Metatarsalgia

Ορισμός

Metatarsalgia είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο και τη φλεγμονή στη σφαίρα του ποδιού σας.

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε metatarsalgia αν είστε σωματικά δραστήριοι και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν το τρέξιμο και άλματα. Ή, μπορείτε να αναπτύξετε metatarsalgia φορώντας κακή τοποθέτηση παπούτσια. Υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως καλά.

Αν και γενικά δεν είναι σοβαρή, metatarsalgia μπορείτε να παραγκωνίσει. Ευτυχώς, συντηρητικές θεραπείες, όπως είναι ο πάγος και το υπόλοιπο, μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα συχνά metatarsalgia. Και τα κατάλληλα υποδήματα, μαζί με συσκευή απορρόφησης κραδασμών πέλματα ή αψίδα υποστηρίζει, μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζεστε για την πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση μελλοντικών προβλημάτων με metatarsalgia.

Συμπτώματα

Metatarsalgia. Η έντονη άσκηση ή δραστηριότητα.
Metatarsalgia. Η έντονη άσκηση ή δραστηριότητα.

Τα συμπτώματα της metatarsalgia μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Sharp, πόνος ή κάψιμο πόνος στην σφαίρα του ποδιού σας - το μέρος του πέλματος πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σας
 • Πόνος στην περιοχή γύρω από τη δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη δάχτυλα των ποδιών σας - ή, μόνο κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας
 • Ο πόνος που χειροτερεύει όταν στέκεστε, να περπατήσει ή να τρέξει και βελτιώνει όταν τοποθετείτε
 • Sharp ή γυρίσματα του πόνου στα δάχτυλα των ποδιών σας
 • Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα των ποδιών σας
 • Ο πόνος που χειροτερεύει όταν flex πόδια σας
 • Μια αίσθηση στα πόδια σας σαν να είστε το περπάτημα με ένα βότσαλο στο παπούτσι σου
 • Αυξημένη πόνο όταν είστε το περπάτημα χωρίς παπούτσια, ειδικά σε σκληρή επιφάνεια

Μερικές φορές αυτά τα συμπτώματα εξελίσσονται ξαφνικά - ειδικά αν έχετε πρόσφατα αύξησε το συνηθισμένο ποσό σας τρέξιμο, το άλμα ή άλλα υψηλής έντασης άσκηση - αλλά τα προβλήματα που συνήθως αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Δεν είναι όλα τα προβλήματα στα πόδια χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Μερικές φορές τα πόδια σας απλά πονούν μετά από μια κουραστική μέρα στέκεται ή τιμωρία προπόνηση. Αλλά είναι καλύτερο να μην αγνοήσει κάθε πόδι πόνο που διαρκεί περισσότερο από μερικές ημέρες. Συζητήστε με το γιατρό σας αν έχετε ένα κάψιμο πόνος στην σφαίρα του ποδιού σας, που δεν βελτιωθεί μετά την αλλαγή παπούτσια σας και την τροποποίηση των δραστηριοτήτων σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Σε κάθε πόδι, πέντε μεταταρσίου οστά τρέχει από αψίδα σας σε αρθρώσεις toe σας. Το πρώτο μετατάρσιο είναι βραχύτερο και παχύτερο από ό, τι τα άλλα τέσσερα οστά, τα οποία είναι συνήθως παρόμοια σε μέγεθος. Κατά τη διάρκεια της push-off φάση, όταν περπατάτε, να πηδούν ή να τρέξει, το σωματικό σας βάρος μεταφέρεται στα δάχτυλα των ποδιών και τα μετατάρσια σας. Το πρώτο και το δεύτερο μετατάρσιο οστά λαμβάνουν το κύριο βάρος αυτής της δύναμης.

Οι περισσότεροι μεταταρσίου προβλήματα δημιουργούνται όταν κάτι αλλάζει στον τρόπο που το πόδι σας λειτουργεί κανονικά (μηχανική), που επηρεάζουν τον τρόπο το βάρος σας έχει διανεμηθεί. Αυτό μπορεί να θέσει υπερβολική πίεση στα μετατάρσια, που οδηγεί σε φλεγμονή και πόνο, ειδικά στις κεφαλές των μεταταρσίων - Οι στρογγυλεμένες άκρες των οστών που συνδέονται με τα οστά toe σας.

