Λεύκη

Ορισμός

Λεύκη (Vit-θη-LI-go) είναι μια κατάσταση κατά την οποία το δέρμα σας χάνει μελανίνη, η χρωστική ουσία που καθορίζει το χρώμα του δέρματος, τα μαλλιά και τα μάτια σας. Λεύκη εμφανίζεται όταν τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη πεθαίνουν ή δεν είναι πλέον μελανίνη μορφή, προκαλώντας σιγά-σιγά διεύρυνση άσπρα μπαλώματα του ακανόνιστα σχήματα να εμφανίζονται στο δέρμα σας.

Λεύκη επηρεάζει όλες τις φυλές, αλλά μπορεί να είναι πιο εμφανής σε άτομα με σκούρο δέρμα. Λεύκη ξεκινά συνήθως ως μικρές περιοχές της απώλειας χρωστικής ουσίας που εξαπλώθηκε με το χρόνο. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη λεύκη. Ο στόχος της θεραπείας είναι να σταματήσει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της απώλειας χρωστικής ουσίας και, αν επιθυμείτε, να προσπαθήσει να επιστρέψει λίγο χρώμα στο δέρμα σας.

Συμπτώματα

Η κύρια ένδειξη της λεύκη είναι:

 • Η απώλεια χρωστική ουσία που παράγει λευκό γαλακτώδες μπαλώματα (αποχρωματισμός) στο δέρμα σας

Άλλες λιγότερο συχνές συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Η πρόωρη λεύκανση ή το γκριζάρισμα των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, τις βλεφαρίδες σας, τα φρύδια ή τα γένια
 • Απώλεια του χρώματος στους ιστούς που γραμμή το εσωτερικό του στόματός σας (βλεννογόνων)
 • Απώλεια ή αλλαγή του χρώματος στο εσωτερικό στρώμα του ματιού σας (αμφιβληστροειδής)

Αν οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας μπορεί να επηρεαστεί από λεύκη, αποχρωματισμός συνήθως αναπτύσσεται για πρώτη φορά σε εκτεθειμένο στον ήλιο περιοχές του δέρματος σας, όπως τα χέρια, τα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο και τα χείλη. Γεννητικά όργανα μπορούν επίσης να επηρεαστούν. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία, λεύκη συχνά εμφανίζεται για πρώτη φορά μεταξύ των ηλικιών 10 και 30. Λεύκη εμφανίζεται γενικά σε μία από τις τρεις μορφές:

 • Γενικευμένη. Σε αυτή την πιο κοινή υποκατηγορία, απώλεια χρωστικής ουσίας είναι διαδεδομένη σε πολλά μέρη του σώματός σας, συχνά συμμετρικά.
 • Τμηματική. Απώλεια του χρώματος του δέρματος εμφανίζεται μόνο στη μία πλευρά του σώματός σας. Αυτός ο τύπος τείνει να εμφανιστεί σε νεαρότερη ηλικία, η πρόοδος για ένα χρόνο ή δύο, τότε να σταματήσει.
 • Focal. Αποχρωματισμός περιορίζεται σε μία ή λίγες περιοχές του σώματός σας.

