Γόνατο τιράντες για την οστεοαρθρίτιδα

Ορισμός

Μια επιγονατίδα για την οστεοαρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου μετατοπίζοντας το βάρος σας από το πιο κατεστραμμένο τμήμα του γονάτου σας. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σας να πάρει γύρω και να βοηθήσει να αυξήσει την απόσταση που μπορείτε να περπατήσετε άνετα.

Τιράντες γόνατο έρχονται σε μια ποικιλία σχεδίων, αλλά τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα με ένα συνδυασμό άκαμπτα και εύκαμπτα υλικά - πλαστικό, μέταλλο ή άλλο σύνθετο υλικό για την βασική δομή και την υποστήριξη, και συνθετικά καουτσούκ ή χυτεύσιμο αφρός για παραγέμισμα και την τοποθέτηση.

Γιατί το κάνει

Η οστεοαρθρίτιδα είναι η ένδυση-και-δάκρυ τύπος αρθρίτιδας που προσβάλλει συνήθως τα γόνατα των ηλικιωμένων. Το κάτω μέρος του μηριαίου οστού έχει δύο μεγάλα εξογκώματα, και η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει μία από τις επιφάνειες κομβίου περισσότερο από το άλλο. Αυτή η άνιση ζημιά μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει μια διαφοροποίηση της στάσης που μπορεί να κάνει τη στάση σας να φανεί στραβοπόδης ή τα πόδια σαν κύκλος.

Καθώς προχωρά η ζημία, αυτή malalignment επιδεινώνει. Μια επιγονατίδα μπορεί να λάβει πίεση από την πλευρά του κοινού περισσότερο σας επηρεάζεται από την οστεοαρθρίτιδα και να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο. Αν το γόνατό σας αισθάνεται σαν να μπορεί να λυγίζει όταν βάζετε το βάρος σε αυτό, ένα επιγονατίδα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεχωρίζουν και να μετακινούνται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Για την οστεοαρθρίτιδα, μια επιγονατίδα είναι συνήθως σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες - όπως η φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπεία.

Κίνδυνοι

Κίνδυνοι από το γόνατο τιράντες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Δυσφορία φορά τον κηδεμόνα. Ένας επιγονατίδα μπορεί να αισθάνονται βαριά, ογκώδη και ζεστό από την πρώτη.
 • Ερεθισμός του δέρματος ή οίδημα. Το δέρμα κάτω από το στήριγμα μπορεί να γίνει κόκκινο και ερεθισμένο εάν επιγονατίδα σας ταιριάζει καλά. Μερικοί άνθρωποι επίσης εμπειρία πρήξιμο γύρω από την άρθρωση.
 • Έχουν έλλειψη οφέλους. Σπουδών του γόνατο τιράντες για τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα έχουν περιοριστεί, και τα αποτελέσματα έχουν αναμιχθεί. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν κανένα όφελος. Άλλοι αναφέρουν μειωμένη πόνο και αυξημένη λειτουργία.

Πώς να προετοιμαστείτε

Συζήτηση για το ενδιαφέρον σας για το γόνατο τιράντες με το γιατρό σας. Μαζί μπορείτε να αποφασίσετε αν μια επιγονατίδα είναι πιθανό να βοηθήσει το πρόβλημά σας και πόσο πιθανό μπορεί να είναι να φορέσει πραγματικά τακτικά.

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια επιγονατίδα, ο γιατρός σας θα πρέπει πιθανώς να γράψει μια συνταγή για αυτό και να σας παραπέμψει σε ένα orthotist - ένας επαγγελματίας υγείας που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εγκαθιστά τιράντες και άλλες συσκευές για τη βελτίωση της λειτουργίας σε άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα.

Custom-made σιδεράκια γόνατο μπορεί να κοστίσει πάνω από 1120€ οπότε ίσως να θέλετε να ελέγξετε με το φορέα ασφάλισης υγείας σας πρώτα για να δούμε αν αυτά τα είδη των προϊόντων που καλύπτονται από την πολιτική σας.

