Myofascial σύνδρομο πόνου

Ορισμός

Myofascial σύνδρομο πόνου είναι μια χρόνια διαταραχή πόνου. Σε myofascial σύνδρομο πόνου, της πίεσης σε ευαίσθητα σημεία στους μυς σας (trigger points) προκαλεί πόνο σε φαινομενικά άσχετα μέρη του σώματός σας. Αυτό ονομάζεται αναφέρεται πόνο.

Myofascial σύνδρομο πόνου εμφανίζεται συνήθως μετά από ένα μυ έχει συνάψει κατ 'επανάληψη. Αυτό μπορεί να προκαλείται από επαναλαμβανόμενες κινήσεις που χρησιμοποιούνται σε θέσεις εργασίας ή τα χόμπι ή από το στρες που σχετίζονται με την ένταση των μυών.

Myofascial σύνδρομο πόνου. Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς.
Myofascial σύνδρομο πόνου. Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς.

Ενώ σχεδόν ο καθένας έχει βιώσει τον πόνο της έντασης των μυών, η ταλαιπωρία που συνδέεται με Myofascial σύνδρομο πόνου επιμένει ή χειροτερεύει. Οι θεραπευτικές επιλογές για Myofascial σύνδρομο πόνου περιλαμβάνουν σωματική θεραπεία και ενέσεις σημείο ενεργοποίησης. Πόνος φάρμακα και τεχνικές χαλάρωσης μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της myofascial σύνδρομο πόνου μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Βαθιά, πόνος πόνος σε μυς
 • Ο πόνος που επιμένει ή επιδεινώνεται
 • Ένας κόμπος χρήματος σε ένα μυ
 • Δυσκολία στον ύπνο λόγω του πόνου

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν νιώσετε πόνο των μυών που δεν πάει μακριά. Σχεδόν ο καθένας τις εμπειρίες του πόνου των μυών από καιρό σε καιρό. Αλλά εάν ο πόνος των μυών σας επιμένει παρά ξεκούραση, μασάζ και παρόμοια self-care μέτρα, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Αιτίες

Ευαίσθητες περιοχές της σφιχτό μυϊκών ινών μπορεί να σχηματιστεί σε μυς σας μετά από τραυματισμούς ή κατάχρηση. Αυτές οι ευαίσθητες περιοχές που ονομάζονται σημεία ενεργοποίησης. Ένα σημείο ενεργοποίησης σε ένα μυ μπορεί να προκαλέσει ένταση και πόνο σε όλο το μυ. Όταν αυτός ο πόνος επιμένει και χειροτερεύει, οι γιατροί αποκαλούν Myofascial σύνδρομο πόνου.

Παράγοντες κινδύνου

Myofascial σύνδρομο πόνου που προκαλείται από ένα ερέθισμα, όπως η πίεση, η οποία πυροδοτεί σημεία ενεργοποίησης των μυών σας. Παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο της σημεία ενεργοποίησης των μυών περιλαμβάνουν:

 • Η μυϊκή βλάβη. Οξεία βλάβη των μυών ή τη συνεχή πίεση των μυών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των σημείων σκανδάλης. Για παράδειγμα, ένα σημείο εντός ή κοντά σε τεταμένες μυών μπορεί να γίνει ένα σημείο ενεργοποίησης. Επαναλαμβανόμενες κινήσεις και η κακή στάση του σώματος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο.
 • Το στρες και το άγχος. Οι άνθρωποι που βιώνουν συχνά στρες και το άγχος μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σημεία ενεργοποίησης των μυών τους. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο πιθανό να σφίγγουν τους μυς τους, μια μορφή επαναλαμβανόμενων στέλεχος που αφήνει τους μυς ευπαθή σε σημεία ενεργοποίησης.

Επιπλοκές

Επιπλοκές που σχετίζονται με το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Τα προβλήματα ύπνου. Σημεία και συμπτώματα myofascial σύνδρομο πόνου μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθεί το βράδυ. Μπορεί να έχουν πρόβλημα να βρουν μια άνετη θέση ύπνου. Και αν κινείστε το βράδυ, μπορεί να χτυπήσει ένα σημείο ενεργοποίησης και να ξυπνήσει.
 • Ινομυαλγία. Κάποια έρευνα δείχνει ότι Myofascial σύνδρομο πόνου μπορεί να εξελιχθεί σε ινομυαλγία σε μερικούς ανθρώπους. Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια πάθηση που διαθέτει διάχυτο πόνο. Πιστεύεται ότι οι εγκέφαλοι των ατόμων με ινομυαλγία γίνονται πιο ευαίσθητα σε σήματα πόνου πάροδο του χρόνου. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι Myofascial σύνδρομο πόνου μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Επειδή πολλά από τα σημεία και τα συμπτώματα της Myofascial σύνδρομο πόνου είναι παρόμοια με διάφορες άλλες παθήσεις, μπορείτε να δείτε διάφορους γιατρούς πριν από τη λήψη μια διάγνωση.

