6 - έως 10-εκατοστά) τομή, όπως ένα μίνι-ανοικτή αποκατάσταση μέσω ενός 1/4- 1 έως 2 ιντσών (3 - σε 5-εκατοστό) εντομής, ή ως αρθροσκοπική επισκευής με τη βοήθεια ενός μικρού κάμερα εισάγεται μέσω μίας μικρότερης τομής.
 • Αρθροπλαστική. Ορισμένα μακροχρόνια στροφικού πετάλου πάροδο του χρόνου μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του στροφικού πετάλου αρθροπάθεια, η οποία μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρή αρθρίτιδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει μαζί σας πιο εκτεταμένες χειρουργικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της μερικής αντικατάστασης ώμου (ημιαρθροπλαστική) ή ολική αρθροπλαστική ώμου (προσθετική αρθροπλαστική).

Μια μοναδική θεραπευτική επιλογή τώρα διαθέσιμες περιλαμβάνει τη χρήση μιας αντίστροφης μπάλας και ρευματολήπτη πρόσθεση. Αυτή η αντίστροφη πρόθεση ώμου, είναι η πλέον κατάλληλη για τους ανθρώπους που έχουν πολύ δύσκολα προβλήματα στον ώμο. Αυτές περιλαμβάνουν την αρθρίτιδα στο κοινό, μαζί με την εκτεταμένη δάκρυα των πολλαπλών μυών και των τενόντων (στροφικού πετάλου) που υποστηρίζουν τον ώμο, ή έχουν εκτεταμένες στροφικού πετάλου και μια αποτυχημένη προηγούμενη ώμου αντικατάσταση της άρθρωσης.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Ένα μικρό τραυματισμό θεραπεύει συχνά από μόνη της, με την κατάλληλη φροντίδα. Αν νομίζετε ότι έχετε τραυματιστεί στροφικού πετάλου σας, δοκιμάστε τα εξής βήματα:

 • Ακουμπήστε τον ώμο σας. Σταματήστε να κάνει ό, τι προκάλεσε τον πόνο και προσπαθήστε να αποφύγετε επώδυνες κινήσεις. Περιορίστε την άρση βαρέων αντικειμένων ή δραστηριότητα γενικά μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος στον ώμο σας.
 • Εφαρμόστε πάγο και τη θερμότητα. Τοποθέτηση πάγου στον ώμο σας βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Χρησιμοποιήστε ένα κρύο πακέτο, μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά ή μια πετσέτα γεμάτη με παγάκια για 15 έως 20 λεπτά κάθε φορά. Κάντε το αυτό κάθε δύο ώρες από την πρώτη ημέρα ή δύο. Μετά από περίπου δύο ή τρεις ημέρες, όταν ο πόνος και η φλεγμονή έχουν βελτιωθεί, ζεστά επιθέματα ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ενισχυθούν πόνο στους μυς.
 • Πάρτε αναλγητικά. Over-the-counter (OTC), μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.α.) ή ναπροξένη (Aleve), μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου. Η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας και να σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακα, όταν ο πόνος βελτιώνεται.
 • Κρατήστε τους μυς εύκαμπτος σας. Προσπαθήστε να κάνετε κάποια ήπια εύρους της κίνησης των ασκήσεων σε μια πόνος-ελεύθερη σειρά για να κρατήσει τον ώμο εύκαμπτος σας μυς. Συνολική αδράνεια μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Επιπλέον, ευνοώντας τον ώμο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε παγωμένο ώμο, μια κατάσταση κατά την οποία ώμο σας γίνεται τόσο σκληρό που μπορεί να κινηθεί μόλις και μετά βίας. Μόλις τον τραυματισμό σας θεραπεύει και έχετε καλή εύρος της κίνησης στον ώμο σας, συνεχίστε την άσκηση. Καθημερινά τμήματα ώμο και μια ισορροπημένη ώμο-πρόγραμμα ενδυνάμωσης μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει μια επανάληψη της ζημίας σας.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Αν είχατε ένα στροφικού πετάλου τραυματισμό στο παρελθόν, καθημερινά απλώνεται ώμο και τον ώμο πρόγραμμα ενδυνάμωσης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της επανάληψης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ένα πρόγραμμα άσκησης αντοχής για την προώθηση της ισορροπημένης δύναμης για τον ώμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ασκούν τα μπροστινά τους μυς του βραχίονα στήθος, τους ώμους και τα άνω, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ενισχύσει τους μυς στο πίσω μέρος του ώμου και γύρω από την ωμοπλάτη.

Αν είστε σε κίνδυνο στροφικού πετάλου τραυματισμούς - όπως από το να έχουν μια δουλειά ή χόμπι που απαιτεί επαναλαμβανόμενες κινήσεις των ώμων - καθημερινές ασκήσεις μπορεί να αποτρέψει έναν τραυματισμό. Ο γιατρός σας ή ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια άσκηση ρουτίνας.

Για να βοηθήσει να αποτρέψει μια στροφικού πετάλου τραυματισμό:

 • Κάντε τακτικές ασκήσεις ώμων
 • Κάνετε συχνά διαλείμματα κατά την εργασία, εάν η εργασία σας απαιτεί επαναλαμβανόμενες κινήσεις του βραχίονα και τον ώμο
 • Ακουμπήστε τον ώμο σας τακτικά κατά τη διάρκεια αθλήματα που απαιτούν επαναλαμβανόμενη χρήση του βραχίονα
 • Εφαρμόστε κρύα επιθέματα και τα μαξιλάρια θερμότητα όταν αισθανθείτε οποιοδήποτε πόνο στον ώμο ή φλεγμονή