Καπούλια

Ορισμός

Λεκάνη αναφέρεται σε μια λοίμωξη του ανώτερου αεραγωγού, συνήθως σε παιδιά, που εμποδίζει την αναπνοή και προκαλεί ένα χαρακτηριστικό βήχα αποφλοίωση.

Ο βήχας και άλλα συμπτώματα της λαρυγγίτιδα είναι το αποτέλεσμα της φλεγμονής γύρω από τις φωνητικές χορδές (λάρυγγα), τραχεία (τραχεία) και των βρόγχων (βρόγχοι). Όταν ο βήχας αεροπορικές δυνάμεις μέσω αυτής της στενωπού, τα πρησμένα φωνητικές χορδές παράγουν θόρυβο παρόμοιο με ένα γάβγισμα φώκιας. Ομοίως, παίρνοντας μια ανάσα συχνά παράγει ένα υψίσυχνο ήχο σφυρίγματος (συριγμός).

Λεκάνη είναι συνήθως δεν είναι σοβαρά και οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Συμπτώματα

Σιμιγδάλι συχνά ξεκινά ως ένα τυπικό κρύο. Εάν υπάρχει αρκετό φλεγμονή και βήχα, το παιδί θα αναπτύξει ένα δυνατό βήχα αποφλοίωση. Αυτό είναι συχνά χειρότερη το βράδυ, και επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από κλάμα και βήχα, καθώς και το άγχος και διέγερση, τη δημιουργία ενός κύκλου της επιδείνωσης των συμπτωμάτων. Πυρετός και μια βραχνή φωνή είναι κοινά, πάρα πολύ. Αναπνοή του παιδιού σας μπορεί να είναι θορυβώδες ή δούλευαν.

Καπούλια. Κρατήστε το παιδί σας σε όρθια θέση.
Καπούλια. Κρατήστε το παιδί σας σε όρθια θέση.

Επειδή τα παιδιά έχουν μικρούς αεραγωγούς, είναι πιο επιρρεπείς να έχουν πιο έντονη συμπτώματα με λαρυγγίτιδα, ιδιαίτερα τα παιδιά μικρότερα των τριών ετών.

Νυκτερινές συμπτώματα καπούλια των δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να οδηγήσει συχνά ανησυχούν τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Τα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας συνήθως διαρκούν τρεις έως πέντε ημέρες.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Λιγότερο από το 5 τοις εκατό των παιδιών να αναπτύξουν απόφραξη των αεροφόρων οδών αρκετά σοβαρές ώστε να απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο. Θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια εάν το παιδί σας:

 • Κάνει θόρυβο, υψηλής συχνότητας ήχους κατά την αναπνοή (συριγμός) τόσο κατά την εισπνοή και την εκπνοή
 • Αρχίζει τρέχουν τα σάλια ή να έχει δυσκολία στην κατάποση
 • Φαίνεται ανήσυχοι, ταραγμένοι ή κουρασμένοι
 • Αναπνέει με ταχύτερο ρυθμό απ 'ότι συνήθως
 • Παλεύει για να αναπνεύσουν
 • Αναπτύσσει μπλε ή γκριζωπό δέρμα γύρω από τη μύτη, το στόμα ή τα νύχια (κυάνωση)

Αιτίες

Λεκάνη συνήθως προκαλείται από μια μόλυνση από ιό, πολύ συχνά μια parainfluenza ιό.

Το παιδί σας μπορεί να συναντήσετε έναν ιό από την εισπνοή μολυσμένου αναπνευστικά σταγονίδια βήξει ή φτερνιστεί στον αέρα. Τα σωματίδια του ιού σε αυτά τα σταγονίδια μπορεί επίσης να επιβιώσουν για τα παιχνίδια και άλλες επιφάνειες. Εάν το παιδί σας αγγίζει μια μολυσμένη επιφάνεια και στη συνέχεια αγγίξει ή τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, μια μόλυνση μπορεί να ακολουθήσει.

Η λοίμωξη συνήθως ξεκινά στις ρινικές μεμβράνες και στη συνέχεια εξαπλώνεται στις φωνητικές χορδές (λάρυγγα) και των αεραγωγών (τραχεία). Μόνο ένα μικρό ποσοστό των εκτίθενται τα παιδιά να αναπτύξουν πραγματικά καπούλια.

Παράγοντες κινδύνου

Οι περισσότεροι κινδυνεύουν να καπούλια είναι τα παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 3 ετών. Η μέγιστη συχνότητα της πάθησης είναι 18 έως 24 μηνών.

Επιπλοκές

Οι περισσότερες περιπτώσεις της λαρυγγίτιδας είναι ήπιες. Σε ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων, ο αεραγωγός διογκώνεται αρκετά για να παρεμβαίνει με την αναπνοή.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις καπούλια, το παιδί σας δεν θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Ωστόσο, αν τα συμπτώματα του παιδιού σας είναι σοβαρή ή δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία στο σπίτι, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ο γιατρός του παιδιού σας θα σας ζητήσει πιθανώς μια σειρά από ερωτήσεις για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την καλύτερη πορεία της θεραπείας:

 • Ποια είναι τα συμπτώματα του παιδιού σας; Έχει το παιδί σας έχει πυρετό ή δυσκολία στην κατάποση;
 • Πόσο καιρό έχει το παιδί σας βιώνει τα συμπτώματα;
 • Έχει ο βήχας του παιδιού σας να γίνει σταδιακά χειρότερα; Αν ναι, πόσο γρήγορα;
 • Έχετε παρατηρήσει ένα πρότυπο για το βήχα του παιδιού σας; Για παράδειγμα, έχει επιδεινωθεί το βράδυ;
 • Έχει το παιδί σας είχε καπούλια στο παρελθόν;
 • Έχει το παιδί σας πρόσφατα εκτεθεί σε άλλα άρρωστα παιδιά;
 • Μήπως το παιδί σας έχετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;
 • Είναι το παιδί σας εμβολιαστεί πλήρως;

