Κύστεις γάγγλιο

Ορισμός

Κύστεις γάγγλιο είναι noncancerous κομμάτια που συνήθως αναπτύσσονται κατά μήκος των τενόντων ή στις αρθρώσεις των καρπών ή τα χέρια σας. Μπορούν, επίσης, μπορεί να συμβεί στους αστραγάλους και στα πόδια. Κύστεις γάγγλιο είναι συνήθως στρογγυλό ή οβάλ και είναι γεμάτη με ένα ζελέ-όπως το υγρό.

Κύστεις γάγγλιο. Κοινή ή τένοντα τραυματισμό.
Κύστεις γάγγλιο. Κοινή ή τένοντα τραυματισμό.

Μικρές κύστεις γάγγλιο μπορεί να είναι σε μέγεθος μπιζελιού, ενώ οι μεγαλύτερες μπορεί να είναι περίπου μια ίντσα (2,5 cm) σε διάμετρο. Κύστεις γάγγλιο μπορεί να είναι επώδυνη και αν πατήσετε σε ένα κοντινό νεύρο. Η θέση τους μπορεί μερικές φορές να αλληλεπιδρούν με κοινή κυκλοφορία.

Εάν η κύστη γάγγλιο σας σας προκαλεί προβλήματα, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει προσπαθεί να στραγγίξει την κύστη με μία βελόνα. Η αφαίρεση της κύστης χειρουργική επέμβαση είναι επίσης μια επιλογή. Αλλά αν δεν έχετε συμπτώματα, δεν υπάρχει θεραπεία είναι απαραίτητη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κύστεις εξαφανίζονται από μόνα τους.

Συμπτώματα

Τα κομμάτια που συνδέονται με κύστεις γάγγλιο μπορεί να χαρακτηρίζεται από:

 • Τοποθεσία. Κύστεις γάγγλιο πιο συχνά αναπτύσσονται κατά μήκος των τενόντων ή στις αρθρώσεις των καρπών ή τα χέρια σας. Η επόμενη πιο κοινή περιοχές είναι οι αστράγαλοι και τα πόδια, αν και αυτές οι κύστεις μπορεί να συμβεί κοντά σε άλλες αρθρώσεις, καθώς και.
 • Το σχήμα και το μέγεθος. Κύστεις γάγγλιο είναι στρογγυλά ή οβάλ και συνήθως μετρούν λιγότερο από μια ίντσα σε διάμετρο. Μερικοί είναι τόσο μικρή ώστε να μην μπορεί να γίνει αισθητό. Το μέγεθος της κύστης μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, συχνά μεγαλώνει, όταν χρησιμοποιείτε αυτό το σύνδεσμο για επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
 • Πόνος. Κύστεις γάγγλιο είναι συνήθως ανώδυνη. Ωστόσο, εάν μια κύστη πιέζει σε ένα νεύρο - ακόμη και αν η κύστη είναι πολύ μικρά για να δημιουργήσουν μια αξιοσημείωτη εφάπαξ - μπορεί να προκαλέσει πόνο, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή αδυναμία των μυών.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Εάν αντιμετωπίσετε μια αισθητή εφάπαξ ή πόνο στον καρπό, το χέρι σας, αστράγαλο ή τα πόδια, δείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να κάνει τη διάγνωση και να καθορίσει αν χρειάζεται θεραπεία.

Αιτίες

Δεν είναι σαφές τι προκαλεί μια κύστη γάγγλιο για την ανάπτυξη. Αναπτύσσεται από κοινού ή την επένδυση ενός τένοντα, μοιάζοντας με ένα μικροσκοπικό μπαλόνι νερού σε ένα στέλεχος, και φαίνεται να εμφανίζεται όταν ο ιστός που περιβάλλει μια κοινή ή τένοντα διογκώσεις του τόπου. Μέσα από την κύστη είναι ένα παχύ λιπαντικό ρευστό παρόμοια με αυτή που βρέθηκαν στις αρθρώσεις ή γύρω από τους τένοντες.

