Πυρετός της κοιλάδας

Ορισμός

Πυρετός της κοιλάδας είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλείται από Coccidioides (kok-sid-e-OY-Deze) οργανισμούς. Μπορεί να προκαλέσει πυρετό, πόνο στο στήθος και βήχα, μεταξύ άλλων σημείων και συμπτωμάτων.

Δύο είδη των Coccidioides μύκητες προκαλούν πυρετό κοιλάδα. Αυτές οι μύκητες που βρίσκονται συνήθως στο έδαφος σε συγκεκριμένες περιοχές και μπορεί να αναδεύεται στον αέρα από οτιδήποτε διαταράσσει το έδαφος, όπως είναι η γεωργία, οι κατασκευές και η αιολική. Οι μύκητες μπορούν στη συνέχεια να αναπνέουν μέσα στους πνεύμονες και να προκαλέσει πυρετό κοιλάδα, γνωστή και ως οξεία κοκκιδιοειδομύκωση (kok-sid-e-ΟΥ-DOH-μου-ΚΟΗ-SIS).

Ήπιες περιπτώσεις του πυρετού κοιλάδας συνήθως υποχωρούν από μόνα τους. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί συνταγογραφήσει αντιμυκητιασικά φάρμακα που μπορεί να θεραπεύσει την υποκείμενη λοίμωξη.

Συμπτώματα

Πυρετός της κοιλάδας είναι η αρχική μορφή της λοίμωξης κοκκιδιοειδομύκωση. Αυτή η αρχική, οξεία ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί σε πιο σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων και διαδίδονται κοκκιδιοειδομύκωση.

Οξεία κοκκιδιοειδομυκητίαση (Πυρετός της κοιλάδας)
Η αρχική, ή οξεία, μορφή κοκκιδιοειδομυκητίαση είναι συχνά ήπια, με λίγα, αν υπάρχουν, τα συμπτώματα. Όταν τα σημεία και τα συμπτώματα συμβαίνουν, φαίνεται μία έως τρεις εβδομάδες μετά την έκθεση. Έχουν την τάση να μοιάζουν με αυτά της γρίπης και μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή:

 • Πυρετός
 • Βήχας
 • Ο πόνος στο στήθος - που κυμαίνονται από ένα ήπιο αίσθημα συστολής έντονες πιέσεις που μοιάζει με μια καρδιακή προσβολή
 • Ρίγη
 • Ιδρώτες
 • Πονοκέφαλος
 • Κούραση
 • Αρθραλγίες
 • Κόκκινο, ανώμαλος εξάνθημα
Πυρετός της κοιλάδας. Περιβαλλοντική έκθεση.
Πυρετός της κοιλάδας. Περιβαλλοντική έκθεση.

Το εξάνθημα που συνοδεύει μερικές φορές πυρετός της κοιλάδας αποτελείται από επώδυνα κόκκινα εξογκώματα που μπορεί αργότερα να μαυρίζουν. Το εξάνθημα εμφανίζεται κυρίως στο κάτω μέρος των ποδιών σας, αλλά μερικές φορές στο στήθος, τα χέρια και την πλάτη σας. Άλλοι μπορεί να έχουν αυξημένη κόκκινο εξάνθημα με φουσκάλες ή εξανθήματα που μοιάζουν με τα σπυράκια.

Αν δεν νοσούν από πυρετό κοιλάδα, μπορείτε να μάθετε ότι έχετε μολυνθεί μόνο όταν έχετε αργότερα μια θετική δερματική ή εξέταση αίματος ή όταν μικρές περιοχές της υπολειμματικής μόλυνσης (οζίδια) στους πνεύμονες εμφανίζονται σε μια ρουτίνα στο στήθος X-ray. Αν και τα οζίδια συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα, μπορεί να μοιάζουν με καρκίνο στο X-ray.

Αν αναπτύξουν συμπτώματα, ιδιαίτερα σοβαρές αυτές, η πορεία της νόσου είναι εξαιρετικά μεταβλητή. Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ανακάμψει πλήρως, και την κούραση και αρθραλγίες μπορεί να διαρκέσει ακόμα περισσότερο. Η σοβαρότητα της ασθένειας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής υγείας σας και τον αριθμό των σπορίων μυκήτων που εισπνέετε.