Η φυσική πορεία της λεύκης είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Μερικές φορές τα έμπλαστρα στάση δεν αποτελούν θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απώλεια χρωστικής εξαπλώνεται και τελικά να μπορεί να περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του δέρματος.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Δείτε το γιατρό σας εάν περιοχές του δέρματος, τα μαλλιά ή τα μάτια σας να χάσετε χρωματισμό. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τη λεύκη, υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία του αποχρωματισμού και να προσπαθήσει να επιστρέψει λίγο χρώμα στο δέρμα σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Λεύκη εμφανίζεται όταν μελανίνης που σχηματίζουν τα κύτταρα (μελανοκύτταρα) αδυνατούν να παράγουν μελανίνη - η σκοτεινή χρωστική ουσία στην επιδερμίδα που δίνει στο δέρμα σας κανονικό χρώμα του. Η συμμετοχή μπάλωμα του δέρματος γίνεται τότε λευκό. Δεν είναι γνωστό γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες έχουν θεωρίες ως προς το τι προκαλεί την λεύκη. Μπορεί να οφείλεται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κληρονομικότητα μπορεί να είναι ένας παράγοντας, διότι υπάρχει μια αυξημένη συχνότητα εμφάνισης της λεύκης σε ορισμένες οικογένειες. Μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ένα συμβάν, όπως ηλιακά εγκαύματα ή συναισθηματική δυσφορία, που προκάλεσε την κατάσταση. Μερικές φορές η απώλεια χρωστικής ουσίας μπορεί να συμβεί σε κάποιον που είχε ένα μελάνωμα, μια κακοήθεια των κυττάρων που παράγουν μελανίνη (μελανοκύτταρα). Ωστόσο, καμία από αυτές τις θεωρίες έχει αποδειχθεί ως μια οριστική αιτία της λεύκης.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Μπορεί στη συνέχεια να παραπεμφθεί σε γιατρό που ειδικεύεται στις διαταραχές του δέρματος (δερματολόγος).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το ραντεβού σας και να γνωρίζετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Συντάξτε οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας. Μάθετε εάν κάποιος στην οικογένειά σας έχει μια ιστορία της λεύκης, ή μια ιστορία της κάθε θυρεοειδούς ή αυτοάνοση ασθένεια.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες, οι πρόσφατες αλλαγές της ζωής, ή πρόσφατα ηλιακά εγκαύματα ή δερματικά εξανθήματα.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας μπορεί να είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Για λεύκη, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Χρειάζομαι κάποιες εξετάσεις;
 • Είναι η κατάσταση αυτή προσωρινή ή μακροχρόνια;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες και που μου προτείνετε;
 • Τι είδους παρενέργειες μπορεί να περιμένω από τη θεραπεία;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσει, όπως η αποφυγή του ήλιου σε ορισμένες χρονικές περιόδους ή φορώντας ένα ειδικό αντηλιακό εκεί;
 • Μπορείτε να μου συστήσετε ένα κάλυμμα-up ή αυτο-μαυρίσματος προϊόν;
 • Έχετε φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Μην διστάσετε να ζητήσετε οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα που προκύπτουν.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Πότε ξεκίνησες να χάνει χρωστική;
 • Μήπως έχετε ένα ηλιακό έγκαυμα ή εξάνθημα του δέρματος, πριν να παρατηρήσει απώλεια χρωστικής ουσίας σας;
 • Να τους τομείς της φαγούρα απώλεια χρωστικής ουσίας ή να προκαλέσει οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα;
 • Είχατε ποτέ αυτό το είδος της αλλαγής πριν;
 • Είχατε διάγνωση του μελανώματος στο παρελθόν;
 • Υπάρχει κάποιος στην οικογένειά σας έχει μια ιστορία της λεύκης, αυτοάνοσα νοσήματα ή και τα δύο;
 • Τι είναι το επάγγελμά σας και ποια είναι τα χόμπι σας; Είστε εκτεθειμένοι σε δραστικές χημικές ουσίες είτε;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Ενώ είστε σε αναμονή για να δείτε το γιατρό, τον περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο σας και φορέστε ένα ευρέως φάσματος αντηλιακό με δείκτη προστασία από ηλιακά εγκαύματα (SPF) τουλάχιστον 30. Εάν αισθάνεστε αμήχανα για τις αλλαγές στο δέρμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλλυντικά ή τα ανήλια προϊόντα μαυρίσματος (αυτο-βυρσοδέψες) για την κάλυψη των αποχρωματισμένες περιοχές.

Εξετάσεις και διάγνωση

Λεύκη. Συντάξτε οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας.
Λεύκη. Συντάξτε οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας.

