Μιτροειδούς βαλβίδας

Ορισμός

Μιτροειδούς βαλβίδας - ή της μιτροειδούς - είναι μια κατάσταση κατά την οποία μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς στενεύει (στένωση). Αυτή η ανώμαλη βαλβίδα δεν ανοίγει σωστά, μπλοκάροντας τη ροή του αίματος έρχονται σε αριστερή κοιλία σας, ο κύριος θάλαμος άντλησης της καρδιάς σας. Μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να σας κάνει κουρασμένος και δυσκολία στην αναπνοή, μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Η κύρια αιτία της μιτροειδούς βαλβίδας είναι μία λοίμωξη που ονομάζεται ρευματικός πυρετός, η οποία σχετίζεται με strep λοιμώξεις. Ο ρευματικός πυρετός - πλέον σπάνια στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθούν να είναι κοινά στις αναπτυσσόμενες χώρες - μπορεί να ουλή της μιτροειδούς βαλβίδας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, στένωση μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές της καρδιάς.

Συμπτώματα

Μπορείτε να έχετε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας και να αισθάνονται ωραία, ή μπορεί να έχετε μόνο ελάχιστα σημεία και συμπτώματα για δεκαετίες. Ωστόσο, ήπια προβλήματα μπορεί ξαφνικά να πάρει χειρότερα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε αυτά τα συμπτώματα της μιτροειδούς βαλβίδας στένωση:

 • Κόπωση, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης σωματικής δραστηριότητας
 • Δύσπνοια, ειδικά με την άσκηση ή όταν ξαπλώνετε
 • Πρησμένα πόδια ή στους αστραγάλους
 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς - αισθήσεις μιας ταχείας, κυματίζουν κτύπο της καρδιάς
 • Συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως βρογχίτιδα
 • Βαριά βήχα, μερικές φορές με αιμόφυρτα πτύελα
 • Σπάνια, δυσφορία στο στήθος ή πόνο στο στήθος

Μιτροειδούς συμπτώματα στένωση της βαλβίδας - η οποία μπορεί να μοιάζουν με αυτά των άλλων καρδιάς ή των συνθηκών καρδιακής βαλβίδας - μπορεί να εμφανιστεί ή να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή να αυξήσουν τον καρδιακό ρυθμό σας, όπως κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ένα επεισόδιο της ταχείας καρδιακών παλμών, επίσης μπορεί να συνοδεύει αυτά τα συμπτώματα. Ή μπορεί επίσης να προκληθεί από εγκυμοσύνη ή άλλο άγχος στο σώμα σας, όπως μια μόλυνση.

Μιτροειδούς βαλβίδας στένωση συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν εκείνα της καρδιακής ανεπάρκειας. Σε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, η πίεση που συσσωρεύεται στην καρδιά στη συνέχεια στέλνονται πίσω στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την συσσώρευση υγρού (συμφόρηση) και δυσκολία στην αναπνοή.

Τα συμπτώματα της μιτροειδούς βαλβίδας πιο συχνά εμφανίζονται στη δεκαετία του '40 και του '50 σας, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία - ακόμη και κατά τη βρεφική ηλικία. Ανάλογα με το ύψος της στένωσης, ένα βρέφος ή ένα παιδί με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να μην έχει συμπτώματα, μπορεί να κουράζονται εύκολα ή μπορεί να έχουν δυσκολία στην αναπνοή με έντονη σωματική δραστηριότητα.

Μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να παράγει, επίσης, μια σειρά από ενδείξεις ότι μόνο ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να βρει. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Καρδιακό φύσημα
 • Πνευμονική συμφόρηση
 • Αρρυθμίες (αρρυθμίες)
 • Πνευμονική υπέρταση
 • Οι θρόμβοι αίματος

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Καλέστε το γιατρό σας για μια άμεση συνάντηση εάν εμφανίσετε συμπτώματα όπως κόπωση, δύσπνοια κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας, αίσθημα παλμών της καρδιάς, ή πόνος στο στήθος.

