Σηπτική αρθρίτιδα

Ορισμός

Σηπτική αρθρίτιδα είναι μια έντονα οδυνηρή λοίμωξη σε ένα κοινό. Το κοινό μπορεί να μολυνθεί με μικρόβια που ταξιδεύουν μέσω του αίματος σας από ένα άλλο μέρος του σώματός σας. Σηπτική αρθρίτιδα μπορεί επίσης να εμφανιστεί όταν μια διεισδυτική τραυματισμό φέρνει μικρόβια απευθείας στο κοινό.

Τα βρέφη και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σηπτική αρθρίτιδα. Οι πιο κοινές αρθρώσεις που επηρεάζονται είναι τα γόνατα και τα ισχία. Σηπτική αρθρίτιδα μπορεί γρήγορα και σοβαρή ζημιά στο χόνδρο και τα οστά εντός του κοινού, έτσι ώστε η έγκαιρη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας.

Η θεραπεία περιλαμβάνει την αποστράγγιση του κοινού με μια βελόνα ή μέσω μιας πράξης. Ενδοφλέβια αντιβιοτικά επίσης, μπορεί να είναι απαραίτητη για να σταματήσει τη μόλυνση.

Συμπτώματα

Σηπτική αρθρίτιδα συνήθως προκαλεί ακραία δυσφορία και δυσκολίες στη χρήση των προσβεβλημένων αρθρώσεων. Το κοινό μπορεί να είναι πρησμένο, κόκκινο και ζεστό, και μπορεί να έχετε πυρετό.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε αιφνίδια έναρξη έντονου πόνου σε μια κοινή. Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της βλάβης των αρθρώσεων.

Αιτίες

Σηπτική αρθρίτιδα μπορεί να προκληθεί από βακτήρια, ιούς ή μύκητες. Η βακτηριακή μόλυνση με Staphylococcus aureus (Staph) είναι η πιο κοινή αιτία. Staph ζει συνήθως σε ακόμη υγιές δέρμα.

Σηπτική αρθρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί όταν μια μόλυνση αλλού στο σώμα σας, όπως μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, μεταδίδεται μέσω του αίματος σας σε ένα κοινό. Λιγότερο συχνά, η παρακέντηση, ενέσιμη χρήση ναρκωτικών ή χειρουργική επέμβαση στον ή κοντά στον κοινό μπορεί να δώσει τα μικρόβια ένα μονοπάτι στο χώρο της άρθρωσης.

Η επένδυση των αρθρώσεων (αρθρικός υμένας) και έχει μικρή ικανότητα να προστατεύσει τον εαυτό της από τη μόλυνση. Αντίδραση του σώματός σας στη λοίμωξη - συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής που μπορεί να αυξήσει την πίεση και να μειώσει τη ροή του αίματος στο πλαίσιο του κοινού - συμβάλλει στη ζημία.

Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες κινδύνου για την αρθρίτιδα σηπτικό περιλαμβάνουν:

 • Τα υπάρχοντα κοινά προβλήματα Χρόνιες ασθένειες και παθήσεις που επηρεάζουν τις αρθρώσεις σας -. Όπως η οστεοαρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα ή λύκος - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της σηπτικής αρθρίτιδας. Μία τεχνητή άρθρωση, την προηγούμενη κοινή χειρουργική επέμβαση και την κοινή τραυματισμού αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο.
 • Η λήψη φαρμάκων για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν μια περαιτέρω αύξηση του κινδύνου, εξαιτίας των φαρμάκων που λαμβάνουν. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα φάρμακα μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας λοιμώξεις πιο πιθανό να συμβεί. Επίσης, τη διάγνωση σηπτική αρθρίτιδα σε ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι δύσκολη, επειδή πολλά από τα σημεία και τα συμπτώματα είναι παρόμοια.
 • Ευθραυστότητα δέρματος. Αν το δέρμα σας σπάει εύκολα και θεραπεύει κακώς, τα βακτήρια μπορούν να έχουν συνεχή πρόσβαση στο σώμα σας. Δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα αυξήσει τον κίνδυνο για σηπτική αρθρίτιδα, καθώς δεν έχουν μολυνθεί πληγές στο δέρμα. Οι άνθρωποι που κάνουν ενέσιμη χρήση τακτικά φάρμακα έχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης στο σημείο της ένεσης.
 • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνδυνο από σηπτική αρθρίτιδα, επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να αμυνθεί έναντι των λοιμώξεων. Οι άνθρωποι με διαβήτη, προβλήματα νεφρών και του ήπατος, καθώς και εκείνους που λαμβάνουν φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Έχοντας ένα συνδυασμό παραγόντων κινδύνου σας βάζει συνήθως σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι έχοντας μόλις έναν παράγοντα κινδύνου.