Ιατρικό ιστορικό και εξετάσεις
Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι έχετε λεύκη, αυτός ή αυτή θα σας ρωτήσει για το ιατρικό ιστορικό σας και να σας εξετάσει. Σημαντικοί παράγοντες στην ιστορία της ιατρικής σας περιλαμβάνουν:

 • Ένα οικογενειακό ιστορικό της λεύκης ή μια αυτοάνοση ασθένεια
 • Μια προσωπική ιστορία του ευαισθησία στον ήλιο ή άλλες δερματικές παθήσεις
 • Ένα εξάνθημα, ηλιακά εγκαύματα ή άλλα τραύματα του δέρματος μέσα σε δύο έως τρεις μήνες από την έναρξη της απώλειας χρωστικής ουσίας
 • Ένα ιστορικό μελανώματος ή πολλαπλές, άτυπους σπίλους
 • Πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών (πριν την ηλικία των 35)
 • Το στρες ή σωματική ασθένεια

Ο γιατρός σας θα σας εξετάσει για να αποκλείσει άλλα ιατρικά προβλήματα ή παθήσεις του δέρματος, όπως η δερματίτιδα ή ψωρίαση. Αυτός ή αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συσκευή που ονομάζεται μια λάμπα Woods, που λάμπει υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) φωτός πάνω στο δέρμα, για να διαπιστωθεί αν έχετε λεύκη.

Βιοψία του δέρματος και του αίματος επιστήσει
Εκτός από τη συλλογή προσωπικών και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας και την εξέταση του δέρματός σας, ο γιατρός σας μπορεί επίσης:

 • Πάρτε ένα μικρό δείγμα (βιοψία) του προσβεβλημένου δέρματος σας
 • Ισοπαλία αίματος για να ελέγξει αριθμού των αιμοσφαιρίων σας, τη λειτουργία του θυρεοειδούς και να αναζητήσει την παρουσία αντιπυρηνικών αντισωμάτων (ένα είδος αυτοαντισωμάτων) που να δείχνουν μια αυτοάνοση ασθένεια

Επιπλέον, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να δείτε έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο) για εξέταση των ματιών για να ελέγξετε τη φλεγμονή στο μάτι σας (ραγοειδίτιδα).

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Ιατρική θεραπεία για τη λεύκη δεν είναι πάντα απαραίτητο. Για μερικούς, το χρώμα του δέρματος επιστρέφει χωρίς θεραπεία. Για άλλους, self-care μέτρα, όπως η χρήση αντηλιακού και την εφαρμογή καλλυντική κρέμα καμουφλάζ, μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας. Για ανοιχτόχρωμο δέρμα, τα άτομα, την αποφυγή μαυρίσματος μπορεί να κάνει τις περιοχές σχεδόν δυσδιάκριτη.

Ανάλογα με τον αριθμό, το μέγεθος και τη θέση των άσπρα μπαλώματα, μπορείτε να αποφασίσετε να αναζητήσουν ιατρική θεραπεία. Ιατρικές θεραπείες για τη λεύκη στόχο να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, είτε με την αποκατάσταση χρώμα (χρωστική ουσία) ή με την καταστροφή του εναπομείναντος χρώματος.

Η θεραπεία για την λεύκη μπορεί να διαρκέσει για όσο διάστημα έξι έως 18 μήνες, και ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε περισσότερα από ένα θεραπεία προτού να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για σας.