Εξετάσεις και διάγνωση

Λεκάνη είναι συνήθως διαγιγνώσκεται από τον ιατρό παρατηρώντας την αναπνοή του παιδιού σας, ακούγοντας στο στήθος του παιδιού σας με ένα στηθοσκόπιο και την εξέταση του λαιμού του παιδιού σας. Μερικές φορές οι ακτινογραφίες ή άλλες εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για να αποκλειστούν άλλες πιθανές ασθένειες.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Self-care μέτρα στο σπίτι είναι αποτελεσματικά για τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων καπούλια. Επιθετική αγωγή σπάνια χρειάζεται.

Εάν τα συμπτώματα του παιδιού σας επιμείνουν πέρα ​​από τρεις έως πέντε ημέρες ή επιδεινώνονται, ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα είδος των στεροειδών (γλυκοκορτικοειδή) για τη μείωση της φλεγμονής στους αεραγωγούς. Τα οφέλη θα είναι συνήθως αισθητή μέσα σε έξι ώρες. Η δεξαμεθαζόνη είναι συνήθως συνιστάται λόγω της μακροχρόνιες επιπτώσεις της (μέχρι 72 ώρες).

Επινεφρίνη είναι επίσης αποτελεσματική στη μείωση της φλεγμονής των αεραγωγών. Είναι ταχείας δράσης, αλλά τα αποτελέσματά της να φορούν μακριά γρήγορα.

Για σοβαρή λαρυγγίτιδα, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να περνούν το χρόνο τους σε ένα νοσοκομείο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μια προσωρινή σωλήνα αναπνοής μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθεί στην τραχεία του παιδιού.

Λεκάνη μπορεί να είναι τρομακτικό - ειδικά αν το παιδί σας προσγειώνεται στο γραφείο του γιατρού, αίθουσα επειγόντων περιστατικών ή νοσοκομείο. Παρήγορο το παιδί σας και κρατώντας τον ή την ηρεμία της είναι σημαντικό, γιατί κλαίει και διέγερση απόφραξη των αεραγωγών επιδεινώνονται. Κρατήστε το παιδί σας, τραγουδούν νανουρίσματα ή να διαβάσετε ήσυχα ιστορίες. Προσφέρετε ένα αγαπημένο κουβέρτα ή ένα παιχνίδι. Μιλήστε σε μια κατευναστική φωνή.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Λεκάνη έρχεται συχνά την πορεία του μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες. Εν τω μεταξύ, να κρατήσει το παιδί σας άνετα με μερικά απλά μέτρα:

 • Μείνετε ήρεμοι Comfort ή αποσπά την προσοχή του παιδιού σας -. Αγκαλιά, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παίξετε ένα ήσυχο παιχνίδι. Κλάμα καθιστά πιο δύσκολη την αναπνοή.
 • Υγράνετε τον αέρα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απόδειξη του οφέλους από την πρακτική αυτή, πολλοί γονείς πιστεύουν ότι υγρός αέρας βοηθά την αναπνοή του παιδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα ή καθίστε με το παιδί σε ένα μπάνιο γεμάτο με ατμό που παράγεται από τρεχούμενο ζεστό νερό από το ντους.
 • Κρατήστε το παιδί σας σε όρθια θέση. Όρθια θέση μπορεί να διευκολύνετε την αναπνοή. Κρατήστε το παιδί σας στην αγκαλιά σας, ή να τοποθετήσει το παιδί σας σε μια αγαπημένη καρέκλα ή βρεφικό κάθισμα.
 • Προσφορά υγρά. Για τα μωρά, το νερό, το μητρικό γάλα ή φόρμουλα είναι μια χαρά. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, σούπα ή κατεψυγμένα φρούτα σκάει μπορεί να είναι κατευναστική.
 • Ενθαρρύνετε υπόλοιπα. Ύπνου μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.
 • Δοκιμάστε ένα over-the-counter παυσίπονο. Εάν το παιδί σας έχει πυρετό, ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) μπορεί να βοηθήσει. Σιρόπι για τον βήχα, η οποία δεν επηρεάζει το λάρυγγα ή την τραχεία, δεν είναι πιθανό να ανακουφίσει βήχα του παιδιού σας. Over-the-counter φάρμακα κατά του κρυολογήματος δεν συνιστώνται για παιδιά μικρότερα των 5 ετών.

Βήχας του παιδιού σας μπορεί να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μην εκπλαγείτε αν επιστρέφει το βράδυ. Μπορεί να θέλουν να κοιμηθούν κοντά στο παιδί σας ή ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο, έτσι ώστε να μπορείτε να αναλάβει ταχεία δράση, εάν τα συμπτώματα του παιδιού σας να γίνει σοβαρή.

Πρόληψη

Για την πρόληψη λαρυγγίτιδα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα που χρησιμοποιείτε για να αποτρέψει το κρυολόγημα και τη γρίπη. Συχνό πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό. Επίσης κρατήσετε το παιδί σας μακριά από όποιον είναι άρρωστος, και να ενθαρρύνει το παιδί σας να βήχετε ή φτερνίζεστε στη δική του ή τον αγκώνα της.

Για να εξορκίσει πιο σοβαρές λοιμώξεις, τηρούν τους εμβολιασμούς του παιδιού σας ρεύμα. Η διφθερίτιδα και Haemophilus εμβόλια γρίπης τύπου Β προσφέρουν προστασία από ορισμένα από τα πιο σπάνια - αλλά πιο επικίνδυνο - μορφές λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.