Μερικές φορές, ένας μόνο παράγοντας μπορεί να οδηγήσει σε metatarsalgia. Πιο συχνά, οι διάφοροι παράγοντες που εμπλέκονται, όπως οι εξής:

 • Έντονη Δρομείς κατάρτισης ή δραστηριότητα. Διατρέχουν τον κίνδυνο metatarsalgia, κυρίως επειδή το μπροστινό μέρος του ποδιού σας απορροφά σημαντική δύναμη όταν τρέχετε. Αλλά όποιος συμμετέχει σε ένα μεγάλο αντίκτυπο άθλημα είναι επίσης σε κίνδυνο, ειδικά αν τα παπούτσια σας είναι κακή τοποθέτηση ή έχουν φθαρεί.
 • Ορισμένα σχήματα πόδι. Υψηλό τόξο μπορεί να θέσει επιπλέον πίεση στα μετατάρσια. Έτσι, μπορεί να έχει ένα δεύτερο δάχτυλο του ποδιού που είναι μεγαλύτερο από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, το οποίο προκαλεί περισσότερο βάρος από το κανονικό για να μεταφερθούν στο δεύτερο μετατάρσιο κεφάλι.
 • Hammertoe. Αυτό το πόδι πρόβλημα μπορεί να αναπτυχθεί όταν τα ψηλά τακούνια ή πολύ-μικρά παπούτσια εμποδίζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας από ξαπλωμένος. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα δάχτυλα των ποδιών σας - συνήθως το δεύτερο - μπούκλες προς τα κάτω εξαιτίας μιας στροφής στη μέση δάκτυλο κοινού. Αυτή η συστολή πιέζει τις κεφαλές των μεταταρσίων.
 • Κάλο. Αυτό είναι πρησμένο, επώδυνη χτύπημα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού σας. Μερικές φορές η τάση να αναπτύξει κάλους είναι κληρονομική, αλλά το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκύψουν από φορώντας ψηλά τακούνια ή πολύ-μικρά παπούτσια. Κάλοι είναι πολύ πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Ένας κάλος μπορεί να αποδυναμώσει μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας, βάζοντας επιπλέον άγχος για τη σφαίρα του ποδιού σας. Χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει ένα κάλο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε metatarsalgia αν δεν είστε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για τα πόδια σας για να επουλωθούν πλήρως.
 • Το υπερβολικό βάρος. Επειδή οι ​​περισσότεροι από τις μεταφορές το σωματικό βάρος σας σε μπροστινά πόδια σας όταν μετακομίζετε, επιπλέον κιλά σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στο μετατάρσιο σας. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει τα συμπτώματα της metatarsalgia.
 • Κακώς παπούτσια. Ψηλά τακούνια, τα οποία μεταφέρουν επιπλέον βάρος στο μπροστινό μέρος του ποδιού σας, είναι μια κοινή αιτία της metatarsalgia στις γυναίκες. Παπούτσια με στενό πλαίσιο toe ή αθλητικά παπούτσια που δεν έχουν υποστήριξη και padding μπορεί επίσης να συμβάλει στην μεταταρσίου προβλήματα.
 • Κατάγματα στρες. Μικρά διαλείμματα των μεταταρσίων οστών ή toe μπορεί να είναι επώδυνη και να αλλάξετε τον τρόπο που βάζετε βάρος στο πόδι σας.
 • Νεύρωμα του Morton. Αυτή noncancerous ανάπτυξη ινώδους ιστού γύρω από ένα νεύρο εμφανίζεται συνήθως μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου μεταταρσίου κεφάλια. Προκαλεί συμπτώματα που είναι παρόμοια με metatarsalgia και μπορούν επίσης να συμβάλουν στην μεταταρσίου στρες. Νεύρωμα Morton συχνά αποτελέσματα από φορώντας ψηλά τακούνια ή υπερβολικά σφιχτά παπούτσια που ασκούν πίεση στις μύτες των ποδιών σας. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί μετά από μεγάλο αντίκτυπο δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η αεροβική.