Εάν έχετε διαγνωσθεί με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, αλλά δεν είχαν συμπτώματα, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις συνιστώμενες παρακολούθηση.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η καρδιά, το κέντρο του κυκλοφορικού συστήματος σας, αποτελείται από τέσσερις θαλάμους. Οι δύο άνω θαλάμων, οι κόλποι, μετάγγιση αίματος. Οι δύο κάτω θαλάμους, οι κοιλίες, το αίμα της αντλίας.

Αίμα ρέει μέσα από θαλάμους της καρδιάς σας, με τη βοήθεια από τέσσερις καρδιακές βαλβίδες. Αυτές οι βαλβίδες ανοίγουν και κλείνουν για να επιτρέψουν τη ροή του αίματος προς μία μόνο κατεύθυνση μέσα από την καρδιά σας. Η μιτροειδής βαλβίδα - το οποίο βρίσκεται μεταξύ των δύο θαλάμων στην αριστερή πλευρά της καρδιάς σας - αποτελείται από δύο τριγωνικά πτερύγια του ιστού που ονομάζεται φυλλαδίων.

Καρδιακές βαλβίδες ανοίγουν σαν μια καταπακτή. Η μιτροειδής βαλβίδα ωθείται ανοικτή όταν το αίμα ρέει από τον αριστερό κόλπο στην αριστερή κοιλία. Όταν το αίμα έχει περάσει μέσα από τη βαλβίδα, swing τα φυλλάδια έκλεισαν για να αποτρέψει το αίμα που έχει μόλις περάσει στην αριστερή κοιλία να ρέει προς τα πίσω, προς τη λάθος κατεύθυνση.

Μια ελαττωματική βαλβίδα καρδιάς είναι μία που αποτυγχάνει είτε να ανοίξει ή να κλείσει πλήρως. Όταν μια βαλβίδα στενεύει και τη ροή του αίματος μέσα από αυτό είναι περιορισμένη, η κατάσταση αυτή ονομάζεται στένωση. Στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, η οποία εμποδίζει τη ροή του αίματος στην αριστερή κοιλία της καρδιάς.

Αιτίες της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν:

 • Ο ρευματικός πυρετός. Μια επιπλοκή της strep το λαιμό, ρευματικός πυρετός μπορεί να προκαλέσει βλάβη της μιτροειδούς βαλβίδας, που οδηγεί σε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας αργότερα στη ζωή. Ρευματικός πυρετός είναι η πιο κοινή αιτία της μιτροειδούς βαλβίδας. Μπορεί να βλάψει το μιτροειδούς βαλβίδας με δύο βασικούς τρόπους. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει τα φυλλάδια της βαλβίδας για να πυκνώσει, περιορίζοντας την ικανότητα της βαλβίδας να ανοίξει. Ή η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει τα φυλλάδια της μιτροειδούς βαλβίδας να συγχωνεύονται κάπως μαζί, εμποδίζοντας τη βαλβίδα από το άνοιγμα και το κλείσιμο σωστά. Τα άτομα με ρευματικές πυρετός μπορεί να έχει τόσο της μιτροειδούς βαλβίδας και παλινδρόμηση.
 • Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα μωρά γεννιούνται με μια στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας και την ανάπτυξη της μιτροειδούς βαλβίδας νωρίς στη ζωή. Τα μωρά που γεννιούνται με αυτό το πρόβλημα συνήθως απαιτούν χειρουργική επέμβαση στην καρδιά για να καθορίσει τη βαλβίδα. Άλλοι γεννιούνται με ένα κατεστραμμένο μιτροειδούς βαλβίδας που τους βάζει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της μιτροειδούς βαλβίδας όταν είναι μεγάλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί δεν ξέρουν γιατί μια καρδιακή βαλβίδα αποτυγχάνει να αναπτυχθεί σωστά σε ένα νεογέννητο, βρέφος ή παιδί, οπότε δεν είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί.
 • Άλλες αιτίες. Σπάνια, όγκοι, θρόμβους αίματος ή όγκοι μπορούν να εμποδίσουν την μιτροειδούς βαλβίδας, μιμούμενη της μιτροειδούς βαλβίδας. Όπως μπορείτε ηλικία, οι υπερβολικές καταθέσεις ασβεστίου μπορεί να δημιουργήσει γύρω της μιτροειδούς βαλβίδας, το οποίο μερικές φορές, προκαλεί σημαντική στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Θεραπεία ακτινοβολίας στο στήθος και ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Παράγοντες κινδύνου

Μιτροειδούς βαλβίδας είναι λιγότερο συχνή σήμερα από ότι ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες, επειδή η πιο κοινή αιτία, ρευματικό πυρετό, είναι σπάνια στην Ευρώπη. Ωστόσο, ρευματικός πυρετός παραμένει ένα συχνό πρόβλημα σε χώρες όπου η χρήση αντιβιοτικών δεν είναι τόσο κοινή.

