Churg-Strauss

Ορισμός

Churg-Strauss - επίσης γνωστό ως ηωσινοφιλική κοκκιωμάτωση (gran-u-Loe-muh-TOE-SIS) με πολυαγγειίτιδα (Pol-e-an-Τζι-Ι-tis) - είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων. Η φλεγμονή μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα και ιστούς, μερικές φορές να καταστραφούν μόνιμα.

Το άσθμα είναι η πιο κοινή ένδειξη της Churg-Strauss, αλλά Churg-Strauss σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία από προβλήματα, που κυμαίνονται από σανό αιμορραγία πυρετό, εξάνθημα και το γαστρεντερικό με έντονο πόνο και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια σας. Το ευρύ φάσμα των σημείων και συμπτωμάτων και την ομοιότητά τους με εκείνες των άλλων διαταραχών καθιστά Churg-Strauss σύνδρομο δύσκολο να εντοπιστεί.

Churg-Strauss σύνδρομο είναι σπάνια και δεν έχει καμία θεραπεία. Όμως, ο γιατρός σας μπορεί συνήθως να σας βοηθήσει να έλεγχο των συμπτωμάτων με στεροειδή και άλλα ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Σύνδρομο Churg-Strauss, το οποίο χρησιμοποιείται για να είναι γνωστή ως αλλεργική κοκκιωμάτωση και αλλεργική κοκκιωματώδης αγγειίτιδα, είναι μια εξαιρετικά μεταβλητή ασθένεια. Μερικοί άνθρωποι έχουν μόνο ήπια συμπτώματα, ενώ άλλα εμφανίζουν σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή επιπλοκές. Υπάρχουν τρία στάδια ή φάσεις, του συνδρόμου Churg-Strauss, το καθένα με τις δικές σημεία και τα συμπτώματα της, αλλά όχι ο καθένας αναπτύσσει όλες τις τρεις φάσεις ή με την ίδια σειρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η ασθένεια πιάνεται και επεξεργασία πριν η πιο σοβαρή ζημία.

Churg-Strauss στάδια μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αλλεργική στάδιο
Αυτό είναι συνήθως το πρώτο στάδιο του συνδρόμου Churg-Strauss. Είναι χαρακτηρίζεται από μια σειρά από αλλεργικές αντιδράσεις, όπως οι εξής:

 • Άσθμα. Η κύρια ένδειξη της Churg-Strauss, το άσθμα αναπτύσσεται κατά μέσο όρο τρία με εννέα χρόνια πριν εμφανιστούν άλλα σημεία και συμπτώματα. Σε άτομα με σύνδρομο Churg-Strauss που ήδη έχουν άσθμα, τα συμπτώματα συνήθως γίνονται χειρότερα και μπορεί να απαιτούν στεροειδή για τον έλεγχο. Άλλοι άνθρωποι αναπτύσσουν αυτό που είναι γνωστό ως όψιμης έναρξης άσθμα. Η ανάπτυξη του άσθματος, ακόμα και αργότερα στη ζωή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε σύνδρομο Churg-Strauss, όμως.
 • Αλλεργική ρινίτιδα (αλλεργική ρινίτιδα). Αυτό επηρεάζει τους βλεννογόνους της μύτης σας, προκαλώντας ρινική καταρροή, το φτέρνισμα και φαγούρα.
 • Sinus πόνο και τη φλεγμονή (ιγμορίτιδα). Μπορεί να αισθανθείτε πόνο στο πρόσωπο και την ανάπτυξη ρινικών πολυπόδων, που είναι μαλακά, noncancerous (καλοήθεις) όγκοι που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα της χρόνιας φλεγμονής.

