Οστών σπιρούνια

Ορισμός

Σπιρούνια των οστών είναι οστικές προεξοχές που αναπτύσσονται κατά μήκος των άκρων των οστών. Επίσης ονομάζονται οστεόφυτα, των οστών σπιρούνια συχνά αποτελούν όπου τα οστά γνωριστούν μεταξύ τους - στις αρθρώσεις σας. Οστών σπιρούνια μπορούν επίσης να σχηματίσουν τα οστά της σπονδυλικής σας στήλης.

Η κύρια αιτία των οστών σπιρούνια είναι η ένδυση-και-δάκρυ βλάβη που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Οι περισσότεροι οστών σπιρούνια δεν προκαλούν συμπτώματα και μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστη για πολλά χρόνια. Οστών σπιρούνια δεν μπορεί να απαιτεί θεραπεία. Οι αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία εξαρτάται από το πού σπιρούνια βρίσκονται και πώς μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι οστών σπιρούνια δεν προκαλούν σημεία ή συμπτώματα. Συχνά δεν συνειδητοποιούν καν έχετε οστών σπιρούνια μέχρι ακτίνων Χ για κάποια άλλη πάθηση αποκαλύπτει τις αυξήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, των οστών σπιρούνια μπορεί να προκαλέσει πόνο και απώλεια της κίνησης στις αρθρώσεις σας.

Ειδικά συμπτώματα εξαρτώνται από το πού βρίσκονται τα σπιρούνια των οστών. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Γόνατο. Οστών σπιρούνια στο γόνατό σας μπορεί να είναι οδυνηρό να επεκτείνει και να λυγίσει το πόδι σας. Οι οστικές αυξήσεις μπορεί να πάρει με τον τρόπο των οστών και των τενόντων που κρατούν το γόνατό σας λειτουργεί ομαλά.
 • Σπονδυλικής Στήλης. Σπιρούνια των οστών για σπονδύλους σας να περιορίσετε το χώρο που περιέχει το νωτιαίο μυελό. Αυτά τα σπιρούνια των οστών μπορεί να τσιμπήσει το νωτιαίο μυελό ή τις ρίζες των νεύρων και μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν αδυναμία ή μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια σας.
 • Hip. Σπιρούνια των οστών μπορεί να είναι επώδυνη για να μετακινήσετε το ισχίο σας, αν και ο πόνος είναι μερικές φορές αναφέρεται κάτω στο γόνατό σας. Ανάλογα με την τοποθέτηση, σπιρούνια των οστών μπορεί επίσης να μειώσει το εύρος της κίνησης στην άρθρωση του ισχίου σας.
 • Ώμου. Οστών σπιρούνια να τρίψετε την στροφικού πετάλου σας, μια ομάδα των μυών και των τενόντων που βοηθούν τον έλεγχο των κινήσεων των ώμων σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οίδημα (τενοντίτιδα) και τα δάκρυα σε στροφικού πετάλου σας.
 • Δάχτυλα. Εμφανίζεται ως σκληρά εξογκώματα κάτω από το δέρμα σας, σπιρούνια των οστών μπορούν να κάνουν τις αρθρώσεις των δακτύλων σας φαίνονται οζώδης.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας αν έχετε πόνο ή πρήξιμο σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις ή αν έχετε δυσκολία στην κίνηση ενός κοινού. Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει ή να επιβραδύνει περαιτέρω βλάβης των αρθρώσεων.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Σπιρούνια των οστών. Απαριθμήστε τα τυχόν συμπτώματα που έχετε ήδη έχουν.
Σπιρούνια των οστών. Απαριθμήστε τα τυχόν συμπτώματα που έχετε ήδη έχουν.

Φθορά-και-δάκρυ αρθρίτιδα (οστεοαρθρίτιδα) είναι η πιο κοινή αιτία της οστών σπιρούνια. Καθώς η οστεοαρθρίτιδα διασπά το χόνδρο απορρόφηση των κραδασμών τα άκρα των οστών σας, το σώμα σας προσπαθεί να αποκαταστήσουν τη βλάβη, με τη δημιουργία των οστών σπιρούνια κοντά στην κατεστραμμένη περιοχή. Το επιπλέον οστού μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ποσότητας του εμβαδού επιφανείας για την φέρουσα.

Επιπλοκές

Οστών σπιρούνια μπορεί να αποσπαστούν από τα μεγαλύτερα οστά, να γίνει αυτό που οι γιατροί αποκαλούν χαλαρά σώματα. Συχνά σπιρούνια των οστών που έχουν γίνει χαλαρά σώματα θα επιπλέουν σε κοινές ή μετατρέπονται σε ενσωματωμένες στα τοιχώματα του κοινού (αρθρικού υμένα).

