Χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος

Ορισμός

Χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος είναι μια άσκηση που προκαλείται από μυϊκή και την κατάσταση των νεύρων που προκαλεί πόνο, οίδημα και μερικές φορές ακόμα και την αναπηρία στις πληγείσες μυς των ποδιών ή τα χέρια σας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αναπτύξουν χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος, αλλά είναι πιο συχνή σε αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες άσκηση των επιπτώσεων, όπως το τρέξιμο και γρήγορο περπάτημα. Χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος είναι μερικές φορές ονομάζεται σύνδρομο χρόνιας διαμέρισμα ή άσκηση που προκαλείται από σύνδρομο διαμερίσματος.

Εάν η συντηρητική θεραπεία δεν βοηθά με χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση είναι επιτυχής για πολλούς ανθρώπους, επιτρέποντάς σας - αν είστε αναψυχής ή σοβαρές αθλητή - να επιστρέψουν στην άθληση σας.

Συμπτώματα

Ο πόνος και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος μπορεί να χαρακτηρίζεται από:

 • Πόνος, κάψιμο ή κράμπες πόνο στο προσβεβλημένο άκρο - συνήθως η κνήμη
 • Σφίξιμο στο προσβεβλημένο άκρο
 • Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στο προσβεβλημένο άκρο
 • Αδυναμία του προσβεβλημένου άκρου
 • Foot πτώση, σε σοβαρές περιπτώσεις, εάν επηρεάζονται τα νεύρα στα πόδια σας
 • Περιστασιακά, οίδημα ή διόγκωση ως αποτέλεσμα μιας κήλης μυός

Ο πόνος οφείλεται σε χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος τυπικά ακολουθεί αυτό το πρότυπο:

 • Αρχίζει αμέσως μετά την έναρξη άσκησης του προσβεβλημένου άκρου
 • Σταδιακά επιδεινώνεται όσο ασκείστε
 • Στάσεις εντός 30 λεπτών μετά το προσβεβλημένο άκρο έρχεται να ξεκουραστούν
 • Πάροδο του χρόνου, μπορεί να αρχίσει να παραμείνουν περισσότερο μετά την άσκηση, πιθανώς πλανάται για μια ημέρα ή δύο
Χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος. Καταγράψτε τα συμπτώματά σας.
Χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος. Καταγράψτε τα συμπτώματά σας.

Λαμβάνοντας ένα διάλειμμα από την άσκηση ή την εκτέλεση μόνο χαμηλής έντασης δραστηριότητα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, αλλά συνήθως μόνο προσωρινά. Μόλις πάρετε να τρέχει και πάλι, για παράδειγμα, τα γνωστά συμπτώματα συνήθως έρχονται πίσω.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Εάν αισθανθείτε ασυνήθιστο πόνο, οίδημα, αδυναμία, απώλεια των αισθήσεων, ή πόνος που σχετίζονται με την άσκηση ή αθλητικές δραστηριότητες, μιλήστε με το γιατρό σας αμέσως, διότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα ιατρική θεραπεία. Μην προσπαθήσετε να ασκήσει μέσα από τον πόνο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη των μυών και των νεύρων - και θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση της συμμετοχής στο αγαπημένο σας σπορ.

Μερικές φορές, χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος είναι λάθος για Shin νάρθηκες, μια πιο κοινή αιτία του πόνου ποδιών σε νέους ανθρώπους που κάνουν πολλά έντονη δραστηριότητα με βάρη, όπως το τρέξιμο. Αν νομίζετε ότι έχετε κνήμη νάρθηκες, αλλά δεν παίρνουν καλύτερα self-care, μιλήστε με το γιατρό σας.

Αιτίες

Η υπερβολική πίεση μέσα σε ένα απομονωμένο τμήμα του μυός (ένα διαμέρισμα μυών) προκαλεί χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος. Η άσκηση αυξάνει την παροχή αίματος στους μύες, καθιστώντας τους επέκταση. Εάν το συνδετικό ιστό (περιτονία) που συγκρατεί τις ίνες των μυών μαζί σε ένα διαμέρισμα δεν επεκτείνουν επίσης, η πίεση συσσωρεύεται στο διαμέρισμα. Την πάροδο του χρόνου, η πίεση κόβει μερικά από αιμάτωση του μυός, που οδηγεί σε χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος.

Μερικοί εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι εμβιομηχανικής - πώς θα προχωρήσουμε - μπορεί να έχει ένα ρόλο στην πρόκληση χρόνιας κόπωσης σύνδρομο διαμερίσματος. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν την διευρυμένη μυς, ένα ιδιαίτερα παχύ ή ανελαστική μπάντα του ιστού (ταμπλό) που περιβάλλει ένα τμήμα του μυός, ή υψηλή πίεση μέσα στις φλέβες σας (φλεβική υπέρταση).

