Η μολυσματική τέρμινθος

Ορισμός

Η μολυσματική τέρμινθος (mo-LUS κουμ-kun-Tay-Τζι-OH-sum) είναι μια σχετικά συνηθισμένη ιογενής λοίμωξη του δέρματος που οδηγεί σε γύρο, σταθερή, ανώδυνη εξογκώματα που κυμαίνονται σε μέγεθος από ένα κεφάλι καρφίτσας σε μια γόμα μολυβιού. Εάν οι προσκρούσεις γδαρμένο ή τραυματίστηκαν, η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και σε περιβάλλον δέρμα.

Αν και πιο συχνή σε παιδιά, μολυσματική τέρμινθος μπορεί να επηρεάσει τους ενηλίκους, καθώς - ιδιαίτερα εκείνων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Στους ενήλικες, η μολυσματική τέρμινθος περιλαμβάνουν τα γεννητικά όργανα θεωρείται ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ).

Η μολυσματική τέρμινθος μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής πρόσωπο με πρόσωπο και μέσω της επαφής με μολυσμένα αντικείμενα. Οι ανωμαλίες που σχετίζονται με μολυσματική τέρμινθος συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε ένα χρόνο χωρίς θεραπεία, αλλά ο γιατρός υποβοηθούμενη αφαίρεση είναι επίσης μια επιλογή.

Συμπτώματα

Μολυσματική τέρμινθος αποτελέσματα σε έθεσε, στρογγυλά, σάρκα χρώματος ανωμαλίες στο δέρμα. Οι προσκρούσεις:

 • Είναι μικρό - συνήθως κάτω από περίπου ένα τέταρτο ίντσα (περίπου 2-5 mm) σε διάμετρο
 • Χαρακτηριστικά έχουν μια μικρή εσοχή ή τελεία στην κορυφή
 • Μπορεί να γίνει κόκκινο και φλεγμονή
 • Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από το ξύσιμο ή το τρίψιμο, το οποίο μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε παρακείμενο δέρμα

Στα παιδιά, οι προσκρούσεις εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό, τις μασχάλες, τα χέρια και τα μπράτσα. Στους ενήλικες, η μολυσματική τέρμινθος μπορεί να είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) και παρατηρείται συνήθως στα γεννητικά όργανα, κάτω κοιλιακή χώρα, εσωτερική μηρούς και τους γλουτούς.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν υποψιάζεστε ή το παιδί σας έχει μολυσματική τέρμινθος, συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν δερματολόγο.

Αιτίες

Ο ιός που προκαλεί μολυσματική contagiosis εξαπλώνεται εύκολα μέσω:

 • Άμεση δέρμα με δέρμα επαφή
 • Η επαφή με μολυσμένα αντικείμενα, όπως πετσέτες παιχνίδια, και λαβές βρύση
 • Η σεξουαλική επαφή με ένα προσβεβλημένο συνεργάτη
Η μολυσματική τέρμινθος. Αποφύγετε την επαφή με τα χτυπήματα.
Η μολυσματική τέρμινθος. Αποφύγετε την επαφή με τα χτυπήματα.

Το ξύσιμο ή το τρίψιμο τα χτυπήματα απλώνει τον ιό στο κοντινό δέρμα.

Παράγοντες κινδύνου

Πιο διαδεδομένη λοιμώξεις contagiosis μαλάκιο μπορεί να συμβεί σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε παιδιά που έχουν ατοπική δερματίτιδα.

Επιπλοκές

Οι προσκρούσεις και το δέρμα γύρω από αυτά μπορεί να γίνει κόκκινο και φλεγμονή. Αυτό πιστεύεται να είναι μια ανοσολογική απόκριση στη λοίμωξη. Αν γδαρμένο, οι προσκρούσεις μπορεί να μολυνθεί. Αν βλάβες εμφανίζονται στα βλέφαρα, ασθένεια των οφθαλμών (επιπεφυκίτιδα) μπορεί να αναπτυχθεί.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει από την πρώτη δει τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν σας καλούν να κανονίσει μια συνάντηση, μπορεί να αναφέρονται αμέσως σε έναν ειδικό, όπως έναν δερματολόγο.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από τον διορισμό σας, γράψτε μια λίστα που απαντά στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποια τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Ποια φάρμακα και τα συμπληρώματα παίρνετε σε τακτική βάση;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Είχατε παρόμοιες βλάβες στο παρελθόν;
 • Έχει κάποιος κοντά σας είχε παρόμοιες αλλοιώσεις;

