Αναδιπλώμενη όρχι

Ορισμός

Συρρικνωμένο όρχις είναι ένας όρχις που μπορεί να κινείται εμπρός και πίσω μεταξύ των όρχεων και του βουβωνική χώρα. Όταν το συρρικνωμένο όρχις κατοικεί στη βουβωνική χώρα, μπορεί εύκολα να καθοδηγείται με το χέρι στη σωστή του θέση στο όσχεο - ο σάκος του δέρματος κρέμεται πίσω από το πέος - κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης.

Για τα περισσότερα αγόρια, το πρόβλημα της συρρικνωμένο όρχεων πηγαίνει μακριά λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εφηβείας, τη στιγμή που ένα out-of-place όρχεως κινείται στην σωστή του θέση στο όσχεο και μένει μόνιμα εκεί.

Περίπου το ένα τέταρτο του χρόνου, το συρρικνωμένο όρχις μένει επάνω στη βουβωνική χώρα και δεν είναι πλέον κινητά. Όταν συμβαίνει αυτό, η κατάσταση αυτή ονομάζεται μια αύξουσα όρχι.

Συμπτώματα

Όρχεις αποτελούν στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της ανάπτυξης, οι όρχεις σταδιακά κατεβαίνουν στο όσχεο. Αν ο γιος σας έχει ένα συρρικνωμένο όρχι, ο όρχις αρχικά προήλθε όπως θα έπρεπε, αλλά στη συνέχεια δεν παραμένουν στη θέση τους.

Τα σημεία και τα συμπτώματα μιας συρρικνωμένο όρχι περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Ο όρχις μπορεί να μετακινηθεί με το χέρι από τη βουβωνική χώρα στο όσχεο και δεν θα υποχωρήσει αμέσως στην βουβωνική χώρα.
 • Μπορεί να εμφανίζονται αυθόρμητα στο όσχεο και να παραμείνει εκεί για ένα διάστημα.
 • Μπορεί αυθόρμητα εξαφανιστεί πάλι για ένα χρονικό διάστημα.

Η κίνηση του όρχεως σχεδόν πάντα συμβαίνει χωρίς πόνο ή δυσφορία. Ως εκ τούτου, ένα συρρικνωμένο όρχις έχει παρατηρήσει μόνο όταν δεν είναι πλέον ορατή ή αισθητή στο όσχεο.

Η θέση του ενός όρχεως είναι συνήθως ανεξάρτητη από τη θέση του άλλου. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να έχει ένα φυσιολογικό όρχι και μία αναδιπλώμενη όρχι.

Αναδιπλώμενη όρχις είναι διαφορετική από κατέβει όρχι (κρυψορχία). Η κατέβει όρχις είναι αυτή που δεν τέθηκε ποτέ το όσχεο. Εάν ένας γιατρός προσπάθησε να καθοδηγήσει ένα κατέβει όρχι, θα προκαλέσει δυσφορία ή πόνο.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κατά τη διάρκεια της τακτικής καλά το μωρό εξετάσεις και ετήσιες εξετάσεις παιδική ηλικία, ο γιατρός του γιου σας εξετάζει όρχεις του γιου σας για να διαπιστώσετε αν είστε κατέβηκε και κατάλληλα διαμορφωμένο. Αν πιστεύετε ότι ο γιος σας έχει ένα συρρικνωμένο ή ανερχόμενοι όρχι - ή έχουν άλλες ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη των όρχεων του - δείτε το γιατρό του. Αυτός ή αυτή θα σας πει πόσο συχνά να προγραμματίσετε εξετάσεις για την παρακολούθηση των αλλαγών στην κατάσταση.

Αν ο γιος σας εμπειρίες πόνος στη βουβωνική χώρα ή οι όρχεις, δείτε το γιατρό του γιου σας αμέσως.