Παράγοντες κινδύνου

Ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας κόπωσης σύνδρομο διαμερίσματος, όπως οι εξής:

 • Ηλικία. Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να αναπτύξουν χρόνιες κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος, η κατάσταση είναι πιο συχνή σε αθλητές κάτω των 30 ετών.
 • Είδος άσκησης άσκησης που περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα των επιπτώσεων -. Όπως το τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα - αυξάνει τον κίνδυνο για εκδήλωση της πάθησης.
 • Υπερβολική προπόνηση. Εργασία έξω πάρα πολύ έντονα ή πολύ συχνά και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της χρόνιας κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος.
 • Ορισμένα φάρμακα. Λαμβάνοντας αναβολικά στεροειδή ή το συμπλήρωμα κρεατίνης μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε νερό και η μάζα ενός τμήματος των μυών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χρόνιας κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος.

Επιπλοκές

Χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος δεν είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση και συνήθως δεν προκαλεί καμία μόνιμη ή μόνιμη βλάβη, αν αναζητήσουν την κατάλληλη θεραπεία. Ωστόσο, αν συνεχίσει να ασκεί παρά τον πόνο, οι επανειλημμένες αυξήσεις στην πίεση του διαμερίσματος μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη μούδιασμα ή αδυναμία στις πληγείσες μυς.

Ίσως η χειρότερη επιπλοκή της χρόνιας μη επεξεργασμένων κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος είναι οι επιπτώσεις της για τη συμμετοχή στο αγαπημένο σας σπορ. Ο πόνος μπορεί να σας αποτρέψει από το να είναι ενεργό.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει από την πρώτη δει τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στην αθλητική ιατρική επέμβαση ή ορθοπεδικός.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε τα συμπτώματά σας, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε τα αντίγραφα των τυχόν απεικονιστικές εξετάσεις είχατε κάνει, αν είναι δυνατόν. Ρωτήστε το προσωπικό του γιατρού σας πώς μπορείτε να πάρετε αυτά διαβιβάζονται με το γιατρό σας πριν από το διορισμό.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για τη χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι είναι αυτό που προκαλεί τα συμπτώματα μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Τι κάνετε θεραπεία μου προτείνετε;
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που εμπλέκονται με τη χειρουργική επέμβαση;
 • Τι μπορεί να συμβεί αν δεν έχω τη χειρουργική επέμβαση;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσει, όπως η αποφυγή ορισμένων δραστηριοτήτων ή να περιορίζουν την ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας που συμμετέχουν εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό; Ποιο θα είναι το κόστος, και θα ασφαλιστική μου κάλυψη δει έναν ειδικό;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Πόσο σύντομα τα συμπτώματά σας να αρχίσει μετά να ξεκινήσετε τη δραστηριότητά σας;
 • Πόσο γρήγορα τα συμπτώματά σας επιλύσουν μετά τη διακοπή της δραστηριότητάς σας;
 • Έχετε παρατηρήσετε οποιαδήποτε αδυναμία στα πόδια ή τα πόδια που σχετίζονται με τα συμπτώματα σας;
 • Νιώθετε κάποιο μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Μην προσπαθήσετε να ασκήσει μέσα από τον πόνο σας. Περιορίστε σωματικές δραστηριότητες σας σε εκείνους που δεν προκαλούν πόνο. Για παράδειγμα, εάν τρέχει ενοχλεί τα πόδια σας, μπορεί να είστε σε θέση να κολυμπήσουν. Χρησιμοποιήστε πάγο ή να λάβει παυσίπονα όπως η ιβουπροφένη (Advil, Motrin IB, κ.α.) ή ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) να μειώσουν τα συμπτώματα έως ότου μπορείτε να δείτε το γιατρό σας.

Εξετάσεις και διάγνωση

Άλλα άσκηση που σχετίζονται με προβλήματα είναι πιο συχνές από ό, χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος, έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να προσπαθήσουμε πρώτα να αποκλείσει άλλες αιτίες - όπως κνήμη νάρθηκες ή κατάγματα κόπωσης - πριν από τη μετάβαση σε πιο εξειδικευμένες δοκιμές.

Φυσική εξετάσεις για τη χρόνια κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος είναι συνήθως φυσιολογικές. Ο γιατρός σας μπορεί να προτιμούν να σας εξετάσει αφού έχετε ασκηθεί, όταν η κατάσταση είναι πιο πιθανό να είναι εμφανής. Ο γιατρός σας μπορεί να παρατηρήσετε μια διόγκωση των μυών (κήλη), ευαισθησία ή την ένταση στην πληγείσα περιοχή.

