Laryngotracheal ανασυγκρότηση

Ορισμός

Laryngotracheal (luh-ring-go-ΔΙΣΚΟΣ-κλειδί-ul) χειρουργική αποκατάσταση διευρύνει τραχεία σας (τραχεία) για να διευκολύνετε την αναπνοή. Laryngotracheal ανασυγκρότηση περιλαμβάνει την εισαγωγή ένα μικρό κομμάτι του χόνδρου - άκαμπτο συνδετικού ιστού που βρέθηκαν σε πολλές περιοχές του σώματός σας - στο στενό τμήμα από την τραχεία.

Παιδιά πιο συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με στένωση των αεραγωγών. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών, λοίμωξη, παλινδρόμηση οξέος του στομάχου, ένα εκ γενετής ελάττωμα ή το αποτέλεσμα της εισαγωγής ενός σωλήνα αναπνοής. Τραχεία ενός ενήλικα μπορεί να γίνει στένωση για τους ίδιους λόγους, αλλά η αιτία μπορεί να είναι επίσης μια ασθένεια που προκαλεί αιμοφόρου αγγείου ή φλεγμονή των ιστών, όπως κοκκιωμάτωση ή σαρκοείδωση του Wegener.

Ο στόχος της laryngotracheal ανασυγκρότησης είναι να παρέχει ένα ασφαλές και σταθερό αεραγωγού χωρίς τη χρήση της ενίσχυσης από ένα σωλήνα αναπνοής.

Γιατί το κάνει

Ο πρωταρχικός στόχος της laryngotracheal χειρουργική αποκατάσταση είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη, σταθερή αεραγωγού για εσάς ή το παιδί σας να αναπνεύσει μέσα χωρίς τη χρήση ενός σωλήνα αναπνοής. Χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να βελτιώσει τη φωνή και την κατάποση θέματα. Οι λόγοι για αυτήν την χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν:

 • Στένωση των αεραγωγών (στένωση). Στένωση μπορεί να προκληθεί από μόλυνση, ασθένεια ή τραυματισμό, αλλά είναι πιο συχνά λόγω ερεθισμού που σχετίζονται με την αναπνοή εισαγωγή σωλήνα (ενδοτραχειακή διασωλήνωση) σε βρέφη που γεννήθηκαν με συγγενή όρους ή γεννηθεί πρόωρα ή ως αποτέλεσμα μιας ιατρική διαδικασία.
 • Δυσπλασία των φωνητικών χορδών (λάρυγγας). Σπάνια, ο λάρυγγας μπορεί να ατελώς αναπτυχθεί κατά τη γέννηση (λάρυγγα σχισμή) ή στενόχωρα από ανώμαλη ανάπτυξη των ιστών (λάρυγγα web), η οποία μπορεί να είναι παρόντες κατά τη γέννηση ή αποτέλεσμα ουλές από μια ιατρική διαδικασία ή λοίμωξη.
 • Ασθενής χόνδρου (τραχειομαλάκυνση). Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν μαλακό, ανώριμο χόνδρο ενός βρέφους δεν έχει την ακαμψία ώστε να διατηρεί ένα σαφές αεραγωγών, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το παιδί σας στην αναπνοή.
 • Παράλυση φωνητικών χορδών. Επίσης γνωστό ως παράλυση της φωνητικής χορδής, αυτή η διαταραχή φωνής συμβαίνει όταν ένας ή και οι δύο από τις φωνητικές χορδές δεν ανοίγουν ή κλείνουν σωστά, αφήνοντας την τραχεία και τους πνεύμονες απροστάτευτα. Μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό, ασθένεια, λοίμωξη ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Σε πολλές περιπτώσεις, η αιτία είναι άγνωστη.