Ιατρικές θεραπείες

 • Η τοπική θεραπεία με κορτικοστεροειδή. Κορτικοστεροειδή μπορεί να βοηθήσει το χρώμα επιστροφή στο δέρμα σας (repigmentation), ιδιαίτερα αν το φάρμακο έχει ξεκινήσει πρώτα στάδια της νόσου. Milder τοπικά κορτικοστεροειδή κρέμα ή αλοιφή μπορεί να συνταγογραφηθεί για τα παιδιά και για τους ανθρώπους που έχουν μεγάλες περιοχές του depigmented δέρματος. Μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες θεραπείας, πριν να αρχίσετε να βλέπετε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος σας. Αυτή η θεραπεία είναι εύκολη και αποτελεσματική, αλλά ο γιατρός σας πρέπει να σας παρακολουθεί στενά για παρενέργειες, όπως η λέπτυνση του δέρματος (ατροφία) και τις ραβδώσεις ή γραμμές στο δέρμα σας (ραβδώσεις του δέρματος). Calcipotriene (ϋονοηβχ), ένα παράγωγο βιταμίνης D, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν τοπικά και είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται με κορτικοστεροειδή ή υπεριώδες φως.
 • Επίκαιρα immunomodulators. Επίκαιρα αλοιφές που περιέχουν tacrolimus ή pimecrolimus είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους με μικρές περιοχές του αποχρωματισμού, ειδικά στο πρόσωπο και το λαιμό. Αυτή η θεραπεία μπορεί να έχουν λιγότερες παρενέργειες από ό, τι τα κορτικοστεροειδή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με υπεριώδη θεραπείες Β (UVB). Ωστόσο, μελέτες που διεξάγονται σε αυτές τις θεραπείες έχουν μικρή, και υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο λεμφώματος και καρκίνου του δέρματος.
 • Επίκαιρα ψωραλένιο συν υπεριώδη ακτινοβολία Α (PUVA). Αυτή η επιλογή, η οποία καλείται επίσης, φωτοθεραπεία, μπορεί να είναι αποτελεσματική για σας εάν λιγότερο από το 20 τοις εκατό του σώματός σας έχει αποχρωματισμένες κηλίδες. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό μία ή δύο φορές την εβδομάδα για τη θεραπεία. Ο γιατρός ή η νοσοκόμα σας εφαρμόζει μια λεπτή επίστρωση από την τοπική ψωραλίνης περίπου 30 λεπτά πριν από την έκθεση στο φως. Psoralen κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο υπεριώδες φως. Το δέρμα σας στη συνέχεια εκτίθεται σε UVA φως, το οποίο μετατρέπει τα επεξεργασμένα περιοχές ροζ. Καθώς το δέρμα επουλώνεται, ένα πιο φυσιολογικό χρώμα του δέρματος εμφανίζεται.

  Μια παραλλαγή είναι γνωστή ως νερό του μπάνιου PUVA, στην οποία θα βρίσκονται σε μια λεκάνη με νερό που περιέχει ψωραλίνης για 15 λεπτά πριν είστε εκτεθειμένοι στο φως.

  Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες.
  Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες.

  Οι πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν σοβαρά ηλιακά εγκαύματα και φουσκάλες, αν και μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιπλοκών, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως μετά από κάθε θεραπεία. Υπέρχρωση - overdarkening του δέρματος - είναι συνήθως προσωρινή και τελικά φωτίζει όταν η θεραπεία σταματά.

 • Προφορική ψωραλένιο, φωτοθεραπεία (PUVA στόματος). Εάν έχετε αποχρωματισμένες περιοχές που καλύπτουν περισσότερο από το 20 τοις εκατό του σώματός σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει στόματος ψωραλένιο. Για την αγωγή αυτή, παίρνετε την προφορική ψωραλένιο περίπου δύο ώρες πριν από την έκθεση στο φως UVA. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, επιτρέποντας για τουλάχιστον μια ημέρα μεταξύ των θεραπειών. Όπως και με τοπική ψωραλένιο, το επεξεργασμένο δέρμα γίνεται ροζ, μετά την έκθεση UVA, και τελικά σβήνει σε ένα πιο φυσιολογικό τόνο του δέρματος.

  Αυτή η θεραπεία μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας φυσικό φως του ήλιου, αν δεν έχετε πρόσβαση στο γραφείο ενός γιατρού με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο γιατρός σας θα σας αφήσει να ξέρετε πόσο έκθεση που χρειάζεστε και θα θέλουν να παρακολουθούν τις αλλαγές στο δέρμα σας συχνά.