Imaging μελέτες
Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ότι έχετε κάνει μελέτες απεικόνισης, όπως η μαγνητική τομογραφία (MRI) ή κοντά σε υπέρυθρη φασματοσκοπία (NIRS). Μια τυπική μαγνητική τομογραφία των ποδιών σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της δομής των μυών στα διαμερίσματα και αποκλείει άλλες πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων σας. NIRS είναι μια νεότερη τεχνική που χρησιμοποιεί το φως μήκη κύματος για τη μέτρηση των ιστών κορεσμού οξυγόνου στο αίμα σας. Αυτό βοηθά να προσδιοριστεί εάν διαμέρισμα μυών σας έχει μειωμένη ροή του αίματος. Και οι δύο τεχνικές που είχαν καλά αποτελέσματα σε μη επεμβατική διάγνωση χρόνιας κόπωσης σύνδρομο διαμερίσματος.

Θήκη δοκιμές πίεσης
Αν απεικονιστικές μελέτες αποτυγχάνουν να αποκαλύψει μια ανωμαλία όπως ένα κάταγμα άγχος ή παρόμοια αιτία του πόνου, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει τη μέτρηση της πίεσης εντός των διαμερισμάτων των μυών σας.

Η δοκιμή αυτή, που συχνά αποκαλείται μέτρηση της πίεσης του θαλάμου, είναι το χρυσό πρότυπο για τη διάγνωση της χρόνιας κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος. Επειδή είναι επεμβατική και ήπια επώδυνες, που αφορούν την εισαγωγή βελόνων σε μυς σας, διαμέρισμα μέτρηση της πίεσης συνήθως δεν εκτελείται εκτός εάν το ιατρικό ιστορικό σας και άλλες δοκιμές υποδεικνύουν έντονα μπορεί να έχετε αυτή την κατάσταση.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Επιλογές για τη θεραπεία της χρόνιας κόπωσης σύνδρομο διαμερίσματος περιλαμβάνουν τόσο συντηρητικές και χειρουργικές μεθόδους. Ωστόσο, οι συντηρητικές μέτρα είναι συνήθως επιτυχής μόνο αν σταματήσει ή να αλλάξει δραστικά τη δραστηριότητά σας.

Συντηρητικές επιλογές
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αρχικά φάρμακα για τον πόνο, τέντωμα ή την ενίσχυση σχήματα, ορθωτικά, μασάζ, ένα διάλειμμα από την άσκηση, ή τη χρήση των διαφορετικών μηχανικών τεχνικών, όπως η αλλαγή πώς μπορείτε γης, όταν κάνετε τζόκινγκ. Ωστόσο, αυτού του είδους οι συντηρητικές επιλογές συνήθως δεν παρέχουν διαρκές όφελος για την πραγματική χρόνιας κόπωσης σύνδρομο διαμερίσματος.

Μπορείτε επίσης να εξετάσει τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό άθλημα. Για παράδειγμα, εάν τα συμπτώματα που σχετίζονται με το τρέξιμο, ποδηλασία δοκιμάστε αντ 'αυτού.

Χειρουργικές επιλογές
Η χειρουργική επέμβαση είναι η κύρια θεραπεία της χρόνιας κόπωσης σύνδρομο διαμερίσματος, και το πιο αποτελεσματικό. Χειρουργική επέμβαση συνεπάγεται λειτουργούν στην περιτονία - η ανελαστική ιστό περισφίγγει σε κάθε διαμέρισμα των μυών. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν είτε την κοπή ανοικτή την περιτονία κάθε επηρεαζόμενου χώρου (διάνοιξη περιτονιών) ή στην πραγματικότητα την αφαίρεση μέρος του ταμπλό (fasciectomy). Σε κάθε περίπτωση, αυτή η έκδοση ή αποσυμπίεσης σημαίνει ότι το διαμέρισμα δεν είναι πλέον παγιδεύεται από την άκαμπτη περιτονία, δίνοντας χώρο για να διαστέλλονται όταν αυξάνεται η πίεση.

Αν και η χειρουργική επέμβαση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να περιλαμβάνουν μόλυνση, μόνιμη νευρική βλάβη, μούδιασμα και ουλές.

Πρόληψη

Δεν υπάρχουν self-care μέτρα που θα συμβάλλουν ειδικά στην πρόληψη χρόνιων κόπωση σύνδρομο διαμερίσματος. Αλλά μετά από βασικά αθλήματα και τις κατευθυντήριες γραμμές φυσικής κατάστασης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της άσκησης:

 • Προθέρμανση πριν την έναρξη της άσκησης.
 • Δροσιστείτε όταν τελειώσετε την άσκηση.
 • Σταματήστε αν είστε στον πόνο.
 • Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα υγείας.
 • Φάτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.
 • Μείνετε ενυδατωμένο.
 • Επιδίδονται σε μια ποικιλία των σωματικών δραστηριοτήτων.