Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV)

Ορισμός

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) είναι ένας ιός που προκαλεί μολύνσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού. Είναι τόσο κοινό ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν μολυνθεί με τον ιό από την ηλικία 2. Αναπνευστικός συγκυτιακός (sin-SISH-ul) ιός μπορεί να μολύνει και ενήλικες.

Σε ενήλικες και μεγαλύτερα, υγιή παιδιά, τα συμπτώματα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού είναι ήπιες και συνήθως μιμούνται το κοινό κρυολόγημα. Self-care μέτρα είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να ανακουφίζει από οποιαδήποτε ενόχληση.

Η μόλυνση με αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μπορεί να είναι σοβαρές, σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στα πρόωρα βρέφη και στα παιδιά με σοβαρές καταστάσεις υγείας. RSV μπορεί επίσης να γίνουν σοβαρές σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ενήλικες με της καρδιάς και πνευμόνων, ή κάποιος με ένα πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσοκαταστολή).

Συμπτώματα

Σημάδια και συμπτώματα του αναπνευστικού συγκυτιακού λοίμωξη από τον ιό εμφανίζονται συνήθως περίπου τέσσερις έως έξι ημέρες μετά την έκθεση στον ιό. Σε ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά, RSV προκαλεί συνήθως ήπια κρύο-όπως σημάδια και τα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Συμφόρηση ή καταρροή
 • Ξηρός βήχας
 • Χαμηλός πυρετός
 • Πονόλαιμος
 • Ήπια κεφαλαλγία

Σε σοβαρές περιπτώσεις
Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μπορεί να οδηγήσει σε μια χαμηλότερη αναπνευστικής οδού, όπως η πνευμονία ή βρογχιολίτιδα - μια φλεγμονή των μικρών αεραγωγών που εισέρχονται στους πνεύμονες. Τα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Υψηλός πυρετός
 • Σοβαρή βήχας
 • Συριγμός - ένα υψίσυχνο θόρυβο που είναι συνήθως ακούγεται στην αναπνοή έξω (εκπνοή)
 • Γρήγορη αναπνοή ή δυσκολία στην αναπνοή, η οποία μπορεί να κάνει το παιδί προτιμούν να κάθονται παρά να ξαπλώσει
 • Μπλε χρώμα του δέρματος οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου (κυάνωση)

Τα βρέφη έχουν πληγεί περισσότερο από την RSV. Μπορούν σημαντικά προσελκύσει τους θωρακικούς μυς και το δέρμα μεταξύ των πλευρών τους, αναφέροντας ότι από όπου και αν έχουν αναπνευστικά προβλήματα, και η αναπνοή τους μπορεί να είναι μικρή, ρηχή και γρήγορη. Μπορούν να βήχα. Ή μπορούν να παρουσιάζουν λίγες, εάν υπάρχουν, σημάδια μιας λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, αλλά θα φάει καλά και να είναι ασυνήθιστα ληθαργικό και οξύθυμος.

Τα περισσότερα παιδιά και ενήλικες ανακτήσει από την ασθένεια σε μία έως δύο εβδομάδες. Αλλά σε μικρά βρέφη μωρά, που γεννιούνται πρόωρα, ή σε βρέφη ή ενήλικες που πάσχουν από χρόνια καρδιακή ή προβλήματα στους πνεύμονες, ο ιός μπορεί να προκαλέσει μια πιο σοβαρή - μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή - λοίμωξη που απαιτεί νοσηλεία.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Οι περισσότερες περιπτώσεις του αναπνευστικού συγκυτιακού λοίμωξη από τον ιό δεν είναι απειλητική για τη ζωή.

Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν το παιδί σας - ή κάποιος σε κίνδυνο σοβαρής ασθένειας - εμπειρίες δυσκολία στην αναπνοή, τρέχει ένα υψηλό πυρετό ή γίνεται μπλε, κυρίως στα χείλη και τα νύχια.

Αιτίες

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός εισέρχεται στο σώμα σας μέσα από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Απλώνεται εύκολα, όταν μολυσματικών αναπνευστικές εκκρίσεις - όπως αυτές από βήχα ή φτέρνισμα - η εισπνοή ή έχει περάσει σε άλλους μέσω της άμεσης επαφής, όπως η χειραψία. Ο ιός μπορεί επίσης να ζουν για ώρες σε αντικείμενα όπως πάγκους και τα παιχνίδια. Αγγίξτε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια μετά την επαφή με ένα μολυσμένο αντικείμενο, και είναι πιθανό να αποκτήσει τον ιό.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV). Πνευμονία ή βρογχιολίτιδα.
Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV). Πνευμονία ή βρογχιολίτιδα.

Ένα μολυσμένο άτομο είναι πιο μεταδοτικός στις πρώτες λίγες ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέχρι και μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της μόλυνσης.