Χρόνια κοκκιδιοειδομυκητίασης
Εάν η αρχική μόλυνση κοκκιδιοειδομύκωση δεν επιλύσει πλήρως, μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια μορφή πνευμονίας. Αυτή η επιπλοκή είναι πιο συχνή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πιθανό να έχουν περιόδους επιδείνωσης των συμπτωμάτων που εναλλάσσονται με περιόδους ανάκαμψης. Τα σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Χαμηλός πυρετός
 • Η απώλεια βάρους
 • Βήχας
 • Ο πόνος στο στήθος
 • Αιμόφυρτα πτύελα (θέμα που απορρίπτονται κατά τη διάρκεια του βήχα)
 • Οζίδια στους πνεύμονες
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διάχυτη κοκκιδιοειδομυκητίασης
Η πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας, διαδίδονται κοκκιδιοειδομυκητίαση, συμβαίνει όταν οι διαφορές λοίμωξη (διαδίδει) πέρα ​​από τους πνεύμονες σε άλλα μέρη του σώματος. Τις περισσότερες φορές αυτά τα μέρη περιλαμβάνουν το δέρμα, τα οστά, το ήπαρ, τον εγκέφαλο, την καρδιά, και τις μεμβράνες που προστατεύουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό (μήνιγγες).

Τα σημεία και συμπτώματα της διάχυτης νόσου εξαρτάται από ποια μέρη του σώματός σας επηρεάζεται και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Οζίδια, έλκη και αλλοιώσεις του δέρματος που είναι πιο σοβαρά από ό, τι το εξάνθημα που μερικές φορές συμβαίνει με άλλες μορφές της νόσου
 • Επώδυνες βλάβες στο κρανίο, στη σπονδυλική στήλη ή άλλα οστά
 • Επώδυνη, πρησμένες αρθρώσεις, ιδιαίτερα στα γόνατα ή τους αστραγάλους
 • Μηνιγγίτιδα - λοίμωξη των μεμβρανών και υγρό που περιβάλλει το καλώδιο του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού και η πιο θανατηφόρα επιπλοκή της Πυρετός της κοιλάδας

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Πυρετός της κοιλάδας, ακόμα και όταν είναι συμπτωματική, συχνά καθαρίζει από μόνη της. Ωστόσο, για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και άλλες υψηλού κινδύνου, ανάκαμψη μπορεί να είναι αργή, και ο κίνδυνος ανάπτυξης σοβαρής νόσου είναι υψηλή.

Ζητήστε ιατρική φροντίδα αν είστε σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου και να αναπτύξουν τα σημεία και τα συμπτώματα του πυρετού κοιλάδας, ειδικά εάν:

 • Ζουν ή έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε κάποια περιοχή όπου η νόσος είναι συχνή
 • Έχετε συμπτώματα που δεν βελτιώνονται

Να είστε βέβαιος να ενημερώσετε το γιατρό σας αν έχετε ταξιδέψει σε ένα μέρος όπου ο πυρετός της κοιλάδας είναι ενδημική και έχετε συμπτώματα. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι που περνούν λίγες ημέρες γκολφ ή πεζοπορία στο σπίτι επιστροφή Αριζόνα με Πυρετός της κοιλάδας, αλλά ποτέ δεν έχουν δοκιμαστεί για την ασθένεια.

Αιτίες

Οι μύκητες που προκαλούν Πυρετός της κοιλάδας - Coccidioides immitis ή Coccidioides posadasii - ευδοκιμούν στα άνυδρα εδάφη έρημο της νότιας Αριζόνα, τη Νεβάδα, το βόρειο Μεξικό και Καλιφόρνια San Joaquin Valley. Επίσης, είναι ενδημική στο Νέο Μεξικό, Τέξας, και τμήματα της Κεντρικής και της Νότιας Ευρώπης - περιοχές με ήπιους χειμώνες και άνυδρα καλοκαίρια.

Όπως και πολλοί άλλοι μύκητες, Coccidioides είδη έχουν ένα πολύπλοκο κύκλο ζωής. Στο έδαφος, μεγαλώνουν σαν ένα καλούπι με μακριές ίνες που χωριστούν σε αερομεταφερόμενα σπόρια όταν το έδαφος έχει διαταραχθεί. Τα σπόρια είναι εξαιρετικά μικρός, μπορεί να πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον άνεμο και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Μόλις μέσα στους πνεύμονες, τα σπόρια αναπαράγουν, διαιωνίζοντας τον κύκλο της νόσου.

Παράγοντες κινδύνου

 • Περιβαλλοντική έκθεση. Όποιος εισπνέει τα σπόρια που προκαλούν πυρετό κοιλάδα είναι σε κίνδυνο μόλυνσης. Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι έως και το μισό τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου Πυρετός της κοιλάδας είναι κοινό έχουν μολυνθεί. Οι άνθρωποι που έχουν θέσεις εργασίας που τους εκθέτουν σε σκόνη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο - κατασκευές, έργα οδοποιίας και των γεωργικών εργατών, κτηνοτρόφοι, αρχαιολόγοι, και το στρατιωτικό προσωπικό σε ασκήσεις πεδίου.
 • Race. Για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητή, Φιλιππινέζοι, οι ισπανόφωνοι, οι μαύροι, Native Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη σοβαρών λοιμώξεων με κοκκιδιοειδομυκητίαση ό, τι οι λευκοί.
 • Εγκυμοσύνη. Οι έγκυες γυναίκες είναι ευάλωτες σε πιο σοβαρές κοκκιδιοειδομύκωση κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, και τις νέες μητέρες είναι ευάλωτες αμέσως μετά γεννιούνται τα μωρά τους.
 • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Καθένας με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών. Αυτό περιλαμβάνει ανθρώπους που ζουν με το AIDS ή ατόμων υπό θεραπεία με στεροειδή, χημειοθεραπεία ή φάρμακα κατά της απόρριψης μετά από χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης. Άτομα με καρκίνο και Hodgkin λέμφωμα έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο.
 • Μια ge. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Πυρετός της κοιλάδας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ισχυρή, είτε επειδή έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν τη γενική υγεία τους.