Η ηωσινοφιλική στάδιο
Ένα ηωσινόφιλα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει ορισμένες λοιμώξεις. Κανονικά, τα ηωσινόφιλα αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των λευκών κυττάρων του αίματος, αλλά σε σύνδρομο Churg-Strauss, είναι αφύσικα υψηλούς αριθμούς αυτών των κυττάρων (υπερηωσινοφιλία) που βρίσκονται στο αίμα ή ιστούς σας, όπου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Τα σημεία και συμπτώματα της υπερηωσινοφιλία εξαρτηθεί από το ποιο μέρος του σώματός σας έχει επηρεαστεί. Οι πνεύμονές σας και το πεπτικό σύστημα - συμπεριλαμβανομένων του στομάχου και του οισοφάγου σας - εμπλέκονται πιο συχνά.

Σε γενικές γραμμές, σημεία και τα συμπτώματα της φάσης υπερηωσινοφιλίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Πυρετός
 • Απώλεια της όρεξης
 • Η απώλεια βάρους
 • Άσθμα
 • Κούραση
 • Βήχας
 • Κοιλιακό άλγος
 • Γαστρεντερική αιμορραγία
Churg-Strauss. Αλλεργική ρινίτιδα (αλλεργική ρινίτιδα).
Churg-Strauss. Αλλεργική ρινίτιδα (αλλεργική ρινίτιδα).

Αγγειίτιδα στάδιο
Το χαρακτηριστικό αυτού του σταδίου της Churg-Strauss σύνδρομο είναι σοβαρή φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειίτιδα). Με την στένωση των αιμοφόρων αγγείων, η φλεγμονή μειώνει τη ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα και ιστούς σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, της καρδιάς σας, περιφερικό νευρικό σύστημα, τους μυς, τα οστά και πεπτικό σύστημα. Περιστασιακά, τα νεφρά σας μπορεί επίσης να επηρεαστεί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μπορεί να νιώθετε γενικά καλά και να έχουν ακούσια απώλεια βάρους, διόγκωση των λεμφαδένων, αδυναμία και κόπωση.

Ανάλογα με το ποια όργανα επηρεάζονται, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε:

 • Εξάνθημα ή πληγές του δέρματος
 • Κοινή πόνους και πρήξιμο
 • Έντονος πόνος, μούδιασμα και φαγούρα στα χέρια και τα πόδια σας (περιφερική νευροπάθεια)
 • Σοβαρό κοιλιακό άλγος
 • Διάρροια, ναυτία και έμετος
 • Δυσκολία στην αναπνοή (δύσπνοια) από άσθμα ή συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
 • Βήχας με αίμα (αιμόπτυση)
 • Ο πόνος στο στήθος
 • Καρδιακή αρρυθμία
 • Αίμα στα ούρα (αιματουρία)

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας οποτεδήποτε αναπτύξουν σημεία και συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή ή ρινική καταρροή που δεν πάει μακριά, ειδικά αν είναι συνοδεύεται από επίμονο πόνο στο πρόσωπο. Επίσης, δείτε το γιατρό σας εάν έχετε άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα που ξαφνικά επιδεινώνεται. Churg-Strauss σύνδρομο είναι σπάνιο, και είναι πιο πιθανό ότι αυτά τα συμπτώματα έχουν κάποια άλλη αιτία, αλλά είναι σημαντικό ότι ο γιατρός σας να τα αξιολογήσει.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Churg-Strauss είναι άγνωστη. Είναι πιθανό ότι μια υπερδραστήρια ανοσολογική απόκριση του συστήματος ενεργοποιείται μέσω ενός συνδυασμού των γονιδίων και περιβαλλοντικών σκανδάλη, όπως τα αλλεργιογόνα ή ορισμένα φάρμακα. Αντί απλά στην προστασία κατά της εισβολής οργανισμούς όπως τα βακτήρια και οι ιοί, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά και στοχεύει υγιή ιστό, προκαλώντας εκτεταμένη φλεγμονή.

Μερικοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει Churg-Strauss σύνδρομο μετά τη χρήση ενός άσθμα και τα φάρμακα αλλεργίας που ονομάζεται montelukast ή μετά την αλλαγή από χαμηλή δόση από του στόματος στεροειδή για συστηματική δράση σε εισπνεόμενα στεροειδή φάρμακα. Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ Churg-Strauss και κάθε φάρμακο έχει αποδειχθεί.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Sinus πόνο και τη φλεγμονή (ιγμορίτιδα).
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Sinus πόνο και τη φλεγμονή (ιγμορίτιδα).

Churg-Strauss σύνδρομο είναι σπάνιο, επηρεάζοντας τόσο λίγα όπως 1 έως 3 άτομα ανά εκατομμύριο.

Πιθανοί παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο Churg-Strauss περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Κατά μέσο όρο, τα άτομα με σύνδρομο Churg-Strauss διαγνωστεί στα μέσα έως τα τέλη του '40 τους.
 • Ιστορικό άσθματος ή ρινικά προβλήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με σύνδρομο Churg-Strauss έχουν ιστορικό ρινικές αλλεργίες, χρόνια ιγμορίτιδα ή άσθμα, η οποία είναι συχνά σοβαρή ή δύσκολο να ελεγχθούν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ σχεδόν όλοι με το σύνδρομο Churg-Strauss έχει άσθμα ή αλλεργίες, οι περισσότεροι άνθρωποι με αυτές τις συνθήκες δεν θα αναπτύξει Churg-Strauss.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Churg-Strauss σύνδρομο μπορεί να επηρεάσει πολλά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, το δέρμα, το γαστρεντερικό σύστημα, τα νεφρά, τους μυς, τις αρθρώσεις και την καρδιά. Χωρίς θεραπεία, η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία. Επιπλοκές εξαρτώνται από τα εμπλεκόμενα όργανα και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Περιφερικών νεύρων. Περιφερικά νεύρα εκτείνονται σε όλο το σώμα σας, που συνδέει τα όργανα, τους αδένες, τους μύες και το δέρμα με κάκωση του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου σας. Churg-Strauss σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει βλάβη περιφερικών νεύρων (περιφερική νευροπάθεια), και ιδίως αυτές στα χέρια και τα πόδια σας, οδηγώντας σε μούδιασμα, κάψιμο και η απώλεια λειτουργίας. Περιφερειακά προβλήματα νεύρων συχνά βελτιώνεται με τη θεραπεία.
 • Ουλών του δέρματος. Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πληγές για την ανάπτυξη που μπορεί να αφήσει σημάδια.
 • Οι καρδιακές παθήσεις. Καρδιά που σχετίζονται με επιπλοκές της Churg-Strauss σύνδρομο περιλαμβάνουν φλεγμονή της μεμβράνης που περιβάλλει την καρδιά σας (περικαρδίτιδα), φλεγμονή του μυϊκού στρώματος του τοιχώματος της καρδιάς σας (μυοκαρδίτιδα), καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανεπάρκεια.
 • Νεφρών (νεφρική) ζημία. Εάν Churg-Strauss σύνδρομο επηρεάζει τα νεφρά σας, μπορείτε να αναπτύξετε σπειραματονεφρίτιδα, ένα είδος της νόσου των νεφρών που παρεμποδίζει ικανότητα φιλτραρίσματος των νεφρών σας, οδηγώντας σε μια συσσώρευση των προϊόντων αποβλήτων στο αίμα σας (ουραιμία). Νεφρική ανεπάρκεια είναι ασυνήθιστο.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν έχετε σημεία και συμπτώματα κοινά σε Churg-Strauss, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία βελτιώνει σημαντικά τις προοπτικές αυτής της κατάστασης.

Αν το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας υποψιάζεται Churg-Strauss, θα σας ενδέχεται να αναφέρεται σε ένα γιατρό που ειδικεύεται σε παθήσεις που προκαλούν φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειίτιδα), όπως ρευματολόγο ή ανοσολόγος.

