Pseudogout

Ορισμός

Pseudogout (SOO-ΥΠΕ-ουρική αρθρίτιδα) είναι μια μορφή αρθρίτιδας που χαρακτηρίζεται από ξαφνικές, οδυνηρό πρήξιμο σε μία ή περισσότερες από τις αρθρώσεις σας. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να διαρκέσει για ημέρες ή εβδομάδες. Οι πιο συχνά επηρεάζονται από κοινού είναι το γόνατο.

Επίσης κάλεσε ασβέστιο νόσο εναπόθεσης πυροφωσφορικό, ο κοινός όρος "pseudogout" επινοήθηκε για την ομοιότητα της κατάστασης στην ουρική αρθρίτιδα. Και οι δύο συνθήκες που προκαλούνται από εναπόθεση κρυστάλλων μέσα σε μια κοινή, αν και ο τύπος του κρυστάλλου διαφέρει για κάθε κατάσταση.

Δεν είναι σαφές για ποιο λόγο σχηματίζονται κρύσταλλοι στις αρθρώσεις σας και pseudogout αιτία, αλλά ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία. Οι θεραπείες μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο και τη μείωση της φλεγμονής.

Συμπτώματα

Pseudogout πιο συχνά επηρεάζει τα γόνατα. Λιγότερο συχνά, εμπλέκονται στους καρπούς και τους αστραγάλους. Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης pseudogout, οι αρθρώσεις που επηρεάζονται είναι συνήθως:

 • Πρησμένος
 • Ζεστός
 • Σοβαρά επώδυνη

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν εμφανίσετε ξαφνικά, έντονο πόνο στις αρθρώσεις και πρήξιμο.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Pseudogout έχει συνδεθεί με την παρουσία των κρυστάλλων διένυδρου πυροφωσφορικό ασβεστίου εντός της προσβεβλημένης άρθρωσης. Αυτοί οι κρύσταλλοι γίνονται πιο πολλές καθώς οι άνθρωποι γερνούν, που εμφανίζεται σε σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού ηλικίας άνω των 85. Αλλά ποτέ οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αυτές τις καταθέσεις κρυστάλλου ανάπτυξη pseudogout. Είναι ακόμα ασαφές το γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα και άλλοι δεν το κάνουν.

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της pseudogout περιλαμβάνουν:

 • Μεγαλύτερης ηλικίας. Ο κίνδυνος ανάπτυξης pseudogout αυξάνεται με την ηλικία.
 • Κοινή τραύματος. Τραύμα μια κοινή, όπως ένα σοβαρό τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση, αυξάνει τον κίνδυνο pseudogout σε αυτό το κοινό.
 • Γενετική διαταραχή. Σε μερικές οικογένειες, μια προδιάθεση για την ανάπτυξη pseudogout είναι κληρονομική. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να αναπτύξουν pseudogout στις νεώτερες ηλικίες.
 • Ανισορροπίες ορυκτών. Ο κίνδυνος pseudogout είναι υψηλότερο για τους ανθρώπους που έχουν υπερβολικό ασβέστιο, ο σίδηρος στο αίμα τους ή πολύ λίγο μαγνήσιο.
 • Άλλες ιατρικές καταστάσεις. Pseudogout έχει επίσης συνδεθεί με υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή μια υπερδραστήρια παραθυρεοειδών αδένων.

Επιπλοκές

Οι καταθέσεις κρυστάλλου συνδέονται με pseudogout μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη των αρθρώσεων, η οποία μπορεί να μιμούνται τα σημεία και τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας ή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Θα πρέπει πιθανώς να φέρει τα πρώτα συμπτώματα σας στην προσοχή του οικογενειακού σας γιατρού. Μετά από μια πρώτη εξέταση, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό στη διάγνωση και τη θεραπεία της αρθρίτιδας και άλλων φλεγμονωδών παθήσεων των αρθρώσεων (ρευματολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, καθώς και το τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το ραντεβού σας, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα με απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Όταν άρχισαν τα συμπτώματά σας;
 • Έχουν αυτά τα συμπτώματα συνέβη ποτέ πριν;
 • Μήπως κάθε δραστηριότητα ή θέση να κάνουν από κοινού αίσθηση σας καλύτερα ή χειρότερα;
 • Έχετε τραυματιστεί ποτέ αυτό το κοινό;
 • Έχετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;
 • Έχει κάποιος στην οικογένειά σας είχε κοινά προβλήματα;
 • Τι φάρμακα ή συμπληρώματα παίρνετε τακτικά;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ένας γιατρός που σας βλέπει για τα συμπτώματα κοινά σε pseudogout μπορεί να ζητήσει μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Τι μέρος ή τα μέρη του σώματός σας έχει επηρεαστεί;
 • Τα συμπτώματά σας έρχονται και παρέρχονται?
 • Όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται, πόσο καιρό θα διαρκέσει;
 • Έχετε τα συμπτώματά σας πάρει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να προκαλούν τα συμπτώματά σας, όπως ορισμένα τρόφιμα ή στρες;
 • Έχετε δοκιμάσει κάθε θεραπεία μέχρι τώρα; Βοήθησε τίποτα;