Επιπλοκές

Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που εισπνέουν Coccidioides μύκητες έχουν λίγα, αν υπάρχουν, τα προβλήματα. Αλλά μερικοί, ιδιαίτερα οι έγκυες γυναίκες, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα - όπως εκείνους που ζουν με HIV / AIDS - και αυτές από τις Φιλιππίνες, Ισπανόφωνος, της Αφρικής, Native ευρωπαϊκό ή ασιατικής καταγωγής είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν μια πιο σοβαρή μορφή της κοκκιδιοειδομυκητίαση.

Επιπλοκές της κοκκιδιοειδομυκητίαση μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Σοβαρή πνευμονία. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από κοκκιδιοειδομυκητίαση σχετίζονται με πνευμονία χωρίς επιπλοκές. Άλλοι, κυρίως Φιλιππινέζοι, οι ισπανόφωνοι, οι μαύροι, Native Ευρωπαίοι, Ασιάτες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να γίνουν σοβαρά άρρωστοι.
 • Ρήξη οζίδια του πνεύμονα. Ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων που αναπτύσσουν με λεπτά τοιχώματα οζίδια (κοιλότητες) στους πνεύμονές τους. Πολλές από αυτές τελικά εξαφανίζονται χωρίς να προκαλούν κανένα πρόβλημα, αλλά κάποια ρήξη Μαΐου, προκαλώντας πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή. Η ρήξη όζος πνεύμονα μπορεί να απαιτεί την τοποθέτηση ενός σωλήνα στο χώρο που περιβάλλει τους πνεύμονες για να αφαιρέσετε τον αέρα, ή χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών.
 • Διάδοση της νόσου. Αυτή είναι η πιο σοβαρή επιπλοκή της κοκκιδιοειδομυκητίαση. Αν τα spreads μύκητα (διαδίδει) σε όλο το σώμα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που κυμαίνονται από δερματικά έλκη και τα αποστήματα σε βλάβες των οστών, σοβαρό πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονή της καρδιάς, προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος και μηνιγγίτιδα - μια δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη των μεμβρανών και των υγρών που καλύπτουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν αναπτύξετε σημεία ή συμπτώματα του πυρετού της κοιλάδας και έρχονται ή έχουν πρόσφατα επιστρέψει από μια περιοχή όπου η προϋπόθεση αυτή είναι κοινή.

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Πληροφορίες για τη συγκέντρωση των προτέρων

 • Pre-ραντεβού περιορισμούς. Τη στιγμή που κάνετε το ραντεβού σας, ρωτήστε αν υπάρχουν τυχόν περιορισμοί που πρέπει να ακολουθήσει, στο χρονικό διάστημα μέχρι την επίσκεψή σας.
 • Σύμπτωμα ιστορία. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που έχετε ήδη βιώνει, και για πόσο καιρό.
 • Πρόσφατη έκθεση σε πιθανές πηγές μόλυνσης. Γιατρός σας θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να ξέρω αν έχετε πρόσφατα ταξίδεψε, και πού.
 • Ιατρικό ιστορικό. Κάντε μια λίστα με βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων προϋποθέσεων για την οποία είστε σε θεραπεία και οποιαδήποτε φάρμακα, βιταμίνες ή συμπληρώματα που είστε σήμερα τη λήψη.
 • Ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Γράψτε τις ερωτήσεις σας εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας.

