Εγχείρηση στην πλάτη: πότε είναι μια καλή ιδέα ;

Ο πόνος στην πλάτη είναι εξαιρετικά κοινή, και η χειρουργική επέμβαση συχνά αποτυγχάνει να την απαλλάξει. Μάθετε γιατί η πλάτη σας πονάει και αν χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει.

Τραύμα, γήρανση, κακή μηχανική του σώματος, και η φυσιολογική φθορά μπορεί να τραυματίσουν όλες σπονδυλική στήλη σας. Βλάβη σε οποιοδήποτε μέρος της πλάτης σας ή την πίεση στα νεύρα στη σπονδυλική στήλη σας μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και άλλα συμπτώματα. Αν έχετε συνεχή πόνο στην πλάτη, ίσως έχετε αναρωτηθεί - θα μπορούσε να στηρίξει τη βοήθεια χειρουργική επέμβαση;

Στην πραγματικότητα, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη πίσω μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων. Τα περισσότερα προβλήματα στην πλάτη μπορεί να ληφθεί μέριμνα με μη χειρουργικές θεραπείες, όπως η αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, πάγο, ζέστη, απαλό μασάζ και φυσιοθεραπεία. Όταν η συντηρητική θεραπεία δεν βοηθήσουν, πίσω χειρουργική επέμβαση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε κάθε είδος του πόνου στην πλάτη.

Μήπως χρειάζεται εγχείρηση στην πλάτη;

Πίσω χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστούν:

 • Αν έχετε μια κατάσταση που συμπιέζει τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης σας, προκαλώντας εξουθενωτικές πόνο στην πλάτη ή μούδιασμα κατά μήκος της ράχης του ποδιού σας.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν έχετε διόγκωση ή ρήξη (κήλη) δίσκους - τα λαστιχένια μαξιλάρια διαχωρισμό των οστών στη σπονδυλική στήλη σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι με διόγκωση δίσκοι έχουν καθόλου πόνο.
 • Εάν έχετε σπάσει τα οστά (κάταγμα σπονδύλου) ή άλλες βλάβες στην σπονδυλική στήλη σας από έναν τραυματισμό που αφήνει τη σπονδυλική στήλη σας είναι ασταθές.
 • Αν έχετε κατάγματα της σπονδυλικής στήλης και ένα ασταθές σπονδυλικής στήλης σχετίζονται με την οστεοπόρωση.
 • Εάν έχετε δοκιμάσει πρώτα συντηρητικά μέτρα και αποτυγχάνουν να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη σας ή άλλα συμπτώματα.

Οι ακόλουθες συνθήκες μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση αν είναι προοδευτική, επώδυνη ή προκαλώντας συμπίεση νεύρων:

 • Σκολίωση, μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης
 • Η κύφωση, μια παραμόρφωση καμπούρης
 • Σπονδυλολίσθηση, η προς τα εμπρός ολίσθηση του ενός τμήματος της σπονδυλικής στήλης
 • Σπονδυλική στένωση, στένωση του σπονδυλικού σωλήνα συνήθως από αρθρίτιδα
 • Ριζοπάθεια, ο ερεθισμός και η φλεγμονή ενός νεύρου που προκαλείται από μια κήλη δίσκου
 • Εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, η ανάπτυξη του πόνου σε ένα δίσκο, ως αποτέλεσμα της φυσιολογικής φθοράς του

Τύποι εγχείρηση στην πλάτη

Για να ανακουφίσει την πίεση στο νωτιαίο μυελό ή τα νεύρα, ο χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει τμήματα του οστού να διευρυνθεί η περιοχή που παρουσιάζει στένωση στα οστά της σπονδυλικής σας στήλης (σπόνδυλοι). Η αφαίρεση του gel-σαν μεσαίο τμήμα του ένας σπασμένος δίσκος μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει την πίεση στα τσιμπημένο νεύρα. Μερικές φορές ο γιατρός σας θα πρέπει να αφαιρέσετε όλο το δίσκο και ενώνονται το συνεχόμενους σπονδύλους που παραμένουν.

Διαφορετικοί τύποι από εγχείρηση στην πλάτη περιλαμβάνουν:

 • Diskectomy. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση του τμήματος με κήλη ενός δίσκου για να ανακουφίζει τον ερεθισμό και την φλεγμονή ενός νεύρου. Είναι γίνεται ως μια ανοικτή χειρουργική επέμβαση και τυπικά περιλαμβάνει την πλήρη ή μερική αφαίρεση του πίσω τμήματος ενός σπονδύλου (ελάσματος) για πρόσβαση στο ρήξη δίσκο.
 • Πεταλεκτομή. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση του οστού υπέρκειται του σπονδυλικού σωλήνα. Διευρύνεται το νωτιαίο κανάλι και γίνεται για την ανακούφιση των νεύρων πίεση που προκαλείται από την σπονδυλική στένωση.
 • Fusion. Σπονδυλοδεσία συνδέει μόνιμα δύο ή περισσότερα οστά στη σπονδυλική σας στήλη. Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, προσθέτοντας σταθερότητα σε ένα κάταγμα σπονδυλικής στήλης. Είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για την εξάλειψη επώδυνη κίνηση μεταξύ των σπονδύλων που μπορεί να προκύψει από μια εκφυλισμένη ή τραυματίστηκαν δίσκο.
 • Σπονδυλοπλαστική. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο χειρουργός εγχέει τσιμέντο οστών σε συμπιεσμένο σπόνδυλο. Για κάταγμα σπονδύλου και συμπιεσμένα, η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση καταγμάτων και την ανακούφιση του πόνου. Με μια παρόμοια αλλά πιο δαπανηρή διαδικασία - που ονομάζεται kyphoplasty - ένα μπαλόνι-όπως συσκευή έχει τοποθετηθεί για να προσπαθήσει να επεκτείνει συμπιεσμένο σπονδύλων πριν από οστικό τσιμέντο εγχέεται.
 • Τεχνητή δίσκους. Εμφυτευμένα τεχνητά δίσκοι είναι μια εναλλακτική θεραπεία του νωτιαίου σύντηξη για την επώδυνη κίνηση μεταξύ δύο σπονδύλων λόγω εκφυλισμένο ή τραυματίστηκαν δίσκο. Αυτές οι σχετικά νέες συσκευές ακόμη υπό μελέτη, όμως, έτσι δεν είναι ακόμα σαφές ποιος είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει ως back επιλογή χειρουργική επέμβαση.

Εξετάστε όλες τις επιλογές

Πριν να συμφωνήσουν να στηρίξουν τη χειρουργική επέμβαση, σκεφτείτε να πάρει μια δεύτερη γνώμη από κάποιον ειδικό της σπονδυλικής στήλης. Χειρουργοί της σπονδυλικής στήλης έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πότε να λειτουργήσει, το είδος της χειρουργικής επέμβασης για να εκτελέσει, και αν - για ορισμένες συνθήκες της σπονδυλικής στήλης - χειρουργική επέμβαση δικαιολογείται καθόλου. Πίσω και πόνος στα κάτω άκρα μπορεί να είναι ένα σύνθετο ζήτημα που μπορεί να απαιτήσει μια ομάδα επαγγελματιών υγείας για τη διάγνωση και τη θεραπεία.