Καρκινοειδές σύνδρομο

Ορισμός

Καρκινοειδές σύνδρομο εμφανίζεται όταν ένα σπάνιο καρκινικό όγκο που ονομάζεται καρκινοειδή εκκρίνει ορισμένες χημικές ουσίες στο αίμα σας, προκαλώντας μια σειρά από σημεία και συμπτώματα. Καρκινοειδείς όγκους συμβαίνουν πιο συχνά στην γαστρεντερική οδό ή τους πνεύμονες.

Καρκινοειδές σύνδρομο εμφανίζεται συνήθως σε άτομα που έχουν καρκινοειδών όγκων που έχουν προχωρήσει. Η θεραπεία για καρκινοειδές σύνδρομο συνήθως περιλαμβάνει τη θεραπεία του καρκίνου. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι καρκινοειδείς όγκοι δεν προκαλούν καρκινοειδές σύνδρομο μέχρι να είσαι προηγμένη, μια θεραπεία μπορεί να μην είναι δυνατή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα φάρμακα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της καρκινοειδές σύνδρομο και να σας κάνει πιο άνετα.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της καρκινοειδές σύνδρομο εξαρτάται από ποιες χημικές ουσίες καρκινοειδή σας εκκρίνει στην κυκλοφορία του αίματός σας. Τα πιο συχνά σημεία και συμπτώματα της καρκινοειδές σύνδρομο περιλαμβάνουν:

 • Δερματικά εξανθήματα Το δέρμα στο πρόσωπό σας και το ανώτερο στήθος αισθάνεται ζεστό και αλλάζει το χρώμα -. Που κυμαίνονται από το ροζ στο κόκκινο σε μωβ. Flushing επεισόδια μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες ή περισσότερο. Flushing μπορεί να συμβεί για κανέναν προφανή λόγο, αν και μερικές φορές μπορεί να προκληθεί από άγχος, την άσκηση ή την κατανάλωση αλκοόλ.
 • Βλάβες του δέρματος του προσώπου. Purplish περιοχές του Spider-σαν φλέβες μπορεί να εμφανιστεί στο χείλος μύτη και άνω.
 • Διάρροια. Συχνή, υδαρή κόπρανα μερικές φορές συνοδεύονται από κοιλιακές κράμπες μπορεί να συμβεί σε άτομα που έχουν καρκινοειδές σύνδρομο.
 • Δυσκολία στην αναπνοή. Άσθμα που μοιάζουν με σημεία και συμπτώματα, όπως συριγμό και δυσκολία στην αναπνοή, μπορούν να συμβούν την ίδια στιγμή έχετε ξηρό δέρμα έξαψη.
 • Ταχυκαρδία. Περίοδοι γρήγορο καρδιακό ρυθμό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της καρκινοειδές σύνδρομο.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν έχετε σημεία και τα συμπτώματα που σας αφορούν.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Καρκινοειδές σύνδρομο προκαλείται από ένα καρκινοειδούς όγκου που εκκρίνει σεροτονίνη ή άλλες χημικές ουσίες στο αίμα σας. Καρκινοειδών όγκων εμφανίζονται πιο συχνά στο γαστρεντερικό σωλήνα σας, όπως το στομάχι σας, το λεπτό έντερο, το παράρτημα, του παχέος εντέρου και του ορθού, ή στους πνεύμονές σας.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των καρκινοειδών όγκων εκκρίνουν τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκινοειδές σύνδρομο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το συκώτι εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις χημικές ουσίες πριν να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από το σώμα σας και προκαλούν συμπτώματα. Ωστόσο, όταν ένα προηγμένο όγκων επάλειψη (μεθίσταται) προς το ήπαρ ίδια, αυτοί οι όγκοι μπορούν να εκκρίνουν χημικές ουσίες που δεν εξουδετερώνονται πριν φθάσει στην κυκλοφορία του αίματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν καρκινοειδές σύνδρομο έχουν προχωρημένο καρκίνο που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ.