Οι παράγοντες κινδύνου για στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν ένα ιστορικό ρευματικού πυρετού και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις στρεπτόκοκκο. Η ακτινοβολία που αφορούν το στήθος μπορεί να οδηγήσει σε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Άλλες ασυνήθιστες αιτίες της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν φάρμακα, όπως παρασκευάσματα ερυσίβη που χρησιμοποιούνται για τις ημικρανίες.

Επιπλοκές

Όπως και άλλα προβλήματα καρδιακής βαλβίδας, της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να αποδυναμώσει την καρδιά σας και να μειώσει το πόσο αποτελεσματικά το αίμα αντλιών. Μιτροειδούς βαλβίδας μειώνει την ποσότητα του αίματος που ρέει προς τα εμπρός μέσα από την καρδιά σας και έξω με το υπόλοιπο σώμα σας.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, στένωση μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως:

 • Καρδιακή ανεπάρκεια. Καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψουν τις ανάγκες του σώματός σας. Μία στένωση μιτροειδούς βαλβίδας έρχεται σε επαφή με τη ροή του αίματος μέσω της καρδιάς σας και την καρδιά σας έξω με το υπόλοιπο σώμα σας. Επιπλέον, η πίεση συσσωρεύεται στους πνεύμονες, οδηγώντας σε συσσώρευση υγρού. Τελικά, αυτό τοποθετεί ένα στέλεχος στη δεξιά πλευρά της καρδιάς, που οδηγεί σε συσσώρευση υγρού είτε σε αστραγάλους ή την κοιλιά σας ή δύο τομείς (οίδημα).
 • Διεύρυνση της καρδιάς. Η συσσώρευση πίεσης της μιτροειδούς αποτελέσματα βαλβιδική στένωση στη διεύρυνση της άνω αριστερό τμήμα της καρδιάς σας (αίθριο). Κατά την πρώτη αυτή η αλλαγή βοηθά την καρδιά σας αντλεί περισσότερο αποτελεσματικά, αλλά τελικά, βλάπτει τη γενική υγεία της καρδιάς σας. Επιπλέον, η πίεση μπορεί να δημιουργήσει στους πνεύμονες και να προκαλέσει πνευμονική συμφόρηση και η υπέρταση.
 • Η κολπική μαρμαρυγή. Σε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, το τέντωμα και η διεύρυνση του αριστερού κόλπου της καρδιάς σας μπορεί να οδηγήσει σε μια ανωμαλία του καρδιακού ρυθμού που ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή. Στην κολπική μαρμαρυγή, οι άνω θαλάμων της καρδιάς σας να χτυπά χαοτικά και πολύ γρήγορα.
 • Οι θρόμβοι αίματος. Αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων στο επάνω αριστερό τμήμα της καρδιάς σας, όταν πισίνες αίμα της μιτροειδούς βαλβίδας. Οι θρόμβοι αίματος από την καρδιά σας μπορεί να ξεσπάσει και να ταξιδεύουν σε άλλα μέρη του σώματός σας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, ένας θρόμβος αίματος που ταξιδεύει στον εγκέφαλό σας και μπλοκ ένα αιμοφόρο αγγείο εκεί θα μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • . Πνευμονική συμφόρηση Μια άλλη πιθανή επιπλοκή της μιτροειδούς βαλβίδας είναι πνευμονικό οίδημα - μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα και το υγρό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στους πνεύμονες σας. Αυτό προκαλεί συμφόρηση των πνευμόνων, με αποτέλεσμα την δυσκολία στην αναπνοή και, μερικές φορές, βήχας με πτύελα του αίματος-χρωματισμένης.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Ο οικογενειακός γιατρός σας μπορεί να είναι ο πρώτος που υποπτευόμαστε ή τη διάγνωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Μετά την αρχική ραντεβού σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων (καρδιολόγος).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το ραντεβού σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, και για πόσο καιρό.
 • Κάντε μια λίστα με βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων πρόσφατα προβλήματα υγείας που είχατε και τα ονόματα της κάθε συνταγή και over-the-counter φάρμακα που παίρνετε.
 • Βρείτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που μπορεί να έρθει μαζί σας στο ραντεβού, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να βοηθήσει να θυμηθείτε τι λέει ο γιατρός.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις που θέλετε να είστε βέβαιος να ρωτήσετε το γιατρό σας.
Μιτροειδούς βαλβίδας. Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.
Μιτροειδούς βαλβίδας. Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας κατά την αρχική ραντεβού σας περιλαμβάνουν:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα αυτά εκεί;
 • Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τους περιορισμούς στο χρόνο που οδηγεί στο ραντεβού μου με έναν καρδιολόγο;