Αιτίες

Μια υπερδραστήρια μυών προκαλεί έναν όρχι για να γίνει ένα συρρικνωμένο όρχι. Ο μυς Cremaster είναι μια λεπτή θήκη-όπως μυ στην οποία στηρίζεται ένας όρχις. Όταν οι Cremaster μυών συμβάσεις, τραβά τον όρχι επάνω προς το σώμα.

Αναδιπλώμενη όρχι. Αιτίες μιας ανοδικής όρχι.
Αναδιπλώμενη όρχι. Αιτίες μιας ανοδικής όρχι.

Ο κύριος σκοπός του μυός Cremaster είναι να ελέγχει την θερμοκρασία του όρχεως. Προκειμένου για ένα όρχι να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος. Όταν το περιβάλλον είναι ζεστό, ο μυς Cremaster είναι χαλαρή? Όταν το περιβάλλον είναι κρύο, οι συμβάσεις των μυών και αντλεί τον όρχι προς τη ζεστασιά του σώματος. Η Cremaster αντανακλαστικό μπορεί επίσης να ενισχυθεί με το τρίψιμο της genitofemoral νεύρων στο εσωτερικό των μηρών και από ακραία συναισθήματα, όπως το άγχος.

Εάν η Cremaster αντανακλαστικό είναι αρκετά ισχυρή, μπορεί να οδηγήσει σε ένα συρρικνωμένο όρχι, τραβώντας τον όρχι από το όσχεο και πάνω στην βουβωνική χώρα.

Αιτίες μιας ανοδικής όρχεως
Ένα μικρό ποσοστό των αναδιπλώμενη όρχεις μπορεί να γίνει αύξουσα όρχεις. Αυτό σημαίνει ότι η μία φορά-κινητή όρχι γίνεται κολλήσει στο "επάνω θέση." Συμβολή παράγοντες μπορεί να είναι:

 • Σύντομη σπερματικού τόνου. Κάθε όρχις είναι δεμένη στο τέλος του σπερματικού τόνου, η οποία εκτείνεται προς τα κάτω από τη βουβωνική χώρα και στο όσχεο. Το καλώδιο στεγάζει τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και το σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα από τον όρχι στο πέος. Αν η ανάπτυξη του σπερματικού τόνου δεν συμβαδίζει με άλλες ανάπτυξη του σώματος, το "σφιχτό" καλώδιο μπορεί να τραβήξει μέχρι τον όρχι.
 • Ένα πρόβλημα με την κανονική πορεία μιας φθίνουσα όρχι. Οι όρχεις ανάπτυξη στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη συνέχεια να πέσει κάτω, μέσα στο όσχεο. Μερικές φορές μέρος της δομής του εμβρύου αποτυγχάνει να αποκολληθούν από την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα μία προς τα άνω έλξη στον όρχι.
 • Ουλώδη ιστό από χειρουργική επέμβαση κήλης. Μία βουβωνοκήλη προκαλείται από ένα μικρό κενό στο κοιλιακό επένδυση μέσω της οποίας ένα τμήμα των εντέρων μπορούν να προεξέχουν μέσα στην βουβωνική χώρα. Ο ουλώδης ιστός μετά από χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της κήλης μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη ή την ελαστικότητα του σπερματικού τόνου.

Επιπλοκές

Retractile όρχεις δεν σχετίζεται με τυχόν αρνητικές συνέπειες, εκτός από ένα μεγαλύτερο κίνδυνο του όρχεως γίνει μια αύξουσα όρχι.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Παιδίατρος Ο γιος σας μπορεί να διαγνώσει συνήθως ένα συρρικνωμένο όρχι. Ωστόσο, αν αυτός ή αυτή πιστεύει ότι ο γιος σας χρειάζεται θεραπεία, μπορεί στη συνέχεια να παραπεμφθεί σε γιατρό που ειδικεύεται στις παθήσεις του ουροποιητικού και τα προβλήματα με τα ανδρικά γεννητικά όργανα σε παιδιά (παιδιατρική ουρολόγο).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το διορισμό, και τι να περιμένουμε από το γιατρό του παιδιού σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα το παιδί σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας περιλαμβάνουν:

 • Πώς ένα συρρικνωμένο όρχι συμβεί;
 • Μήπως ο γιος μου χρειάζονται κάποιες εξετάσεις;
 • Θα γίνει ο γιος μου ξεπεράσει αυτή την κατάσταση;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Τι είδους παρενέργειες θα μπορούσαν να υπάρξουν από τη θεραπεία;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Μετά την εγχείρηση, πόσο συχνά κάνει ο γιος μου πρέπει να έχουν την παρακολούθηση ραντεβού του γιατρού;
 • Θα γίνει ο γιος μου έχει περιορισμούς δραστηριότητα;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που δεν τη θεραπεία αυτής της κατάστασης;
 • Αυτό θα επηρεάσει την ικανότητα του γιου μου να κάνω παιδιά;

Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα:

 • Μήπως ο γιος σας πάντα παραπονούνται για πόνο στη βουβωνική χώρα του;
 • Έχει ο γιος σας ποτέ θεραπεία για κήλη;
 • Έχει ο γιος σας εμπειρία τραύμα στα γεννητικά όργανα του;

Εξετάσεις και διάγνωση

Αν ο γιος σας έχει έναν όρχι που δεν βρίσκονται στο όσχεο, ο γιατρός του θα καθορίσει τη θέση του στη βουβωνική χώρα. Μόλις αυτό βρίσκεται, ο γιατρός θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει απαλά στη σωστή του θέση στο όσχεο.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σύντομη σπερματικού τόνου.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Σύντομη σπερματικού τόνου.

Ο γιος σας μπορεί να είναι ξαπλωμένη, όρθια ή καθιστή θέση κατά τη διάρκεια της εξέτασης αυτής. Αν ο γιος σας είναι ένα μικρό παιδί, ο γιατρός μπορεί να πρέπει να καθίσει με τα πέλματα των ποδιών του, αγγίζοντας και τα γόνατα στο πλάι. Παλαιότερα τα αγόρια μπορεί να κληθεί να καθίσει οκλαδόν. Οι θέσεις αυτές καθιστούν πιο εύκολο να βρείτε και να χειριστούν τον όρχι. Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι η εξέταση αυτή γίνεται σε μια ζεστή θέση και ότι ο γιατρός έχει ζεστά χέρια, επειδή το κρύο μπορεί να τονώσει την Cremaster αντανακλαστικό.

Εάν ο όρχις είναι ένα συρρικνωμένο όρχι, θα κινηθεί σχετικά εύκολα και ανώδυνα. Το συρρικνωμένο όρχις δεν θα κινηθεί αμέσως και πάλι. Ο γιατρός ο γιος σας μπορεί να τονώσει τότε το αντανακλαστικό του μυός Cremaster τρίβοντας απαλά το άνω εσωτερικό του μηρού. Αυτή η διέγερση θα συνήθως προκαλούν το συρρικνωμένο όρχι να ανεβάσουμε και πάλι.

Εάν ο όρχις στη βουβωνική χώρα κινείται μόνο τρόπο μέρος στο όσχεο, αν η κίνηση προκαλεί πόνο ή δυσφορία, ή αν ο όρχις αμέσως υποχωρήσεις στην αρχική του θέση, είναι πιο πιθανό να μην συρρικνωμένο όρχι. Ο όρχις θα μπορούσε να θεωρηθεί κρυψορχία ή αύξουσα (αν ο όρχις είχε στο όσχεο σε ένα χρόνο).

Ακτινογραφίες, υπερηχογράφημα και η μαγνητική τομογραφία δεν είναι γενικά χρήσιμο για τον προσδιορισμό αν όρχεις είναι αναδιπλώμενη ή όχι.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Συρρικνωμένο όρχις είναι πιθανό να κατέβει μόνη της πριν ή κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Αν ο γιος σας έχει ένα συρρικνωμένο όρχι, ο γιατρός του γιου σας θα παρακολουθεί τις αλλαγές στη θέση του όρχι σε ετήσιες αξιολογήσεις για να καθοριστεί εάν παραμένει στο όσχεο, παραμένει αναδιπλώμενη ή γίνεται μια ανερχόμενη όρχι.