Τι μπορείτε να κάνετε
Είναι πιθανό να ξεκινήσει με μια επίσκεψη στο γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας, ο οποίος μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία των μυών και των αρθρώσεων (ρευματολόγο). Μπορείτε να πάρετε περισσότερες από το ραντεβού σας, αν κάνετε αυτά τα πράγματα εκ των προτέρων:

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων για την προετοιμασία για την αξιολόγηση σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Κάντε μια λίστα με βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν άλλους όρους για την οποία είστε σε θεραπεία, καθώς και τα ονόματα των τυχόν φάρμακα, βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Εξετάστε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας και να τα γράψει. Φέρτε μαζί επιστολόχαρτο και ένα στυλό για να σημειώνω τις πληροφορίες, όπως ο γιατρός σας εξετάζει τις ερωτήσεις σας.

Για myofascial σύνδρομο πόνου, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων μου;
 • Είναι η κατάστασή μου προσωρινά;
 • Θα χρειαστεί θεραπεία;
 • Θεραπείες Τι είναι διαθέσιμες;
 • Έχετε κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας ή το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για.

Ερωτήσεις γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να περιλαμβάνει:

 • Ποια τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε;
 • Που νιώθεις σαν την πιο έντονη περιοχή του πόνου;
 • Πόσο καιρό έχετε αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα;
 • Τα συμπτώματά σας φαίνεται να έρχονται και να φεύγουν, ή είναι επίμονη;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να κάνει τα συμπτώματά σας καλύτερα;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας χειρότερα το πρωί ή σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας;
 • Μην εκτελείτε επαναλαμβανόμενες εργασίες για τη δουλειά ή για τα χόμπι;
 • Είχατε πρόσφατα τραυματισμούς;
 • Μήπως ο πόνος σας να σας αναγκάσει να περιορίσουν τις δραστηριότητές σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να εφαρμόσει ήπια πίεση των δακτύλων στην επώδυνη περιοχή, αίσθημα για την τεταμένη περιοχές. Ορισμένοι τρόποι πατώντας (ψηλάφηση), το σημείο ενεργοποίησης μπορεί να αποσπάσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Για παράδειγμα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μια σύσπαση των μυών.

Μυϊκός πόνος έχει πολλές πιθανές αιτίες. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει άλλες εξετάσεις και διαδικασίες για να αποκλειστούν άλλες αιτίες του πόνου των μυών.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η θεραπεία για myofascial σύνδρομο πόνου συνήθως περιλαμβάνει φάρμακα, ενέσεις σημείο ενεργοποίησης ή φυσιοθεραπεία. Δεν αποδεικτικά στοιχεία υποστηρίζει χρησιμοποιώντας μία θεραπεία πάνω από ένα άλλο. Συζητήστε τις επιλογές σας και τις προτιμήσεις θεραπεία με το γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε περισσότερα από μία προσέγγιση για να βρείτε ανακούφιση από τον πόνο.

Φάρμακα
Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για Myofascial σύνδρομο πόνου περιλαμβάνουν:

 • Τα παυσίπονα. Over-the-counter αναλγητικά όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.) και η ναπροξένη (Aleve) μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους. Ή ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ισχυρότερα παυσίπονα. Μερικά είναι διαθέσιμα σε μπαλώματα που τοποθετείτε στο δέρμα σας.
 • Αντικαταθλιπτικά. Πολλοί τύποι των αντικαταθλιπτικών μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο. Για μερικούς ανθρώπους με myofascial σύνδρομο πόνου, αμιτριπτυλίνη φαίνεται να μειώνει τον πόνο και τη βελτίωση του ύπνου.
 • Ηρεμιστικά. Κλοναζεπάμη (Klonopin) βοηθά στη χαλάρωση των μυών που επηρεάζονται από myofascial σύνδρομο πόνου. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει υπνηλία και μπορεί να είναι συνήθεια που σχηματίζουν.

Θεραπεία
Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να επινοήσει ένα σχέδιο για να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο σας με βάση σημεία και τα συμπτώματα σας. Φυσική θεραπεία για την ανακούφιση myofascial σύνδρομο πόνου μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Stretching. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας οδηγήσει μέσα από ασκήσεις διατάσεων για να βοηθήσει να διευκολύνει τον πόνο στις πληγείσες μυς σας. Εάν αισθάνεστε πόνο σκανδάλη σημείο, όταν το τέντωμα, ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να ψεκάσει μια αναισθητική λύση στο δέρμα σας.
 • Μασάζ. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να μασάζ πληγείσες μυς σας για να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο σας. Ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιεί μεγάλες κινήσεις το χέρι κατά μήκος των μυών σας ή την πίεση στις συγκεκριμένες περιοχές του μυς σας να απελευθερώσει την ένταση.
 • Θερμότητας. Εφαρμογή θερμότητας, μέσω καυτό πακέτο ή ένα ζεστό ντους, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ένταση των μυών και να μειώσουν τον πόνο.
 • Υπερηχογράφημα. Αυτό το είδος της θεραπείας χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και τη ζεστασιά, το οποίο μπορεί να προάγει την επούλωση των μυών που επηρεάζονται από myofascial σύνδρομο πόνου.