Μερικά καρκινοειδών όγκων δεν πρέπει να προχωρήσει για να προκαλέσει καρκινοειδές σύνδρομο. Για παράδειγμα, καρκινοειδών όγκων του πνεύμονα που εκκρίνουν χημικές ουσίες στο αίμα κάνουν μακρύτερα προς τα ανάντη από το ήπαρ - όχι άμεσα στο ήπαρ, όπου οι χημικές ουσίες που υποβάλλονται σε επεξεργασία και να εξαλειφθούν. Καρκινοειδών όγκων στο έντερο, από την άλλη πλευρά, εκκρίνουν χημικά τους σε αίμα που πρέπει πρώτα να περάσει μέσα από το ήπαρ πριν φθάσει το υπόλοιπο του σώματος. Το ήπαρ συνήθως εξουδετερώνει τα χημικά πριν να μπορούν να επηρεάσουν το υπόλοιπο του σώματος.

Τι προκαλεί καρκινοειδών όγκων είναι ασαφές.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Καρκινοειδές σύνδρομο. Δυσκολία στην αναπνοή.
Καρκινοειδές σύνδρομο. Δυσκολία στην αναπνοή.

Έχοντας καρκινοειδές σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες επιπλοκές:

 • Carcinoid καρδιακή νόσο. Ορισμένα άτομα με καρκινοειδές σύνδρομο καρκινοειδούς αναπτύσσουν καρδιοπάθεια. Καρκινοειδές σύνδρομο προκαλεί πάχυνση των καρδιακών βαλβίδων, καθιστώντας δύσκολο για αυτούς να λειτουργήσει σωστά. Ως αποτέλεσμα, οι βαλβίδες της καρδιάς μπορεί να διαρρεύσει. Τα σημεία και συμπτώματα των καρκινοειδών καρδιακής νόσου περιλαμβάνουν κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Καρκινοειδής καρδιοπάθεια μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φάρμακα για την καρδιά σας. Χειρουργική αποκατάσταση των κατεστραμμένων καρδιακών βαλβίδων μπορεί να είναι μια επιλογή σε προχωρημένο καρκινοειδούς καρδιακή νόσο.
 • Απόφραξη του εντέρου. Καρκίνος που εξαπλώνεται στους λεμφαδένες δίπλα στο λεπτό έντερο μπορεί να προκαλέσει στένωση και την συστροφή του εντέρου σας, οδηγώντας σε απόφραξη του εντέρου. Τα σημεία και συμπτώματα της απόφραξης του εντέρου περιλαμβάνουν σοβαρή, κράμπες κοιλιακό άλγος και έμετος. Χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για την ανακούφιση από την απόφραξη.
 • Carcinoid κρίση. Καρκινοειδές κρίση προκαλεί ένα σοβαρό επεισόδιο έξαψη, χαμηλή αρτηριακή πίεση, σύγχυση και δυσκολία στην αναπνοή. Carcinoid κρίση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με καρκινοειδών όγκων, όταν αυτά είναι εκτεθειμένα σε ορισμένες ωθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναισθησίας που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Carcinoid κρίση μπορεί να αποβεί μοιραία. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει φάρμακα πριν από χειρουργική επέμβαση για να μειώσει τον κίνδυνο των καρκινοειδών κρίσης.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μπορείτε να αρχίσετε με να δει τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό, εάν έχετε σημεία και συμπτώματα της καρκινοειδές σύνδρομο. Με βάση αυτά που ο γιατρός σας βρίσκει, μπορεί να αναφέρεται σε ένα γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία του καρκίνου (ογκολόγος), διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος (ενδοκρινολόγο) ή έναν χειρούργο.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να πάρετε έτοιμοι, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Θεωρήστε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για καρκινοειδές σύνδρομο, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Εκτός από την πιο πιθανή αιτία, ποιες είναι οι άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό; Ποια θα είναι το κόστος, και θα ασφαλιστική μου κάλυψη;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Φυλλάδια εκεί ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;
 • Τι θα καθορίσει αν θα πρέπει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη παρακολούθησης;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να ζητήσετε άλλα ζητήματα, όπως αυτά συμβαίνουν σε σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Carcinoid καρδιακή νόσο.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Carcinoid καρδιακή νόσο.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να επιτρέψουν χρόνο αργότερα για να καλύψει άλλα σημεία που θέλετε να αντιμετωπίσει. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει τα σημεία και τα συμπτώματα σας, προκειμένου να αποκλειστούν άλλες αιτίες ερυθρότητα του δέρματος και διάρροια. Εάν δεν βρεθούν άλλες αιτίες, ο γιατρός σας μπορεί να υποπτεύονται καρκινοειδές σύνδρομο. Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει περαιτέρω εξετάσεις, όπως οι εξής:

 • Εξέταση ούρων. Τα ούρα σας μπορεί να περιέχει μια ουσία που, όταν το σώμα σας διασπά σεροτονίνης. Μια υπερβολική ποσότητα αυτής της ουσίας θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι το σώμα σας επεξεργάζεται επιπλέον σεροτονίνη, η χημική ουσία συνήθως αποβάλλονται από καρκινοειδών όγκων.
 • Εξέταση αίματος. Το αίμα σας μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα ορισμένων ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης χρωμογρανίνης Α, η οποία απελευθερώνεται από ορισμένα καρκινοειδή.
 • Οι εξετάσεις απεικόνισης. Οι εξετάσεις απεικόνισης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό του πρωτοπαθούς όγκου carcinoid και να καθορίσει κατά πόσο έχει εξαπλωθεί. Ο γιατρός σας μπορεί να ξεκινήσει με μια αξονική τομογραφία (CT) σάρωση της κοιλιάς σας, επειδή οι περισσότερες καρκινοειδών όγκων που βρέθηκαν στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Θεραπεία καρκινοειδές σύνδρομο περιλαμβάνει τη θεραπεία του καρκίνου σας και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων για τον έλεγχο ειδικά σημεία και τα συμπτώματα σας.

Θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Χειρουργική. Χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του καρκίνου σας ή τα περισσότερα από καρκίνο σας μπορεί να είναι μια επιλογή. Εάν η χειρουργική επέμβαση δεν αποτελεί επιλογή, διότι ο καρκίνος σας είναι πολύ διαδεδομένη, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία για να συρρικνωθεί όγκους σας. Αυτό μπορεί να μειώσει τα σημεία και τα συμπτώματα της καρκινοειδές σύνδρομο.
 • Φάρμακα για να εμποδίσει τα καρκινικά κύτταρα από τις χημικές ουσίες που εκκρίνουν. Ενέσεις της οκτρεοτίδη φάρμακα (Sandostatin) και η λανρεοτίδη (Somatuline Depot), μπορεί να μειώσει τα σημεία και τα συμπτώματα της καρκινοειδές σύνδρομο, συμπεριλαμβανομένων ερυθρότητα του δέρματος και διάρροια. Octreotide μπορεί επίσης να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινοειδών όγκων. Οι παρενέργειες της οκτρεοτίδη και η λανρεοτίδη περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακό άλγος και φούσκωμα, η οποία μπορεί να υποχωρήσουν την πάροδο του χρόνου.
 • Βιολογική θεραπεία. Ένα ενέσιμο φάρμακο που ονομάζεται ιντερφερόνη άλφα, η οποία διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα, είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινοειδών όγκων και να ανακουφίσει τα συμπτώματα. Η ιντερφερόνη μπορεί να προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων κόπωση και συμπτώματα γρίπης.
 • Η διακοπή της παροχής αίματος σε καρκινικούς όγκους του ήπατος. Σε μια διαδικασία που ονομάζεται ηπατική εμβολισμό αρτηρίας, ένας γιατρός εισάγει έναν καθετήρα μέσα από μια βελόνα κοντά στη βουβωνική χώρα σας και τα θέματα που μέχρι την κύρια αρτηρία που μεταφέρει το αίμα στο ήπαρ (ηπατική αρτηρία). Ο γιατρός εγχέει σωματίδια που έχουν σχεδιαστεί για να φράξει την ηπατική αρτηρία, διακόπτοντας την παροχή αίματος στα καρκινικά κύτταρα που έχουν εξαπλωθεί στο ήπαρ. Τα υγιή ηπατικά κύτταρα επιβιώνουν, επικαλούμενο αίματος από άλλα αιμοφόρα αγγεία. Ηπατική εμβολισμό αρτηρίας μπορεί να είναι επικίνδυνη και η διαδικασία είναι συνήθως πραγματοποιείται μόνο σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα. Συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους με το γιατρό σας.
 • Θανάτωση των καρκινικών κυττάρων στο ήπαρ με θερμότητα ή κρύο. Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες παραδίδει θερμότητας μέσω μιας βελόνας προς τα κύτταρα του καρκίνου στο ήπαρ, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να πεθάνουν. Η κρυοθεραπεία είναι παρόμοια, αλλά λειτουργεί με πάγωμα του όγκου. Η καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες και κρυοθεραπεία είναι γενικά ασφαλείς, αν και υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος της απώλειας αίματος και της λοίμωξης.
 • Χημειοθεραπεία. Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας μπορεί να συρρικνωθεί καρκινοειδών όγκων. Τι παρενέργειες που μπορεί να αντιμετωπίσετε, θα εξαρτηθεί από το ποια φάρμακα χημειοθεραπείας που λαμβάνετε. Συζητήστε συγκεκριμένο σχήμα χημειοθεραπείας σας με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με self-care μέτρα που μπορεί να βελτιώσει τα σημεία και τα συμπτώματα σας. Self-care μέτρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη θεραπεία, αλλά μπορεί να το συμπληρώσει. Ρωτήστε το γιατρό σας αν θα πρέπει να:

 • Αποφύγετε τα πράγματα που προκαλούν ερυθρότητα του δέρματος. Ορισμένες ουσίες ή καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει έξαψη, όπως το αλκοόλ ή μεγάλα γεύματα. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν εξάψεις όταν αισθάνεστε τόνισε ή αναστατωμένος. Παρακολουθήστε τι προκαλεί έξαψη σας, και προσπαθήστε να αποφύγετε καταστάσεις που προκαλούν έξαψη.
 • Εξετάζει τη λήψη ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα. Χρόνια διάρροια καθιστά δύσκολο για το σώμα σας να επεξεργαστεί τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα που τρώμε. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν η λήψη πολυβιταμινών μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για σας.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Μπορεί να απαλλαγεί για να βρει επιτέλους μια απάντηση σε αυτό που είναι ήδη προκαλεί σημεία και τα συμπτώματα σας, αλλά η διάγνωση μιας σπάνιας νόσου, όπως καρκινοειδές σύνδρομο μπορεί να είναι αγχωτική. Όπως μπορείτε να αναπτύξουν δικό σας τρόπο να αντιμετωπίσουν με τη διάγνωση του καρκίνου, μιλήστε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για το πώς αισθάνεστε και να εξετάσει προσπαθεί να:

 • Μάθετε αρκετά για καρκινοειδές σύνδρομο να παίρνουν αποφάσεις για τη φροντίδα σας. Ρωτήστε το γιατρό σας για την κατάστασή σας. Ζητήστε από τα μέλη της ομάδας υγείας σας να συστήσει πόροι, όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Η γνώση για την κατάστασή σας μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα για την καλύτερη συμμετοχή στις αποφάσεις για τη φροντίδα σας.
 • Μιλήστε με άλλους ανθρώπους με καρκινοειδές σύνδρομο. Οι ομάδες υποστήριξης για άτομα με καρκινοειδές σύνδρομο σας φέρει σε επαφή με αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ρωτήστε το γιατρό σας για τις ομάδες στην περιοχή σας. Καρκινοειδές σύνδρομο είναι σπάνιο, όμως, έτσι μπορεί να χρειαστεί να συνδεθεί με τους ανθρώπους έξω από την άμεση περιοχή σας.
 • Φροντίστε τον εαυτό σας. Κάντε ό, τι μπορείτε για να διατηρήσει έναν υγιή τρόπο ζωής. Φάτε μια διατροφή γεμάτη από φρούτα και λαχανικά. Όταν αισθάνεστε επάνω σε αυτό, λειτουργούν ελαφριά άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Κόψτε επιπλέον άγχος από τη ζωή σας, όταν είναι δυνατόν. Πάρτε την αφθονία του ύπνου, ώστε να αισθάνονται ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε. Φροντίστε το σώμα και το μυαλό σας, έτσι ώστε να είστε σε καλύτερη θέση να κολλήσει με καρκίνο σχέδιο σας θεραπείας.

Βλέπε επίσης