Ιερό λακκάκι

Ορισμός

Μια ιερή λακκάκι είναι μια εσοχή, παρουσιάζει κατά τη γέννηση, το δέρμα στο κάτω μέρος της πλάτης. Είναι συνήθως βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πτυχή ανάμεσα στους γλουτούς. Οι περισσότεροι ιερού λακκάκια είναι αβλαβείς και δεν απαιτούν καμία θεραπεία.

Οι Ιερό λακκάκια που συνοδεύονται από ένα κοντινό τούφα από τα μαλλιά, το δέρμα ετικέτα ή ορισμένα είδη αποχρωματισμό του δέρματος μερικές φορές που σχετίζονται με σοβαρή υποκείμενη ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης ή του νωτιαίου μυελού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να συστήσει μια εξέταση απεικόνισης. Εάν κάποια ανωμαλία ανακαλύπτεται, η θεραπεία εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία.

Συμπτώματα

Μια ιερή λακκάκι αποτελείται από μια εσοχή, ή «λάκκο», στο δέρμα στο κάτω μέρος της πλάτης, ακριβώς πάνω από την πτυχή ανάμεσα στους γλουτούς.

Αιτίες

Μια ιερή λακκάκι είναι μια εκ γενετής πάθηση, που σημαίνει παρόν κατά τη γέννηση. Δεν υπάρχουν γνωστές αιτίες.

Επιπλοκές

Σπάνια, τα ιερά λακκάκια που σχετίζονται με σοβαρή υποκείμενη ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης ή του νωτιαίου μυελού. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  • Δισχιδής ράχη. Μια πολύ ήπια μορφή αυτής της κατάστασης, που ονομάζεται δισχιδής ράχη occulta, συμβαίνει όταν η σπονδυλική στήλη δεν κλείνει σωστά γύρω από το νωτιαίο μυελό, αλλά το καλώδιο παραμένει εντός του σπονδυλικού σωλήνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δισχιδής ράχη occulta δεν προκαλεί συμπτώματα.
  • Καθήλωση σύνδρομο μυελού. Ο νωτιαίος μυελός κανονικά κρέμεται ελεύθερα εντός του σπονδυλικού σωλήνα. Καθήλωση σύνδρομο μυελού είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται όταν ιστών που συνδέονται με το νωτιαίο μυελό περιορίζει τις κινήσεις του. Τα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αδυναμία ή μούδιασμα στα πόδια και της ουροδόχου κύστης ή ακράτεια του εντέρου.

Οι κίνδυνοι από αυτά τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, αν αυξηθεί το ιερό γελασινός συνοδεύεται από ένα κοντινό τούφα από τα μαλλιά, το δέρμα ετικέτα ή ορισμένοι τύποι του αποχρωματισμού του δέρματος.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Σε γενικές γραμμές, το παιδί σας δεν θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό για ένα ιερό λακκάκι. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το ιερό λακκάκι, μπορείτε να φέρετε και αυτά επάνω σε επισκέψεις ρουτίνας γραφείου του παιδιού σας.

Μερικές ερωτήσεις μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας περιλαμβάνουν:

  • Μήπως το παιδί μου χρειάζεται κάποιες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει άλλη αιτία;
  • Μήπως η περιοχή χρειάζεται καμία ιδιαίτερη καθαρισμού ή φροντίδας;
  • Υπάρχει θεραπεία απαραίτητη;
  • Είναι ένα ιερό λακκάκι ποτέ σχετίζονται με πιο σοβαρές καταστάσεις;

Εξετάσεις και διάγνωση

Ιερό λακκάκια είναι παρόντες κατά τη γέννηση και είναι εμφανείς κατά την αρχική φυσική εξέταση του βρέφους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, περαιτέρω δοκιμές είναι περιττή. Ωστόσο, εάν το λακκάκι είναι πολύ μεγάλο ή συνοδεύεται από ένα κοντινό τούφα από τα μαλλιά, το δέρμα ετικέτα ή ορισμένοι τύποι αποχρωματισμό του δέρματος, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει απεικονιστικές εξετάσεις για να αποκλείσει προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Οι δοκιμές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Υπερήχους. Αυτή η μη επεμβατική διαδικασία χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για να παράγει εικόνες των δομών του σώματος.
  • Μαγνητική τομογραφία (MRI). Εάν απαιτούνται περισσότερες λεπτομέρειες, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια μαγνητική τομογραφία, η οποία χρησιμοποιεί ραδιοκύματα και ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να δημιουργήσει συγχρονική εικόνες του σώματος.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η θεραπεία είναι απαραίτητη για μια απλή ιερού λακκάκι.