Διαδικασίες Needle
Ένεση μια αναισθητική παράγοντα ή ένα στεροειδές σε ένα σημείο ενεργοποίησης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Σε μερικούς ανθρώπους, απλά η πράξη της εισαγωγής της βελόνας στο σημείο ενεργοποίησης βοηθάει να σπάσει την ένταση των μυών. Ονομάζεται ξηρό βελονισμό, αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας βελόνας σε διάφορα σημεία μέσα και γύρω από το σημείο ενεργοποίησης. Ο βελονισμός φαίνεται επίσης να είναι χρήσιμη για μερικούς ανθρώπους που έχουν Myofascial σύνδρομο πόνου.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Φροντίστε τον εαυτό σας αν έχετε Myofascial σύνδρομο πόνου. Self-care μέτρα για να κρατήσει το σώμα σας υγιές μπορεί να καταστήσει ευκολότερο για σας να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του πόνου σας. Προσπαθήστε να:

 • Άσκηση. Ήπια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον πόνο. Όταν ο πόνος σας επιτρέπει, να κινείται. Ρωτήστε το γιατρό ή το φυσιοθεραπευτή σας για τις κατάλληλες ασκήσεις.
 • Χαλαρώστε. Εάν είστε αγχωμένοι και τεταμένη, μπορείτε να ζήσετε περισσότερο πόνο. Βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε. Διαλογισμό, γράφοντας σε ένα περιοδικό ή να μιλάμε με τους φίλους μπορεί όλα να είναι χρήσιμη.
 • Φροντίστε το σώμα σας. Φάτε μια υγιεινή διατροφή γεμάτη από φρούτα και λαχανικά. Να κοιμάστε αρκετά, ώστε να ξυπνάτε ξεκούραστοι. Φροντίστε το σώμα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να θέσει την ενέργειά σας προς την αντιμετώπιση του πόνου σας.

Εναλλακτική ιατρική

Μπορεί να σας ενδιαφέρει στην προσπάθεια συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική, αν ο πόνος σας δεν ελέγχεται με τις συμβατικές θεραπείες. Συζητήστε τις επιλογές με το γιατρό σας. Αν και μπορεί να είναι απρόθυμοι να φέρει επάνω βότανα, συμπληρώματα ή άλλες συμπληρωματικές θεραπείες, όταν μιλάτε με το γιατρό σας, μπορείτε να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι πολλοί γιατροί γίνονται όλο και πιο πρόθυμοι να συζητήσουν αυτές τις θεραπείες.

Συζητήστε οποιεσδήποτε συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες σκέφτεστε να κάνετε με το γιατρό σας. Μερικές θεραπείες μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακά σας.

Πολλές συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες touted ως καλές επιλογές για τον έλεγχο του χρόνιου πόνου. Αλλά δεν είναι περισσότερες αξιώσεις που υποστηρίζονται με μελέτες που δείχνουν κανένα όφελος.

Βελονισμός
Σε μια συνεδρία βελονισμού, ένας επαγγελματίας τοποθετεί πολλές λεπτές βελόνες στο δέρμα σας σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα σας. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ακριβώς τοποθετούνται βελόνες ανακούφιση από τον πόνο και άλλα συμπτώματα από την επανεξισορρόπηση τα ρεύματα της ενέργειας της ζωής πάντα κυλά μέσα από το σώμα σας. Κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση του βελονισμού σε άτομα με myofascial σύνδρομο πόνου. Ωστόσο, οι μελέτες ήταν περιορισμένες και περιορισμένη.

Όταν χορηγείται από έναν έγκριτο επαγγελματία με αποστειρωμένες βελόνες, ο βελονισμός μπορεί να είναι ασφαλής. Ρωτήστε το γιατρό σας για τα ονόματα των πιστοποιημένων επαγγελματιών στην περιοχή σας. Ο βελονισμός δεν είναι ασφαλής, αν έχετε κάποια αιμορραγική διαταραχή ή λαμβάνετε αντιπηκτικά.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Έχοντας μια χρόνια κατάσταση πόνου όπως Myofascial σύνδρομο πόνου μπορεί να είναι απογοητευτικό. Η θεραπεία μπορεί να είναι μόνο μέτρια επιτυχία για σας. Μπορεί να βοηθήσει να μιλήσετε με έναν σύμβουλο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Σε απευθείας σύνδεση ή σε πρόσωπο ομάδες υποστήριξης επίσης μπορεί να είναι χρήσιμη με τη σύνδεση σας με τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι περνάτε.