Στένωση του πυλωρού

Ορισμός

Στένωση του πυλωρού είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση που επηρεάζει το άνοιγμα (πυλωρού) μεταξύ του στομάχου και του λεπτού εντέρου σε βρέφη. Του πυλωρού είναι μια μυϊκή βαλβίδα που κρατά τροφής στο στομάχι μέχρι να είναι έτοιμο για το επόμενο στάδιο στη διαδικασία της πέψης.

Σε στένωση του πυλωρού, η πυλωρού πυκνώσει μυών, εμποδίζοντας την είσοδο τροφίμων από το λεπτό έντερο του μωρού. Στένωση του πυλωρού μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη έμετο, αφυδάτωση και απώλεια βάρους. Τα μωρά με αυτή την κατάσταση μπορεί να φαίνεται να είναι πάντα πεινασμένος.

Στένωση του πυλωρού μπορεί να διορθωθεί με χειρουργική επέμβαση.

Συμπτώματα

Σημάδια πυλωρική στένωση που συνήθως εμφανίζονται μέσα σε τρεις έως έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση. Στένωση του πυλωρού είναι σπάνια σε βρέφη ηλικίας άνω των 3 μηνών.

Ρολόι για αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα:

 • . Εμετός βλήμα στένωση του πυλωρού προκαλεί συχνά εμετό βλήμα - η ισχυρή εκτόξευση γάλα ή φόρμουλα μέχρι αρκετά μέτρα μακριά. Εμετό μέσα σε 30 λεπτά μετά το μωρό σας τρώει. Ο εμετός μπορεί να είναι ήπια στην αρχή και σταδιακά να γίνει πιο σοβαρή, καθώς το άνοιγμα του πυλωρού στενεύει. Η εμετού μπορεί μερικές φορές περιέχουν αίμα.
 • Επίμονη πείνας. Μωρά που έχουν στένωση του πυλωρού συχνά θέλουν να φάνε αμέσως μετά εμετό.
 • Συσπάσεις του στομάχου. Μπορείτε να παρατηρήσετε σαν κύμα συσπάσεις (περισταλτικές) που κυματισμός σε όλη την άνω κοιλιακή χώρα του μωρού σας αμέσως μετά το τάισμα, αλλά πριν από εμετό. Αυτό προκαλείται από τους μυς του στομάχου προσπαθεί να εξαναγκάσει τροφίμων μέσω της στένωση πυλωρού.
 • Αφυδάτωση. Το μωρό σας μπορεί να κλαίει χωρίς δάκρυα ή να γίνει ληθαργικό. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να αλλάζει λιγότερες υγρή πάνες ή πάνες που δεν είναι τόσο υγρή όσο θα περιμένατε.
 • Αλλαγές στις κινήσεις του εντέρου. Επειδή πυλωρική στένωση εμποδίζει το φαγητό να φθάσει στα έντερα, τα μωρά με αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι δυσκοίλιος.
 • Τα προβλήματα βάρους. Στένωση του πυλωρού μπορεί να κρατήσει ένα μωρό από την απόκτηση βάρους, και μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας εάν το μωρό σας είναι:

 • Συχνά εμετό μετά το τάισμα
 • Έμετος βλήματα
 • Λιγότερο ενεργή ή φαίνεται ασυνήθιστα ευερέθιστος
 • Ούρηση πολύ λιγότερο συχνά ή έχει αισθητά λιγότερες κενώσεις
 • Δεν παίρνει βάρος, ή ακόμη και να χάσουν βάρος

Αιτίες

Τα αίτια της πυλωρική στένωση είναι άγνωστη, αλλά γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν πιθανώς κάποιο ρόλο.

Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες κινδύνου για στένωση του πυλωρού περιλαμβάνουν:

 • Sex. Στένωση του πυλωρού εμφανίζεται πιο συχνά στους άνδρες από ό, τι στις γυναίκες.
 • Οικογενειακό ιστορικό. Μελέτες διαπιστώθηκε υψηλότερα ποσοστά αυτής της διαταραχής μεταξύ ορισμένων οικογενειών, αλλά και μεταξύ των απογόνων των μητέρων που είχαν στένωση του πυλωρού.
 • Πρόωρη χρήση των αντιβιοτικών. Μωρά δίνονται ορισμένα αντιβιοτικά, όπως η ερυθρομυκίνη, κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής για κοκκύτη (κοκκύτη) έχουν αυξημένο κίνδυνο στένωση του πυλωρού. Επιπλέον, τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που έλαβαν ορισμένα αντιβιοτικά σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, επίσης, μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο στένωση του πυλωρού.

