Εστιασμένη χειρουργική επέμβαση υπερήχου για τα ινομυώματα της μήτρας

Ορισμός

Εστιασμένη χειρουργική επέμβαση υπερηχογράφημα είναι μια μη επεμβατική θεραπευτική επιλογή για τα ινομυώματα της μήτρας - noncancerous αυξήσεις της μήτρας. Μια γυναικολογική μαγνητική τομογραφία (MRI) είναι συνήθως πραγματοποιείται πριν από τη θεραπεία για να διαπιστωθεί αν είστε καλός υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση εστιασμένο υπέρηχο.

Εστιασμένη χειρουργική επέμβαση με υπερήχους - που ονομάζεται επίσης μαγνητική τομογραφία καθοδηγούμενη επικεντρώθηκε υπερήχους ή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης εστιασμένη υπερήχων - γίνεται ενώ είστε μέσα σε ένα μαγνητικό τομογράφο εξοπλισμένο με υψηλής ενέργειας μετατροπέα υπερήχων για θεραπεία.

Οι εικόνες δίνουν το γιατρό σας την ακριβή θέση των ινομυωμάτων και τις θέσεις των γύρω δομές που πρέπει να αποφεύγονται, όπως το έντερο και την ουροδόχο κύστη. Αν και η MRI παρακολουθεί την στοχευμένη ινομύωμα και των γύρω δομές, ο μετατροπέας υπερήχων εστιάζει τα ηχητικά κύματα σε ινομυώματος να θερμάνει και να καταστρέψει τις μικρές περιοχές του ινώδους ιστού.

Δεν είναι ευρέως διαθέσιμα, επικεντρώθηκε χειρουργική επέμβαση υπερήχου συνήθως γίνεται σε εξειδικευμένες κλινικές.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Εστιασμένη χειρουργική υπερήχων:

 • Μπορεί να διευκολύνει ενοχλητικά συμπτώματα που σχετίζονται με τα ινομυώματα της μήτρας, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων αιμορραγία και πόνο στην πύελο και πίεση
 • Παρέχει μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση για την χειρουργική θεραπεία των ινομυωμάτων
 • Γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών
 • Τυπικά επιτρέπει μια γρήγορη επάνοδος στις συνήθεις δραστηριότητες μετά τη διαδικασία

Παρά το γεγονός ότι επικεντρώθηκε χειρουργική επέμβαση υπερήχου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες επιλογές θεραπείας ινομυώματα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Δεν μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για σας εάν:

 • Μπορείτε να έχετε πολλούς κοιλιακούς σημάδια που καθιστούν δύσκολο να βρουν ένα ασφαλές μονοπάτι μεταξύ του μετατροπέα και του ινομυώματος
 • Έχετε πολλά ινομυώματα ή πολύ μεγάλα ινομυώματα
 • Θέλετε να βελτιστοποιήσετε την πιθανότητα μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης

Ένας αριθμός των γυναικών είχαν επιτυχείς εγκυμοσύνες μετά τη θεραπεία. Ωστόσο, δεν έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ικανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος και να φέρει ένα μωρό με τον όρο έχουν μελετηθεί επαρκώς ακόμα.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Σπάνια, επικεντρώθηκε χειρουργική επέμβαση υπερήχου μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Εγκαύματα στο δέρμα στην κοιλιά σας
 • Βλάβη στους ιστούς και τις δομές κοντά στο ινομύωμα στόχο για τη θεραπεία
 • Διέγερση των νεύρων που προκαλεί προσωρινή πλάτη ή πόνος στο πόδι μετά από τη διαδικασία
 • Θρόμβων αίματος στα πόδια σας (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση)

Άλλα μειονεκτήματα ειδικά επικεντρώθηκε χειρουργική επέμβαση υπερήχου περιλαμβάνουν:

 • Λιγότερο μακροχρόνια δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα από ό, τι οι περισσότερες άλλες θεραπείες ινομύωμα
 • Λιγότερα δεδομένα σχετικά με τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη από ό, τι με άλλες θεραπείες ινομυώματα

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες θεραπείες ινομυώματα, όταν έχετε επικεντρώθηκε χειρουργική επέμβαση υπερήχου:

 • Μπορεί να έχετε κάποια ινομυώματα που μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίζονται
 • Μπορεί να χρειαστείτε περαιτέρω επεξεργασία, εφόσον επιστρέψει τα συμπτώματά σας

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μια μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο για να δημιουργήσουν λεπτομερείς εικόνες από το εσωτερικό του σώματός σας. Μεταλλικά αντικείμενα σχετικά - ή - το σώμα σας μπορεί να επηρεάσει το μαγνητικό πεδίο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, που επηρεάζουν την ποιότητα της μαγνητικής τομογραφίας και μπορεί να προκαλέσει ένα πρόβλημα ασφάλειας. Το μαγνητικό πεδίο μπορεί επίσης να βλάψει ηλεκτρονικά είδη.

