Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου

Ορισμός

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι μια διαδικασία η οποία διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο με ηλεκτρικά ερεθίσματα. Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της επιληψίας, όταν άλλες θεραπείες δεν έχουν εργαστεί. Πνευμονογαστρικού νευρική διέγερση είναι επίσης μια θεραπεία για την κατάθλιψη, και αυτό είναι που μελετήθηκαν για παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ημικρανία και ασθένεια του Alzheimer.

Υπάρχει ένα πνευμονογαστρικό νεύρο σε κάθε πλευρά του σώματός σας, που τρέχει από το στέλεχος σας μέσα από το λαιμό σας προς το στήθος και την κοιλιά σας.

Με την διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, μια συσκευή που εμφυτεύεται χειρουργικά κάτω από το δέρμα στο στήθος σας. Ένα σύρμα περνιέται κάτω από το δέρμα σύνδεση της συσκευής με το αριστερό πνευμονογαστρικό νεύρο. Όταν ενεργοποιηθεί, η συσκευή στέλνει ηλεκτρικά σήματα κατά μήκος του πνευμονογαστρικού νεύρου στο στέλεχος σας, η οποία στη συνέχεια στέλνει σήματα σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου σας.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Πολλοί άνθρωποι με επιληψία δεν ανταποκρίνονται στην αντι-κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών. Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να είναι μια επιλογή για τη μείωση της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων σε άτομα που δεν έχουν βοηθηθεί από τα φάρμακα.

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που δεν έχουν ανταποκριθεί στις συνήθεις θεραπείες της κατάθλιψης, όπως αντικαταθλιπτικά φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη (ψυχοθεραπεία).

Όταν η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να είναι μια καλή επιλογή
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου για τους ανθρώπους που:

 • Είναι 12 ετών και άνω
 • Έχετε εστίασης (μερική) επιληψία
 • Έχουν επιληπτικές κρίσεις που δεν ελέγχονται ικανοποιητικά με φάρμακα

Επιπροσθέτως, η FDA έχει εγκρίνει πνευμονογαστρικού νεύρου διέγερση για τη θεραπεία της κατάθλιψης σε ενήλικες οι οποίοι:

 • Έχουν χρόνια, είναι δύσκολο να τη θεραπεία της κατάθλιψης (θεραπεία-ανθεκτική κατάθλιψη)
 • Δεν έχουν βελτιωθεί μετά προσπαθεί τέσσερα ή περισσότερα φάρμακα ή ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ECT), ή και τα δύο
 • Συνεχίστε τη συνήθη θεραπεία της κατάθλιψης, μαζί με διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Για τους περισσότερους ανθρώπους, διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι ασφαλής. Αλλά δεν έχει κάποιους κινδύνους, τόσο από τη χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση της συσκευής και από τη διέγερση του εγκεφάλου.

Κινδύνους Χειρουργική
Χειρουργικές επιπλοκές με διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι σπάνιες και είναι παρόμοια με τους κινδύνους που έχουν άλλα είδη χειρουργικών επεμβάσεων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Πόνος περίπτωση που το κόψιμο (τομή) γίνεται για την εμφύτευση της συσκευής
 • Λοίμωξη
 • Τομή ουλές
 • Δυσκολία στην κατάποση
 • Παράλυση φωνητικών χορδών, η οποία είναι συνήθως παροδική, αλλά μπορεί να είναι μόνιμη

Παρενέργειες μετά την επέμβαση
Μερικές από τις παρενέργειες και τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αλλαγές Voice
 • Βραχνάδα
 • Πόνο στο λαιμό
 • Βήχας
 • Πονοκέφαλος
 • Ο πόνος στο στήθος
 • Αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά κατά τη διάρκεια άσκησης
 • Δυσκολία στην κατάποση
 • Κοιλιακό άλγος ή ναυτία
 • Μούδιασμα ή τσιμπήματος του δέρματος

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι παρενέργειες είναι ανεκτές. Μπορούν να μειώσουν την πάροδο του χρόνου, αλλά και κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να είναι ενοχλητική για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου. Ρύθμιση των ηλεκτρικών παλμών μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση αυτών των επιπτώσεων. Αν οι παρενέργειες είναι ανυπόφορη, η συσκευή μπορεί να απενεργοποιηθεί προσωρινά ή μόνιμα.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Είναι σημαντικό να εξετάσουμε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά της διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου, πριν αποφασίσει να έχουν τη διαδικασία.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ό, τι όλες τις άλλες επιλογές θεραπείας σας και ότι εσείς και ο γιατρός σας και οι δύο αισθάνονται ότι η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ρωτήστε το γιατρό σας τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και μετά από τη γεννήτρια ερεθισμάτων είναι στη θέση τους.

Πριν την επέμβαση, ο γιατρός σας θα κάνει μια φυσική εξέταση. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις αίματος ή άλλες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για την υγεία που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Ο γιατρός σας θα σας κάνει να αρχίσετε να παίρνετε αντιβιοτικά πριν από την επέμβαση για την πρόληψη της λοίμωξης. Μπορεί να χρειαστεί να διακόψετε τη λήψη ορισμένων φαρμάκων μπροστά από το χρόνο, και ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να μην φάνε το βράδυ πριν από τη διαδικασία. Όταν έχετε δημιουργήσει ραντεβού επέμβασή σας, βεβαιωθείτε ότι είστε σαφής για το τι ακριβώς μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης
Χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση του πνευμονογαστρικού νεύρου συσκευή διέγερσης γίνεται είτε σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, που σας επιτρέπει να πάει στο σπίτι την ίδια ημέρα, ή σε μια βάση ασθενών, που απαιτούν μια ολονύκτια παραμονή στο νοσοκομείο.