Οι ερωτήσεις να ρωτήσω αν αναφέρονται σε καρδιολόγο περιλαμβάνουν:

 • Ποια είναι η διάγνωσή μου;
 • Τι κάνετε θεραπεία μου προτείνετε;
 • Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων που είστε συνιστώντας;
 • Αν είστε συνιστώντας μια επεμβατική διαδικασία, τι θα την αποκατάστασή μου είναι σαν;
 • Πώς θα παρακολουθεί την υγεία μου την πάροδο του χρόνου;
 • Τι είναι ο κίνδυνος μου μακροπρόθεσμων επιπλοκών από αυτή την κατάσταση;
 • Τι περιορισμούς θα πρέπει να ακολουθήσω;
 • Θα σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής δραστηριότητας, αυξάνουν τον κίνδυνο των επιπλοκών μου;
 • Τι διατροφή και αλλαγές στον τρόπο ζωής πρέπει να κάνω;
 • Έχω αυτά τα άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ένας γιατρός ή καρδιολόγος που σας βλέπει για πιθανή στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να ζητήσει:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Έχετε τα συμπτώματά σας πάρει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν την ταχεία, φτερούγισμα ή χτυπάει καρδιοχτύπια;
 • Έχετε ποτέ έβηξε επάνω του αίματος;
 • Η άσκηση ή σωματική δραστηριότητα κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα;
 • Γνωρίζετε κάθε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων στην οικογένειά σας;
 • Είχατε ποτέ εν γνώσει ρευματικό πυρετό;
 • Είσαι αγωγή ή έχετε πρόσφατα υποβληθεί σε θεραπεία για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα υγείας;
 • Έχετε ή είχατε καπνίζετε; Πόσο;
 • Χρησιμοποιείτε αλκοόλ ή η καφεΐνη; Πόσο;
 • Σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος στο μέλλον;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Ενώ περιμένετε για το ραντεβού σας, ελέγξτε με τα μέλη της οικογένειάς σας για να μάθετε εάν έχετε οποιεσδήποτε στενούς συγγενείς έχουν διαγνωστεί με καρδιακή νόσο. Τα συμπτώματα της μιτροειδούς βαλβίδας είναι παρόμοια με μια σειρά από άλλες καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που έχουν την τάση να τρέξει στις οικογένειες. Γνωρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό της υγείας της οικογένειάς σας θα βοηθήσει το γιατρό σας να καθορίσει τα επόμενα βήματα για τη διάγνωση και τη θεραπεία σας.

Εάν η άσκηση κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα, μην ασκείται σωματικά τον εαυτό σας μέχρι να έχετε δει από το γιατρό σας.

Εξετάσεις και διάγνωση

Εάν εμφανιστούν σημεία ή συμπτώματα της μιτροειδούς βαλβίδας - για παράδειγμα, αν είστε ξαφνικά με κομμένη την ανάσα με ήπια άσκηση - ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να υποβληθεί σε διάφορους τύπους των διαγνωστικών εξετάσεων.

