Έκζεμα προσώπου

Ορισμός

Κηρίο (im-puh-TIE-go) είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική δερματική λοίμωξη που επηρεάζει κυρίως βρέφη και παιδιά. Το μολυσματικό κηρίο εμφανίζεται συνήθως ως κόκκινες πληγές στο πρόσωπο, ιδίως γύρω από τη μύτη και το στόμα ενός παιδιού. Οι πληγές σκάσει και να αναπτύξουν μελί χρώμα κρουστών.

Το μολυσματικό κηρίο μπορεί να καθαρίσει μόνο του σε δύο με τρεις εβδομάδες, αλλά τα αντιβιοτικά μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια της ασθένειας και να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης σε άλλους.

Μπορεί να χρειαστεί να κρατήσει το σπίτι το παιδί σας από το σχολείο φροντίδα ή την ημέρα έως ότου αυτός ή αυτή δεν είναι πλέον μεταδοτική, η οποία είναι συνήθως 24 έως 48 ώρες μετά αρχίσετε θεραπεία με αντιβιοτικά. Χωρίς αντιβιοτικά, μολυσματικό κηρίο είναι μεταδοτική έως ότου οι πληγές πάει μακριά.

Συμπτώματα

Classic σημεία και συμπτώματα της κηρίο περιλαμβάνουν κόκκινο πληγές που γρήγορα ρήξη, στάζουν για λίγες μέρες και στη συνέχεια να σχηματίζουν ένα κιτρινωπό-καφέ κρούστα. Οι πληγές εμφανίζονται συνήθως γύρω από τη μύτη και το στόμα, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές του σώματος από τα δάχτυλα, τα ρούχα και τις πετσέτες.

Μια λιγότερο συχνή μορφή της διαταραχής, που ονομάζεται πομφολυγώδεις κηρίο, μπορεί να διαθέτουν μεγαλύτερα φουσκάλες που εμφανίζονται στον κορμό ή την περιοχή της πάνας των βρεφών και των μικρών παιδιών.

Μια πιο σοβαρή μορφή της κηρίο, που ονομάζεται έκθυμα, διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα - προκαλώντας επώδυνη υγρό ή πύον γεμάτο πληγές που μετατρέπονται σε βαθιά έλκη.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν υποψιάζεστε ότι εσείς ή το παιδί σας έχει έκζεμα, συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό, παιδίατρο του παιδιού σας ή έναν δερματολόγο.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Είσαι εκτίθενται στα βακτήρια που προκαλούν κηρίο, όταν έρθει σε επαφή με τις πληγές του κάποιον που έχει μολυνθεί ή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει - όπως λινό ρούχα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και ακόμη και τα παιχνίδια.

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της κηρίο περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Παρά το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να αναπτύξει έκζεμα, είναι πιο συχνά εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 6.
 • Συνθήκες συνωστισμού. Μολυσματικό κηρίο απλώνεται εύκολα στα σχολεία και τις ρυθμίσεις φροντίδας των παιδιών.
 • Ζεστό και υγρό καιρό. Κηρίο λοιμώξεις είναι πιο συχνές το καλοκαίρι.
 • Ορισμένα σπορ. Συμμετοχή σε αθλήματα που περιλαμβάνουν το δέρμα με δέρμα επαφή, όπως το ποδόσφαιρο ή πάλη, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κηρίο.
 • Broken δέρμα. Τα βακτήρια που προκαλούν κηρίο εισάγετε συχνά το δέρμα σας μέσα από ένα μικρό τραυματισμό του δέρματος, τσίμπημα εντόμου ή εξάνθημα.

Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με διαβήτη ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν έκθυμα, μια βαθύτερη και πιο σοβαρή μορφή της κηρίο.