  Ηλιακό έγκαυμα, ναυτία, έμετος, κνησμός, μη φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών και overdarkening του δέρματος είναι πιθανές βραχυπρόθεσμες παρενέργειες αυτής της θεραπείας, εάν αυτό γίνεται στο γραφείο του γιατρού ή με φυσικό ήλιο. Ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος μπορεί να αυξηθεί αν χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία μακροπρόθεσμα. Από στόματος PUVA δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 10 οφείλεται σε ένα μεγαλύτερο κίνδυνο βλάβης για τα μάτια, όπως ο καταρράκτης.

  Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες σας από τον καρκίνο του δέρματος και τα εγκαύματα από την διαμονή τους μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για μία έως δύο πλήρεις ημέρες μετά τη θεραπεία. Η χρήση των αντηλιακών μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο παρενεργειών. Για να προστατέψετε τα μάτια σας από σοβαρή βλάβη, όπως ο καταρράκτης, UV-φορούν προστατευτικά γυαλιά ηλίου για έως και 24 ώρες μετά από κάθε θεραπεία όταν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

 • Στενής B υπεριώδη ακτινοβολία (UVB) θεραπεία. Στενής UVB, μια ειδική μορφή του φωτός UVB που χρησιμοποιεί ένα πιο συγκεκριμένο μήκος κύματος της υπεριώδους Β, είναι μια εναλλακτική λύση για PUVA. Αυτό το είδος της θεραπείας μπορεί να χορηγηθεί σαν PUVA και δεδομένου έως τρεις φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, δεν πριν από την εφαρμογή της ψωραλίνης απαιτείται, το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία επεξεργασίας. Επειδή είναι απλούστερη, αυτό το είδος της φωτοθεραπείας κερδίζει ευρεία αποδοχή. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είναι ανώτερη από την PUVA και να αξιολογήσει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του. Στενής ζώνης μήκους κύματος του φωτός μπορεί επίσης να παραδοθεί σε μικρότερες περιοχές της λεύκης χρησιμοποιώντας είτε μια έντονη πηγή φωτός (εστιακό) ή ενός λέιζερ. Μικρές μελέτες έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, λόγω της προστιθέμενη δαπάνη αυτών των συσκευών μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλα τα γραφεία δερματολόγους.
 • Λέιζερ excimer. Αυτός ο τύπος λέιζερ προσφέρει ελεγχόμενη ακτίνες ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος του φωτός UVB στο δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μικρές περιοχές της λεύκης, και είναι συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τοπικά φάρμακα. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα και φλύκταινες.
 • Αποχρωματισμός. Αποχρωματισμός μπορεί να είναι μια επιλογή για σας, αν έχετε λεύκη που καλύπτει περισσότερο από το ήμισυ του δέρματός σας. Η θεραπεία Αποχρωματισμός φωτίζει τα πληγέντα τμήματα του δέρματός σας για να ταιριάζει με τις περιοχές που έχουν ήδη χάσει το χρώμα. Για την αγωγή αυτή, να εφαρμόσετε ένα φάρμακο που ονομάζεται μονοβενζόνη αιθέρα υδροκινόνη δύο φορές την ημέρα στις περιοχές του δέρματος που εξακολουθούν να έχουν χρωστική ουσία. Η θεραπεία συνεχίζεται μέχρι τις σκοτεινότερες περιοχές του δέρματός σας ταιριάζει με τις ήδη αποχρωματισμένες περιοχές.

  Ερυθρότητα και οίδημα είναι πιθανές παρενέργειες της θεραπείας αποχρωματισμού, και πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αποφευχθεί το δέρμα με δέρμα επαφή με άλλους ανθρώπους για τουλάχιστον δύο ώρες μετά την έχετε εφαρμόσει το φάρμακο, έτσι ώστε να μην το μεταφέρετε σε αυτούς. Άλλες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν κνησμό και ξηροδερμία. Αποχρωματισμός είναι μόνιμη και θα σας κάνει να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο φως του ήλιου μόνιμα.