Παράγοντες κινδύνου

Σχεδόν ο καθένας μπορεί να αναπτύξει metatarsalgia, αλλά είστε σε υψηλότερο κίνδυνο, εάν:

 • Συμμετοχή σε μεγάλο αντίκτυπο σπορ. Metatarsalgia είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν είστε ένας δρομέας ή αν συμμετέχουν σε αθλήματα που περιλαμβάνουν το τρέξιμο ή το άλμα, όπως ποδόσφαιρο, τένις, του μπέιζμπολ, το ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Κολύμβηση και η ποδηλασία, η οποία δεν ασκήσει πίεση στην μπροστινά πόδια σας, δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν metatarsalgia.
 • Φορέστε ψηλά τακούνια ή παπούτσια που δεν ταιριάζουν σωστά. Ψηλά τακούνια μεταφέρουν επιπλέον βάρος πάνω στο μπροστινό μέρος του ποδιού σας, και τα παπούτσια που είναι πάρα πολύ σφιχτά μπορεί να συμπιέσει τα δάχτυλα των ποδιών σας. Φορώντας αθλητικά παπούτσια που δεν είναι καλά παραγεμισμένο ή που δεν είναι κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο άθλημα - για παράδειγμα, το μπάσκετ στα παπούτσια του τένις - επίσης, μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο metatarsalgia.
 • Είναι υπέρβαροι. Επιπλέον κιλά ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο μετατάρσιο σας.
 • Έχουν άλλα προβλήματα στα πόδια Ορισμένα σχήματα πόδι -. Όπως η υψηλή καμάρες, ένα μεγάλο δεύτερο δάχτυλο του ποδιού ή ασυνήθιστα μεγάλες μεταταρσίων - μπορεί να συμβάλει στην metatarsalgia. Έτσι, μπορεί να συνθήκες, όπως hammertoe, αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα. Αυτές οι συνθήκες μπορεί να προκαλέσει πόνο και τη φλεγμονή που αλλάζουν τον τρόπο που τα πόδια και την κατανομή του βάρους στα πόδια σας.

Επιπλοκές

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, metatarsalgia μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Πόνος σε άλλα μέρη της ίδιας ή αντίθετο πόδι
 • Πόνος σε άλλα σημεία του σώματος, όπως η πλάτη ή στο ισχίο, λόγω χωλότητα (αλλοιωθεί βάδισμα) από τον πόνο ποδιών

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Θα πιθανώς πρώτα να δούμε τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό οστών (ορθοπεδικός) ή ενός ποδιού ειδικό (podiatrist).

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για την επίσκεψή σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το διορισμό σας:

 • Κάντε μια λίστα με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον πόνο ποδιών σας.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Για metatarsalgia, περιλαμβάνουν ορισμένα βασικά ερωτήματα ίσως να θέλετε να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι είναι αυτό που προκαλεί τα συμπτώματα μου;
 • Χρειάζομαι κάποιες εξετάσεις;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Τι κάνετε θεραπεία μου προτείνετε;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Πόσο καιρό θα είναι προτού να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα;
 • Υπάρχουν περιορισμοί δραστηριότητας που θα πρέπει να ακολουθήσει εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κακώς παπούτσια.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κακώς παπούτσια.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Μερικές ερωτήσεις ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να περιλαμβάνει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Ενώ είστε σε αναμονή για να δείτε το γιατρό σας, το υπόλοιπο πόδι σας όσο το δυνατόν περισσότερο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια. Εάν ο πόνος σας είναι σοβαρή, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve) ή ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει την ταλαιπωρία σας.

Εξετάσεις και διάγνωση

Διάφορα προβλήματα στα πόδια μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της metatarsalgia. Για να βοηθήσει να εντοπίσουν την πηγή του πόνου, ο γιατρός σας θα εξετάσει το πόδι σας και να ρωτήσω σχετικά με τον τρόπο ζωής σας και το επίπεδο δραστηριότητας. Μπορεί να χρειαστείτε μια ακτινογραφία για τον εντοπισμό ή να αποκλείσει ένα κάταγμα άγχος ή άλλα προβλήματα στα πόδια.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Συντηρητικό μέτρα ανακουφίσει συνήθως τον πόνο της metatarsalgia.