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε αυτό το ραντεβού, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας. Επίσης, ρωτήστε αν θέλετε να μείνετε στο γραφείο του γιατρού σας για την παρατήρηση μετά τις δοκιμές σας.
 • Γράψτε κάτω όλα τα συμπτώματά σας και πόσο καιρό είναι σήμερα - ακόμα και αυτές που φαίνονται άσχετα με τον κύριο πρόβλημά σας. Churg-Strauss σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα σε όλο το σώμα σας και όχι πάντα σε μια κλασική σειρά. Είναι σημαντικό ότι ο γιατρός σας γνωρίζει ακριβώς τι έχετε παρουσιάσει και πότε.
 • Συγκεντρώστε βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων όρων με τους οποίους έχετε διαγνωστεί και τα ονόματα όλων των φαρμάκων, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που παίρνετε. Εάν είναι δυνατόν, να πάρετε μαζί σας όλα σας τα φάρμακα στην αρχική τους φιάλες.

  Αν έχετε δει άλλους γιατρούς για τα συμπτώματά σας πριν από την επίσκεψη αυτή, θα βοηθούσε να φέρει μαζί μια επιστολή στην οποία συνόψιζε τα ευρήματά τους. Λαμβάνοντας ένα αντίγραφο της προηγούμενης στήθος σας X-ray ή κόλπων X-ray, επίσης, θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη.

 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, για τυχόν πρόσφατες αλλαγές ή στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί. Churg-Strauss σύνδρομο είναι μια πολύπλοκη διαταραχή, και μπορεί να είναι χρήσιμο να έχουν ένα άλλο πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει ή χάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις που θέλετε να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Για τα σημεία και τα συμπτώματα κοινά σε Churg-Strauss, ορισμένα βασικά ερωτήματα που υποβάλλουν περιλαμβάνουν:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία για την κατάστασή μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για την κατάστασή μου;
 • Τι διαγνωστικές εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Τι κάνετε θεραπεία μου προτείνετε;
 • Πόσο μπορείτε να περιμένετε τα συμπτώματα μου να βελτιώνεται με τη θεραπεία;
 • Πόσο καιρό θα χρειαστεί να παίρνω φάρμακα;
 • Είμαι σε κίνδυνο των επιπλοκών από αυτή την κατάσταση, ή από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να την αντιμετωπίσουμε;
 • Τι μέτρα μπορώ να πάρω για να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες φαρμάκων;
 • Υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορώ να κάνω για να βοηθήσει να μειώσει ή να διαχειριστούν τα συμπτώματά μου;
 • Πόσο συχνά θα με δει για την παρακολούθηση των δοκιμών;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις σε οποιαδήποτε στιγμή ότι δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ένας γιατρός που σας βλέπει για πιθανή Churg-Strauss σύνδρομο είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας, και πότε θα παρατηρήσετε για πρώτη φορά;
 • Έχετε τα συμπτώματά σας πάρει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν προβλήματα κόλπων;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνει γαστρεντερικά προβλήματα, όπως ναυτία, έμετος ή διάρροια;
 • Έχετε χάσει βάρος χωρίς προσπάθεια;
 • Έχετε διαγνωστεί με οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως αλλεργίες ή άσθμα;
 • Αν έχετε αλλεργίες ή άσθμα, όταν ήσουν διαγνώσθηκε για πρώτη φορά;
 • Ποια φάρμακα έχετε λάβει για να βοηθήσει στη διαχείριση άλλες συνθήκες σας, και για πόσο καιρό;
 • Έχετε άλλες συνθήκες σας έχουν πάρει χειρότερα ή πιο δύσκολο να διαχειριστεί;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Δεν υπάρχουν ειδικές δοκιμές για την επιβεβαίωση σύνδρομο Churg-Strauss, και τα σημάδια και τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα των άλλων ασθενειών, έτσι ώστε να μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Για να βοηθήσει να γίνει πιο εύκολη τη διάγνωση, το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Ρευματολογίας έχει θεσπίσει κριτήρια για τον προσδιορισμό Churg-Strauss.