Επιπλοκές

Εάν η θεραπεία καθυστερήσει, η σηπτική αρθρίτιδα μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε κοινή εκφυλισμό και μόνιμη βλάβη.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν έχετε επώδυνη και φλεγμονή των αρθρώσεων, είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε μολυσματική νόσο ή από κοινού ειδικό.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως άλλες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να έχετε και τυχόν πρόσφατες λοιμώξεις.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα, που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.
Σηπτική αρθρίτιδα. Τα υπάρχοντα κοινά προβλήματα.
Σηπτική αρθρίτιδα. Τα υπάρχοντα κοινά προβλήματα.

Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για σηπτική αρθρίτιδα, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες;
 • Χρειάζομαι κάποιες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση;
 • Ποια προσέγγιση θεραπεία μου προτείνετε;
 • Πόσο σύντομα μπορείτε να περιμένετε τα συμπτώματα μου να βελτιώνεται με τη θεραπεία;
 • Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω τώρα για να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις μου εκεί;
 • Είμαι σε κίνδυνο μακροπρόθεσμων επιπλοκών από αυτή την κατάσταση;
 • Πότε θα πρέπει να δει για follow-up εξετάσεις;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας, και πότε θα παρατηρήσετε για πρώτη φορά;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Είχατε πρόσφατα λοιμώξεις;
 • Μήπως έχετε χρόνιες ασθένειες;
 • Τι φάρμακα που λαμβάνει σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και συμπληρωμάτων;
 • Είχατε ποτέ κοινή χειρουργική επέμβαση ή αντικατάσταση της άρθρωσης;
 • Χρησιμοποιείτε ψυχαγωγικά ναρκωτικά;

Εξετάσεις και διάγνωση

Οι ακόλουθες δοκιμές συνήθως να βοηθήσει στη διάγνωση σηπτική αρθρίτιδα:

 • Κοινή ανάλυση υγρού. Για να ανακαλύψετε τι ακριβώς βακτήριο που προκαλεί λοίμωξη, ο γιατρός σας συνήθως διαρκεί ένα δείγμα του υγρού μέσα κοινού σας (αρθρικό υγρό) μέσα από μια βελόνα που εισάγεται στο χώρο γύρω από την άρθρωσή σας. Αρθρικό υγρό εμφανίζεται συνήθως σαφής και παχύ. Βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να αλλάξει το χρώμα, τη συνοχή, τον όγκο και το μακιγιάζ του αρθρικού υγρού. Εργαστηριακές αναλύσεις του αρθρικού υγρού σας iincludes δοκιμές για να διαπιστωθεί ποια οργανισμό προκαλεί λοίμωξη σας.
 • Οι εξετάσεις αίματος. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις αίματος για να δούμε αν υπάρχουν βακτήρια στο αίμα σας.
 • Οι εξετάσεις απεικόνισης. Ακτίνες Χ και άλλες απεικονιστικές εξετάσεις των πληγέντων από κοινού μπορεί επίσης να υποχρεωθεί να αξιολογεί κάθε βλάβη της άρθρωσης.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι γιατροί βασίζονται σε κοινές αποστράγγιση και αντιβιοτικά φάρμακα για τη θεραπεία της σηπτικής αρθρίτιδας.

Κοινή αποστράγγισης
Αφαίρεση των μολυσμένων αρθρικό υγρό είναι ζωτικής σημασίας. Μέθοδοι αποχέτευσης περιλαμβάνουν:

 • Βελόνα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να αποσύρει το μολυσμένο υγρό με μια βελόνα εισάγεται στο χώρο της άρθρωσης.
 • Πεδίο εφαρμογής της διαδικασίας. Σε αρθροσκόπηση (Ahr-THROS-Κου-κατούρημα), ένας εύκαμπτος σωλήνας με μια βιντεοκάμερα στο άκρο του τοποθετείται στο κοινό σας μέσα από μια μικρή τομή. Οι αναρρόφησης και αποχέτευσης σωλήνες εισάγεται στη συνέχεια μέσα από μικρές τομές γύρω από την άρθρωσή σας.
 • Ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Ορισμένες αρθρώσεις, όπως το ισχίο, είναι πιο δύσκολο να στραγγίξει με μια βελόνα ή αρθροσκόπηση, έτσι μια ανοικτή χειρουργική διαδικασία μπορεί να είναι απαραίτητο.

Αντιβιοτικά φάρμακα
Για να επιλέξετε το πιο αποτελεσματικό φάρμακο, ο γιατρός σας πρέπει να προσδιορίσει το συγκεκριμένο μικρόβιο που του προκαλεί λοίμωξη σας. Τα αντιβιοτικά συνήθως δίνονται μέσα από μια φλέβα στο χέρι σας από την πρώτη. Αργότερα, μπορείτε να είστε σε θέση να στραφούν σε από του στόματος αντιβιοτικά. Τυπικά, η θεραπεία διαρκεί περίπου δύο έως έξι εβδομάδες. Αντιβιοτικά ενέχουν κίνδυνο παρενεργειών, όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Αλλεργικές αντιδράσεις, επίσης, μπορεί να συμβεί. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις παρενέργειες να περιμένουμε από ειδική φαρμακευτική αγωγή σας.