 • Rest. Προστατέψτε το πόδι σας από περαιτέρω ζημία με το να μην τονίζοντας. Μπορεί να χρειαστεί να αποφύγετε το αγαπημένο σας άθλημα για μια στιγμή, αλλά μπορείτε να μείνετε σε φόρμα με χαμηλής έντασης ασκήσεις, όπως το κολύμπι ή το ποδήλατο. Συνεχίστε με το τέντωμα και κάτω ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος, όπως επιτρέπει τον πόνο σας.
 • Πάγος η πληγείσα περιοχή. Εφαρμόστε παγοκύστες στην προσβεβλημένη περιοχή για περίπου 20 λεπτά κάθε φορά, πολλές φορές την ημέρα. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, τυλίξτε τις παγοκύστες σε μια λεπτή πετσέτα.
 • Πάρτε ένα over-the-counter παυσίπονο. Δοκιμάστε ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ναπροξένη (Aleve, άλλοι) ή ασπιρίνη για να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή.
 • Να φοράτε κατάλληλα παπούτσια. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα παπούτσι που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τον τύπο ποδιών σας, διασκελισμό σας και συγκεκριμένο άθλημα σας.
 • Δοκιμάστε να απορροφούν τους κραδασμούς πάτους Αυτά τα off-the-shelf ένθετα παπούτσι -. Συχνά είναι κατασκευασμένα από φελλό, πλαστικό, καουτσούκ ή μια παχύρρευστη ουσία - ταιριάζει μέσα τα παπούτσια σας για να βοηθήσει σοκ μαξιλάρι.
 • Χρησιμοποιήστε μεταταρσίου μαξιλάρια. Αυτά τα off-the-shelf μαξιλάρια τοποθετούνται στα παπούτσια σας ακριβώς μπροστά του μεταταρσίου οστού για να εκτρέψει το άγχος μακριά από την επώδυνη περιοχή.
 • Εξετάστε υποστηρίζει την καμάρα. Εάν πάτους δεν βοηθούν, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πατοι να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος για τα μετατάρσια οστά και να βελτιωθεί η λειτουργία του ποδιού. Off-the-shelf πατοι έρχονται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα. Πιο ανθεκτικό υποστηρίζει την καμάρα μπορεί να είναι custom-made από ένα καλούπι αφρού ή γύψο του ποδιού σας.

  Τα άκαμπτα υποστηρίγματα Arch κατασκευασμένο από υλικό σταθερή όπως πλαστικό ή ίνες άνθρακα. Είναι σχεδιασμένο για τον έλεγχο της κίνησης σε δύο μεγάλες αρθρώσεις πόδι κάτω από τους αστραγάλους σας. Οι ημιάκαμπτο υποστηρίζει την καμάρα από μαλακότερα υλικά, όπως δέρμα και φελλό ενισχύεται από σιλικόνη. Arch υποστηρίζει σχεδιαστεί για τη θεραπεία metatarsalgia μπορεί να περιλαμβάνουν μεταταρσίου μαξιλάρια, πάρα πολύ.

Αν συντηρητικές θεραπείες αποτύχουν, σε σπάνιες περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση για να επαναπροσδιορίσουμε τις μεταταρσίου οστά μπορεί να είναι μια επιλογή. Εάν σκέφτεστε να κάνετε το πόδι χειρουργική επέμβαση, να συζητήσουν τα οφέλη και τους κινδύνους με το γιατρό σας.

Πρόληψη

Όταν είστε σοβαροί για τον αθλητισμό, μεταταρσίων σας μπορεί να πάρει μια ήττα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ζουν με τον πόνο και τους τραυματισμούς. Για να προστατέψετε τα πόδια σας:

 • Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια. Φορώντας τα ψηλά τακούνια ή πολύ-μικρά παπούτσια μπορεί να θέσει το στάδιο για μια σειρά από προβλήματα στα πόδια, συμπεριλαμβανομένων metatarsalgia. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια που δεν παρέχουν αρκετή υποστήριξη και απορρόφηση των κραδασμών. Ψάξτε για τα παπούτσια με ένα ευρύ πλαίσιο toe και ένα μοναδικό rocker, που αναδιανέμει το βάρος στο κάτω μέρος του ποδιού σας.
 • Σκεφτείτε αμβλύνονται πάτους ή υποστηρίζει την καμάρα Τα προϊόντα αυτά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου της metatarsalgia -. Καθώς και την ανακούφιση από τον πόνο, όταν αναπτύσσεται.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Διατηρώντας το βάρος σας σε μια υγιή σειρά μπορεί να πάρει ένα φορτίο από τα πόδια σας.

Αν είστε αναρρώνει από έναν τραυματισμό, μην προσπαθήσετε να επαναλάβει την έντονη δραστηριότητα πάρα πολύ σύντομα. Εάν δεν είστε πλήρως επουλωθεί - ή σας εκπαιδεύσει μέσα από τον πόνο - θα μπορεί να αναπτύξουν πιο σοβαρά προβλήματα που περιορίζουν τη δραστηριότητά σας ακόμα περισσότερο.

Βλέπε επίσης