Κεράτωση pilaris

Ορισμός

Θυλακική υπερκεράτωση (Ker-uh-Toe-sis PIH-LAIR-είναι) είναι μια συχνή πάθηση του δέρματος που προκαλεί τραχιά μπαλώματα και μικρές, ακμή-όπως προσκρούσεις, συνήθως στους μηρούς, σε όπλα, τα μάγουλα και τους γλουτούς. Κεράτωση pilaris προσκρούσεις είναι συνήθως λευκά, μερικές φορές κόκκινο, και γενικά δεν βλάπτει ή φαγούρα. Pilaris κεράτωση μπορεί να είναι απογοητευτικό, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, κεράτωση pilaris δεν είναι σοβαρές και συχνά εξαφανίζεται συνήθως από την ηλικία των 30. Εν τω μεταξύ, τα φάρμακα συνταγών και self-care μέτρα μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του κεράτωση κεράτωση.

Συμπτώματα

Θυλακική υπερκεράτωση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και είναι ιδιαίτερα συχνή στα μικρά παιδιά. Τα σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Μικρά άσπρα ή κόκκινα εξανθήματα, συνήθως στα ανώτερα χέρια, τα πόδια, τους γλουτούς ή τα μάγουλα
 • Ξηρό, τραχύ και μερικές φορές φαγούρα στο δέρμα σε περιοχές με προσκρούσεις
 • Επιδείνωση το χειμώνα, όταν η υγρασία είναι χαμηλή και το δέρμα τείνει να είναι ξηρό

Θυλακική υπερκεράτωση μπορεί να περιορίζεται σε μεμονωμένες, γυαλόχαρτο-όπως προσκρούσεις που μοιάζουν με σάρκα χήνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προσκρούσεις μπορεί να γίνει φλεγμονή και να προκαλέσει ουλές, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.

Σταδιακά, κεράτωση pilaris συνήθως υποχωρεί από μόνη της.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κεράτωση pilaris δεν είναι συχνά μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, και η θεραπεία συνήθως δεν είναι απαραίτητη. Ωστόσο, αν είστε ανησυχούν για την εμφάνιση του δέρματός σας, συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν ειδικό σε παθήσεις του δέρματος (δερματολόγος). Αυτός ή αυτή μπορεί να κάνει συχνά μια διάγνωση εξετάζοντας το δέρμα σας και τα χαρακτηριστικά βύσματα φολιδωτό.

Αιτίες

Κεράτωση pilaris αποτελέσματα από τη συσσώρευση της κερατίνης - μια σκληρή πρωτεΐνη που προστατεύει το δέρμα σας από τις βλαβερές ουσίες και τη μόλυνση. Η κερατίνη διαμορφώνει ένα φολιδωτό βύσμα που εμποδίζει το άνοιγμα του θύλακα της τρίχας. Συνήθως πολλοί μορφή βύσματα, προκαλώντας μπαλώματα του τραχύ, ανώμαλο δέρμα.

Γιατί κερατίνη συσσωρεύεται είναι άγνωστη. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε συνδυασμό με γενετικές ασθένειες ή με άλλες συνθήκες του δέρματος, όπως ατοπική δερματίτιδα. Κεράτωση pilaris εμφανίζεται επίσης σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους. Το ξηρό δέρμα τείνει να επιδεινώσει αυτή την κατάσταση.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν σας καλούν να κανονίσει μια συνάντηση, μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικό σε ασθένειες του δέρματος (δερματολόγος).

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολλά θέματα για να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το ραντεβού σας. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για κεράτωση pilaris, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα μου;
 • Ποιες είναι οι άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω ορισμένα ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να συζητήσουμε περισσότερο. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Μήπως άλλα μέλη της οικογένειας έχουν παρόμοιες αλλαγές στο δέρμα;
 • Έχετε ένα ιστορικό άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα ή άλλες αλλεργίες;
 • Μήπως έχετε έκζεμα τώρα, ή έχετε είχε στο παρελθόν;

Εξετάσεις και διάγνωση

Δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή δοκιμή ή δοκιμή του δέρματος που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διάγνωση κεράτωση pilaris. Αντ 'αυτού, είναι συνήθως διαγιγνώσκεται με βάση την εξέταση του δέρματός σας και την επανεξέταση του ιατρικού ιστορικού σας. Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει ερωτήσεις σχετικά με τα σημεία και τα συμπτώματα σας.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχει μία θεραπεία βελτιώνει παγκοσμίως κεράτωση pilaris. Οι περισσότερες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των self-care μέτρα και φαρμακευτικές κρέμες, να επικεντρωθούν σε μαλάκωμα των καταθέσεων κερατίνης στο δέρμα.

Θεραπεία της κεράτωση κεράτωση μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα φάρμακα:

 • Επίκαιρα απολεπιστικά. Φαρμακευτικές κρέμες που περιέχουν άλφα-υδροξύ οξύ, γαλακτικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ ή ουρία, ενυδατώνει και μαλακώνει το ξηρό δέρμα ενώ παράλληλα θα βοηθήσει να χαλαρώσει και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ανάλογα με τη δύναμή τους, ορισμένες κρέμες είναι διαθέσιμες over-the-counter και άλλοι απαιτούν ιατρική συνταγή. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει για την καλύτερη επιλογή για το δέρμα σας. Τα οξέα σε αυτές τις κρέμες μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, τσούξιμο ή ερεθισμό του δέρματος. Για το λόγο αυτό, δεν είναι επίκαιρο απολεπιστικά συνιστώνται για τα μικρά παιδιά.
 • Τοπικά ρετινοειδή. Προέρχεται από βιταμίνη Α, τα ρετινοειδή λειτουργούν μέσω της προώθησης του κύκλου εργασιών των κυττάρων και την πρόληψη της έμφραξη του θύλακα της τρίχας. Ρετινοειδή μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητική ερεθισμούς του δέρματος, όπως σοβαρή ξηρότητα, ερυθρότητα και απολέπιση. Τρετινοΐνη (Retin-A, Renova, Avita) και Tazarotene (Avage, Tazorac) είναι παραδείγματα τοπικά ρετινοειδή. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει να καθυστερήσει την τοπική θεραπεία με ρετινοειδή ή να επιλέξετε μια εναλλακτική θεραπεία.
 • Η θεραπεία με laser. Ορισμένα είδη κεράτωση pilaris αφορούν σοβαρή ερυθρότητα και τη φλεγμονή έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς με τη θεραπεία με λέιζερ. Laser θεραπεία περιλαμβάνει περνώντας έντονες εκρήξεις του φωτός σε στοχευμένες περιοχές του δέρματος. Αυτό το είδος της θεραπείας μπορεί να χρειασθούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες κατά τη διάρκεια μερικών μηνών, ανάλογα με την ανταπόκρισή σας.

Χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο τακτικά μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας. Αλλά αν σταματήσει, η κατάσταση επιστρέφει. Και ακόμη και με ιατρική περίθαλψη, κεράτωση pilaris τείνει να επιμένει για χρόνια.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μέτρα αυτοβοήθειας δεν θα θεραπεύσει κεράτωση pilaris, αλλά μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα μέτρα ευεργετικά:

 • Πηγαίνετε εύκολος στο δέρμα σας. Έντονη τρίψιμο ή αφαίρεση των βυσμάτων μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας και να επιδεινώσει την κατάσταση.
 • Απαλά στεγνώσει. Μετά το πλύσιμο ή το μπάνιο, απαλά pat ή να καθαρίσει το δέρμα σας ξηρό με μια πετσέτα, έτσι ώστε κάποια υγρασία παραμένει στο δέρμα.
 • Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα λίπανσης. Ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό από το λούσιμο, απλώστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει λανολίνη (Lansinoh, Medela), βαζελίνη (βαζελίνη) ή γλυκερίνη (Glysolid), συστατικά που καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα και να βοηθήσει την υγρασία παγίδα.
 • Δοκιμάστε ουρία ή γαλακτικό οξύ. Εφαρμόστε ένα over-the-counter προϊόν που περιέχει ουρία (Nutraplus, Eucerin) ή γαλακτικό οξύ (AmLactin, LAC-HYDRIN) δύο φορές ημερησίως. Και οι δύο βοηθούν καταργήσετε επιπλέον κερατίνη από την επιφάνεια του δέρματος.
 • Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Ένα φορητό υγραντήρα σπίτι ή ένα επισυνάπτεται στο φούρνο σας θα προσθέσει την υγρασία του αέρα μέσα στο σπίτι σας.

Πρόληψη

Θυλακική υπερκεράτωση. Πηγαίνετε εύκολος στο δέρμα σας.
Θυλακική υπερκεράτωση. Πηγαίνετε εύκολος στο δέρμα σας.

Αν και δεν υπάρχει τρόπος για την πρόληψη της κεράτωση pilaris, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιής:

 • Ενυδατώνει το δέρμα σας. Ενυδάτωση παρέχουν μια σφραγίδα πάνω στο δέρμα σας για να κρατήσει το νερό από τη διαφυγή. Παχύτερα moisturizers λειτουργούν καλύτερα, όπως το over-the-counter μάρκες Eucerin και Cetaphil.
 • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και το όριο την ώρα του μπάνιου. Ζεστό νερό και μεγάλη ντους ή μπανιέρες αφαιρέσει τα έλαια από το δέρμα σας. Περιορίστε το μπάνιο σας ή το χρόνο του ντους για περίπου 10 λεπτά ή λιγότερο, και να χρησιμοποιούν ζεστό, όχι καυτό, νερό.
 • Αποφύγετε σκληρές, ξήρανση σαπούνια. Επιλέξτε ήπια σαπούνια που έχουν προστεθεί έλαια και λίπη, όπως η Neutrogena, βάση ή Dove. Αποφύγετε αποσμητικό και αντιβακτηριακό απορρυπαντικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα σκληρή. Μπορεί να θέλετε να πειραματιστείτε με διάφορες μάρκες μέχρι να βρείτε αυτό που λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι το δέρμα σας θα πρέπει να αισθάνονται μαλακό και λείο μετά τον καθαρισμό, δεν σφιχτό ή ξηρό.
 • Στεγνώστε. Μετά το πλύσιμο ή το μπάνιο, απαλά pat ή στεγνώστε το δέρμα σας ξηρό με μια πετσέτα, έτσι ώστε κάποια υγρασία παραμένει στο δέρμα. Αμέσως ενυδατώνει το δέρμα σας με λάδι ή κρέμα γάλακτος.
 • Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Low στεγνώνει την υγρασία από το δέρμα σας. Ένα φορητό υγραντήρα σπίτι ή ένα επισυνάπτεται στο φούρνο σας προσθέτει υγρασία στον αέρα μέσα στο σπίτι σας. Φορητό υγραντήρες έρχονται σε πολλές ποικιλίες. Επιλέξτε αυτό που ικανοποιεί τον προϋπολογισμό σας και τις τυχόν ειδικές ανάγκες. Και να είστε βέβαιος να κρατήσει τον υγραντήρα σας καθαρό για να αποκρούσει τα βακτήρια και τους μύκητες.