Παράγοντες κινδύνου

Μέχρι την ηλικία των 2, τα περισσότερα παιδιά θα έχουν μολυνθεί με τον ιό του αναπνευστικού συγκυτίου. Τα παιδιά που φοιτούν σε κέντρα παιδικής φροντίδας ή που έχουν αδέλφια που φοιτούν στο σχολείο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης. Έτσι, τα βρέφη που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ρύπανσης του αέρα ή τον καπνό του τσιγάρου. Η ευαισθησία είναι επίσης μεγαλύτερη κατά την περίοδο αιχμής RSV, η οποία συνήθως αρχίζει το φθινόπωρο και τελειώνει την άνοιξη.

Οι άνθρωποι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής - μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή - λοιμώξεις περιλαμβάνουν:

 • Τα βρέφη ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών
 • Τα μικρότερα παιδιά, ιδίως κάτω του 1 έτους της ηλικίας τους, που γεννήθηκαν πρόωρα ή που έχουν μια υποκείμενη κατάσταση, όπως η συγγενής καρδιοπάθεια ή πνευμονοπάθεια
 • Τα παιδιά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως εκείνες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή μεταμόσχευση
 • Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
 • Ενήλικες με άσθμα, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
 • Άτομα με ανοσοανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ορισμένες μεταμοσχευμένα όργανα, λευχαιμία ή HIV / AIDS

Επιπλοκές

Επιπλοκές του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού περιλαμβάνουν:

 • Νοσηλεία. Οταν αναπνευστικός συγκυτιακός λοίμωξη από τον ιό προκαλεί σοβαρή ασθένεια, η νοσηλεία μπορεί να απαιτείται έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να παρακολουθούν και να θεραπεύσει αναπνευστικά προβλήματα και να δώσει ενδοφλέβια (IV) υγρών. Οι περισσότεροι σε κίνδυνο νοσηλείας είναι μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών, τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα, και τα μωρά με συγγενή καρδιακή ή πνευμονική νόσο.
 • Πνευμονία ή βρογχιολίτιδα. Όταν οι αναπνευστικός συγκυτιακός ιός κινείται από το ανώτερο αναπνευστικό σας σύστημα για να κατώτερου αναπνευστικού συστήματος σας, φλεγμονή των πνευμόνων (πνευμονία) ή των πνευμόνων »Airways (βρογχιολίτιδα) μπορεί να οδηγήσει. Η επιπλοκή αυτή μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή σε βρέφη, μικρά παιδιά, ανοσοκατασταλμένα άτομα ή άτομα με χρόνια καρδιακή ή πνευμονική νόσο.
 • Λοίμωξη του μέσου ωτός. Όταν οι μικροοργανισμοί διεισδύσουν στο χώρο πίσω από το τύμπανο, μια λοίμωξη του μέσου ωτός (μέση ωτίτιδα) μπορεί να οδηγήσει. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε βρέφη και μικρά παιδιά.
 • Άσθμα. Μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των σοβαρών αναπνευστικός συγκυτιακός ιός και την πιθανότητα ανάπτυξης άσθματος αργότερα στη ζωή.
 • Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Μόλις έχετε μολυνθεί με τον ιό, είναι κοινό να έχει μια περιστασιακή επανάληψη του RSV, συνήθως με τη μορφή ενός κοινού κρυολογήματος. Αν και μεταγενέστερες λοιμώξεις τυπικά δεν είναι τόσο σοβαρές όσο το πρώτο, μπορούν να είναι σοβαρές σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα με χρόνια καρδιακή ή πνευμονική νόσο.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας ή το γιατρό του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που εσείς ή το παιδί σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, και όταν άρχισαν.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως αν το παιδί σας γεννήθηκε πρόωρα ή αν αυτός ή αυτή έχει ένα πρόβλημα με την καρδιά ή τους πνεύμονες.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας. Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω.
 • Γράψτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών ή άλλων δυνητικών ανοιγμάτων σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λοίμωξη του μέσου ωτός.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λοίμωξη του μέσου ωτός.