Τα 6 κριτήρια
Η νόσος είναι γενικά θεωρείται να είναι παρόντες αν ένα άτομο έχει τέσσερα από τα έξι κριτήρια, αλλά ο γιατρός σας μπορεί να αισθάνονται σίγουροι για τη διάγνωση του συνδρόμου Churg-Strauss, ακόμη και αν πληρούν μόνο δύο ή τρία από τα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • Άσθμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο Churg-Strauss έχουν χρόνιες, συχνά σοβαρό άσθμα.
 • Υψηλότερο από το κανονικό αριθμό ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζονται ηωσινόφιλα (ηωσινοφιλία). Ηωσινόφιλα συνήθως απαρτίζουν 1 έως 3 τοις εκατό των λευκών αιμοσφαιρίων. Μια μετράνε μεγαλύτερη από 10 τοις εκατό θεωρείται ασυνήθιστα υψηλή και μια ισχυρή ένδειξη του συνδρόμου Churg-Strauss.
 • Βλάβη σε μία ή περισσότερες ομάδες νεύρων (μονονευροπάθεια ή πολυνευροπάθεια). Οι περισσότεροι άνθρωποι με σύνδρομο Churg-Strauss έχουν ένα είδος βλάβη των νεύρων που ονομάζεται περιφερική νευροπάθεια, η οποία προκαλεί μούδιασμα ή πόνος στα χέρια και τα πόδια σας.
 • Τα αποδημητικά κηλίδες ή βλάβες σε ακτινογραφία θώρακος (πνευμονικές διηθήσεις). Αυτές οι βλάβες συνήθως μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο ή να έρχονται και να φεύγουν. Σε ακτινογραφία θώρακος, οι βλάβες μιμούνται πνευμονία.
 • Προβλήματα κόλπων. Μια ιστορία της οξείας ή χρόνιας ιγμορίτιδας είναι συχνή σε άτομα με σύνδρομο Churg-Strauss.
 • Λευκών αιμοσφαιρίων που υπάρχουν έξω από τα αιμοφόρα αγγεία σας (εξωαγγειακούς ηωσινόφιλα). Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει μια βιοψία ιστού είτε από το δέρμα σας ή αφαιρεθεί ρινικό πολύποδα. Μια βιοψία του ένα άτομο με σύνδρομο Churg-Strauss μπορεί να δείξει την παρουσία των ηωσινοφίλων έξω από ένα αιμοφόρο αγγείο.

Για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν πληρούν κάποιο από τα κριτήρια αυτά, ο γιατρός σας είναι πιθανό να ζητήσουν διάφορες δοκιμές, όπως οι εξής:

 • Οι εξετάσεις αίματος. Όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στα δικά του κύτταρα του σώματός σας, όπως συμβαίνει στο σύνδρομο Churg-Strauss, αποτελεί πρωτεΐνες που ονομάζονται αυτοαντισώματα. Μια εξέταση αίματος μπορεί να ανιχνεύσει ορισμένες αυτοαντισωμάτων στο αίμα σας, η οποία μπορεί να προτείνει, αλλά δεν επιβεβαιώνουν, η διάγνωση του συνδρόμου Churg-Strauss. Μια εξέταση αίματος μπορεί επίσης να μετρήσει το επίπεδο των ηωσινόφιλων, αν και μία αύξηση του αριθμού των κυττάρων αυτών μπορεί να προκαλούνται από άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος.
 • Οι εξετάσεις απεικόνισης. Ακτινογραφίες, αξονική τομογραφία (CT) και η μαγνητική τομογραφία (MRI) ματιά για ανωμαλίες στους πνεύμονες και τα ιγμόρεια σας.
 • Βιοψία του προσβεβλημένου ιστού. Εάν άλλες δοκιμές δείχνουν Churg-Strauss σύνδρομο, μπορεί να έχετε ένα μικρό δείγμα ιστού (βιοψία) αφαιρούνται για εξέταση κάτω από ένα μικροσκόπιο. Ο γιατρός μπορεί να αφαιρέσει ιστό από τους πνεύμονές σας ή άλλο όργανο, όπως το δέρμα ή τους μύες, για να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί η παρουσία της αγγειίτιδα. Η βιοψία γίνεται συνήθως μόνο σε ένα site που έχει δείξει κάποια ανωμαλία σε ένα άλλο τεστ.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο Churg-Strauss, αλλά και ορισμένα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και τα άτομα με σοβαρά συμπτώματα επιτύχουν ύφεση. Ένα καλό αποτέλεσμα και μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών τόσο από την ασθένεια και τη θεραπεία είναι πιο πιθανό όταν Churg-Strauss σύνδρομο διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του συνδρόμου Churg-Strauss περιλαμβάνουν:

 • Τα κορτικοστεροειδή. Πρεδνιζόνη είναι η πιο συχνά φάρμακο που συνταγογραφείται για Churg-Strauss. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια υψηλή δόση κορτικοστεροειδών ή μια ώθηση στην τρέχουσα δόση των κορτικοστεροειδών για να πάρετε τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο όσο το δυνατόν συντομότερα. Αλλά επειδή υψηλές δόσεις κορτικοστεροειδών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των οστών, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αύξηση του σωματικού βάρους, καταρράκτη και είναι δύσκολο να τη θεραπεία των λοιμώξεων, ο γιατρός σας θα μειώσει τη δόση σταδιακά έως ότου παίρνετε το μικρότερο ποσό που θα κρατήσει νόσου σας υπό έλεγχο. Ακόμη χαμηλότερες δόσεις που λαμβάνονται για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, ωστόσο.
 • Άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Για τα άτομα με ήπια συμπτώματα, ένα κορτικοστεροειδές από μόνη της μπορεί να είναι αρκετό. Άλλοι άνθρωποι μπορούν να απαιτούν ένα άλλο ανοσοκατασταλτικό φάρμακο, όπως η κυκλοφωσφαμίδη (Cytoxan), αζαθειοπρίνη (Azasan, Imuran), ή μεθοτρεξάτη (Rheumatrex, Trexall), για τη μείωση ανοσολογική αντίδραση του σώματος ακόμη περισσότερο. Επειδή αυτά τα φάρμακα να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμήσει την λοίμωξη και μπορεί να προκαλέσει άλλες σοβαρές παρενέργειες, η κατάστασή σας θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά, ενώ είστε λήψη τους.
 • Ανοσοσφαιρίνης. Λαμβάνοντας υπόψη ως μηνιαία έγχυση, το ανοσοποιητικό σφαιρίνη είναι συνήθως δίνεται σε άτομα που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι γριπώδη συμπτώματα που συνήθως διαρκούν μόνο μια ημέρα ή έτσι. Ανοσοσφαιρίνη έχει δύο σημαντικά μειονεκτήματα, όμως: Είναι πολύ ακριβό, και δεν λειτουργεί για όλους.
 • Φάρμακα Βιολογικές. Φάρμακα όπως rituximab (Rituxan) που αλλοιώνουν απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος φαίνεται να βελτιώσει τα συμπτώματα και να μειώσει τον αριθμό των ηωσινόφιλων. Ωστόσο, τα φάρμακα αυτά έχουν μελετηθεί μόνο σε μικρές μελέτες, και τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους είναι ακόμα άγνωστη. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να προταθούν για εκείνους που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες.

Λόγω της πιθανής σύνδεσης μεταξύ του montelukast και Churg-Strauss, ο γιατρός σας μπορεί να σας πάρει από αυτό το φάρμακο για να δούμε εάν τα σημεία και τα συμπτώματα σας βελτίωση.