Εάν ο όρχις έχει ανέβηκε - δεν είναι πλέον κινείται με το χέρι - ή αν είναι ακόμα αναδιπλώμενη σε ηλικία 14 ετών, ο γιατρός του γιου σας μπορεί να συστήσει τη θεραπεία για να μετακινήσετε τον όρχι μόνιμα στο όσχεο. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν:

 • Χειρουργική επέμβαση. Σε μια χειρουργική διαδικασία (orchiopexy), ο χειρουργός καθοδηγεί τον όρχι στην κατάλληλη θέση του στο όσχεο και τα ράμματα το στη θέση του. Τα αποτελέσματα εξετάσεων παρακολούθησης συνήθως συνιστάται. Ρωτήστε το γιατρό του παιδιού σας πόσο συχνά θα πρέπει να εξεταστεί.
 • Ορμονική θεραπεία. Επειδή κάθοδο του όρχεως είναι εν μέρει ρυθμίζεται από τις ορμόνες, την καταγωγή μπορεί μερικές φορές να προκληθεί με την ορμονοθεραπεία με ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG) ενέσεις.

Αγόρια και οι άνδρες που είχαν θεραπείες για να διορθωθεί μια ανιούσα ή αναδιπλώμενη όρχι πρέπει να παρακολουθούν τακτικά τη θέση του όρχεως για να εξασφαλισθεί ότι δεν θα ανέβει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μπορείτε να βοηθήσετε το γιο σας με το να είναι ενήμεροι για την ανάπτυξη του σώματός του και να του μιλάει γι 'αυτό.

 • Ελέγξτε τη θέση των όρχεων τακτικά κατά την αλλαγή πάνας ή την ώρα του μπάνιου. Κρατήστε ένα αρχείο των αλλαγών.
 • Δώστε το γιο σου το λεξιλόγιο για να μιλήσουμε για το όσχεο και τους όρχεις. Εξηγήστε ότι υπάρχουν συνήθως δύο όρχεις στο όσχεο.
 • Όταν είναι έτοιμος να φθάσει στην εφηβεία - συνήθως γύρω έκτη τάξη - και μιλάμε για το τι φυσικές αλλαγές να περιμένουμε, να εξηγήσει πώς μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του στους όρχεις.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Αν ο γιος σας έχει ένα συρρικνωμένο όρχι, που μπορεί να είναι ευαίσθητοι για την εμφάνισή του. Μπορεί να έχει ανησυχίες για την αναζητούν διαφορετικούς από τους φίλους ή συμμαθητές, ειδικά αν έχει να γδύνομαι μπροστά από τους άλλους στην τάξη γυμναστήριο. Οι ακόλουθες στρατηγικές μπορούν να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει:

 • Εξηγήστε με απλά λόγια ό, τι ένα συρρικνωμένο όρχις.
 • Υπενθυμίστε του ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτόν.
 • Εξηγήστε ότι η θέση του όρχεως είναι κάτι που, γιο σας και τον παιδίατρό του, θα δώσει προσοχή και να το διορθώσουμε, αν είναι απαραίτητο.
 • Βοηθήστε τον να ασκήσει μια απάντηση αν έχει πείραζαν ή ρώτησε για την κατάσταση.
 • Αγοράστε loosefitting μποξεράκια και κολύμπι κορμούς που μπορεί να κάνει την κατάσταση λιγότερο αισθητή όταν αλλάζουν ρούχα και να παίζουν αθλήματα στο σχολείο.
 • Να είστε ενήμεροι για τα σημάδια του άγχους, όπως το να μην συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που θα έπρεπε κανονικά να απολαμβάνουν.