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των κύστεων γάγγλιο περιλαμβάνουν:

 • Το φύλο και την ηλικία σας. Παρά το γεγονός ότι οι κύστεις γάγγλιο μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιονδήποτε, που πιο συχνά συμβαίνουν σε γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 20 και 30.
 • Οστεοαρθρίτιδα. Οι άνθρωποι που έχουν φθορά-και-δάκρυ αρθρίτιδα αρθρώσεις των δακτύλων που βρίσκεται πλησιέστερα προς τα νύχια τους βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κύστεις γάγγλιο κοντά σε αυτές τις αρθρώσεις.
 • Κοινή ή τένοντα τραυματισμό. Αρθρώσεις ή τένοντες που έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κύστεις γάγγλιο στο μέλλον.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει ο γιατρός της πρωτοβάθμιας φροντίδας σας, αν αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει τελικά σε έναν χειρούργο χέρι.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το ραντεβού σας, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα με απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Πόσο καιρό είχατε το εφάπαξ; Μήπως έρχονται και παρέρχονται?
 • Έχετε τραυματιστεί ποτέ το κοινό που βρίσκεται πλησιέστερα στο εφάπαξ;
 • Έχετε την αρθρίτιδα;
 • Ποια φάρμακα και τα συμπληρώματα παίρνετε τακτικά;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Έχετε κάποιο πόνο ή ευαισθησία;
 • Είναι να παρεμβαίνει με την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε από κοινού σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Εξετάσεις και διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να ασκήσει πίεση στην κύστη για να ελέγξετε για τρυφερότητα ή δυσφορία. Αυτός ή αυτή μπορεί να προσπαθήσει να λάμψει ένα φως μέσα από την κύστη για να διαπιστωθεί εάν είναι μια στερεή μάζα ή γεμίζουν με υγρό.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει επίσης και απεικονιστικές εξετάσεις - όπως η τομογραφία ακτινογραφίες, υπερηχογράφημα ή μαγνητική (MRI) - για να αποκλειστούν άλλες παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα ή ένας όγκος. Μαγνητικές τομογραφίες και υπερηχογραφήματα μπορούν επίσης να εντοπίσετε κρυφές (απόκρυφες) κύστεις.

Η διάγνωση κύστη γάγγλιο μπορεί να επιβεβαιωθεί με αναρρόφηση, μια διαδικασία στην οποία ο γιατρός σας χρησιμοποιεί μια βελόνα και τη σύριγγα να σκιαγραφήσει (αναρρόφηση) το υγρό στην κύστη. Υγρό από μια κύστη γάγγλιο θα είναι παχύ και διαυγές ή διαφανές.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Κύστεις γάγγλιο είναι συνήθως ανώδυνη, δεν απαιτεί θεραπεία. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί συνιστούν ένα ρολόι-and-wait προσέγγιση. Αλλά αν η κύστη γάγγλιο προκαλεί πόνο ή να παρεμβαίνει με κοινή κυκλοφορία, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει:

 • Ακινητοποίηση. Επειδή η δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει η κύστη γάγγλιο να πάρουν τα μεγαλύτερα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φορώντας ένα νάρθηκα στον καρπό ή νάρθηκας για την ακινητοποίηση της περιοχής. Όπως συρρικνώνεται κύστη, μπορεί να απελευθερώσει την πίεση στα νεύρα σας, την ανακούφιση του πόνου.
 • Αναρρόφησης. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί μια βελόνα για να στραγγίσει το υγρό από την κύστη. Πριν από την αναρρόφηση, ο γιατρός σας μπορεί να εισφέρει ένα ένζυμο στην κύστη για να κάνει το ζελέ-όπως και το περιεχόμενο πιο εύκολο να καταργήσετε. Μετά την αναρρόφηση, ορισμένοι γιατροί ένεση στεροειδών στην κύστη για να μειώσει τις πιθανότητες υποτροπής.
 • Χειρουργική. Εάν άλλες θεραπείες δεν έχουν εργαστεί, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια επιλογή. Η διαδικασία αφαιρεί την κύστη και το κοτσάνι που αποδίδει με την κοινή ή τένοντα. Σπάνια, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να τραυματίσουν τα γύρω νεύρα, αιμοφόρα αγγεία ή τους τένοντες. Και η κύστη μπορεί να επαναληφθεί, ακόμη και μετά την επέμβαση.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για την ανακούφιση από τον πόνο, να εξετάσει ένα over-the-counter παυσίπονο, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB, κ.α.) ή ναπροξένη (Aleve). Σε ορισμένες περιπτώσεις, τροποποιώντας τα παπούτσια σας ή πώς θα δέσει τους μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο που συνδέεται με κύστεις γάγγλιο στους αστραγάλους ή τα πόδια σας.

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε
Ένα παλιό σπίτι γιατρικό για μια κύστη γάγγλιο αποτελείται από «πελώριος» της κύστης με ένα βαρύ αντικείμενο. Αυτό δεν είναι μια καλή λύση, διότι η δύναμη του χτυπήματος μπορεί να βλάψει τις περιβάλλουσες δομές στο χέρι ή το πόδι σας. Επίσης, μην προσπαθήσετε να "σκάσει" τον εαυτό σας η κύστη με παρακέντηση με βελόνα. Αυτό είναι απίθανο να είναι αποτελεσματική και μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.