 • Αν είναι δυνατόν, αφήστε κοσμήματα ή μέταλλο ή ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο σπίτι, όπως θα σας ζητηθεί να αφήσετε αυτά τα στοιχεία στα αποδυτήρια πριν από τη διαδικασία.
 • Πείτε το τεχνολόγος, αν έχετε οποιοδήποτε μέταλλο ή ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο σώμα σας, όπως τα μεταλλικά εμφυτεύματα κοινού, τεχνητές καρδιακές βαλβίδες, εμφυτεύονται ηλεκτρονικές συσκευές, τα κοχλιακά εμφυτεύματα, Σκουλαρίκια στο σώμα ή οδοντικά εμφυτεύματα.

Εστιασμένη χειρουργική επέμβαση υπερηχογράφημα ως εξωνοσοκομειακή διαδικασία σε μια μαγνητική τομογραφία σάρωσης δωμάτιο. Η ημέρα της θεραπείας θα πρέπει να ξυρίσετε κάτω μέρος της κοιλιάς σας ανάμεσα ηβικό οστό και αφαλό σας.

Λίγο πριν από τη διαδικασία ξεκινά, θα είστε:

 • Έχετε μια ενδοφλέβια γραμμή τοποθετείται σε μία από τις φλέβες σας να εισφέρει υλικό αντίθεσης για MRI και να σας δώσει φάρμακα για χαλάρωση και τον πόνο
 • Να προσφέρει ωτοασπίδες γιατί το εσωτερικό μέρος του μαγνήτη παράγει επαναλαμβανόμενες υποκλοπή, πελώριος ήχους και άλλοι θόρυβοι
 • Έχετε ειδικές κάλτσες για την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος που είναι στα πόδια σας
 • Έχετε μια ουροκαθετήρα εισάγεται στην κύστη σας να κρατήσει τη σταθερή της ουροδόχου κύστης κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας και να βελτιώσει την προβολή της μήτρας

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Εστιασμένη χειρουργική επέμβαση υπερήχου για τα ινομυώματα της μήτρας. Ορισμός.
Εστιασμένη χειρουργική επέμβαση υπερήχου για τα ινομυώματα της μήτρας. Ορισμός.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, η μαγνητική τομογραφία επιτρέπει στους γιατρούς να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και τον προσδιορισμό των περιοχών που χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Ο χρόνος της θεραπείας ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των ινομυωμάτων που έχετε. Αυτή είναι η διαδικασία.

 • Θα βρίσκονται στο στομάχι σας σε ένα κινητό τραπέζι που γλιστρά μέσα στο άνοιγμα του μαγνητικό τομογράφο. Ένας γιατρός που παρακολουθεί από ένα διπλανό δωμάτιο και μπορεί να σας μιλήσει και να σας ακούσω από το μικρόφωνο.
 • Χρησιμοποιώντας επικεντρώθηκε υπερηχητικά κύματα (υπερήχους), κάθε τμήμα του ινομυώματος θερμαίνεται. MRI χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του ιστού και να καθορίσει εάν το ινομύωμα έχει θερμανθεί αρκετά για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου το μεγαλύτερο μέρος του ινώδους έχει φθάσει σε θερμοκρασία που θα πρέπει να καταστρέψει τον ιστό.
 • Κάθε κατεργασία υπερήχων διαρκεί περίπου 20 έως 25 δευτερόλεπτα. Συνήθως διαρκεί περίπου 80 υπερήχους κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας για να καταστρέψει ένα ινομύωμα. Ωστόσο, ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των ινομυωμάτων έχετε, περισσότερες επεξεργασίες με υπερήχους ή μία δεύτερη θεραπεία μπορεί να είναι απαραίτητη.
 • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα σας ζητηθεί σχετικά με το επίπεδο της δυσφορίας, έτσι ώστε το φάρμακό σας μπορεί να προσαρμοστεί ή άλλες αναγκαίες αλλαγές μπορούν να γίνουν.

Μετά τη διαδικασία
Θα χρειαστείτε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας να είναι μαζί σας και το αυτοκίνητο σας από και προς τη θεραπεία σας, λόγω των φαρμάκων που λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Όταν παίρνετε το σπίτι, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Συνήθως θα χρειαστεί μόνο over-the-counter μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφένη (Advil, Motrin IB, κ.α.) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.), για την ταλαιπωρία.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Το σώμα σας σταδιακά και φυσικά απορροφά το επεξεργασμένο ιστό πάνω από μήνες ή ακόμη και χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ένας υπέρηχος μπορεί να δείξει το ινομύωμα ακόμα εκεί. Ωστόσο, ένα MRI δείχνει ότι το ινομύωμα έχει υποστεί επεξεργασία, και τα συμπτώματά σας αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η βελτίωση.

Η πλειονότητα των γυναικών βιώνουν σημαντική βελτίωση στην σοβαρότητα των ινομυωμάτων συμπτώματα που σχετίζονται με τους εντός των πρώτων έξι μηνών μετά την εγχείρηση εστιασμένη υπερήχων. Οι περισσότεροι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν την ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά από τρία χρόνια παρακολούθησης.

Βλέπε επίσης