Για αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα; Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες;
 • Τι εξετάσεις μπορεί να χρειαστούν;
 • Πόσο καιρό τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως;
 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Θα μου ή το παιδί μου πρέπει να παίρνουν φάρμακα; Αν είστε συνταγογράφηση ενός brand-name φαρμακευτική αγωγή, είναι ένα γενικό εναλλακτική λύση υπάρχει;
 • Τι μπορώ να κάνω για να κάνει το παιδί μου να νιώσει καλύτερα;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;
 • Σε ποιο βαθμό θα έπρεπε να απομονώσουν το παιδί μου, ενώ έχουν μολυνθεί;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να παρατηρήσουν συμπτώματα;
 • Έχουν τα συμπτώματα είναι συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας ή του παιδιού σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα;
 • Υπάρχει κάποιος άλλος στην οικογένεια άρρωστος; Τι συμπτώματα έχει αυτός ή αυτή έχει;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Εάν το παιδί σας έχει πυρετό, μπορείτε να τον δώσει ή της ακεταμινοφαίνης (Tylenol, άλλοι). Έχετε το παιδί σας άφθονο ποτό των υγρών για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Κρατώντας το παιδί σας σε όρθια θέση και το υγρό αέρα με υγραντήρα μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας μπορεί να υποπτεύονται αναπνευστικός συγκυτιακός ιός βασίζεται σε μια φυσική εξέταση και την εποχή του έτους της λοίμωξης. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αυτός ή αυτή μπορεί να ακούσει στους πνεύμονες με ένα στηθοσκόπιο για να ελέγξετε συριγμό ή άλλες ανωμαλίες ήχους.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν:

 • Ανώδυνη παρακολούθηση του δέρματος (παλμική οξυμετρία) για να ελέγξετε αν το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο
 • Οι εξετάσεις αίματος για έλεγχο των λευκών αιμοσφαιρίων ή να ψάξουν για την παρουσία ιών, βακτηρίων και άλλων οργανισμών
 • Ακτινογραφία θώρακος για να ελέγξετε για πνευμονία
 • Εργαστήριο δοκιμών των αναπνευστικών εκκρίσεων από τη μύτη σας ότι το check για τον ιό

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η θεραπεία για αναπνευστικός συγκυτιακός ιός περιλαμβάνει γενικά self-care μέτρα για να κάνετε το παιδί σας πιο άνετη (υποστηρικτική φροντίδα). Όμως, σε σοβαρές περιπτώσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη μπορεί να χρειαστούν.

Η υποστηρικτική φροντίδα
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα over-the-counter φάρμακα, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.) για να μειώσει τον πυρετό. Αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό αν υπάρχει μια βακτηριακή επιπλοκή, όπως η βακτηριακή πνευμονία.

Σε αντίθετη περίπτωση, να κρατήσει το παιδί σας όσο πιο άνετη γίνεται. Προσφορά άφθονα υγρά και να παρακολουθήσουν για σημάδια αφυδάτωσης, όπως ξηροστομία, λίγα σε καμία παραγωγή ούρων, τα βαθουλωμένα μάτια και τα ακραία σχολαστικότητα ή υπνηλία.

Νοσοκομειακή περίθαλψη
Νοσοκομειακή περίθαλψη για RSV σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να είναι αναγκαία για την παροχή ενδοφλέβια (IV) υγρά και υγροποιημένο οξυγόνο. Νοσηλεύονται βρέφη και παιδιά μπορεί επίσης να συνδεθεί με μηχανικό αερισμό - ένα μηχάνημα αναπνοής - να διευκολύνει την αναπνοή.

Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, μια νεφοποιημένου βρογχοδιασταλτικό, όπως η αλβουτερόλη (Proventil, Ventolin) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση συριγμό. Αυτό το φάρμακο ανοίγει διόδους αέρα στους πνεύμονες. Νεφοποιημένα σημαίνει ότι έχει χορηγηθεί ως μια λεπτή ομίχλη που αναπνέουμε in Περιστασιακά, εκνέφωση μορφή ριμπαβιρίνη (Rebetol), ένα αντι-ιικό παράγοντα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει μια ένεση επινεφρίνης ή μια μορφή της επινεφρίνης που μπορεί να εισπνεύσει μέσω νεφελοποιητή (ρακεμική επινεφρίνη) για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της λοίμωξης RSV.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μπορεί να μην είναι σε θέση να μειώσει τη διάρκεια της αναπνευστικός συγκυτιακός λοίμωξη από τον ιό, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφίσει τα σημεία και τα συμπτώματα.

Εάν το παιδί σας έχει τη μόλυνση, κάνετε το καλύτερό σας για να παρηγορήσει ή να αποσπάσει το άτομό του - αγκαλιά, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παίξετε ένα ήσυχο παιχνίδι. Άλλες συμβουλές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων περιλαμβάνουν:

 • Δημιουργία υγρό αέρα για να αναπνεύσουν. Κρατήσει το δωμάτιό σας ή το δωμάτιο του παιδιού σας ζεστό, αλλά όχι υπερθερμανθεί. Αν ο αέρας είναι ξηρός, ένα δροσερό-ομίχλη υγραντήρα ή ψεκαστήρα μπορεί να υγράνετε τον αέρα και να βοηθήσει τη συμφόρηση ευκολία και βήχα. Να είναι σίγουρος για να κρατήσει ο υγραντήρας καθαρό, για να εμποδίσει την ανάπτυξη των βακτηρίων και μούχλας. Μια ιδανική εσωτερική υγρασία είναι περίπου 50 τοις εκατό.
 • Καθίστε σε όρθια θέση. Όρθια θέση διευκολύνει την αναπνοή. Τοποθετώντας το μωρό σας σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να βοηθήσει. Όταν κοιμάται, τοποθετείτε το μωρό σας για του ή της πίσω σε ένα σκληρό στρώμα, ως συνήθως, αλλά ανυψώσει το κεφάλι του στρώματος περίπου 3 ίντσες (7,6 εκατοστά) με ένα αντικείμενο κάτω από το στρώμα.
 • Πιείτε υγρά. Κρατήσει μια σταθερή παροχή των δροσερό νερό στο κομοδίνο, και προσφέρουν ζεστό υγρά, όπως σούπα, η οποία μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει πήξει εκκρίσεις. Ice σκάει μπορεί να είναι κατευναστική, καθώς και. Συνέχεια θηλασμός ή μπιμπερό το μωρό σας, όπως θα κάνατε κανονικά.
 • Δοκιμάστε αλατούχο ρινικές σταγόνες. Over-the-counter (OTC) σταγόνες είναι ένας ασφαλής, αποτελεσματικός τρόπος για να διευκολύνουν τη συμφόρηση, ακόμη και για τα μικρά παιδιά. Στάγδην αρκετές σταγόνες σε ένα ρουθούνι να χαλαρώσει σκληρύνει βλέννα, τότε αμέσως αναρρόφηση ότι ρουθούνι, χρησιμοποιώντας μία σύριγγα λαμπτήρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο άλλο ρουθούνι. Κάνετε αυτό πριν από το τάισμα και πριν τοποθετήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί.
 • Χρησιμοποιήστε το over-the-counter αναλγητικά. OTC αναλγητικά όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, άλλοι) μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τον πυρετό, την ανακούφιση του πονόλαιμου και να βελτιώσει την ικανότητα να πιείτε υγρά. Ελέγξτε με το γιατρό σας σχετικά με την ηλικία κατάλληλη χρήση και οι δόσεις αυτών των φαρμάκων. Μην τα χρησιμοποιείτε για να καταστείλει χαμηλού βαθμού πυρετό κάτω 100,9 F (38.3 C).
 • Εξάλειψη της έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου. Μείνετε μακριά από τον καπνό του τσιγάρου, επειδή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει εμβόλιο για αναπνευστικός συγκυτιακός ιός. Αλλά προφυλάξεις κοινής λογικής μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης αυτής της μόλυνσης:

 • Πλένετε τα χέρια σας συχνά. Πράξω ειδικότερα πριν αγγίξετε το μωρό σας, και να διδάξουν τα παιδιά σας τη σημασία του πλυσίματος των χεριών.
 • Αποφύγετε την έκθεση. Περιορίζεται η επαφή του μωρού σας με τους ανθρώπους που έχουν πυρετό ή κρυολόγημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε πρόωρα βρέφη και όλα τα βρέφη στους πρώτους 2 μήνες της ζωής.
 • Κρατήστε τα πράγματα καθαρά. Βεβαιωθείτε ότι countertops είναι καθαρά στην κουζίνα και το μπάνιο, ειδικά όταν κάποιος στην οικογένειά σας έχει ένα κρύο. Απορρίψτε τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα αμέσως.
 • Μην μοιράζεστε ποτήρια με άλλους. Χρησιμοποιήστε το δικό σας ποτήρι ή ποτήρια μίας χρήσης όταν εσείς ή κάποιος άλλος είναι άρρωστος. Ονομάστε φλιτζάνι του κάθε ατόμου.
 • Μην καπνίζετε. Βρέφη που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου έχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από RSV και δυνητικά πιο σοβαρά συμπτώματα. Εάν καπνίζετε, ποτέ δεν το κάνει μέσα στο σπίτι ή το αυτοκίνητο.
 • Πλένετε τακτικά τα παιχνίδια. Κάνετε αυτό ειδικά όταν το παιδί σας ή ένας συμπαίκτης είναι άρρωστος.

Προστατευτική φάρμακα
Η φαρμακευτική αγωγή palivizumab (Synagis) μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των παιδιών κάτω των 2 ετών που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές όταν παίρνουν RSV, όπως εκείνα που έχουν γεννηθεί πρόωρα ή με συγγενή καρδιακή ή πνευμονική νόσο. Το φάρμακο χορηγείται μηνιαία για πέντε μήνες κατά την περίοδο αιχμής. Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι χρήσιμη για τη θεραπεία του αναπνευστικού συγκυτίου λοίμωξη από τον ιό αφού έχει αναπτυχθεί.

Οι επιστήμονες εργάζονται για να βρουν ένα εμβόλιο κατά του ιού του αναπνευστικού συγκυτίου, όχι μόνο σε βρέφη, αλλά και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και υψηλού κινδύνου ενήλικες.