Τι μπορείτε να περιμένετε

Ορισμένοι τύποι του γόνατο τιράντες είναι έτοιμα σε διάφορα μεγέθη. Μερικά σχέδια σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την πίεση που εφαρμόζεται στο γόνατο σας, ανάλογα με το πόση υποστήριξη που χρειάζεστε για τις διάφορες δραστηριότητες και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Αν βρείτε μια off-the-shelf στήριγμα που σας ταιριάζει καλά, ενδέχεται να μπορείτε να το πάρετε στο σπίτι εκείνη την ημέρα.

Τα προσαρμοσμένα στηρίγματα γόνατος έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να χωρέσει ακριβείς μετρήσεις σας. Αλλά χρειάζεται χρόνος για να οικοδομήσουμε μια προσαρμοσμένη επιγονατίδα, οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε για μερικές εβδομάδες. Όταν έθιμο κηδεμόνα σας είναι έτοιμη, η orthotist θα ελέγχει την εφαρμογή πριν να το πάρουν στο σπίτι.

Κατά την τοποθέτηση επιγονατίδα σας
Μπορείτε να ρυθμίσετε να φοράει μια επιγονατίδα πιο γρήγορα, αν ξεκινήσετε με μια καλή τακτοποίηση, η οποία είναι ο στόχος της εργασίας με orthotist. Κατά την τοποθέτηση, η orthotist μπορεί:

 • Εξετάστε το γόνατό σας
 • Ρωτήστε για την ιστορία σας από αρθρίτιδα στο γόνατο και τα συμπτώματα που το πρόβλημα που οι περισσότεροι
 • Ρωτήστε ό, τι οι δραστηριότητες που ελπίζουμε να αυξηθεί κατά φορώντας επιγονατίδα
 • Ζητήστε να περπατήσετε μερικά βήματα για να δείξει πώς γόνατο λειτουργίες σας
 • Πάρτε αρκετές μετρήσεις του ποδιού σας για να καθορίσει τι μέγεθος που χρειάζεστε
 • Συζητήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των off-the-shelf και custom τιράντες
 • Εξηγήστε πώς γόνατο τιράντες σχέδια διαφέρουν μεταξύ τους
 • Έχετε προσπαθήσει διάφορα σιδεράκια γόνατο για να καθορίσει τι στυλ αισθάνεται καλύτερα και είναι πιο εύκολο για σας να χρησιμοποιήσετε
Γόνατο τιράντες για την οστεοαρθρίτιδα. Δυσφορία φορά τον κηδεμόνα.
Γόνατο τιράντες για την οστεοαρθρίτιδα. Δυσφορία φορά τον κηδεμόνα.

Μετά την τοποθέτηση επιγονατίδα σας
Με τη βοήθεια από το orthotist, θα μάθετε πώς να τεθούν και για απογείωση την επιγονατίδα και πώς να πει αν χρειάζεται ρύθμιση. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω για να δοκιμάσετε κηδεμόνα σας.

Ακολουθήστε το orthotist ή οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το πότε να φορέσει επιγονατίδα σας. Μερικοί άνθρωποι φορούν σιδεράκια γόνατο τους μόνο κατά τη διάρκεια συνεχή δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή παίζοντας ορισμένα αθλήματα. Άλλοι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι χρήσιμο να φορέσει τον κηδεμόνα μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Αποτελέσματα

Γόνατο τιράντες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν γόνατο τιράντες μπορούν:

 • Βελτίωση της λειτουργίας του γόνατο. Επιγονατίδα μπορεί να μειώσει τον πόνο που αισθάνεται κάποιος όταν ανεβαίνει σκάλες, όταν περπατάτε ή κατά τη διάρκεια άλλων δραστηριοτήτων ρουτίνας. Μια επιγονατίδα μπορεί επίσης να καταστήσει δυνατόν να περπατήσει μεγαλύτερες αποστάσεις.
 • Αυξήστε την εμπιστοσύνη σας στο γόνατό σας. Οστεοαρθρίτιδα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε σαν το γόνατό σας είναι για να δώσει έξω. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να προφυλαχθεί αυτόματα το γόνατό σας και αποφύγετε το βάρος σε αυτό. Μια επιγονατίδα μπορεί να προσφέρει κάποια σταθερότητα και να αυξήσει την εμπιστοσύνη σας στο γόνατό σας.