Επιπλοκές

Το μολυσματικό κηρίο είναι συνήθως δεν είναι επικίνδυνη, αλλά οι επιπλοκές μπορεί να εμφανιστούν. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Ουλές. Τα έλκη που σχετίζονται με έκθυμα, μια βαθύτερη και πιο σοβαρή μορφή της κηρίο, μπορεί να αφήσει σημάδια.
 • Κυτταρίτιδα. Αυτό δυνητικά σοβαρή λοίμωξη επηρεάζει τους ιστούς που διέπουν το δέρμα σας και, τελικά, μπορεί να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες σας και στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κυτταρίτιδα μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή.
 • Προβλήματα στα νεφρά. Ένας από τους τύπους των βακτηρίων που προκαλούν κηρίο μπορεί επίσης να βλάψει τα νεφρά σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Οικογενειακό σας γιατρό ή τον παιδίατρο του παιδιού σας μπορεί να διαγνώσει μολυσματικό κηρίο. Όταν καλέσετε για να κάνετε το ραντεβού σας, ρωτήστε αν θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τους περιορισμούς για την αποφυγή μόλυνσης άλλων ατόμων στην αίθουσα αναμονής.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολλά να συζητήσουμε, μπορεί να σας βοηθήσει να είναι καλά προετοιμασμένη. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε
Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το ραντεβού σας. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για μολυσματικό κηρίο, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι θα μπορούσε να προκαλέσει οι πληγές;
 • Οι δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση;
 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Μπορώ να περιμένουμε να δούμε αν η κατάσταση πηγαίνει μακριά από μόνη της;
 • Τι μπορώ να κάνω για να αποτραπεί η μόλυνση από τη διάδοση;
 • Ποιες ρουτίνες φροντίδας του δέρματος μου προτείνετε ενώ η κατάσταση θεραπεύει;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Όταν άρχισαν οι πληγές;
 • Τι έκαναν οι πληγές μοιάζουν όταν ξεκίνησε;
 • Είχατε πρόσφατες περικοπές, γρατζουνιές ή τσιμπήματα εντόμων στην πληγείσα περιοχή;
 • Είναι οι πληγές επώδυνη ή φαγούρα;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, κάνει τις πληγές καλύτερα;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, κάνει τις πληγές χειρότερα;
 • Μήπως κάποιος στην οικογένειά σας έχει ήδη κηρίο;
 • Έχει το πρόβλημα αυτό συνέβη στο παρελθόν;

Εξετάσεις και διάγνωση

Κηρίο. Τι να περιμένετε από το γιατρό σας.
Κηρίο. Τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Οι γιατροί διάγνωση συνήθως μολυσματικό κηρίο κοιτάζοντας τα διακριτικά πληγές. Συνήθως, εργαστηριακές δοκιμές δεν είναι απαραίτητες. Αλλά αν οι πληγές δεν κάνει σαφές, ακόμη και με την κατάλληλη αντιβιοτική θεραπεία, ο γιατρός σας μπορεί να πάρει ένα δείγμα του υγρού που παράγεται από έναν επώδυνο και δοκιμάστε το για να δείτε ποια είδη των αντιβιοτικών θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα σε αυτό. Ορισμένοι τύποι των βακτηρίων που προκαλούν κηρίο έχουν γίνει ανθεκτικά σε ορισμένα αντιβιοτικά φάρμακα.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Τα αντιβιοτικά είναι ο στυλοβάτης της θεραπείας κηρίο. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να παρέχονται από μία αλοιφή ή κρέμα που εφαρμόζονται απευθείας στις πληγές. Μπορεί να χρειαστεί να απολαύσετε πρώτα την πληγείσα περιοχή σε ζεστό νερό ή χρησιμοποιήστε υγρά επιθέματα για να συμβάλει στην άρση των υπερκείμενων απεργοσπάστες.

Εάν έχετε περισσότερο από ακριβώς μερικές πληγές έκζεμα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αντιβιοτικά φάρμακα που μπορούν να ληφθούν από το στόμα. Να είστε βέβαιος να ολοκληρωθεί η όλη τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής, ακόμη και αν έχουν επουλωθεί οι πληγές. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της μόλυνσης από επαναλαμβανόμενες και κάνει αντοχή στα αντιβιοτικά λιγότερο πιθανό.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για ήσσονος σημασίας λοιμώξεις που δεν έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τη θεραπεία των πληγών με ένα over-the-counter αντιβιοτική κρέμα ή αλοιφή που περιέχει βακιτρακίνης. Τοποθετώντας έναν επίδεσμο αντικολλητικό πάνω από την περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πληγές από τη διάδοση.

Πρόληψη

Κρατώντας το δέρμα καθαρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει υγιή. Αντιμετωπίστε κοψίματα, τσιμπήματα εντόμων και άλλες πληγές αμέσως με το πλύσιμο των περιοχών που επλήγησαν.

Αν κάποιος στην οικογένειά σας έχει ήδη μολυσματικό κηρίο, να λάβει αυτά τα μέτρα για να βοηθήσει να κρατήσει τη μόλυνση από τη διάδοση σε άλλους:

 • Πλύνετε απαλά τις πληγείσες περιοχές με ένα ήπιο σαπούνι και τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια να καλύψει ελαφρά με γάζα.
 • Πλύνετε τα ρούχα, κλινοσκεπάσματα ενός μολυσμένου ατόμου και πετσέτες κάθε μέρα και δεν τα μοιράζεστε με κάποιον άλλο στην οικογένειά σας.
 • Να φοράτε γάντια όταν κάνετε οποιαδήποτε αντιβιοτική αλοιφή και πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά.
 • Κόψτε τα νύχια ενός μολυσμένου παιδιού μικρή για την πρόληψη ζημιών από το ξύσιμο.
 • Πλένετε τα χέρια σας συχνά.
 • Κρατήστε το σπίτι το παιδί σας μέχρι ο γιατρός σας λέει ότι αυτός ή αυτή δεν είναι μεταδοτική.