Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο

Ορισμός

Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο είναι μια λοιμώδης νόσος που χαρακτηρίζεται από συμπτώματα γρίπης που μπορεί να εξελιχθεί ταχέως σε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή αναπνευστικά προβλήματα.

Διάφοροι τύποι hantavirus μπορεί να προκαλέσει Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο. Μεταφέρονται από διάφορα είδη τρωκτικών, ιδίως το ποντίκι ελάφια. Μπορείτε να μολυνθεί κυρίως από την εισπνοή αέρα μολυνθεί με hantaviruses που έχουν ρίξει στα ούρα και τα περιττώματα τρωκτικών.

Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο. Εισπνοή: κύρια οδός μετάδοσης.
Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο. Εισπνοή: κύρια οδός μετάδοσης.

Επειδή είναι περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές, η καλύτερη προστασία ενάντια hantavirus πνευμονικό σύνδρομο είναι να αποφευχθούν τα τρωκτικά και τα ενδιαιτήματά τους.

Συμπτώματα

Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο προκαταβολές σε δύο διακριτές φάσεις. Στο πρώτο στάδιο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε συμπτώματα που μοιάζουν με σημεία και συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Πυρετός και ρίγη
 • Πονοκέφαλοι και μυϊκοί πόνοι
 • Έμετο, διάρροια ή κοιλιακό άλγος

Στα πρώιμα στάδια της, Hantavirus λοίμωξη είναι δύσκολο να διακριθεί από τη γρίπη, πνευμονία ή άλλες ιογενείς καταστάσεις. Μετά από τρεις έως επτά ημέρες, αρχίζουν περισσότερα-σοβαρά σημεία και συμπτώματα. Κατά κανόνα, περιλαμβάνουν:

 • Ο βήχας που παράγει εκκρίσεις
 • Δύσπνοια
 • Υγρό συσσωρεύεται μέσα στους πνεύμονες
 • Χαμηλή αρτηριακή πίεση
 • Μειωμένη απόδοση της καρδιάς

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Τα σημεία και συμπτώματα της hantavirus πνευμονικό σύνδρομο μπορεί να επιδεινώσει απότομα και μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή. Εάν έχετε γύρω από τρωκτικά ή περιττώματα τρωκτικών και να έχουν σημεία και συμπτώματα όπως πυρετό, ρίγη, μυϊκούς πόνους ή οποιαδήποτε δυσκολία στην αναπνοή, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή.

Αιτίες

Κάθε τύπος έχει μία hantavirus προτιμώμενος φορέας τρωκτικού. Το ποντίκι ελάφι είναι ο κύριος φορέας του ιού που ευθύνεται για τις περισσότερες περιπτώσεις hantavirus πνευμονικό σύνδρομο στη Βόρεια Ευρώπη. Άλλοι φορείς Hantavirus περιλαμβάνουν το λευκό-ουρά ποντικού, αρουραίου βαμβακιού και ρυζιού αρουραίου.

Εισπνοή: κύρια οδός μετάδοσης
Hantaviruses μεταδίδονται στους ανθρώπους κυρίως μέσω της "αεροζόλ" των ιών ρίξει στα περιττώματα, τα ούρα ή το σάλιο μολυσμένα τρωκτικά ». Aerosolization συμβαίνει όταν ένας ιός είναι κλώτσησε στον αέρα, γεγονός που καθιστά εύκολο για σας να εισπνέουν. Για παράδειγμα, μια σκούπα που χρησιμοποιείται για να καθαρίσει περιττώματα ποντικιών σε μια σοφίτα μπορεί να ωθήσει στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικά σωματίδια κοπράνων που περιέχουν hantaviruses, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια εύκολα να εισπνεύσει.

Μετά εισπνέετε hantaviruses, να φτάσουν τους πνεύμονές σας και να αρχίσει να εισβάλει μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία ονομάζονται τριχοειδή αγγεία, προκαλώντας τελικά να διαρρεύσει. Πνεύμονές σας τότε πλημμύρας με υγρό, η οποία μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε από τα αναπνευστικά προβλήματα που συνδέονται με την πνευμονική hantavirus σύνδρομο.

Πρόσωπο-με-πρόσωπο μετάδοσης
Οι άνθρωποι που έχουν τη Βόρεια Ευρωπαϊκή έκδοση του hantavirus πνευμονικό σύνδρομο δεν είναι μεταδοτική σε άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, η ηπιότερη Νότιας Ευρώπης ποικιλία της νόσου μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο.

Παράγοντες κινδύνου

Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο είναι πιο συχνή σε αγροτικές περιοχές της δυτικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια των μηνών άνοιξης και του καλοκαιριού. Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο εμφανίζεται επίσης στη Νότια Ευρώπη και τον Καναδά. Άλλα hantaviruses συμβαίνουν στην Ασία, όπου προκαλούν διαταραχές των νεφρών και όχι προβλήματα στους πνεύμονες.

