Σκελικός αποκλεισμός

Ορισμός

Σκελικός αποκλεισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει μια καθυστέρηση ή απόφραξη κατά μήκος του μονοπατιού ότι τα ηλεκτρικά ερεθίσματα ταξιδεύουν για να κάνουν καρδιακό παλμό σας. Η καθυστέρηση ή απόφραξη μπορεί να συμβεί στην πορεία που στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της καρδιάς σας.

Bundle υποκατάστημα μπλοκ μερικές φορές καθιστά δύσκολο για την καρδιά σας να αντλεί αίμα αποτελεσματικά μέσω του κυκλοφορικού συστήματος σας.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για σκελικός ίδια. Ωστόσο, οποιαδήποτε υποκείμενη κατάσταση της υγείας που προκαλούνται δέσμη υποκατάστημα μπλοκ, όπως οι καρδιακές παθήσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Μερικές φορές, σκελικός αποκλεισμός σχετίζεται με άλλα προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα αργή παλμών που χρειάζονται θεραπεία με ένα προσωρινό ή μόνιμο βηματοδότη.

Συμπτώματα

Στους περισσότερους ανθρώπους, σκελικός αποκλεισμός δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα. Μερικές φορές, οι άνθρωποι με την πάθηση δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν ένα σκελικός.

Για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν σημεία και συμπτώματα, μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Λιποθυμία (συγκοπή)
 • Αίσθηση σαν να πρόκειται να λιποθυμήσει (προσυγκοπής)
 • Έχοντας ένα αργό ρυθμό της καρδιάς (βραδυκαρδία)

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν έχετε λιποθύμησε, δείτε το γιατρό σας για να αποκλείσει οποιαδήποτε σοβαρή, βαθύτερα αίτια.

Εάν έχετε καρδιακή νόσο, ή εάν ο γιατρός σας έχει διαγνώσει ήδη ότι έχει δέσμη υποκατάστημα μπλοκ, ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά θα πρέπει να έχετε επισκέψεις παρακολούθησης. Μπορεί να θέλετε να φέρει μια ιατρική κάρτα προειδοποίησης που σας χαρακτηρίζει ως έχει σκελικός αποκλεισμός σε περίπτωση που έχετε δει σε περίπτωση ανάγκης από έναν γιατρό που δεν είναι εξοικειωμένοι με το ιατρικό ιστορικό σας.

Αιτίες

Κανονικά, ηλεκτρικά ερεθίσματα στο μυ της καρδιάς σας σήμα να νικήσει (σύμβασης). Αυτά τα ερεθίσματα ταξιδεύουν κατά μήκος ενός μονοπατιού, συμπεριλαμβανομένου ενός λεπτός σύμπλεγμα των καρδιακών ινών του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς. Ένας τομέας των ινών αυτών ονομάζεται δέσμη Του. Αυτή η δέσμη διακλαδώνεται σε δύο τμήματα - το δικαίωμα και το αριστερό δέσμες - ένα για καθένα από τα δύο κάτω θαλάμους της καρδιάς σας (κοιλίες).

Αν ένας ή και οι δύο από αυτές τις δέσμες υποκαταστήματος γίνει ζημιά - που οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, για παράδειγμα - η αλλαγή αυτή μπορεί να αποτρέψει την καρδιά σας να χτυπά κανονικά. Ηλεκτρικούς παλμούς της καρδιάς που κάνουν καρδιακό παλμό σας μπορεί να επιβραδυνθεί ή να ανασταλεί. Όταν συμβεί αυτό, κοιλίες της καρδιάς σας δεν είναι πλέον σύμβαση σε τέλειο συντονισμό με το ένα το άλλο.