Αλλά πρώτα ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει για το ιατρικό ιστορικό σας και να σας δώσει μια φυσική εξέταση. Στο πλαίσιο της εξέτασης σας, αυτός ή αυτή ακούει προσεκτικά την καρδιά σας μέσα από ένα στηθοσκόπιο. Μιτροειδούς βαλβίδας προκαλεί μια ανώμαλη ήχο της καρδιάς, που ονομάζεται καρδιακό φύσημα. Μία στένωση μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να κάνει μια ξεχωριστή ξερός κρότος που ακολουθείται από ένα γουργουρητό φύσημα.

Εκτός από την ακρόαση της καρδιάς, ο γιατρός σας ακούει στους πνεύμονές σας και τους ήχους της αναπνοής σας. Ο γιατρός σας είναι ο έλεγχος για πνευμονική συμφόρηση - η συσσώρευση υγρού στους πνεύμονές σας - που μπορεί να συμβεί με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Από τα πρώτα αποτελέσματα, ο γιατρός σας αποφασίσει ποια δοκιμές απαιτούνται για να γίνει η διάγνωση. Για τις δοκιμές, μπορεί να αναφέρεται σε καρδιολόγο.

Διαγνωστικές εξετάσεις
Κοινή εξετάσεις για τη διάγνωση της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν:

 • Ηχοκαρδιογράφημα. Αυτό το τεστ χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει μια εικόνα της καρδιάς σας. Σε ένα υπερηχοκαρδιογράφημα, τα ηχητικά κύματα που κατευθύνονται στην καρδιά σας από ένα ραβδί-όπως συσκευή (αισθητήριο) που πραγματοποιήθηκε στο στήθος σας. Τα ηχητικά κύματα ανακλώνται από την καρδιά σας και αντανακλάται πίσω μέσω του θωρακικού τοιχώματος και η ηλεκτρονική επεξεργασία για να παρέχει εικόνες βίντεο της καρδιάς σας σε κίνηση. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα βοηθά το γιατρό σας να εξετάσει εκ του σύνεγγυς την μιτροειδή βαλβίδα. Η εικόνα δείχνει τη δομή της μιτροειδούς βαλβίδας και πώς κινείται κατά τη διάρκεια της ήττα της καρδιάς σας.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Σε αυτή τη δοκιμή, τα μπαλώματα με σύρματα (ηλεκτρόδια) που συνδέεται με το δέρμα σας να μετρήσει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που εκπέμπεται από την καρδιά σας. Ερεθίσματα καταγράφονται ως κύματα που εμφανίζονται σε μια οθόνη ή εκτυπώνονται σε χαρτί. Ένα ΗΚΓ μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ρυθμό της καρδιάς σας και, έμμεσα, το μέγεθος της καρδιάς. Με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ορισμένα τμήματα της καρδιάς σας μπορεί να είναι διευρυμένη και μπορεί να έχουν κολπική μαρμαρυγή, μια ανωμαλία του καρδιακού ρυθμού. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να περπατήσουν σε ένα διάδρομο ή στο πεντάλ ένα στατικό ποδήλατο, ενώ υποβάλλονται σε ένα ΗΚΓ, για να δούμε πώς η καρδιά σας ανταποκρίνεται σε άσκηση.
 • Holter της παρακολούθησης. Το Holter είναι μια φορητή συσκευή που φοράτε να καταγράφει μια συνεχή ΗΚΓ, συνήθως για 24 έως 72 ώρες. Holter παρακολούθηση χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διαλείπουσα ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού που μπορεί να συνοδεύει μιτροειδούς βαλβίδας.
 • . Ακτινογραφία θώρακος Μια ακτινογραφία της εικόνας του στήθους σας επιτρέπει στον γιατρό σας να ελέγξετε το μέγεθος και το σχήμα της καρδιάς σας για να καθορίσει εάν το αριστερό κόλπο είναι διευρυμένη - μια πιθανή ένδειξη της μιτροειδούς βαλβίδας. Μια ακτινογραφία θώρακος βοηθά το γιατρό σας, ελέγξτε την κατάσταση των πνευμόνων σας. Μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να οδηγήσει σε αίμα δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στους πνεύμονές σας, η οποία προκαλεί συμφόρηση που είναι ορατό σε ακτινογραφία.
 • Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα. Αυτό το είδος της ηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει μια ακόμη πιο προσεκτική ματιά στο μιτροειδούς βαλβίδας. Οισοφάγο σας, ο σωλήνας που τρέχει από το λαιμό στο στομάχι σας, βρίσκεται στενά πίσω από την καρδιά σας. Σε ένα παραδοσιακό υπερηχοκαρδιογράφημα, ένας μετατροπέας κινείται πέρα ​​από το στήθος σας. Σε ένα διοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημα, ένα μικρό μορφοτροπέα που συνδέονται με το άκρο ενός σωλήνα εισάγεται κάτω οισοφάγο σας. Επειδή οισοφάγο σας βρίσκεται κοντά στην καρδιά σας, με το αισθητήριο παρέχει υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα της μιτροειδούς βαλβίδας και τη ροή του αίματος μέσα από αυτό.
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός σας θέματα λεπτό σωλήνα (καθετήρα) μέσω των αιμοφόρων αγγείων στο χέρι ή στη βουβωνική χώρα σας σε μια αρτηρία στην καρδιά σας. Μια χρωστική ουσία εγχύεται μέσω του καθετήρα γεμίζει τις αρτηρίες της καρδιάς σας, και οι αρτηρίες γίνονται ορατά σε μια ακτινογραφία. Η δοκιμή αυτή δίνει ο γιατρός σας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της καρδιάς σας. Μερικοί καθετήρες χρησιμοποιούνται σε καρδιακό καθετηριασμό έχουν μικροσκοπικές συσκευές (αισθητήρες) στις άκρες που μπορεί να μετρήσει την πίεση μέσα στους θαλάμους της καρδιάς, όπως το αριστερό κόλπο.