Επιπλοκές

Στένωση του πυλωρού μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Η αποτυχία να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε μια κανονική, υγιή ρυθμό.
 • Αφυδάτωση από συχνοί έμετοι, Μία από τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης είναι μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών. Ηλεκτρολύτες είναι ανόργανα άλατα, όπως χλωριούχο και κάλιο, που κυκλοφορούν στα υγρά του σώματος να βοηθήσει στη ρύθμιση πολλές ζωτικές λειτουργίες. Όταν ένα μωρό χάνει περισσότερο ρευστό από εμετό ό, τι αυτός ή αυτή παίρνει από το φαγητό, μια ανισορροπία των ηλεκτρολυτών συμβαίνει τελικά.
 • Ερεθισμό του στομάχου. Επαναλαμβανόμενους εμέτους μπορεί να ερεθίσει το στομάχι του μωρού σας. Αυτή η ενόχληση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ήπια αιμορραγία.
 • Ίκτερο. Σπανίως, τα βρέφη που έχουν στένωση του πυλωρού αναπτύξει ένα κιτρινωπό αποχρωματισμό του δέρματος και των ματιών (ίκτερος) που προκαλείται από μια συγκέντρωση μιας ουσίας που εκκρίνεται από το ήπαρ που ονομάζεται χολερυθρίνη.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει στένωση του πυλωρού, είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τακτική γιατρό του παιδιού σας. Ωστόσο, μπορεί να αναφέρεται σε ένα γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος (γαστρεντερολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που έχετε παρατηρήσει στο μωρό σας, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση. Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τις φορές που το μωρό σας κάνει εμετό. Είναι πάντα μετά το φαγητό; Σημειώστε αν το ποσό του εμετού φαίνεται να είναι περισσότερο ή μόνο μέρος του τι το μωρό έχει φάει, και αν το κάνει εμετό είναι έντονα προβάλλεται.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ερωτήσεις για το γιατρό σας
Μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων του μωρού μου;
 • Τι είδους εξετάσεις χρειάζεται το μωρό μου; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν κάποια ειδική προετοιμασία;
 • Θα χειρουργική επέμβαση σταματήσει τα συμπτώματα μόνιμα;
 • Είναι η χειρουργική επέμβαση η μόνη θεραπεία;
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση;
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη γενική αναισθησία που απαιτείται για την επέμβαση;
 • Θα υπάρξουν διαιτητικούς περιορισμούς μετά την επέμβαση;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;
Στένωση του πυλωρού. Συσπάσεις του στομάχου.
Στένωση του πυλωρού. Συσπάσεις του στομάχου.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Να είναι έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πότε το μωρό σας να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Τα συμπτώματα είναι συνεχή ή περιστασιακά; Μήπως συμβεί μόνο μετά το φαγητό;
 • Μήπως το μωρό σας φαίνεται πεινασμένο μετά από εμετό;
 • Μήπως το κάνει εμετό βγαίνουν βίαια;
 • Ποιο ήταν το τελευταίο καταγράφεται το βάρος του μωρού σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Συχνά, ο γιατρός του μωρού σας μπορεί να αισθανθεί μια ελιά σχήμα εφάπαξ - η διευρυμένη πυλωρού μυς - κατά την εξέταση στην κοιλιά του μωρού σας. Η περισταλτική κύματα στην κοιλιά του μωρού είναι ένα άλλο αποκαλυπτικό σημάδι της στένωση του πυλωρού.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ζητήσει εξετάσεις αίματος για να ψάξουν για σημάδια της αφυδάτωσης.

Ένας υπέρηχος θα επιβεβαιώσει συνήθως τη διάγνωση.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Στένωση του πυλωρού είναι συνήθως αντιμετωπίζεται με χειρουργική διαδικασία γνωστή ως πυλωρομυοτομή (πίτα-LOR-o-μου-OT-UH-me). Οι περικοπές χειρουργός μέσω του εξωτερικού στρώματος του πυλωρού παχυμένου μυός, επιτρέποντας την εσωτερική επένδυση να φουσκώνει. Αυτό ανοίγει ένα κανάλι για τα τρόφιμα για να περάσει μέσα στο μικρό έντερο.

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης είναι γενικά εξαιρετική, με λίγες επιπλοκές.

Η χειρουργική επέμβαση είναι συχνά προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα με τη διάγνωση. Εάν το μωρό σας είναι αφυδατωμένο ή έχει ηλεκτρολυτικές διαταραχές, αυτός ή αυτή θα λάβει αναπλήρωση υγρών πριν από την επέμβαση.

Πυλωρομυοτομή γίνεται συχνά χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Ο χειρουργός λειτουργεί μέσα από ένα λεπτό μέσο προβολής (λαπαροσκόπιο) εισάγεται μέσω μιας μικρής τομής κοντά στον ομφαλό του μωρού σας. Ανάκαμψη από την λαπαροσκοπική διαδικασία είναι ταχύτερη από ό, τι είναι η ανάκτηση από μια παραδοσιακή ανοικτή χειρουργική επέμβαση, και η διαδικασία αφήνει μια μικρότερη ουλή.

Μετά την επέμβαση, το μωρό σας μπορεί να λάβει ενδοφλέβια χορήγηση υγρών για μερικές ώρες ή έως ότου αυτός ή αυτή μπορεί να φάει. Είναι κοινό για κάποια έμετος να συμβεί για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση.

Πιθανές επιπλοκές από χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν αιμορραγία και η φλεγμονή, αλλά το ποσοστό των επιπλοκών είναι χαμηλό. Πυλωρομυοτομή δεν αυξάνει τον κίνδυνο μελλοντικών στομάχου ή του εντέρου προβλήματα.

Τα περισσότερα βρέφη επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσα σε 48 ώρες. Η ανάρρωση από τη χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου μία εβδομάδα. Το μωρό σας μπορεί να θέλουν να τραφούν πιο συχνά μετά από χειρουργική επέμβαση - αυτό είναι φυσιολογικό.