Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Η απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη: ανάκτηση του σώματός σας

Η απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη απαιτεί χρόνο, αλλά είναι δυνατόν. Επικεντρωθείτε σε μια υγιεινή διατροφή και να συμπεριληφθούν σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα σας.

Εάν είστε όπως οι περισσότερες νέες μητέρες, είστε πρόθυμοι να κρεμάσει τα ρούχα μητρότητας σας στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Ευτυχώς, δεν υπάρχει μυστικό για την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη. Παίρνει μια υγιεινή διατροφή, μια δέσμευση για σωματική δραστηριότητα - και αρκετή υπομονή.

Θυμηθείτε, επίσης, υπάρχει κάτι περισσότερο για την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη από την απλή τοποθέτηση σε αγαπημένα τζιν σας και πάλι. Τα περιττά κιλά θα ρίξει τώρα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ζωής της καλής υγείας.

Εξετάστε τις διατροφικές σας συνήθειες

Όταν ήταν έγκυος, μπορεί να έχουν προσαρμόσει τις διατροφικές σας συνήθειες για να στηρίξουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας. Μετά από την εγκυμοσύνη, η σωστή διατροφή εξακολουθεί να είναι σημαντική - ειδικά αν είστε θηλάζετε. Κάνοντας σοφές επιλογές μπορεί να προωθήσει την υγιή απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη.

  • Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες -. Όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως - σας παρέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ενώ σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Να τρώτε μικρότερες μερίδες. Μπορεί να θέλετε να το εμπόριο παραδοσιακά γεύματα για μικρότερα και πιο συχνά γεύματα. Μην παραλείπετε γεύματα ή να περιορίζουν την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή σας, αν και - θα χάσετε ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών.
  • Αποφύγετε τον πειρασμό. Surround τον εαυτό σας με υγιεινά τρόφιμα. Αν το πρόχειρο φαγητό δημιουργεί πάρα πολύ πειρασμός, να κρατήσει έξω από το σπίτι.
  • Τρώτε μόνο όταν πεινάτε. Εάν είστε ανήσυχοι ή νευρικοί ή αν νομίζετε ότι απλά ήρθε η ώρα να φάτε, σας αποσπάσει την προσοχή. Πάρτε το μωρό σας για μια βόλτα, να καλέσετε έναν φίλο ή να διαβάσει ένα αγαπημένο περιοδικό.

Βλέπε επίσης

Η απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη: ανάκτηση του σώματός σας

Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα

Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Στο παρελθόν, οι γυναίκες συχνά είπαν να περιμένουν τουλάχιστον έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό για να ξεκινήσετε την άσκηση. Σήμερα, ωστόσο, ο χρόνος αναμονής είναι πάνω από το παιχνίδι.

Εάν ασκείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είχε μια απλή κολπικό τοκετό, είναι γενικά ασφαλές να ξεκινήσει ελαφριά άσκηση εντός των ημερών από την παράδοση - ή μόλις αισθάνεστε έτοιμοι. Αν είχατε μια καισαρική τομή ή μια περίπλοκη γέννηση, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πότε πρέπει να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Όταν ο γιατρός σας σας δίνει το ΟΚ:

  • Πάρτε άνετος. Εάν είστε θηλάζετε, ταΐσετε το μωρό σας ακριβώς πριν την άσκηση. Φορέστε ένα υποστηρικτικό σουτιέν και άνετα ρούχα.
  • Ξεκινήστε αργά. Ξεκινήστε με ήπια αερόβια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, στατικό ποδήλατο ή κολύμπι. Ως αντοχή σας βελτιώνεται, αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια και την ένταση των workouts σας.
  • Στοχεύστε κοιλιακούς σας Η απώλεια κοιλιακού λίπους απαιτεί διατροφικές αλλαγές και την αερόβια άσκηση -. Αλλά κοιλιακό δυστοκίες και άλλες ασκήσεις αβ μπορεί να βοηθήσει τον τόνο τους κοιλιακούς μυς σας.
  • Συμπεριλάβετε το μωρό σας. Εάν έχετε πρόβλημα βρίσκοντας χρόνο για άσκηση, περιλαμβάνει το μωρό σας στη ρουτίνα σας. Πάρτε το μωρό σας για μια καθημερινή βόλτα σε ένα φορέα καρότσι ή το μωρό. Βάλτε το μωρό σας, δίπλα σας, ενώ μπορείτε να τεντώσει στο πάτωμα, ή να περιλαμβάνει το μωρό σας σε δραστηριότητες κατάρτισης δύναμης - όπως η άρση το μωρό πάνω σας, ενώ είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα.
  • Μην πάτε κάπου μόνοι. Προσκαλέστε άλλες νέες μητέρες να ενταχθούν σε σας για μια καθημερινή βόλτα, ή να δοκιμάσετε μια κατηγορία άσκηση μετά τον τοκετό σε ένα τοπικό γυμναστήριο, κοινοτικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε προπόνηση. Σταματήστε την άσκηση αμέσως αν αισθανθείτε πόνο, ζάλη, δύσπνοια ή μια ξαφνική αύξηση στην κολπική αιμορραγία. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι είστε το σκεπάσει.

Θέστε ρεαλιστικούς απώλεια βάρους στόχους

Οι περισσότερες γυναίκες χάνουν περισσότερο από 10 λίβρες (4,5 κιλά) κατά τη διάρκεια του τοκετού, συμπεριλαμβανομένου του βάρους του μωρού, του πλακούντα και του αμνιακού υγρού. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μετά τον τοκετό, θα χάσετε το επιπλέον βάρος θα ρίξει διατηρούνται υγρά - αλλά το λίπος αποθηκεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα εξαφανιστεί από μόνη της.

Μέσω της διατροφής και της άσκησης, είναι λογικό να χάσει έως και £ 1 (0,5 κιλό) την εβδομάδα. Θα μπορούσε να πάρει έξι μήνες ή και περισσότερο για να επανέλθει στα προ-εγκυμοσύνης βάρος σας, αν είστε ο θηλασμός ή όχι. Ακόμα και τότε, το βάρος σας μπορεί να κατανεμηθεί με διαφορετικό από το πώς ήταν πριν την εγκυμοσύνη.

Να είναι ευγενής με τον εαυτό σας όπως μπορείτε να αποδέχονται τις αλλαγές στο σώμα σας. Πάνω απ 'όλα, είναι υπερήφανοι για υγιή τρόπο ζωής σας.

Βλέπε επίσης