Καρδιακές δοκιμές όπως αυτές βοηθήσει το γιατρό σας να ξεχωρίσει μιτροειδούς βαλβίδας από άλλες καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων προβλημάτων της μιτροειδούς βαλβίδας. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς είναι μια κατάσταση κατά την οποία η μιτροειδής βαλβίδα δεν κλείνει ερμητικά. Πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας είναι μια διαταραχή κατά την οποία η μιτροειδής βαλβίδα κρεμά αντί να κλείνουν ερμητικά. Οι όροι αυτοί μπορούν επίσης να απαιτούν θεραπεία.

Εάν λάβετε μια διάγνωση της μιτροειδούς βαλβίδας, οι έλεγχοι αυτοί να βοηθήσει να αποκαλύψει την αιτία, να καθορίσουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, και να καθορίσουν εάν η μιτροειδής βαλβίδα μπορεί να επισκευαστεί ή εάν η αντικατάσταση μπορεί να είναι απαραίτητη.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Θεραπείες για την πρόληψη μόνιμη βλάβη στην καρδιά σας από στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας περιλαμβάνουν φάρμακα και επεμβατικές διαδικασίες.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.

Επεμβατική θεραπεία για στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας που δεν είναι πάντα απαραίτητη αμέσως. Αν οι εξετάσεις αποκαλύπτουν ότι έχετε ήπια έως μέτρια στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας και δεν έχετε συμπτώματα, δεν υπάρχει γενικά καμία ανάγκη για την άμεση επισκευή ή αντικατάσταση της βαλβίδας. Αντ 'αυτού, ο γιατρός σας θα προγραμματίσει εξετάσεις για να παρακολουθεί προσεκτικά τη βαλβίδα, έτσι ώστε η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει εάν η κατάστασή σας γίνεται πιο σοβαρή. Μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να γίνει κάτι για να της μιτροειδούς βαλβίδας, επειδή ποτέ δεν αναπτύσσουν σοβαρή στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Φάρμακα
Δεν υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να διορθώσουν ένα ελάττωμα της μιτροειδούς βαλβίδας. Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα με τη χαλάρωση φόρτο εργασίας της καρδιάς σας και τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού σας.

Για παράδειγμα, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει:

 • Τα διουρητικά. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να μειώσουν συσσώρευση υγρού στους πνεύμονές σας ή αλλού.
 • Αντιπηκτικά (). Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.
 • Β-αναστολείς ή αναστολείς των διαύλων ασβεστίου. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό σας και αφήστε την καρδιά σας να γεμίσει πιο αποτελεσματικά.
 • Αντιαρρυθμικά φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής ή άλλες διαταραχές του ρυθμού που σχετίζεται με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Διαδικασίες
Μπορεί να χρειαστεί επισκευή ή αντικατάσταση βαλβίδας για τη θεραπεία της μιτροειδούς βαλβίδας. Και οι δύο χειρουργικές και μη χειρουργικές επιλογές είναι διαθέσιμες.