Ο κατάλογος υποδεικνύει παρακάτω ερωτήσεις για να συζητήσει με το γιατρό σας για Πυρετός της κοιλάδας. Μην διστάσετε να ζητήσετε περισσότερες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

 • Έχω Πυρετός της κοιλάδας;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Ποια προσέγγιση θεραπεία μου προτείνετε, αν υπάρχει;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Αν είστε συνιστώντας φάρμακα, είναι οι πιθανές παρενέργειες;
 • Πότε θα πρέπει να προγραμματίσετε μια συνέχεια ραντεβού για να βεβαιωθείτε ότι είμαι ανάκτηση όπως αναμενόταν;
 • Πόσο καιρό περιμένεις μια πλήρη ανάκαμψη για να πάρει;
 • Χρειάζεται να συμμορφώνεστε με τους περιορισμούς;
 • Μπορώ να επιστρέψω στην εργασία ή στο σχολείο;
 • Είμαι σε κίνδυνο από τυχόν μακροπρόθεσμες επιπλοκές από αυτή την κατάσταση;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να μιλήσουμε για το βάθος. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Έχετε τα συμπτώματά σας πάρει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου;
 • Έχετε πρόσφατα ταξιδέψει; Πού και πότε;
 • Η εργασία σας ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν χρόνος που περνούμε σε σκόνη υπαίθρια περιβάλλοντα;
 • Είστε έγκυος;
 • Έχετε διαγνωστεί με οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;
 • Είσαι λαμβάνουν επί του παρόντος οποιαδήποτε φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των over-the-counter και συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες και τα συμπληρώματα;

Εξετάσεις και διάγνωση

Valley πυρετός είναι δύσκολο να διαγνωστεί βάσει μόνον των σημείων και συμπτωμάτων, οι οποίες είναι συνήθως ασαφή και μη ειδική, ή σε μια ακτινογραφία θώρακος, η οποία δεν μπορεί να διακρίνει πυρετό κοιλάδα από άλλες ασθένειες των πνευμόνων. Αντ 'αυτού, μια οριστική διάγνωση εξαρτάται από την εύρεση αποδείξεις Coccidioides οργανισμών σε ιστό, αίμα ή άλλες εκκρίσεις του σώματος. Για το λόγο αυτό, είναι πιθανό να έχουν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δοκιμές:

 • Επίχρισμα πτυέλων ή τον πολιτισμό. Οι δοκιμές αυτές ελέγχουν ένα δείγμα του θέματος που είναι απορρίπτονται, ενώ βήχα (πτύελα) για την παρουσία Coccidioides οργανισμών.
 • Οι εξετάσεις αίματος. Μέσα από μια εξέταση αίματος, ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει για αντισώματα κατά του μύκητα που προκαλεί πυρετό κοιλάδα.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Ανάπαυση
Οι περισσότεροι άνθρωποι με οξεία Πυρετός της κοιλάδας δεν χρειάζονται θεραπεία. Ακόμα και όταν τα συμπτώματα είναι σοβαρά, η καλύτερη θεραπεία για τα άλλα υγιείς ενήλικες είναι συχνά ξεκούραση στο κρεβάτι και υγρών - η ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιείται για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Παρόλα αυτά, οι γιατροί παρακολουθούν προσεκτικά τα άτομα με πυρετό κοιλάδα.

Αντιμυκητιασικά φάρμακα
Εάν τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται ή να επιδεινωθούν ή αν είστε σε αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο, όπως η φλουκοναζόλη. Τα αντιμυκητιασικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται επίσης για τα άτομα με χρόνιες ή γενικευμένη νόσος.

Σε γενικές γραμμές, τα αντιμυκητιασικά φάρμακα φλουκοναζόλη (Diflucan) ή ιτρακοναζόλη (Sporanox, Onmel) που χρησιμοποιείται για όλες όμως τις πιο σοβαρές μορφές της νόσου κοκκιδιοειδομύκωση.

Όλα τα αντιμυκητιασικά μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες. Ωστόσο, αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως υποχωρούν όταν το φάρμακο έχει σταματήσει. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του φλουκοναζόλη και η ιτρακοναζόλη είναι ναυτία, έμετος, κοιλιακό άλγος και διάρροια.

Πιο σοβαρή λοίμωξη μπορεί να κατεργάζεται αρχικά με ενδοφλέβια αντιμυκητιασικό φάρμακο όπως η αμφοτερικίνη Β (Abelcet, Amphotec, άλλοι).

Αυτά τα φάρμακα ελέγχουν το μύκητα, αλλά μερικές φορές δεν το καταστρέφουν και υποτροπές μπορεί να συμβεί. Για πολλούς ανθρώπους, ένα μόνο αγώνα της κοιλάδας αποτελεσμάτων των χοίρων στη δια βίου ανοσία, αλλά η νόσος μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου, ή θα μπορεί να μολυνθεί ξανά, αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.

Πρόληψη

Εάν ζείτε σε ή να επισκεφθούν τις περιοχές όπου Πυρετός της κοιλάδας είναι κοινή, να λάβει προφυλάξεις κοινής λογικής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η πιθανότητα της λοίμωξης είναι υψηλότερη. Σκεφτείτε φορώντας μια μάσκα, που διαμένουν στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια καταιγίδων σκόνης, το βρέξιμο του εδάφους πριν από το σκάψιμο, και κρατώντας τις πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά κλειστά.