Χαλαρά φορείς μπορεί να παρασύρει προς τις περιοχές ανάμεσα στα οστά που συνθέτουν από κοινού σας, να πάρει με τον τρόπο και προκαλώντας διαλείπουσα ασφάλιση - μια αίσθηση ότι κάτι σας εμποδίζει να κινείται κοινού σας. Αυτή η κοινή κλείδωμα μπορεί να έρχονται και να φεύγουν όπως τα χαλαρά σώματα κινούνται μέσα και έξω από το δρόμο του κοινού σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Θα πρέπει πιθανώς να φέρει πρώτα τις ανησυχίες σας την προσοχή του οικογενειακού σας γιατρού. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη διάγνωση και αντιμετώπιση των κοινών διαταραχών (ρευματολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Απαριθμήστε τα τυχόν συμπτώματα που έχετε ήδη έχουν και για πόσο καιρό.
 • Γράψτε για τις βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων όρων με τους οποίους έχετε διαγνωστεί, όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε, και το οικογενειακό ιστορικό των οστών και των αρθρώσεων.
 • Σημειώστε τυχόν πρόσφατες βλάβες που μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη από κοινού.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Δημιουργώντας τη λίστα των ερωτήσεων εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας.

Παρακάτω είναι μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε ένα γιατρό που σας εξετάζει για τα κοινά προβλήματα. Εάν οποιαδήποτε πρόσθετες ερωτήσεις συμβεί σε σας κατά την επίσκεψή σας, μην διστάσετε να ρωτήσετε.

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των σημείων και συμπτωμάτων μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες;
 • Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση;
 • Ποια προσέγγιση θεραπεία μου προτείνετε, αν υπάρχει;
 • Πόσο μπορείτε να περιμένετε τα συμπτώματα μου θα βελτιώνεται με τη θεραπεία;
 • Αν είστε συνιστώντας φάρμακα, είναι οι πιθανές παρενέργειες;
 • Είναι η χειρουργική επέμβαση είναι μια επιλογή στη δική μου περίπτωση; Γιατί ή γιατί όχι;
 • Τι self-care μέτρα μπορώ να πάρω για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συμπτώματα;
 • Πόσο συχνά θα με δεις να παρακολουθεί την πρόοδό μου;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να μιλήσουμε για το βάθος. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Πότε θα παρατηρήσετε πρώτα αυτά τα συμπτώματα;
 • Πόσο σοβαρή είναι ο πόνος σας;
 • Είσαι έχοντας προβλήματα στη μετακίνηση των προσβεβλημένων αρθρώσεων ή αρθρώσεις;
 • Τα συμπτώματα που επηρεάζουν την ικανότητά σας να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες;
 • Είχατε πρόσφατα βλάβες που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στις αρθρώσεις;
 • Έχετε δοκιμάσει κάποια στο σπίτι θεραπείες μέχρι τώρα; Αν ναι, βοήθησε τίποτα;
 • Έχετε διαγνωστεί με οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;
 • Τι φάρμακα που λαμβάνει σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και συμπληρωμάτων;
 • Τι είναι τυπικό πρόγραμμα γυμναστικής σας;
 • Προβείτε σε οποιαδήποτε από πρώτου βαθμού συγγενείς σας - όπως ένα γονέα ή αδελφό - έχουν ιστορικό διαταραχών των οστών;

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να αισθανθεί γύρω από την άρθρωσή σας για να καθορίσει ακριβώς όπου ο πόνος σας προέρχεται από. Μερικές φορές ο γιατρός σας μπορεί να αισθανθεί ένα κίνητρο των οστών, αν και μερικές φορές των οστών σπιρούνια μορφή σε σημεία που δεν μπορούν εύκολα να την νιώσει.

Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο γιατρός σας μπορεί να παραγγείλει ακτίνες Χ ή άλλα είδη απεικονιστικές εξετάσεις για να πάρετε μια ματιά στις αρθρώσεις και τα οστά σας.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Αν σπιρούνια των οστών σας προκαλούν πόνο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει over-the-counter αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.α.) ή ναπροξένη (Aleve, άλλοι). Σπερς οστών που περιορίζουν το εύρος της κίνησης ή πατήστε στα νεύρα μπορούν να απαιτούν χειρουργική αφαίρεση.

Βλέπε επίσης