Παρά το γεγονός ότι η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του συνδρόμου Churg-Strauss - και να στείλετε την ασθένεια σε ύφεση - οι υποτροπές είναι συχνές.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Η μακροχρόνια θεραπεία με πρεδνιζόνη μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από παρενέργειες, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση τους.

 • Προστατέψτε τα οστά σας. Εάν παίρνετε κορτιζόνη, είναι σημαντικό να πάρετε επαρκείς ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνης D για την πρόληψη της οστικής απώλειας και ενδεχόμενα κατάγματα. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο η βιταμίνη D και ασβέστιο που χρειάζεστε στη διατροφή σας, και να συζητήσει το κατά πόσον ή όχι θα πρέπει να πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα.
 • Άσκηση. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το οποίο είναι σημαντικό όταν είσαι λήψη κορτικοστεροειδών φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους. Η προπόνηση δύναμης και το βάρος που φέρουν ασκήσεις όπως το περπάτημα και το τρέξιμο συμβάλει επίσης στη βελτίωση της υγείας των οστών.
 • Σταματήστε το κάπνισμα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη γενική υγεία σας. Από μόνη της, το κάπνισμα προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Καθιστά, επίσης, τα προβλήματα που ήδη έχουν χειρότερη και μπορεί να αυξήσει τις παρενέργειες των φαρμάκων που παίρνετε.
 • Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή. Στεροειδή μπορούν να προκαλέσουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τελικά, ο διαβήτης τύπου 2. Τονίζοντας τροφές που βοηθούν να κρατήσει το αίμα σταθερή ζάχαρη, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι χρήσιμη.
 • Κρατήστε τους διορισμούς του γιατρού. Κατά τη διάρκεια θεραπείας για σύνδρομο Churg-Strauss, ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί στενά για παρενέργειες. Αυτό θα περιλαμβάνει πιθανόν τακτικές σαρώσεις οστών, οι οφθαλμολογικές εξετάσεις και δοκιμές για την αρτηριακή πίεση, σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον, ο γιατρός σας θα σας εξετάσει για σημεία της Churg-Strauss σύνδρομο που προσβάλλει νέα όργανα (υποτροπή). Να είστε βέβαιος να κρατήσει αυτούς τους διορισμούς. Εάν εντοπιστεί έγκαιρα, είναι δυνατό να αντιστραφεί πολλές από τις παρενέργειες που προκύπτουν από τη χρήση στεροειδών.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Churg-Strauss σύνδρομο είναι μια σοβαρή ασθένεια. Ακόμα και όταν είναι σε ύφεση, μπορεί να ανησυχείτε για το ενδεχόμενο επανάληψης ή για τη μακροπρόθεσμη βλάβη στην καρδιά, τους πνεύμονες και τα νεύρα σας. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της νόσου:

 • Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για το σύνδρομο Churg-Strauss. Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι θα μπορεί να είναι η αντιμετώπιση των επιπλοκών και υποτροπών. Εκτός από να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με έναν σύμβουλο ή ιατρική κοινωνικός λειτουργός. Ή μπορείτε να το βρείτε χρήσιμο να μιλήσετε σε άλλα άτομα με σύνδρομο Churg-Strauss.
 • Διατηρήστε ένα σύστημα υποστήριξης. Παρά το γεγονός ότι οικογένεια και τους φίλους μπορεί να βοηθήσει παρά πολύ, μερικές φορές μπορεί να βρει την κατανόηση και τις συμβουλές των άλλων ανθρώπων με σύνδρομο Churg-Strauss ιδιαίτερα χρήσιμη. Ο γιατρός σας ή μια ιατρική κοινωνικός λειτουργός μπορεί να είναι σε θέση να σας φέρει σε επαφή με μια ομάδα υποστήριξης. Ή μπορείτε να ψάξετε για ένα τοπικό ή σε απευθείας σύνδεση ομάδα υποστήριξης μέσω του Churg-Strauss Ένωση συνδρόμου.

Βλέπε επίσης