Κυτοχρώματος P450 (CYP450) δοκιμές

Ορισμός

Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το κυτόχρωμα P450 δοκιμές (CYP450 δοκιμές) για να προσδιορίσετε πώς οι διαδικασίες του σώματός σας (μεταβολίζει) ένα φάρμακο. Το σώμα μας περιέχει πολλά ένζυμα του P450 σε φάρμακα διαδικασία. Λόγω των κληρονομικών (γενετικών) χαρακτηριστικά που προκαλούν διακυμάνσεις αυτών των ενζύμων, τα φάρμακα επηρεάζουν κάθε άτομο διαφορετικά.

Το ένζυμο Ρ450 με το πιο διακύμανση σε διαφορετικούς ανθρώπους είναι η 2D6, η οποία επεξεργάζεται πολλές αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά φάρμακα. Με τον έλεγχο του DNA σας για ορισμένες παραλλαγές του γονιδίου του κυτοχρώματος P450 δοκιμές μπορούν να προσφέρουν στοιχεία για το πώς το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα συγκεκριμένο αντικαταθλιπτικό. Άλλες δοκιμές κυτοχρώματος Ρ450 είναι διαθέσιμες για άλλα ένζυμα.

Κυτοχρώματος P450 και άλλες γενετικές εξετάσεις (γενοτυπικών δοκιμών) γίνονται όλο και πιο κοινή καθώς οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί τα αντικαταθλιπτικά να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους και όχι τους άλλους. Ενώ η χρήση τους μπορεί να αυξάνεται, υπάρχουν περιορισμοί.

Γιατί το κάνει

Τα φάρμακα για την κατάθλιψη συνήθως συνταγογραφείται με βάση τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό. Για μερικούς ανθρώπους, το πρώτο αντικαταθλιπτικό δοκιμασμένο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και έχει ανεκτή παρενέργειες. Για πολλούς άλλους, όμως, να βρεθεί η σωστή φαρμακευτική αγωγή λαμβάνει δοκιμής και λάθους. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες ή και περισσότερο για να βρει το σωστό αντικαταθλιπτικό.

Δοκιμές Γονοτυποποίηση, όπως το κυτόχρωμα P450 δοκιμές, μπορεί να επιταχύνει την αναγνώριση των φαρμάκων που είναι πιο πιθανό να είναι καλύτερα σε επεξεργασία από το σώμα σας. Στην ιδανική περίπτωση, η καλύτερη επεξεργασία θα οδηγούσε σε λιγότερες παρενέργειες και βελτιωμένη αποτελεσματικότητα. Οι κυτοχρώματος P450 δοκιμές γενικά χρησιμοποιείται μόνο όταν η αρχική αντικαταθλιπτικές θεραπείες δεν είναι επιτυχής.

Οι δοκιμές Γονοτύπηση χρησιμοποιούνται επίσης και σε άλλους τομείς της ιατρικής. Η δοκιμή 2D6 μπορεί να βοηθήσει να καθορίσει εάν ορισμένα φάρμακα του καρκίνου, όπως η ταμοξιφαίνη για καρκίνο του μαστού, είναι πιθανό να είναι αποτελεσματική. Η 2C9 τεστ μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε κατάλληλη δοσολογία του αντιπηκτικού βαρφαρίνη (Coumadin) να μειωθούν οι κίνδυνοι των αρνητικών επιπτώσεων.

Πώς να προετοιμαστείτε

Δεν θα χρειαστεί να γρήγορα ή έχετε ειδικές προετοιμασίες πριν από τη διαδικασία.

Τι μπορείτε να περιμένετε

Για κυτοχρώματος P450 τεστ, ένα δείγμα του DNA σας έχει ληφθεί για εργαστηριακές δοκιμές. Να μπορούν να ανακτηθούν σε έναν από τους δύο τρόπους:

 • Εξέταση αίματος. Αίμα λαμβάνεται από μία φλέβα στο μπράτσο σας.
 • Cheek επιχρίσματος. Ένας μπατονέτα τρίβεται μέσα στο μάγουλό σας για να πάρετε ένα δείγμα κυττάρων του δέρματος.

Μετά τη διαδικασία
Να πάρει ένα μάγουλο μπατονέτα ή με ένα δείγμα αίματος που θα πρέπει να πάρει μόνο λίγα λεπτά. Ανεξάρτητα από τον τύπο της δοκιμής που έχετε, το δείγμα σας θα σταλεί σε ένα εργαστήριο, όπου το DNA σας αναλύεται για συγκεκριμένα γονίδια.

Αποτελέσματα

Απαιτούνται συνήθως αρκετές ημέρες σε μια εβδομάδα για να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του κυτοχρώματος P450. Μόλις είστε πίσω, εσείς και ο γιατρός σας θα συζητήσει τα αποτελέσματα και το πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιλογές θεραπείας σας.