Προ της χειρουργικής επέμβασης μελέτες και δοκιμές
Μια σειρά από μελέτες ή δοκιμές είναι συχνά απαραίτητη πριν laryngotracheal χειρουργική αποκατάσταση. Ο στόχος κάθε μελέτης ή δοκιμής αυτής είναι να συμβάλει ώστε να αξιολογηθεί ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον αεραγωγό ή να επηρεάσει τη χειρουργική σχέδιο και να προετοιμαστούν για την ατομική παρακολούθηση και φροντίδα.

 • Ενδοσκοπική ταση εξετάσεις παρέχει άμεση θέα των αεραγωγών και επιτρέπει την ακριβή εκτίμηση της θέσης, το μήκος και τη σοβαρότητα της στένωσης των αεραγωγών. Λόγω της συχνής συσχέτισης της παλινδρόμηση οξέος, μπορεί να συνδυαστεί με τον ανώτερο γαστρεντερικό ενδοσκόπηση για να δείτε τον οισοφάγο και το στομάχι.
 • Τεστ πνευμονικής λειτουργίας διαπιστωθεί αν πνεύμονες ή το παιδί σας, σας μπορεί να χειριστεί ορισμένες διαδικασίες ανασυγκρότησης των αεραγωγών.
 • Αξονική τομογραφία και η μαγνητική τομογραφία δοκιμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απεικονίσει περαιτέρω την laryngotracheal ανατομία.
 • Δυσκολία στην κατάποση (δυσφαγία) αξιολογήσεις καταγράφουν τη διαδικασία της κατάποσης, όπως εσείς ή το παιδί σας τρώει ή ποτά.
 • Αξιολόγηση Voice βοηθά να βρείτε την αιτία του φωνητικά προβλήματα και βοηθά στο σχεδιασμό αποτελεσματική θεραπεία.
 • pH μελέτες καθετήρα βοηθήσει να προσδιορίσετε αν οξέος από το στομάχι δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον οισοφάγο και αεραγωγών.
 • Μελέτες ύπνου (polysomnograms) αναζητούν διακοπές στο δικό σας ή το μοτίβο του ύπνου του παιδιού σας που προκαλείται από τον αεραγωγό.
Laryngotracheal ανασυγκρότησης. Στένωση των αεραγωγών (στένωση).
Laryngotracheal ανασυγκρότησης. Στένωση των αεραγωγών (στένωση).

Διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις
Μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να συνιστάται πριν από την εκτέλεση μιας ανασυγκρότηση των αεραγωγών:

 • Αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων ή αμυγδαλές (αδενοειδών εκβλαστήσεων ή αμυγδαλεκτομή). Αμυγδαλές οι δύο στρογγυλά κομμάτια του ορατού ιστού στο πίσω μέρος του λαιμού, ενώ οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις είναι υψηλότερες στο λαιμό πίσω από τη μύτη. Μερικές φορές αυτοί οι ιστοί μπορούν να μολυνθούν και να πρηστεί και να μπλοκάρει τον αεραγωγό.
 • Την αφαίρεση των ιστών στο λάρυγγα (supraglottoplasty). Αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για την επισκευή του λάρυγγα (λάρυγγα) εάν έχει μερικώς καταρρεύσει (laryngomalacia), αφαιρώντας κάθε ιστού εμποδίζει τον αεραγωγό.
 • Θολοπλαστική Nissen. Αυτή η θεραπεία για την γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσος (ΓΟΠΝ) βοηθά να κρατήσει το γαστρικό οξύ ρέουν πίσω στον οισοφάγο, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να συμβάλει στην στένωση των αεραγωγών.

Πώς να προετοιμαστείτε

Συζητώντας χειρουργικές επιλογές
Laryngotracheal χειρουργική αποκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια-δυο διαφορετικές τεχνικές:

 • Μια ενδοσκοπική προσέγγιση περιλαμβάνει την εισαγωγή μέσα από το στόμα σας για να φτάσετε τον αεραγωγό.
 • Open-αεραγωγών χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει κάνοντας μια τομή στο λαιμό σας. Ανοικτού αεραγωγού χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο στάδιο ή σε πολλαπλά στάδια (διαδικασίες).