Εξετάσεις και διάγνωση

Σημάδια Pseudogout και τα συμπτώματα μπορεί να μιμούνται αυτά της ουρικής αρθρίτιδας και άλλων τύπων αρθρίτιδας, έτσι εργαστήριο και απεικονιστικές εξετάσεις είναι συνήθως απαραίτητη για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Εργαστηριακές εξετάσεις
Οι εξετάσεις αίματος μπορεί να ελέγξει για προβλήματα με το θυρεοειδή σας και παραθυρεοειδών αδένων, καθώς και για μια ποικιλία των ανισορροπιών ορυκτών που έχουν συνδεθεί με pseudogout. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μια βελόνα να αποσύρει ένα δείγμα του υγρού μέσα πληγείσα από κοινού σας. Αυτό το υγρό μπορεί να ελεγχθεί για την παρουσία κρυστάλλων.

Οι εξετάσεις απεικόνισης
Ακτινογραφίες των προσβεβλημένων αρθρώσεων σας συχνά μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία της βλάβης των αρθρώσεων, μαζί με τις καταθέσεις κρυστάλλου στο χόνδρο της άρθρωσης.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Pseudogout. Άλλες ιατρικές καταστάσεις.
Pseudogout. Άλλες ιατρικές καταστάσεις.

Δεν υπάρχει θεραπεία για pseudogout, αλλά ένας συνδυασμός από θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργία της άρθρωσης.

Φάρμακα
Αν over-the-counter αναλγητικά δεν είναι αρκετά, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει:

 • Τα μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ). Συνταγή αντοχής περιλαμβάνουν ΜΣΑΦ ναπροξένη (Anaprox, Naprosyn, άλλοι) και η ινδομεθακίνη (Indocin). Τα ΜΣΑΦ μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στομάχου και μειωμένη νεφρική λειτουργία, ιδιαίτερα σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Κολχικίνη (Colcrys). Χαμηλή δόση χάπια αυτού του φαρμάκου ουρικής αρθρίτιδας είναι επίσης αποτελεσματικές για pseudogout. Αν έχετε συχνά επεισόδια pseudogout, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να πάρετε κολχικίνη καθημερινά ως προληπτικό μέτρο.
 • Τα κορτικοστεροειδή. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ΜΣΑΦ ή κολχικίνη, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη κορτικοστεροειδών χάπια, όπως η πρεδνιζόνη, για να μειώσει τη φλεγμονή και να καταγγείλει την επίθεση. Η μακροχρόνια χρήση κορτικοστεροειδών μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση των οστών, καταρράκτης, ο διαβήτης και η αύξηση του σωματικού βάρους.

Κοινή αποστράγγισης
Για την ανακούφιση από τον πόνο και την πίεση σε μια πληγείσα από κοινού, εισάγει το γιατρό σας μια βελόνα και αφαιρεί ορισμένες από αρθρικό υγρό. Αυτό βοηθά επίσης να αφαιρέσει κάποια από τα κρύσταλλα από το κοινό. Ο γιατρός θα δώσει στη συνέχεια το κοινό με μια αναισθητική φαρμακευτική αγωγή και ένα κορτικοστεροειδές φάρμακο για να μειώσει τη φλεγμονή.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Αρχική θεραπείες μπορεί να είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια flare-ups pseudogout. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • ΜΣΑΦ. Over-the-counter μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.) και η ναπροξένη (Aleve), συχνά είναι χρήσιμο.
 • Τοποθετήστε το κοινό. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε την πληγείσα από κοινού για μια-δυο μέρες.
 • Ice. Κρύα επιθέματα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με τις εξάρσεις.