Κυτοχρώματος P450 δοκιμές δίνουν ενδείξεις για το πόσο καλά το σώμα σας επεξεργάζεται ένα φάρμακο με την εξέταση συγκεκριμένων ενζύμων. Οι άνθρωποι μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με το πόσο γρήγορα μπορούν να μεταβολίζουν τα φάρμακα. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα μιας 2D6 εξέταση μπορεί να δείξει ποια από αυτά τα τέσσερα είδη ισχύει για εσάς:

 • Κακή μεταβολισμό. Εάν επεξεργαστείτε ένα ορισμένο φάρμακο πιο αργά από το κανονικό, λόγω της λείπει ένζυμο, το φάρμακο μπορεί να συσσωρεύονται στο σύστημά σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ότι αυτό θα προκαλέσει παρενέργειες. Ίσως ακόμη να είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτά τα φάρμακα, αλλά σε μικρότερες δόσεις.
 • Ενδιάμεσα μεταβολισμό. Εάν έχετε μειωμένη ενζυμική λειτουργία ναρκωτικών επεξεργασίας, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε κάποια φάρμακα καθώς και κανονική μεταβολισμό κάνουν. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.
 • Κανονική μεταβολισμό. Εάν η εξέταση δείξει ότι έχετε επεξεργαστεί ορισμένα αντικαταθλιπτικά κανονικά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να επωφεληθούν από τη θεραπεία και έχουν λιγότερες παρενέργειες από ό, τι οι άνθρωποι που δεν επεξεργάζονται τα συγκεκριμένα φάρμακα καθώς και.
 • . Υπερταχύ μεταβολισμό Στην περίπτωση αυτή, τα φάρμακα να αφήσει το σώμα σας πάρα πολύ γρήγορα - συχνά προτού να έχει μια πιθανότητα να λειτουργήσει σωστά. Θα χρειαστεί πιθανότατα υψηλότερο από ό, τι συνήθεις δόσεις των φαρμάκων.
Κυτοχρώματος P450 (CYP450) δοκιμές. Ενδιάμεσο μεταβολισμό.
Κυτοχρώματος P450 (CYP450) δοκιμές. Ενδιάμεσο μεταβολισμό.

Κυτοχρώματος P450 δοκιμή δεν είναι χρήσιμο για όλα τα αντικαταθλιπτικά, αλλά μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς είναι πιθανό να επεξεργαστεί ορισμένα από αυτά. Για παράδειγμα:

 • Το 2D6 ένζυμο συμμετέχει στο μεταβολισμό αντικαταθλιπτικά όπως η φλουοξετίνη (Prozac), η παροξετίνη (Paxil), βενλαφαξίνη (Effexor XR), και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά όπως νορτριπτυλίνη (Pamelor), αμιτριπτυλίνη, κλομιπραμίνη (Anafranil), δεσιπραμίνη (Norpramin) και ιμιπραμίνη ( Tofranil).
 • Η 2C19 ένζυμο συμμετέχει στο μεταβολισμό σιταλοπράμη (Celexa) και εσιταλοπράμη (Lexapro).
 • Η αντικαταθλιπτική desvenlafaxine (Pristiq) παρακάμπτει το 2D6 σύστημα, έτσι δεν μεταβολίζονται από 2D6.

Περιορισμούς Test
Παρά το γεγονός ότι έχουν δυνατότητες, το κυτόχρωμα Ρ450 δοκιμές έχουν περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων παρακάτω.

 • Κυτοχρώματος P450 δοκιμή δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα σε ποιο συγκεκριμένο φάρμακο θα λειτουργήσει καλύτερα για σας - μπορεί να παρέχει μόνο ενδείξεις.
 • Κυτοχρώματος P450 δοκιμές μόνο ματιά σε μερικά από τα γονίδια που εμπλέκονται στο πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί ορισμένα φάρμακα - τόσο παράγοντες έξω από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας δοκιμής μπορεί να επηρεάσει το πώς ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο θα σας επηρεάσει.
 • Επειδή είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, δεν είναι απολύτως σαφές πόσο χρήσιμο κυτοχρώματος P450 δοκιμές στην επιλογή ενός αντικαταθλιπτικού.
 • Μια συμβουλευτική ομάδα που σχηματίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξει όμως με το κυτόχρωμα P450 δοκιμών για τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά.
 • Ακόμα κι αν έχετε κυτοχρώματος P450 εξετάσεις, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορα αντικαταθλιπτικά και διαφορετικές δόσεις για να προσδιορίσει τι είναι καλύτερο για σας.

Παρά τους περιορισμούς, ορισμένοι γιατροί χρησιμοποιούν αυτές τις δοκιμές και πιστεύουν ότι είναι χρήσιμες. Αλλά δεν είναι το κυτόχρωμα P450 δοκιμές γραφτό να είναι ο μόνος τρόπος για να καθοριστεί ποια αντικαταθλιπτικά για να δοκιμάσετε. Είναι απλά ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει. Προσπαθώντας αντικαταθλιπτικά βάση το ιατρικό ιστορικό και τα συμπτώματά σας εξακολουθεί να είναι η πρότυπη μέθοδος για τον εντοπισμό των καλύτερων φαρμάκων για τις ανάγκες σας.