Οι ενδοσκοπικές και ενός σταδίου ανοικτού αεραγωγού χειρουργικές επεμβάσεις γενικά συνιστάται για τις ήπιες περιπτώσεις της στένωσης, όταν σας ή αεραγωγών του παιδιού σας δεν είναι σοβαρά μειωθεί.

Για πιο σοβαρές περιπτώσεις της στένωσης ή αν έχετε ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να περιπλέξουν τη χειρουργική επέμβαση - όπως η καρδιά, τους πνεύμονες ή νευρολογικές παθήσεις - ο γιατρός μπορεί να συστήσει μια πιο αργή, πιο συντηρητική προσέγγιση και την εκτέλεση πολλαπλών σταδίων ανοικτού αεραγωγού ανασυγκρότηση, η οποία περιλαμβάνει ένα σειρά διαδικασιών κατά τη διάρκεια της σε λίγους μήνες μέχρι αρκετά χρόνια.

Μετά τη λήψη υπόψη σας ή την κατάσταση του παιδιού σας και οποιαδήποτε άλλα ιατρικά θέματα, ο γιατρός θα συζητήσει την πλέον ενδεδειγμένη πορεία δράσης.

Η προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση
Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για τη χειρουργική επέμβαση.

 • Αποφύγετε τρόφιμα και ποτά. Ο γιατρός σας θα σας πει τι ώρα εσείς ή το παιδί σας πρέπει να σταματήσουν να τρώνε και να πίνουν κατά τις ώρες πριν από την επέμβαση. Έχοντας φαγητό ή ποτό πριν από χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, όπως η εισπνοή μερική πέψη τροφή στους πνεύμονες (αναρρόφηση). Τα μικρά παιδιά, γενικά, έχει προγραμματιστεί για τη χειρουργική επέμβαση το πρωί. Αν εσείς ή το παιδί σας τρώει ή ποτά μετά το ζητούμενο χρόνο αποκοπής, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστεί να αναβληθεί.
 • Φέρτε τα αγαπημένα αντικείμενα από το σπίτι για να παρηγορήσει το παιδί σας. Εάν το παιδί σας έχει τη χειρουργική επέμβαση, αγαπημένα αντικείμενα από το σπίτι, όπως ένα βαλσαμωμένο ζώο, κουβέρτα ή φωτογραφίες που εμφανίζονται στο δωμάτιο του νοσοκομείου μπορεί να βοηθήσει άνεση στο παιδί σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να εξομαλύνει τη διαδικασία ανάκαμψης.

Τι μπορείτε να περιμένετε

Το μήκος της laryngotracheal χειρουργική αποκατάσταση ποικίλλει και εξαρτάται από σας ή ατομική κατάσταση του παιδιού σας και τι είδους διαδικασία γίνεται. Όλες οι χειρουργικές επιλογές για laryngotracheal ανασυγκρότηση απαιτεί γενική αναισθησία, έτσι ώστε εσείς ή το παιδί σας θα είναι αισθήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης
Open-αεραγωγών laryngotracheal ανασυγκρότηση μπορεί να γίνει σε ένα ή πολλαπλά στάδια, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης σας ή του παιδιού σας.

Πολλοί άνθρωποι που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση ανασυγκρότησης laryngotracheal έχουν ήδη υποβληθεί σε τραχειοτομή - ένα εισάγεται χειρουργικά σωλήνα από το λαιμό απευθείας στην τραχεία - για να βοηθήσει με την αναπνοή.