Χειρουργικές θεραπείες

 • Αυτόλογα μοσχεύματα δέρματος. Αυτός ο τύπος δέρματος μόσχευμα χρησιμοποιεί τη δική τους ιστούς σας (αυτόλογη). Ο γιατρός σας αφαιρεί μικροσκοπικά κομμάτια δέρματος από μια περιοχή του σώματός σας και να αποδίδει σε κάποια άλλη. Αυτή η διαδικασία είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται αν έχετε μικρά μπαλώματα της λεύκης. Ο γιατρός σας αφαιρεί πολύ μικρά τμήματα της κανονικής, χρώση του δέρματος σας, που συχνά περιέχουν μια μικρή τρίχα, και τα τοποθετεί σε τομείς που έχουν χάσει τη χρωστική ουσία. Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν ουλές, μια εμφάνιση καλντερίμια, ανώμαλος χρωματισμός ή η αποτυχία του μεταφέρθηκε δέρματος repigment.
 • Blister μόσχευμα. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός σας δημιουργεί φουσκάλες στο χρώση του δέρματος σας, κυρίως με τη χρήση αναρρόφησης. Οι κορυφές των φυσαλίδων αφαιρούνται και μεταμοσχεύονται όταν μια κυψέλη ίσου μεγέθους έχει δημιουργηθεί και να απομακρύνονται σε μια περιοχή που δεν έχει καμία χρωστική ουσία. Blister μόσχευμα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση δρομάκια και ουλές, και η περιοχή δεν μπορεί να repigment. Ωστόσο, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος των ουλών με τη διαδικασία αυτή από ό, τι με άλλους τύπους μεταμόσχευση δέρματος.
 • Τατουάζ (micropigmentation). Τατουάζ εμφυτεύματα χρωστική ουσία στο δέρμα σας με ένα ειδικό χειρουργικό εργαλείο. Για τη θεραπεία της λεύκης, τατουάζ είναι πιο αποτελεσματική γύρω από τα χείλη και σε άτομα με σκούρο δέρμα. Μερικές φορές το χρώμα του τατουάζ δεν ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος αρκετά στενά. Επιπλέον, τα χρώματα τατουάζ ξεθωριάζουν και δεν το κάνουν μαύρισμα.

Πειραματικές θεραπείες
Οι γιατροί συνεχίζουν να προσπαθήσουμε να βρούμε καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία της λεύκης. Μία νεότερη επιλογή είναι μια διαδικασία που ονομάζεται αυτόλογη μεταμόσχευση μελανοκυττάρων. Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα από φυσιολογικό δέρμα σας, οι ερευνητές μπορούν να αναπτυχθούν μελανοκύτταρα στο εργαστήριο. Αυτά τα νεοαποκτηθέντα μελανοκύτταρα στη συνέχεια μεταμοσχεύθηκαν με τις περιοχές στο σώμα σας ότι η χρωστική έλλειψη. Αυτή η θεραπεία εξακολουθεί να θεωρείται πειραματική και δεν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Μια άλλη θεραπεία στην ανάπτυξη χρησιμοποιεί μια ένωση που βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι που ονομάζεται πιπερίνη. Σε δοκιμές σε ποντίκια, η πιπερίνη βρέθηκε να είναι αποτελεσματική στην πρόκληση repigmentation. Πιπερίνης ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φως UV. Ερυθρότητα και απολέπιση του δέρματος ήταν προσωρινές παρενέργειες αυτής της θεραπείας.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Ορισμένες self-care τακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να φροντίζετε το δέρμα σας και να βελτιώσει την εμφάνισή του:

 • Προστατέψτε το δέρμα σας. Εάν έχετε λεύκη, ιδιαίτερα εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30, που προστατεύει από την UVA και UVB φως για να προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τα αντηλιακά προστατεύει την επιδερμίδα σας από τα ηλιακά εγκαύματα και μακροπρόθεσμες βλάβες. Τα αντηλιακά επίσης ελαχιστοποιεί μαυρίσματος, γεγονός που καθιστά την αντίθεση μεταξύ της κανονικής και depigmented δέρμα λιγότερο αισθητή.
 • Κρύψει τις ατέλειες. Απόκρυψη καλλυντικά μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της άσπρα μπαλώματα και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας, ειδικά αν λεύκη μπαλώματα σας στο εκτεθειμένο δέρμα. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με διάφορες μάρκες της απόκρυψης των καλλυντικών πριν από την εύρεση ενός προϊόντος που συνδυάζει καλύτερα με κανονικό τόνο του δέρματός σας. Ανήλια προϊόντα μαυρίσματος (αυτο-βυρσοδέψες) μπορεί επίσης να βοηθήσει κρύψει τις ατέλειες με την προσθήκη χρώματος σε αποχρωματισμένες περιοχές. Ο χρωματισμός δεν ξεπλύνετε, αλλά σταδιακά εξασθενίζει ως νεκρά κύτταρα του δέρματος Slough μακριά σε αρκετές ημέρες.

Εναλλακτική ιατρική

Σε άτομα με αργή διασποράς λεύκη, η θεραπεία με 40 χιλιοστόγραμμα ginkgo τρεις φορές την ημέρα μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της λεύκης. Και, σε μια μικρή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, ginkgo προκάλεσε repigmentation σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία δεν είναι καλά μελετημένο, και όπως συμβαίνει με κάθε over-the-counter θεραπεία, ελέγξτε με το γιατρό σας πριν πάρετε το ginkgo για να είστε σίγουροι ότι δεν θα αλληλεπιδρούν αρνητικά με άλλες θεραπείες που μπορεί να είναι σε.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Η αλλαγή της εμφάνισης που προκαλούνται από λεύκη μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική σας και την ψυχική ευεξία. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε συναισθηματικό στρες, ιδιαίτερα εάν λεύκη αναπτύσσεται σε ορατά σημεία του σώματός σας, όπως το πρόσωπο, τα χέρια, τα χέρια ή τα πόδια. Μπορεί να αισθάνονται αμηχανία, ντροπή, κατάθλιψη ή ανησυχούν για το πώς οι άλλοι θα αντιδράσουν. Οι νέοι, οι οποίοι συχνά ανησυχούν ιδιαίτερα για την εμφάνισή τους, μπορεί να καταστραφεί από την εκτεταμένη λεύκη.

Ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με λεύκη. Εξετάστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Κάντε μια καλή σύνδεση. Βρείτε ένα γιατρό που είναι γνώστες λεύκη. Ένας δερματολόγος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στη φροντίδα του δέρματος.
 • Μάθετε τα πάντα γι 'αυτό. Μάθετε τόσο πολύ όπως μπορείτε για λεύκη και τις επιλογές θεραπείας, ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με τη φροντίδα της υγείας σας.
 • Επικοινωνούν τα συναισθήματά σας. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν αισθάνεστε κατάθλιψη. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει στην ψυχική τους παρόχους υγείας οι οποίοι ειδικεύονται σε βοηθά τους ανθρώπους να ασχολούνται με την κατάθλιψη.
 • Συζήτηση με τους άλλους. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις ομάδες υποστήριξης στην περιοχή σας για τους ανθρώπους που έχουν λεύκη. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Εθνικό Ίδρυμα λεύκη στο 513-541-3903 ή λεύκη διεθνούς υποστήριξης στο 818-752-9002 για να βρείτε τις ομάδες υποστήριξης.
 • Εμπιστευτείτε σε αγαπημένους. Ζητήστε την κατανόηση και την υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους σας.