Η υποκείμενη αιτία για τα τεμάχια σκέλους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αν το αριστερό ή το δεξί σκέλους επηρεάζεται. Οι περισσότερες περιπτώσεις αποκλεισμός αριστερού σκέλους οφείλονται σε κάποια μορφή καρδιοπάθειας. Μερικοί άνθρωποι με αποκλεισμό δεξιού σκέλους δεν έχουν καμία άλλη εμφανή προβλήματα στην καρδιά. Συγκεκριμένες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αριστερά σκελικός

 • Καρδιοπάθεια
 • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
 • Παχύρρευστο, σκληραίνουν ή να αποδυναμωθεί καρδιακό μυ (μυοκαρδιοπάθεια)
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
Σκελικός αποκλεισμός. Αριστερά δέσμη υποκατάστημα μπλοκ.
Σκελικός αποκλεισμός. Αριστερά δέσμη υποκατάστημα μπλοκ.

Δικαίωμα σκελικός

 • Μια καρδιακή ανωμαλία που είναι παρόντες κατά τη γέννηση (συγγενές) - όπως μεσοκολπική επικοινωνία, μια τρύπα στον τοίχο που χωρίζει τα άνω θαλάμων της καρδιάς
 • Μια καρδιακή προσβολή (έμφραγμα του μυοκαρδίου)
 • Μια ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα)
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
 • Ουλώδη ιστό που αναπτύσσεται μετά από εγχείρηση καρδιάς
 • Ένας θρόμβος αίματος στους πνεύμονες (πνευμονική εμβολή)

Επιπλοκές

Η κύρια επιπλοκή της σκελικός είναι ένας αργός ρυθμός της καρδιάς, η οποία μπορεί να απαιτήσει μερικές φορές ένα βηματοδότη. Μια αργή καρδιακός ρυθμός μπορεί να συμβεί αν η απόφραξη είναι στην δεξιά ή αριστερή πλευρά της καρδιάς σας.

Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και να αναπτύξουν μια σκελικός έχουν περισσότερες πιθανότητες επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένου του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, από ό, τι κάνουν οι άνθρωποι που έχουν εμφράγματα και δεν αναπτύσσουν μια σκελικός. Μερικοί άνθρωποι με σκελικός μετά από μια καρδιακή προσβολή χρειάζεται ένα προσωρινό ή μόνιμο βηματοδότη.

Επειδή η δέσμη υποκατάστημα μπλοκ επηρεάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας, αυτό μπορεί να περιπλέξει μερικές φορές την ακριβή διάγνωση των άλλων καρδιακών παθήσεων, κυρίως καρδιακές προσβολές, και να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ορθή διαχείριση των προβλημάτων αυτών.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει από την πρώτη δει τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, μπορείτε στη συνέχεια να παραπεμφθεί σε γιατρό που ειδικεύεται στις διαταραχές της καρδιάς (καρδιολόγος).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως περιορίσεις την κατανάλωση καφεΐνης σας πριν από τη δοκιμασίες λειτουργία της καρδιάς.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε. Επίσης, γράψτε τη δόση που παίρνετε.
 • Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο να έρθει μαζί σας, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας. Για σκελικός, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν κάποια ειδική προετοιμασία;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Θα το σκελικός επιστρέψει μετά τη θεραπεία;
 • Τι είδους παρενέργειες μπορεί να περιμένω από τη θεραπεία;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Έχει ο γιατρός σας είπε ποτέ ότι έχετε μια σκελικός;

Εξετάσεις και διάγνωση

Ηλεκτροκαρδιογράφημα
Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) είναι η εξέταση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση δέσμη υποκατάστημα μπλοκ. Αυτή η μη επεμβατική εξέταση είναι μια ηλεκτρική καταγραφή της δραστηριότητας της καρδιάς σας. Σε αυτή τη δοκιμή, ένας τεχνικός τοποθετεί ανιχνευτές στο δέρμα του στήθους σας που θα δείξει τα πρότυπα των ηλεκτρικών ερεθισμάτων μέσα από την καρδιά σας, όπως σχέδια κυμάτων. Ανωμαλίες στα κύματα μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία σκελικός. Αυτά τα ηλεκτρικά πρότυπα μπορεί επίσης να αναφέρει εάν η ομάδα είναι που επηρεάζουν τη δεξιά ή την αριστερή σκέλους.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Δικαίωμα σκελικός.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Δικαίωμα σκελικός.