Η επέμβαση διαρκεί συνήθως μία έως δύο ώρες. Μπορεί να παραμείνουν ξύπνιοι, αλλά δεν έχουν φάρμακα για να μουδιάσει την περιοχή χειρουργική επέμβαση (τοπική αναισθησία) ή μπορεί να χάσει τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης (γενική αναισθησία).

Η χειρουργική επέμβαση δεν περιλαμβάνει το μυαλό σας. Δύο τομές, μία για το στήθος και το άλλο στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Η γεννήτρια παλμών εμφυτεύεται στην επάνω αριστερή πλευρά του στήθους σας. Η συσκευή προορίζεται να είναι ένα μόνιμο εμφύτευμα, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί εάν είναι απαραίτητο.

Η γεννήτρια παλμών είναι περίπου το μέγεθος ενός χρονόμετρο και λειτουργεί με μπαταρία. Μια μολύβδου καλώδιο είναι συνδεδεμένο με τη γεννήτρια παλμών. Το καλώδιο μολύβδου οδηγείται κάτω από το δέρμα σας από το στήθος σας μέχρι το λαιμό σας, όπου είναι συνδεδεμένο με το αριστερό πνευμονογαστρικό νεύρο μέσω δεύτερη τομή.

Μετά τη διαδικασία
Η γεννήτρια παλμών είναι ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο γραφείο του γιατρού σας λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Στη συνέχεια, μπορεί να προγραμματιστεί να παραδώσει ηλεκτρικά ερεθίσματα του πνευμονογαστρικού νεύρου σε διάφορες συχνότητες διάρκειες, και τα ρεύματα.

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου ξεκινά συνήθως σε χαμηλό επίπεδο και αυξάνεται σταδιακά, ανάλογα με τα συμπτώματά σας και τις παρενέργειες.

Η διέγερση είναι προγραμματισμένη να γυρίσει και να σβήνουν σε συγκεκριμένους κύκλους. Μπορεί να έχετε κάποιες αισθήσεις μυρμήγκιασμα ή ελαφρύ πόνο στον αυχένα σας, όταν η νευρική διέγερση είναι.

Ο διεγέρτης δεν ανιχνεύει επιληπτικής δραστηριότητας ή συμπτώματα κατάθλιψης. Όταν είναι ενεργοποιημένο, ο διεγέρτης ανάβει και σβήνει με τη συχνότητα που επιλέγονται από το γιατρό σας.

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου. Ορισμός.
Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου. Ορισμός.

Θα σας δοθεί μια φορητή μαγνητική συσκευή ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας τη διέγερση. Αυτό σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο μπορεί να είναι απαραίτητη όταν κάνετε ορισμένες δραστηριότητες, όπως η δημόσια ομιλία, το τραγούδι ή την άσκηση, ή όταν τρώτε αν έχετε προβλήματα κατάποσης. Επίσης, σας επιτρέπει να το ενεργοποιήσετε, αν αισθάνεστε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας επιληπτικής κρίσης.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι η γεννήτρια ερεθισμάτων λειτουργεί σωστά και ότι δεν έχει μετατοπιστεί από τη θέση του.

Για τις ανησυχίες για την ασφάλεια, η μαγνητική τομογραφία (MRI) είναι συνήθως περιορισμένη, αν έχετε ένα διεγέρτη του πνευμονογαστρικού νεύρου. Σε γενικές γραμμές, μαγνητικές τομογραφίες του κεφαλιού μπορεί να γίνει αν ο σωστός τύπος μηχανήματος μαγνητικής τομογραφίας που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, μαγνητικές τομογραφίες της σπονδυλικής στήλης και του σώματος δεν μπορεί γενικά να γίνει με ένα πνευμονογαστρικό νεύρο διεγέρτη στη θέση του.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου δεν είναι μια θεραπεία για την επιληψία. Οι περισσότεροι άνθρωποι με επιληψία δεν θα σταματήσει να έχει σπασμούς συνολικά. Αλλά πολλοί άνθρωποι θα έχουν λιγότερες επιληπτικές κρίσεις, όσο το 30 με 50 τοις εκατό λιγότερες. Ένταση Κατάσχεση μπορεί να μειώσει επίσης.

Μπορεί να πάρει όσο χρονικό διάστημα δύο ετών από την διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, πριν να παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημαντική μείωση του αριθμού των κατασχέσεων. Διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να μειώσει επίσης το χρόνο αποκατάστασης μετά την κατάσχεση. Οι άνθρωποι που είχα διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου για τη θεραπεία της επιληψίας έχουν γενικά μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ακόμη αναμιγνύεται με το αν ή όχι διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη. Και αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες θεραπείας, πριν να παρατηρήσετε οποιαδήποτε βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης σας.

Επιπλέον, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου δεν λειτουργεί για όλους, και γενικά δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές θεραπείες. Επιπλέον, οι εταιρείες ασφάλισης υγείας δεν μπορεί να πληρώσει για αυτήν την ακριβή διαδικασία.

Όλες οι μελέτες που έγιναν σε άλλες συνθήκες χρησιμοποιώντας διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, ημικρανία και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ήταν πολύ μικρό για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για το πόσο καλά αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να λειτουργήσει για αυτά τα προβλήματα. Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη.

Βλέπε επίσης