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει συνήθως μολυσματική τέρμινθος ακριβώς με την εξέταση αυτή. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, αυτός ή αυτή μπορεί να λάβει δερμοαποξέσεις από τη μολυσμένη περιοχή και να τις προβάλετε κάτω από ένα μικροσκόπιο.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η μολυσματική τέρμινθος συνήθως υποχωρεί χωρίς θεραπεία μέσα σε έξι έως 12 μήνες. Ωστόσο, οι γιατροί συστήνουν συχνά ότι οι αλλοιώσεις να αφαιρεθεί πριν από αυτό, ιδιαίτερα στους ενήλικες, επειδή είναι τόσο μεταδοτική. Θεραπείες για μολυσματική τέρμινθος μπορεί να είναι οδυνηρή, έτσι ώστε ένα αναισθητικό μπορεί να χορηγηθεί εκ των προτέρων για τη μείωση δυσφορία. Μερικές φορές ένα συνδυασμό θεραπειών μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Φάρμακα
Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνταγή ή over-the-counter φάρμακα εφαρμόζεται απευθείας στις βλάβες μπορεί να είναι χρήσιμη. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Ερεθιστικό προϊόντα. Αυτά τα παρασκευάσματα περιέχουν συχνά συστατικά, όπως σαλικυλικό οξύ ή υδροξείδιο του καλίου, που βοηθούν στη διάλυση την αλλοίωση την πάροδο του χρόνου. Άλλοι μπορεί να προκαλέσει μια κυψέλη για να σχηματιστεί κάτω από το χτύπημα, σηκώνοντάς το από το δέρμα σας.
 • Αντι-ιικά κρέμες. Συνταγή αντι-ιικά κρέμες, όπως imiquimod (Aldara, Zyclara), συχνά είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση μολυσματική τέρμινθος αλλοιώσεις την πάροδο του χρόνου.

Χειρουργικές και άλλες διαδικασίες
Οι μέθοδοι γιατροί χρησιμοποιούν για να αφαιρέσει μολυσματική τέρμινθος προσκρούσεις περιλαμβάνουν:

 • Ξύσιμο
 • Κατάψυξη (κρυοθεραπεία)
 • Η θεραπεία με laser

Πρόληψη

Για να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού:

 • Πλύνετε τα χέρια σας. Κρατώντας τα χέρια σας καθαρό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.
 • Αποφύγετε την επαφή με τα χτυπήματα. Ξύρισμα πάνω από τις μολυσμένες περιοχές μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.
 • Μην μοιράζεστε προσωπικά αντικείμενα. Αυτό περιλαμβάνει ρούχα, πετσέτες, βούρτσες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα. Απέχουν από δανεισμό αυτών των στοιχείων από τους άλλους, καθώς και.
 • Αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή. Εάν έχετε μολυσματική τέρμινθος πάνω ή κοντά στα γεννητικά όργανα σας, δεν έχουν σεξ μέχρι τα χτυπήματα αντιμετωπίζονται και να έχουν επιλυθεί πλήρως.
 • Καλύψτε τις προσκρούσεις. Χρησιμοποιήστε έναν επίδεσμο για να καλύψει τις προσκρούσεις σας, αν υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποιος άλλος μπορεί να έρθει σε επαφή με μολυσμένο δέρμα.

Πισίνα προφυλάξεις πισίνα
Δεν είναι σαφές εάν η μολυσματική τέρμινθος ιός μπορεί να εξαπλωθεί στο χλωριωμένο νερό βρέθηκαν σε πισίνες. Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι είναι πιο πιθανό ότι οι κολυμβητές να μεταδώσουν τον ιό μέσω της από κοινού χρήσης των πετσέτες? Εξοπλισμού, όπως kickboards? Ή άμεση επαφή με το δέρμα. Για να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της μολυσματική τέρμινθος, καλύπτουν τις προσκρούσεις με τα στεγανά επιδέσμους πριν την κολύμβηση και να μην πετσέτες μετοχή, παιχνίδια του νερού ή kickboards.