Είναι επίσης πιθανό ο γιατρός σας θα ανακαλύψετε ότι έχετε μια σκελικός παρεμπιπτόντως - που σημαίνει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βρεθεί, ενώ είστε έχοντας ένα ΗΚΓ για τη διάγνωση άλλη καρδιακή πάθηση.

Υπερηχοκαρδιογράφημα
Μόλις έχουν διαγνωστεί με σκελικός, ο γιατρός σας μπορεί να παραγγείλει άλλες εξετάσεις, όπως υπερηχοκαρδιογράφημα. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει εικόνες της καρδιάς. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει στο γιατρό να δει την περίπλοκη κίνηση της καρδιάς σε κίνηση. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα παρέχει λεπτομερείς εικόνες της δομής της καρδιάς και δείχνει το πάχος του μυοκαρδίου σας και αν βαλβίδες της καρδιάς σας κινούνται κανονικά. Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, όπως μια τρύπα μεταξύ των άνω θαλάμων της καρδιάς (κολπική διαφραγματικό ελάττωμα), μπορεί να διαγνωστεί με ηχοκαρδιογράφημα.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για πολλές περιπτώσεις σκελικός. Οι περισσότεροι άνθρωποι με σκελικός είναι σύμπτωμα-free και δεν χρειάζονται θεραπεία.

Ωστόσο, αν έχετε μια υποκείμενη καρδιακή πάθηση που προκαλεί δέσμη υποκατάστημα μπλοκ, η θεραπεία της υποκείμενης κατάστασης συνιστάται. Η θεραπεία των υποκείμενων συνθηκών μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή να μετριάσουν τις επιπτώσεις της καρδιακής ανεπάρκειας, ή η χρήση μιας στεφανιαίας αγγειοπλαστικής για να ανοίξει η αρτηρία που οδηγεί στην καρδιά σας.

Και, αν έχετε σημεία ή συμπτώματα, όπως λιποθυμία, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα τεχνητό βηματοδότη για να κρατήσει κτύπο της καρδιάς σας τακτική.

Τεχνητά βηματοδότες
Για μερικούς ανθρώπους με σκελικός και ιστορία της λιποθυμία, οι γιατροί μπορεί να συστήσει την εμφύτευση ενός τεχνητού βηματοδότη. Αυτό βηματοδότης είναι μια μικρή συσκευή που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του πάνω μέρος του στήθους σας (εσωτερική βηματοδότη).

Οι εσωτερικές βηματοδότες τοποθετούνται κοντά στην κλείδα σας κατά τη διάρκεια χειρουργική επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία. Η γεννήτρια βηματοδότης συνδέεται με τα καλώδια που πηγαίνουν στην καρδιά σας. Ο βηματοδότης παρέχει ηλεκτρικούς παλμούς όταν χρειάζεται για να κρατήσει την καρδιά σας χτυπά τακτικά. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν όταν η καρδιά σας θα είναι πολύ αργή και χρειάζεται ένα σήμα από το βηματοδότη για να νικήσει την καρδιά σας.

Αν χρειάζεστε ένα βηματοδότη, ο γιατρός σας μπορεί να εξηγήσει τυχόν προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να κρατήσει τη συσκευή λειτουργεί σωστά και να μειωθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση του.

Πρόληψη

Ορισμένες μορφές σκελικός δεν μπορεί να προληφθεί. Ωστόσο, η διατήρηση την καρδιά σας υγιή γενικά βοηθά στην πρόληψη συνθήκες που αυξάνουν τον κίνδυνο της σκελικός, όπως η στεφανιαία νόσος. Για να μειώσετε τον κίνδυνο των στεφανιαίων αρτηριών που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό του δεξιού σκέλους, μπορείτε να:

 • Σταματήστε το κάπνισμα αν είστε καπνιστής
 • Μείωση της διατροφικής χοληστερόλης και λίπους στα γεύματά σας
 • Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα
 • Να ασκείστε τακτικά, με στόχο για τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας άσκησης περισσότερες ημέρες της εβδομάδας
 • Έλεγχος τυχόν υποκείμενες συνθήκες για την υγεία, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης