Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Σπάσιμο Νερό: κατανοήσουν αυτό το σημάδι της εργασίας

Ανησυχίες σπάσιμο νερού; προετοιμαστείτε για τον τοκετό από το να πάρει τα γεγονότα σχετικά με αυτό το σημαντικό σημάδι της εργασίας.

Εάν είστε έγκυος, μπορεί να είστε περίεργοι για το σπάσιμο του νερού σας - πότε αυτό θα συμβεί, τι θα αισθάνεται σαν και τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια. Αναγνωρίστε τα σημάδια του σπασίματος του νερού και να ξέρετε τι σημαίνει για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης του μωρού σας.

Τι θα συμβεί όταν σπάει το νερό μου;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό σας είναι περιτριγυρισμένο και αμβλύνονται από ένα γεμάτο υγρό μεμβρανώδη σάκο που ονομάζεται αμνιακό σάκο. Κατά την έναρξη ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, μεμβράνες σας θα ρήξη - επίσης γνωστό ως το σπάσιμο του νερού σας. Εάν το νερό σας σπάει στο ή γύρω από το χρόνο λήξης της προθεσμίας σας και της εργασίας δεν αρχίσει σύντομα, λέγεται πρόωρη ρήξη των μεμβρανών (PROM).

Όταν το νερό σας διαλείμματα μπορεί να αντιμετωπίσετε μια αίσθηση της υγρασίας στον κόλπο σας ή στο περίνεο σας, μια διαλείπουσα ή συνεχή διάχυση μικρών ποσοτήτων υδατώδες υγρό από τον κόλπο σας, ή - ακριβώς όπως στις ταινίες - μια πιο προφανής αναβλύζουν.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το νερό μου έχει σπάσει;

Δεν είναι πάντα εύκολο να πει εάν το νερό σας έχει σπάσει. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι δύσκολο να πει τη διαφορά μεταξύ αμνιακό υγρό και τα ούρα - ειδικά αν έχετε μόνο ένα συναίσθημα της υγρασίας ή μια στάλα υγρού.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το νερό σας έχει σπάσει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή το κεφάλι προς εγκατάσταση παράδοση σας αμέσως. Ο γιατρός σας ή ένα μέλος της ομάδας υγείας σας θα σας δώσει μια φυσική εξέταση και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είστε διαρροή αμνιακού υγρού. Να είστε βέβαιος να σημειωθεί, όταν νομίζετε ότι το νερό σας μπορεί να σπάσει και να είναι προετοιμασμένοι για να περιγράψει οποιαδήποτε αισθητή χρώμα ή οσμή. Εσείς και το μωρό σας θα αξιολογηθούν ώστε να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε όταν το νερό μου έχει σπάσει εκεί;

Μην κάνετε τίποτα που θα μπορούσε να εισάγει τα βακτήρια στον κόλπο σας. Το σεξ δεν είναι μια καλή ιδέα, αν νομίζετε ότι μπορεί να υπάρχει διαρροή αμνιακού υγρού. Είναι εντάξει για να κάνει ένα ντους μετά από αλλαγές νερού σας - αλλά ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει παρακάμπτοντας και κατευθείαν στην εγκατάσταση παράδοση σας.

Βλέπε επίσης

Σπάσιμο Νερό: κατανοήσουν αυτό το σημάδι της εργασίας

Μετά από διακοπές νερού μου, όταν θα αρχίσουν εργασίας;

Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Σπάσιμο Νερό: κατανοήσουν αυτό το σημάδι της εργασίας.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Σπάσιμο Νερό: κατανοήσουν αυτό το σημάδι της εργασίας.

Συνήθως, μετά από αλλαγές νερού σας στο όρος εργασίας ακολουθεί σύντομα - αν δεν έχει ήδη αρχίσει.

Μερικές φορές, όμως, υπάρχει μια καθυστέρηση. Εάν αντιμετωπίζετε πρόωρη ρήξη μεμβρανών, ο γιατρός σας μπορεί να τονώσει συσπάσεις της μήτρας πριν τον τοκετό αρχίζει τη δική του (πρόκληση τοκετού). Όσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την εργασία για να ξεκινήσει μετά τα διαλείμματα του νερού σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από εσάς ή το μωρό σας αναπτύσσει μια μόλυνση.

Τι θα συμβεί εάν το νερό μου σπάει πολύ νωρίς;

Εάν το νερό σπάει πριν από την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, είναι γνωστό ως πρόωρα πρόωρη ρήξη των μεμβρανών (πρόωρα PROM). Οι παράγοντες κινδύνου για το νερό σπάσιμο πολύ νωρίς περιλαμβάνουν:

  • Μια ιστορία των πρόωρων πρόωρη ρήξη των μεμβρανών σε μια προηγούμενη εγκυμοσύνη
  • Μια λοίμωξη του γεννητικού συστήματος
  • Κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη
  • Ένας χαμηλός δείκτης μάζας σώματος

Εάν το νερό σας σπάει πολύ νωρίς, ο γιατρός σας θα αξιολογήσει εσάς και το μωρό σας. Είναι μερικές φορές δυνατή η παράταση της κύησης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ρήξη μεμβρανών, αλλά γενικά δεν υπάρχει καμία στροφή πίσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν πρόωρα πρόωρη ρήξη των μεμβρανών παραδώσει μέσα σε μία εβδομάδα από το σπάσιμο τους σε νερό.

Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν μητέρας ή του εμβρύου λοίμωξη, αποκόλληση του πλακούντα - όταν ο πλακούντας φλούδες μακριά από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας πριν από την παράδοση - και τα προβλήματα ομφάλιο λώρο. Το μωρό είναι επίσης σε κίνδυνο των επιπλοκών λόγω της πρόωρης γέννησης.

Τι θα συμβεί αν το νερό μου δεν σπάσει από μόνη της;

Αν ο γιατρός σας πιστεύει ότι το αμνιακό σάκο θα πρέπει να ανοίξει κατά τη διάρκεια της ενεργού εργατικού δυναμικού - όταν ο τράχηλός σας είναι τουλάχιστον εν μέρει διαστέλλονται και το κεφάλι του μωρού είναι βαθιά στη λεκάνη σας - αυτός ή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια τεχνική γνωστή ως amniotomy σε ρήξη των μεμβρανών. Κατά τη διάρκεια της amniotomy, ένα λεπτό πλαστικό άγκιστρο χρησιμοποιείται για να κάνει ένα μικρό άνοιγμα στον αμνιακό σάκο. Η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσφορία.

Αν δεν πάτε στην εργασία για τη δική σας, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια amniotomy ως μέρος της προγραμματισμένης επαγωγής για την ενθάρρυνση της εργασίας για να ξεκινήσει.

Είναι φυσικό να αισθάνονται ανήσυχοι για την εργασία και την παράδοση. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Ενώ μπορεί να μην είναι σε θέση να προβλέψει πότε το νερό σας θα σπάσει, μπορείτε να πάρετε την άνεση στη γνώση σας σχετικά με τα επόμενα βήματα.

Βλέπε επίσης