Η πιθανότητα ανάπτυξης Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο είναι μεγαλύτερος για τους ανθρώπους που εργάζονται, ζουν και παίζουν σε χώρους όπου ζουν τα τρωκτικά. Παράγοντες και τις δραστηριότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν:

 • Άνοιγμα και καθαρισμός καιρό αχρησιμοποίητα κτίρια ή υπόστεγα
 • Καθαρισμού σπιτιού, ιδιαίτερα σε σοφίτες ή άλλες χαμηλής κίνησης περιοχές
 • Έχοντας ένα χώρο στο σπίτι ή την εργασία μολυσμένο με τρωκτικά
 • Έχοντας μια δουλειά που περιλαμβάνει την έκθεση σε τρωκτικά, όπως οι κατασκευές, η χρησιμότητα της εργασίας και του ελέγχου των παρασίτων
 • Κάμπινγκ, πεζοπορία ή το κυνήγι

Επιπλοκές

Hantavirus πνευμονικό σύνδρομο μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή. Καθώς οι πνεύμονες γεμίσουν με υγρό, καθίσταται όλο και πιο δύσκολη την αναπνοή. Πέφτει η πίεση του αίματος και τα όργανα αρχίζουν να αποτυγχάνουν, κυρίως την καρδιά. Το ποσοστό θνησιμότητας για της Βόρειας Ευρώπης ποικιλία hantavirus πνευμονικό σύνδρομο είναι περισσότερο από 30 τοις εκατό.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μπορεί να δούμε πρώτα τον οικογενειακό σας γιατρό. Ωστόσο, όταν σας καλούν να δημιουργήσει ένα ραντεβού, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει επείγουσα ιατρική φροντίδα. Εάν έχετε σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Τι μπορείτε να κάνετε
Πριν από το ραντεβού σας, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια λίστα με απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποια τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε; Πότε θα αρχίσουν;
 • Έχετε καθαριστεί πρόσφατα σπάνια χρησιμοποιούνται δωμάτια ή κτίρια;
 • Είχατε οποιαδήποτε πρόσφατη έκθεση σε ποντίκια ή αρουραίους;
 • Έχετε οποιαδήποτε άλλα ιατρικά προβλήματα;
 • Ποια φάρμακα και συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνουν τακτικά;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Είχατε οποιαδήποτε συμπτώματα που μοιάζουν με δυσφορία, όπως πυρετό, μυϊκούς πόνους και κόπωση;
 • Είχατε γαστρεντερικά προβλήματα, όπως διάρροια ή εμετό;
 • Έχετε παρατηρήσει την καρδιά σας χτυπά πιο γρήγορα από το κανονικό;
 • Είστε έχοντας δυσκολία στην αναπνοή; Είναι να πάρει χειρότερα;
 • Υπάρχει κάποιος άλλος στη ζωή σας που έχουν παρόμοια συμπτώματα;

Εξετάσεις και διάγνωση

Οι εξετάσεις αίματος μπορεί να αποκαλύψει αν το σώμα σας έχει αντισώματα για έναν hantavirus. Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει άλλες εργαστηριακές εξετάσεις για να αποκλειστούν άλλες καταστάσεις με παρόμοια συμπτώματα.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι περιορισμένες ειδικές θεραπευτικές επιλογές για hantavirus πνευμονικό σύνδρομο. Αλλά η πρόγνωση βελτιώνεται με την έγκαιρη αναγνώριση, άμεση νοσηλεία και επαρκή υποστήριξη για την αναπνοή.

Η υποστηρικτική θεραπεία
Άτομα με σοβαρές περιπτώσεις χρειάζονται άμεση θεραπεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Υποβοηθούμενη αναπνοή, είτε μέσω διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, μπορεί να βοηθήσει με την αναπνοή και να αποκρούσει πνευμονικό οίδημα. Διασωλήνωση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός σωλήνα αναπνοής από τη μύτη, το στόμα ή τραχεία σας για να βοηθήσει να κρατήσει αεραγωγούς ανοικτούς σας και τη λειτουργία.

Οξυγόνωσης του αίματος
Σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις πνευμονική δυσχέρεια, θα χρειαστείτε μια μέθοδο που ονομάζεται εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης για να διασφαλίσετε ότι θα διατηρήσει επαρκή παροχή οξυγόνου. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεχή άντληση του αίματος σας μέσα από ένα μηχάνημα που αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα και προσθέτει οξυγόνο. Το οξυγονωμένο αίμα στη συνέχεια επέστρεψε στο σώμα σας.

Πρόληψη

Κρατώντας τα τρωκτικά από το σπίτι και το χώρο εργασίας σας μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης hantavirus. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Αποκλεισμός πρόσβασης. Ποντίκια μπορούν να αποσπάσουν μέσα από τις τρύπες τόσο μικρό όσο ένα τέταρτο της ίντσας (6 mm) πλάτος. Σφραγίστε τρύπες με έλεγχο σύρμα, αναβοσβήνει μέταλλο ή τσιμέντο.
 • Κλείστε το μπουφέ τροφίμων Πλύνετε τα πιάτα αμέσως, καθαρά μετρητές και τα πατώματα, και να αποθηκεύετε το φαγητό σας -. Συμπεριλαμβανομένων των τροφών για ζώα συντροφιάς - σε τρωκτικά δοχεία. Χρησιμοποιήστε καπάκια tightfitting σε δοχεία απορριμμάτων.
 • Μειώστε εμφώλευσης. Clear πινέλο, το γρασίδι και τα σκουπίδια μακριά από την ίδρυσή του κτιρίου.
 • Παγίδες που στήθηκαν. Άνοιξη-φορτωμένο παγίδες θα πρέπει να βρίσκεται κατά μήκος κατωκασια. Να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση δηλητήριο-δόλωμα παγίδες, όπως το δηλητήριο μπορεί επίσης να βλάψει τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

Ασφαλείς διαδικασίες καθαρισμού
Βρέξτε τα νεκρά τρωκτικά και περιοχές όπου τα τρωκτικά έχουν με το αλκοόλ, οικιακά απολυμαντικά ή χλωρίνη. Αυτό σκοτώνει τον ιό και βοηθά στην πρόληψη μολυσμένα σκόνη από την ανάδευση στον αέρα. Μετά τα πάντα είναι υγρό, χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα για να πάρει το μολυσμένο υλικό. Στη συνέχεια σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι την περιοχή με απολυμαντικό.

Πάρτε ειδικές προφυλάξεις, όπως αναπνευστήρα, κατά τον καθαρισμό κτιρίων με βαριές προσβολές τρωκτικών.