Κατά τη διάρκεια ενός σταδίου ανασυγκρότησης:

 • Ένας σωλήνας τραχειοστομίας, εάν υπάρχει, αφαιρείται.
 • Ο χειρουργός διευρύνει (ανασυνθέτει) τον αεραγωγό εισάγοντας ακριβώς σχήματος κομμάτια του χόνδρου (μοσχεύματα) από τα πλευρά, το αυτί ή το θυρεοειδή αδένα στην τραχεία.
 • Μια προσωρινή σωλήνας εισάγεται από το στόμα στην τραχεία (τραχειοσωλήνα), έχει τεθεί σε εφαρμογή για την υποστήριξη των μοσχευμάτων χόνδρου. Η ενδοτραχειακή σωλήνα τυπικά θα παραμείνουν στη θέση τους από μερικές ημέρες έως περίπου δύο εβδομάδες, ανάλογα με την ποσότητα του χρόνου που θα χρειαστεί για την περιοχή για να επουλωθούν - ένας παράγοντας καθορίζεται κυρίως από την ποσότητα και τη θέση των μοσχευμάτων χόνδρου.

Κατά τη διάρκεια μιας διπλά ή πολλαπλά στάδια της ανασυγκρότησης:

 • Ο χειρουργός διευρύνει (ανασυνθέτει) τον αεραγωγό εισάγοντας ακριβώς σχήματος κομμάτια του χόνδρου από την πλευρά, το αυτί ή το θυρεοειδή αδένα στην τραχεία.
 • Για να παρέχει ένα πλαίσιο για τον αεραγωγό να θεραπεύσει, ο σωλήνας τραχειοστομίας παραμένει στη θέση του ή ένα stent (μια ευθεία ή σε σχήμα Τ κοίλος σωλήνας) εισάγεται. Το stent παραμένει στη θέση του έως ότου η περιοχή θεραπεύει - μια διαδικασία που διαρκεί περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες ή περισσότερο - με την πρόθεση για την απομάκρυνση της κατά την επόμενη φάση.

Μερικές φορές, το στενό μέρος του λάρυγγα έχει αφαιρεθεί τελείως και τα υπόλοιπα τμήματα ραμμένα μεταξύ τους. Αυτό ονομάζεται εκτομή.

Ενδοσκοπική laryngotracheal ανασυγκρότηση είναι μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της ενδοσκοπικής χειρουργικής επέμβασης, ο γιατρός εισάγει χειρουργικά εργαλεία και μια ράβδο εφοδιασμένο με φως και κάμερα μέσω ενός άκαμπτου σωλήνα προβολής (laryngoscope) στη συσκευή σας ή το στόμα του παιδιού σας και τις κινήσεις τους στην αναπνευστική οδό για να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή η χειρουργική επιλογή μπορεί να μην συνιστάται αν ο αεραγωγός σοβαρά στένωση ή σημαδεμένη.

Μετά την επέμβαση
Το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί βοήθεια από ένα μηχάνημα αναπνοής (αναπνευστήρας, ή αναπνευστήρας) ή μπορεί να χρειαστεί καταστολή για να βοηθήσει στην πρόληψη του σωλήνα αναπνοής από που βγαίνει. Πόσο καιρό το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί καταστολή ή αναπνευστική βοήθεια εξαρτάται από άλλες ιατρικές παιδιού σας συνθήκες και την ηλικία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο επτά έως 14 ημέρες μετά την ανοικτή αεραγωγών laryngotracheal χειρουργική ανασυγκρότηση, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, έτσι ώστε εσείς ή το παιδί σας μπορεί να πάει στο σπίτι την ίδια ημέρα ή να περάσουν αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Θεραπεία και αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση ποικίλλει ανάλογα με το ποια διαδικασία εσείς ή το παιδί σας έχει. Η πλήρης ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες.

Στις εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός πραγματοποιεί τακτικές ενδοσκοπικές εξετάσεις για να ελέγξει την πρόοδο της επούλωσης των αεραγωγών. Η λογοθεραπεία μπορεί να συνιστάται για να βοηθήσει με κάθε φωνή ή την κατάποση προβλήματα.