Επισκευή με valvuloplasty μπαλόνι (valvotomy)
Αυτή η χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί ένα μαλακό, λεπτό σωλήνα (καθετήρα) συνενωμένο με ένα μπαλόνι. Ένας γιατρός καθοδηγεί τον καθετήρα μέσα από ένα αιμοφόρο αγγείο στον βραχίονα ή στη βουβωνική χώρα σας στην καρδιά σας και σε στένωση μιτροειδούς βαλβίδας σας. Μόλις στη θέση του, ένα μπαλόνι στο άκρο του καθετήρα είναι φουσκωμένα. Το μπαλόνι σπρώχνει ανοίξει το μιτροειδούς βαλβίδας και τεντώνει το άνοιγμα της βαλβίδας, τη βελτίωση της ροής του αίματος. Το μπαλόνι ξεφουσκώνει και στη συνέχεια ο καθετήρας με μπαλόνι οδηγείται πίσω από το σώμα σας. Valvuloplasty μπαλόνι μπορεί να ανακουφίσει μιτροειδούς βαλβίδας και τα συμπτώματά του. Αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλη, αν η βαλβίδα είναι τόσο σφιχτό (στένωση) και διαρροές (regurgitant) ή εάν η βαλβίδα σας είναι πολύ βαριά ασβεστωμένες. Είναι, επίσης, δεν εκτελούνται αν υπάρχει ένας θρόμβος αίματος σε ένα θάλαμο της καρδιάς σας, λόγω του κινδύνου της εκτόπισης του. Μπορεί να χρειαστεί η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Η χειρουργική της μιτροειδούς βαλβίδας
Εάν υπάρχουν περισσότερα από ήπια διαρροή (αναγωγή) της βαλβίδας σας ή αν έχετε άλλα προβλήματα της βαλβίδας, πέραν της μιτροειδούς βαλβίδας, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από βαλβιδοπλαστικές μπαλόνι. Χειρουργικές επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Βαλβιδοπλαστικές. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές χειρουργικά εργαλεία, ένας καρδιοχειρουργός μπορεί να κάνει τις επισκευές, όπως ο διαχωρισμός λιωμένο φυλλάδια βαλβίδα και την άρση των εμποδίων στην ή κοντά στην μιτροειδή βαλβίδα. Αυτό βοηθά να καταργήσετε την δίοδο της βαλβίδας. Μπορεί να χρειαστεί την επανάληψη της διαδικασίας εάν έχετε αναπτύξει στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας και πάλι στα χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση.
 • Αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας. Οι περισσότεροι άνθρωποι με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση θα έχουν την αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας. Χειρουργός σας αφαιρεί το στένωση μιτροειδούς βαλβίδας και το αντικαθιστά με μια μηχανική βαλβίδα ή μία βαλβίδα ιστού. Μηχανικές βαλβίδες, κατασκευασμένα από μέταλλο, είναι ανθεκτικά, αλλά ενέχει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων πάνω ή κοντά στη βαλβίδα. Εάν λάβετε ένα μηχανικό μιτροειδούς βαλβίδας, θα πρέπει να λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), για τη ζωή στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα. Βαλβίδες ιστών - που μπορεί να προέρχονται από ένα γουρούνι, αγελάδα ή ανθρώπινο δότη πτώματος - συχνά τελικά πρέπει να αντικατασταθούν. Ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει τους κινδύνους και τα οφέλη της κάθε τύπο καρδιακής βαλβίδας μαζί σας.

Μπορείτε να συνεχίσετε να είναι σε κίνδυνο για καρδιακές αρρυθμίες, ακόμη και μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση για στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Μπορεί να χρειαστεί να παίρνουν φάρμακα για να μειώσουν τον κίνδυνο ή να ελέγχουν τον καρδιακό ρυθμό σας.

Άλλες διαδικασίες
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χειρουργός σας μπορεί να εκτελέσει πρόσθετη χειρουργική επέμβαση κατά τη στιγμή της επιχείρησης σας για να προσπαθήσει να κρατήσει την καρδιά σας σε κανονικό ρυθμό, όπως η διαδικασία λαβύρινθο. Αυτό συνεπάγεται μια σειρά από χειρουργικές τομές στο άνω ήμισυ της καρδιάς (κόλποι). Αυτά θεραπεύσει σε προσεκτικά τοποθετημένα σημάδια στους κόλπους ότι αποτελούν τα όρια που αναγκάζουν ηλεκτρικά ερεθίσματα στην καρδιά σας να ταξιδέψει σωστά για να προκαλέσει την καρδιά να χτυπά αποτελεσματικά.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής σας, αν έχετε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να:

 • Δείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά. Λάβετε τακτική οδοντιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τις συστάσεις για την πρόληψη των λοιμώξεων της καρδιάς (ενδοκαρδίτιδα) για οποιαδήποτε οδοντιατρική διαδικασία.
 • Μειώστε το αλάτι στη διατροφή. Τρόφιμά σας δεν επηρεάζει άμεσα το βαθμό της μιτροειδούς βαλβίδας. Ωστόσο, το αλάτι στα τρόφιμα και τα ποτά μπορεί να αυξήσει την πίεση στην καρδιά σας. Έτσι, δεν προσθέτουν αλάτι στο φαγητό σας, και να αποφεύγουν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Διαβάστε τις ετικέτες στα τρόφιμα για την περιεκτικότητα σε νάτριο και να ζητήσει για χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι τρόφιμα όταν τρώτε έξω.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να σας κάνει δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί να περιπλέξουν τη χειρουργική επέμβαση καρδιάς, αν χρειαστεί ποτέ. Διατηρήστε το βάρος σας σε ακτίνα συνέστησε ο γιατρός σας.
 • Κόψτε την καφεΐνη. Αρρυθμίες (αρρυθμίες) μπορεί να συμβεί σε άτομα με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Αρρυθμίες μπορεί να επιδεινωθούν αν έχετε πάρα πολύ καφεΐνη. Ρωτήστε το γιατρό σας για την κατανάλωση ποτών με καφεΐνη, όπως ο καφές ή αναψυκτικά.
 • Ζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα. Εάν παρατηρήσετε συχνές αίσθημα παλμών ή αισθάνονται αγωνιστικά καρδιά σας, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Γρήγορους ρυθμούς της καρδιάς που δεν έχουν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση σε άτομα με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Περικοπές σε αλκοόλ. Βαριά χρήση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Αν έχετε στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης οινοπνεύματος.
 • Άσκηση. Σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει να κρατιέμαι σε καλή κατάσταση το σώμα σας και μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσει γρηγορότερα εάν έχετε ανάγκη από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Πόσο καιρό και σκληρά είστε σε θέση να ασκήσουν μπορεί να εξαρτάται από το επίπεδο της δραστηριότητας προκαλεί τα συμπτώματά σας, αν υπάρχουν. Ρωτήστε το γιατρό σας για οδηγίες πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.
 • Δείτε το γιατρό σας τακτικά. Καθιέρωσε ένα τακτικό πρόγραμμα ραντεβού με τον καρδιολόγο σας ή το φορέα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Αν είστε γυναίκα με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, να συζητήσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό με το γιατρό σας πριν μείνετε έγκυος, γιατί η καρδιά σας δουλεύει πιο σκληρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πώς μια καρδιά με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας ανέχεται αυτή η πρόσθετη εργασία εξαρτάται από το βαθμό της στένωσης και πόσο καλά αντλίες καρδιά σας. Εάν μείνετε έγκυος, καρδιολόγος και γυναικολόγος σας θα πρέπει να αξιολογήσει τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού σας, και μετά την παράδοση.

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μιτροειδούς βαλβίδας είναι η πρόληψη πιο κοινή αιτία της, ρευματικό πυρετό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας ότι και τα παιδιά σας να δείτε το γιατρό σας, όταν κάποιος από εσάς έχετε πόνο στο λαιμό. Ανεπεξέργαστα λοιμώξεις strep το λαιμό μπορεί να εξελιχθεί σε ρευματικό πυρετό. Ευτυχώς, strep το λαιμό είναι συνήθως εύκολα αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά.